Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kata Pokrivcsák

0 bejegyzést írt és 349 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
Kata Pokrivcsák 2015.02.09 22:36:37
@6.Lenin: Azért mert tudtam hogy te néha csak úgy csinálsz, mintha semlegesen viszonyulnál Orbánhoz, de valójában neked Orbán minden sérelme úgy fáj, mintha téged ütnének És nem beszélsz róla, de nagyon jól tudod hogy a fidesznek a média milyen fontos. Ilyenkor eljátszod, hogy nem fontos, de valójában, pedig, mintha szíven szúrtak volna...Azért gerjedsz így ilyenkor. Ha meg fordított folyamat lenne, pl a fidesz megszerez médiát, akkor meg szintén nem beszélnél róla, de közben meg szétdörzsölnéd örömödben a kezed. Ennyire hiszel te a független médiában meg a pluralizmusban. Annak örülnél a legjobban, ha a tól z ig minden Orbáné lenne, és abszolút semmilyen demokrácia nem lenne, csak ezt nem mondod ki nyíltan. Ha meg ezzel ellenkező folyamat van, akkor egy oldalnyi választ írsz a három soromra, mert robban szét a fejed.
Kata Pokrivcsák 2015.03.02 23:51:48
@korábban ulrike: Négy hónapja írtad, írtátok, gúnyolódtatok rajta, hogy milyen hülyeséget mondok, amikor azt mondtam, hogy Habony Simicskát negatív jelképként fogja mutogatni, és végül be fogják zárni a börtönbe. Ulrike írta, hogy "nem gondolja, hogy Simicskát egy ketrecben mutogatnák az embereknek amit Habony lepisil" és az csak az én hülyeségem.

Ehhez képest

" És bár a Seszták kinevezése miatt láthatóan felbőszült Simicska Lajost nem nevezik nevén,

gyakorlatilag most már kormányzati szinten beszélnek róla nagyjából úgy, mint egy Bajnai Gordonnal keresztezett Soros Györgyről."

Na, kinek lesz igaza ?
Simicska Lajos a héten bombát robbantott: bejelentette, hogy talán indul Navracsics Tibor megüresedett parlamenti mandátumáért. S akkor mi van? Szerintem minőségileg új helyzet van. Simicska Lajos olyanra lehet képes, amire az ellenzék vezetői közül ma senki, s amiről egyelőre a…..
Kata Pokrivcsák 2014.12.01 19:24:25
"Forrásaink Habonyt „egy szárnyaló”, kreatív figurának írták le, aki inkább intuitív: a megérzései alapján utasítja el vagy fogadja el a stábja ötleteit, esetleg bedob egy-egy javaslatot, amit aztán közvetlen kollégái vagy a Századvégben dolgozók továbbgondolnak, közvélemény-kutatásokkal megmérnek, fókuszcsoportokon tesztelnek. Részben ezért nincs konkrét munkahelye sem: gyakorta látni, ahogy belvárosi kávézókban, éttermekben tárgyal, továbbra is bejáratos a Miniszterelnökség parlamenti irodáiba. Éppen ezért többen úgy vélik, azzal, hogy egy konkrét és számon kérhető feladatkört kapott a miniszterelnöktől, kötöttségei lesznek, ráadásul azáltal, hogy Giró-Szász és stábja visszakerült a rendszerbe, korlátozták a mozgásterét."

Ami most van, az ennek az eredménye, ez előtt a döntés előtt nem történt tisztességes közvélemény mérés, abban biztos vagyok. Néhány, a hétköznapi élettől távol álló életet élő, urizáló vadászgató, boltba soha nem járó KDNP-s fejében ez megszületett, azoknak a fejében akiknek soha sem kell boltba menni. Az meg köztudott, hogy amit sajnos orbán viktor ultrakonzervatívoktól hall meg, azt általában szakemberekkel nem beszéli meg, hanem ellenőrízetlenül elkezd érte lelkesedni. Mindent megbeszél a tanácsadóival, Habonnyal, kivéve, ha ultrakonzervatív dolgot hall, mert azt akkor is keresztülviszi, ha népszerűtlen. Ebből nagy baj lesz.
Kata Pokrivcsák 2014.12.01 20:12:37
@Hepci: "Orbán Viktor kollégiumi szobatársának veszprémi esetleges szerepvállalásával kiderült, hogy az Orbán-Simicska háború nemcsak a sajtó hallucinációja. Fideszes politikusok eddig egyáltalán nem akartak megnyilvánulni a témában, most viszont már Simicska megjelenését csupán komolytalan viccként kezelik, és láthatóan egyáltalán nem tartanak tőle."

Nem bizony! Megmondtam !

Börtön lesz a vége ! Ők már tudják !
Én igazán megértő szoktam lenni a magyar politika népszórakoztatásra kitalált dolgaival. Nem a legszebb dolog hülyíteni a választót, de többé-kevésbé a világ minden részén alkalmaznak ilyen fogásokat. Nagy kárt nem is okoz, egészen addig, amíg maguk a politikusok nem hiszik el…..
Kata Pokrivcsák 2014.11.28 21:09:11
@6.Lenin: Na igen, de az emberek sem okosabbak, ezért Habony tudja őket okítani.
Kata Pokrivcsák 2014.11.28 21:12:28
@Khal Drogo: Nem ismered te az embereket. Habony úri huncutsága szükséges a szavazatukhoz, nem okosság.
Kata Pokrivcsák 2014.11.28 21:16:42
@Khal Drogo: Nem, a határozatok alap része most még nem, mert van 4-5 jogtudós, aki megmenti a többit, akiknek csak csatlakozni kell, ha nem tudnak semmit. Van olyan, hogy ügyvéd, mezei jogász is különvéleményez, de inkább ne tenné...
Nagy bajban van az Orbán-kormány. Volt már máskor is, de ez most más. Nem fog belebukni, most biztosan nem. De nem is ez a tét: ha nem veszi észre az útelágazódást, vagy csak rossz utat választ, később már másnak, egyértelmű fordulópontnak fogjuk látni mindazt, ami most, ezekben…..
Kata Pokrivcsák 2014.11.15 21:53:45
@panelburzsuj: Az utal a színvonaladra, hogy tudnál, vagy tudsz Orbánra irigy lenni. Akkor ő a példaképed, és az emberekről is hasonlóan gondolkodsz, gőggel lenézve őket, a kisembereket. Gondolom kapod tőlük a zsozsót és itt gőgösködtök a leninnel meg a székellyel.
Kata Pokrivcsák 2014.11.15 22:13:29
@NYJetsTD: És szerinted mennyien vannak a közmunkások ? 300 ezer a felük soha sem szavazna, vagy csak arra, akitől pénzt kap a szavazatért. A szakmunkások jelentős része elégedett, mert a sok duma legalább olyan fontos neki, mint a kevesebb pénz, csak műveletlen ahhoz, hogy ezt észrevegye, mert a duma az érzelmeire hat, azt meg senki nem tudja uralni. Akinek meg csak a pénz fontos, azok megkapják a pénzt, hogy milyen a duma, az meg mindegy nekik. Értelmiség nagy része nem ér rá ennél többel foglalkozni. Elviekben nem értenek vele egyet, amit hallanak, de a rendszert a gyakorlatban támogatják, mert épp most vették meg az autót.
Kata Pokrivcsák 2014.11.15 22:26:13
@Hepci: Persze ez így egyenként nem érvényes minden emberre, de nagy arányaiban igen, és az a lényeg.
Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.  (Fotó: Facebook) Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és…..
Kata Pokrivcsák 2014.10.21 20:52:01
@6.Lenin: A mérés az, amikor egy csomó kritérium alapján megállapítanak a korrupcióra egy számértéket egy-egy országra. A korrupció politikai kampányokban is előfordul, de a nemzetgazdaság egészében kell nézni. A nemzetgazdaságban az állam és a magánszféra között forgó pénzeknek a politikai kampánypénz csak egy százezreléke. Tisztességes , korrupciómentes kampánnyal hatalomra jut valaki, attól még létrejöhet korrupt vállalati gazdaság. Korrupt kampánnyal jut hatalomra valaki, attól még lehet tisztességes vállalati gazdaság.A vállalati gazdaságban forgó pénz százezerszerese a kampány pénzének
Kata Pokrivcsák 2014.10.21 21:42:41
@6.Lenin: Azért van egy abszolút mérce, az pedig az országok GDP-hez viszonyított modernizáltsága, életszínvonala, infrastruktúra-állománya stb. A gazdaság által megtermelt jövedelem egy része lecsapódik az életszínvonalban, más része közjavakban (pl utak minősége, intézmények fejlettsége, oktatás minősége) Ahol pl az egy főre jutó gdp annyi mint nálunk, de az életszínvonal és a közjavak minősége elmarad, vagy az egyik egyenlő, a másik viszont elmarad, tehát a kettő összege elmarad, tőlünk ott van hozzánk képest nagyobb korrupció, mert a külömbség az a pénz, ami egyszerűen eltűnik, néhány száz ember svájci bankszámlájára kerül. Orosz egy főre jutó gdp pl azonos a magyarral majdnem de az életszínvonal kicsit elmarad, a közjavak minősége messze elmarad. Ha az egyfőre jutó gdp ből kivonod az utóbbi kettő (közjavak, életszínvonal)összegét, megkapod Putyin emberei svájci bankszámláját.
Kata Pokrivcsák 2014.10.21 22:26:35
@korábban ulrike:
Lehet hosszú távú kihatása az ügynek, 1-2 éves távon csak nemzetközi ,előbb politikai, később gazdaságra is jobban ható értelemben , az emberek fejéig viszont még nem jut el, mert azt lehet egy ideig ügyesen manipulálni

De csak akkor lesz ez, ha az orbánék által elindított, de egy idő után már kordában nem tartható felszín alatti folyamatok, a korrupció ellenőrizhetetlenül elburjánzik és minden vezető szokásává válik, ha Szíjjártóék tényleg hosszú távon is a kommunikációval mindent megoldhatónak vélnek, miközben egyáltalán nem változtatnak, akkor lehet baj.
Egy egyetemi kollégám szerint Orbán Viktor a magyar politika legőszintébb szereplője: bár a beszédeit rendszeresen túlmagyarázzák és ezért aztán félre is értelmezik, valójában csak oda kellene jobban figyelni arra, amit mond. Ez a megközelítés persze biztosan vitatható, nem…..
Kata Pokrivcsák 2014.08.11 22:57:06
@Khal Drogo: Igen, mert hogy az emberek ne háborogjanak, bankadóval kell őket lecsendesíteni. Merthogy a bankok a semmiből is tudnak pénzt csinálni, úgyis fog az a vállalkozásoknak hitelezni, ha agyonnyomják. Európai uniós pénz meg nem vállalkozásfejlesztésre, hanem infrastruktúrafejlesztésre való. Persze ha nincs banki hitelezés, kénytelen szétszórni kórház, út, iskola, képzés, humánerőforrás fejlesztés helyett Szabó János vállalkozónak. És ünnepli, hogy az milyen jó, miközben az unortodoxia miatti kényszer. Na ezt az unortodoxiát nem csinálja Erdogan, hanem elment a világbankhoz, ha kellett..
Boldog vagyok minden listától, ahol Budapest az élen végez (és nem kamu). De azért már kicsit a könyökömön jönnek ki a PR-cikk gyanús, teljesen szubjektív összeállítások. Nos a sightsmap.com nem egy ilyen kamulista, egyszerűen azt mutatja, hogy a világban melyik helyről…..
Kata Pokrivcsák 2013.12.28 03:23:57
@ComLo: "egy ott élő meghívója kell Norilsk-ba" Ez a meghívó minden orosz magán vízumhoz kell annak, aki nem szervezetten megy Oroszországba. Ha meg a vízum feltételeit valaki összekeveri a norilszki beutazási engedéllyel,akkor nem is volt orosz magán vízuma soha,és akkor hogyan beszél arról, hogy orosz falvakat nézegetett személyesen?
Kata Pokrivcsák 2013.12.28 12:25:25
@AdmiralRobert: A frankó megmondásra utalást ironikusan érted? Mert akkor egyetértek. Meg azzal, hogy olyanokkal, akik csak frankókat akarnak mondani, nem érdemes szóba állni.
Kata Pokrivcsák 2013.12.28 12:54:14
@AdmiralRobert: Gondolhatod, hogy gondoltam is, néhány ember hasonlít egymásra. Csak én meg nem akarok rájuk hasonlítani.Ez nem bokszmeccs.
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
Kata Pokrivcsák 2013.11.03 16:07:51
@Prafesszor95: Igen, ez az, ami miatt a Török Gábornak néha el kellene gondolkodni azon, hogy ha őt ilyen sok ember olvassa, és ezért egy véleményvezér politológus is, akkor neki is van felelőssége akkor, -mert a politológus is egy felelős szakma, félig meddig közszereplő, és ő egy okos, tehetséges ember - amikor a magyar politikusok mentalitását nem bírálja. Hogy lenne-e ezzel kapcsolatban feladata. Mert az, hogy úgy általában bírálna egy politikai elitet, az még nem jelentene semmilyen politikai állásfoglalást, csak a politológusi felelősség része lenne. Ki kell néha nézni külföldre, és nem úgy hogy nyugati országok, mert ezt hiba volt írnom, mert nincs ilyen kategória, viszont fel lehet sorolni azokat az országokat, akik mentalitásából valamit a magyar politika átvehetne.
Szerintem három ilyen országcsoport van, ahol a politikai mentalitás fejlettnek tekinthető ma Az egyik az északi országok Skandinávia, Finnország, Kanada, és egyre inkább a balti államok. És a népességhez képest rendkívül szűkös erőforrással rendelkező országok, ilyen Japán,Dél Korea.
A zordabb természeti környezet vagy a szűkös bányászati, mezőgazdasági erőforrás, befolyásolta az emberek világfelfogását, azt, ahogy az emberek közkérdésekről gondolkodnak, kisebb az érzelmek szerepe ott ebben, és nagyobb a józan, hosszabb távú gondolkodásé. Ezekben az országokban soha nem volt demagóg érzelmi politizálás. Skandináviának 100 éve gyönyörű egyenes vonalú a fejlődése, nem voltak olyan visszaesések, állandó rendszerváltások, mint itt. A görögök mindent szétvertek 2008 ban a megszorítás miatt, a letteknél 2008 ban 20 % al csökkentették az állami alkalmazottak fizetését, és a jövőbe nézve szó nélkül elfogadták, ma évente 6 százalékot növekednek és jobban élnek azért, amit akkor megalapoztak, a lázadozó görögök meg mennek tovább a szakadékba. Két teljesen eltérő mentalitás, mi sajnos a görögökhöz állunk közelebb.
A másik a soknemzetiségű vagy azzá vált országok, három ország. Amerika, Ausztrália, és az azzá vált Anglia. Ahol az egyik szomszédom néger, a másik meg kínai, ott hova vezetne a gyűlölködés, vagy az ezzel kapcsolatos ideológiák túlzott szerepe a racionalitás és együttműködés helyett. Ezért ott az ideológiák csak gazdaságpolitikák értelmes vitáját jelentik. A gazdaságpolitika és a politika megmarad a racionális, hosszú távon értelmes pályán. A harmadik az olyan országok, amiket a saját történelmük tanított meg valamire, amit mi még nem tudunk. Ilyen Németország. Más "nyugati" országok, spanyolok, olaszok, franciák, politikai kultúráját nem irigylem, nem sokban külömb a mienknél, még ha a demokratikus hagyomány szilárdabb is.
Kata Pokrivcsák 2013.11.03 17:10:29
@aszekelyek: A gazdagság nem is magától jön, hanem éppen a jövőbe néző, tudatos gondolkodás és türelem vezet a gazdagsághoz. A lettek, a balti államok húsz éve szegényebbek voltak, mint mi, most viszont, egy eltérő mentalitással, gazdagabbak. Nem a politikusok adják az embereknek a gazdagságot, hanem az emberek mentalitása adja meg a gazdagsághoz vezető politika feltételeit.
Kata Pokrivcsák 2013.11.03 20:56:32
@Khal Drogo:
"Egy részlet a csodálatos finn politikából " itt a kulcs szó a részlet.
Az hogy az csak egy kis részlet. A többi részleteket miért nem emeled ki a finn politikából ? Pl nagy pártok együttműködése, szilárd intézményrendszer, fejlett civil szféra, független értelmiség. Szelektálni érzelmi alapon nem szabad az egyes részletek között, és csak azt kiemelni, amit irigység nélkül jó érzéssel lehet leírni. Savanyú a szőlő.