Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grabowsky.meghasonult

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Átsorolunk a pattogatott kukoricás pulthoz, mert világossá vált, hogy hacsak nem nyomok ravaszul csípőmagasságból egy villát a körülöttem feltorlódott sonkarajongók hátába/oldalába/hasába, itt nem lesz hidegtálfogyasztás." Szodoma és Gomorra kategóriában íme az…..
grabowsky.meghasonult 2008.02.04 12:10:13
Jelelmző :) Én ezért megyek nem pláza mozikba már évek óta na meg azok a filmek érdekelnek többnyire amit ott láthatok. De vanank kompromisszumos megoldások ahol vetítenek gagyiwoodot is meg euróőpai 'művészt' is. Oda is el lehet járni. A nevezett fenti létesítmény-től nem emssze lakom még sem mentem oda tegnap (pedig jobb időbenn volt a kiszemelt film és közelebb is van a mozi: Kalandorok) , de emlékeim nem törlődnek ki évek óta az ilyen mozik közönségével kapcsolatosan. Ezen mozik látogatottsága nem hiába csökken mert pontosan a már jobban kereső fizetőképes kereslet hagyja ott és torrentezik/dvd-zik otthon, vagy megy el kisebb kultúráltabb helyekre, jön rá gagyiwoodon kívül is van élet.

1.) 3000 Ft-ért azt hinni hoyg VIP mozit nézhetsz amiben kaja is van szerintem felvet némi naivítás azért a hazai viszonyokat ismerve. Ez nem riasztja el az ilyen embereket sőt bátorítja az 'ingyen' korlátlan kaja. Ha 50% al kellene többet fizetni csak szimplán egy jobb székért és kisebb teremért akkor tutti az ilyen hordák nem járnának oda. Mindenre van megoldás, csak akarni kell
Néhány dolog tisztázandó az itt megszólaló pontosan a fentiekben említett hordatagokkat reprezentáló emberkéknek:

2.) Business Class nem kiváltság ha önmagadat képző , nyelveket beszélő multikat idevonzó diplomás emberke vagy a ki a meló ügyben utazgatsz egy multinak azért hogy az ilyen rövidlátásúaknak is legyen még melóhelyeük 1-2-3 évig még :) Azért nem mert mint ahogy a hölgy írta pontgyűjtő füzete volt és amiatt járhatott vele. Vagyis olyan sokszor utazgatott a cégének hogy annyi pontot szedett össze vele, hogy már ilyen osztályra is jogosult lett. Ha minden multinál magadnak kellene fizetned a repjegyedet valszeg senki sem dolgozna nekik.
Szóval ez nem kiváltság, csak valszeg aki már ide eljut hogy ilyne melója van az gyerekkroában tanult is valamit és nem a technokolt szívta, a bélyeget nyalta vagy testépített és hétvégente a disco-kban erősködött utábnna.

3.) Az hogy a VIP nem VIP nálunk arról a müködtetők is tehetnek mert külföldön vannak is előírások és az ilyen viselkedőket megkérik távozásra, vagy öltözete miatt be sem engedik. De elmondanám egy átlag klubba nem mehetsz be Londonban koszos széttaposott utcai cipőben vagy szakadt farmerban pláne nem ittasan. Persze ott is vannak gondok (pl: csajok szinte félpucéron mehetnek csak be (ha nincsenek a listán...), mert akkor néznek ki jól és vonzák a pénzes pasikat a helyre. :D

3.) Én be sem próbálkozom már ilyen VIP meg IMAX dolgokkal (IMAX is nem mai dolog voltak már iylne mozik, vetítések 10 éve is nálunk) menjetek inkább elgondolkodtatóbb humorosabb, nevelőbb filmeket nézni valami kis művész moziba ahol a termek szintén kicsik 20-50 max 100 max 150 férőhelyesek a székek ugyanolyan jók már és a jegy fele annyi majdnem de akciós napokon fele anyni sem :) az emberek mégis tudnak viselkedni olcsón, mert kultúráltak adnak magukra tanultak. ez si egy szelekció és nem a jegyár szelekciója :)

4.) Az árak kint nem olcsóbbak. Benzin Londonban pl: 450 pénz mozik szimpla ótvar plázás gagyiwood alap film nem premier nem belváros 4000 pénz-től felfele. egy szoba albi sokadmagaddal 160.000 pénz normális körülmények között 250.000 Bérlet 50.000 Az átlag nem diplomás fiatal ott is minimálbér körüliből él (320-350.000) egy bérlet 50.000 1-4 zóna. Csak számoljatok...szarabbul élnek ott gyakorlatilag a tömegek mint nálunk! szóval ezzel a nincs pénze szegénynek csak tüctüc ordibáltató agyonhitelezett tosibafalóra és havi 1 tankolásra meg 2 mozira az aktuális bukszájával hogy viríthasson dumával máshol panaszkodjatok.

Kedves magyar átlag: Fogd fel végre mindenhol keményen meg kell küzdeni a világon a sikerért csak van ahol ezt az érdemek alapján könnyebb elérni nmert letisztult viszonyok vannak és van ahol nem ezt preferálják (nálunk), ahol államilag (pénznyelde, magas adók) gerjesztett igazságtalanság van, így a jövedelemeltitkolást a lumpenséget (segélyek, 13-14. havi nyugdíj, céges kocsik, haverom nyerheti csak el a tendert...) generálják állami szinten.

Igazán szép, sokoldalú sztorit írt meg Marci a Homárnak: adva van egy überjófejként pozícionált, tegeződős kereskedőcég, egy nőkkel szemben előítéletes, és (a levelében) eléggé offenzív hangot megütő vásárló + egy nőnemű biztonsági őr + egy jó nagy kuncsaftalázás.…..
grabowsky.meghasonult 2008.01.30 12:01:20
Nah...
Mindenre van megoldás. Léteznek jelzőkapuk és bemágnesezett szallagok, biléták, RFID...ami megoldja mindezt. Ha egy nyanvadt spray re rá tudják rakni más üzletekben akkor az IKEA is megtehetné ugyanezt egy rohadt sokkal nagyobb bútorlapon is. A gond csak ott kezdődik, hogy kultúráklis különbségek vannak amit az IKEA nem képes normálisan klezelni. Északi országokban (Svédországi élmény...1 évig élt kint haverom) nem lopnak, nem hazudnak. Egyszerűen nem is értik mi az, hogy füllentés. Halál unalom eseménytelen ott az élet mert ez nem a becsületességen alapul igazából hanem a mentalítás életstíluson. ugyanígy 'buliznak', mulatnak, dolgoznak is! Az ott tök triviális hogy ha valamit leveszel a polcról azt meg is fizeted. Ergo gondolom én ezért sincs semmiféle lopásgátló technika alkalmazva az áruházaikban, termékeiken. Viszont helyi áruházigazgatók így rá vannak kényszerítve hogy kőkorzsaki módszereket alkalmazzanak a visszaszorításra.

De egyetértek azzal a hozzászólóval hogy nem érdemes perlekedni ilyenkor a biztonsági őrrel ha csak nem megy át már megalázóba a dolog. egyszerűbb sokkal kikérni a panaszkönyvet utánna sumán faarccal beírni amit kell, mert azt kötelesek utánna kivizsgálni, de így erre tesznek egy nagyot.

Szóval kedves polgártársak:

PANSZKÖNYV

Ezt azért találták ki, hogy élj is vele ha sérelem ér. Használjátok is akkor meg!

saját tapasztalat nagy céhgeknél nincs információ áramlás a szintek között, mert mindenki takargatja a hülyeségét. Viszont egy hivatalos iratot (számozott minden lapja és te is kell hogy kapj egy példányt belőle) kötelesek kivizsgálni. Há másnem akkor mikor fogyasztóvédő látogatást tesz és rákérdez mit tettek ez ellen ezeddig. Ha semmi a válasz akkor minimum figyelmeztetés, hogy erre más gyakorlatot kellene bevezetni ha meg azt sem teszik akkor kiszálnak oda trendszeresen (mint mostanában TESCO szivatása) és sorra büntetik őket.

Multkor én is beírtam IKEA panaszkönyvbe szemben az ordibáló polgártársaimmal, akik 20 percet azzal csesztek el hogy hol a pénztárossal hol a vevőszolgálatossal perlekedtek hogy miért akkora a sor, miért csak 7 pénztár megy a 30 ból. Ezen idő 1/3-a alatt meg beírtam nyugisan a panaszkönyvbe ugyanezt, aminek így nyoma van. ergo a műszakvezető vagy csoportvezető mittoménki majd magyarázkodhat hogy miért ilyen kevés embert osztott be mert van róla dokumentum, számonkérhető. Nyugodjatok meg ha nincs róla írás akkor simán nem érdeke ott senkinek hogy erről a veszteségről (ügyfelek egy része kiállt a sorból és dulva elviharzott otthagyva az árút) nem fognak beszélni a meetingjeiken mert mindenki sunnyogni fog. Vezetők este 6 után nem igazán vannak már bent, de ők se nagyon abban érdekeltek hogy az ilyen baklövéseik kiderüljenek.

Szóval:

- Nyugodtan végigcsinálni, aztán
- ÍRÁSBAN panaszkönyvbe be
Nemcsak a rossz humor, de a Homár éve is lesz az idei: az egyik legnagyobb monopolszolgáltató rögtön az első napon beleröhögött a nyomorult fogyasztók arcába, és anélkül, hogy azt kommunikálta volna, szombati rend szerint indította el a vonatokat. Állítólag a hó miatt, persze…..
grabowsky.meghasonult 2008.01.03 14:48:01
Juhéééééééééééééé!!!
Végre!!!!!

És a többi 15.000 léhűtővel mi lesz?
Ez nem old meg semmit sem egyellőre!..., De..de...talán...talán.. legalább retorziónak jó az utánnuk jövőknek.

Mert ha élve akarsz maradni majd következő vezetés, akkor igen is fel kell vállanod végre, hogy 10-15.000 léhűtő középvezetős káder és munkályát szociális juttatásnak vélő semmirekellőt ki kell rugnod!

Félek attól, hogy megint végkielégítseket fizethetnek, mert tutti szarul kötötték meg a munakszerződéseket és a MÁV nak kell fizetnie rosz dönmtésekért még lelépti díjat. :)

jajh istenem méé nem változik ebben az országban itt semmi sem? Ami változás van az mind felszínes, fölösleges, félig se vitt, befejezetlen urambátyámozós , mutyizós szar. ez megy már 200 éve! Ismerős a Magyar ugaron című vers? Akkor sem ment másképp! Villongunk itt kölcsönökből építünk mindent fölöslegesen elavult autópályákat, metrókat mindet a legdrágábban (nincs is szükség rá rossz a koncepció alapjaiban, mindenki már másban gondolkodika világban...) aztán belülről emészti a rák ezt az országot.

IGAZI REFORMOKAT VAGY FORRADALOM LESZ az meg senkinek sem jó! ki akar lámpaoszlopokon hullákat látni meg statáriumot?

Menjenek szépen tovább középvezetők felének kirugása. Bekamerázni állomásokat 1 dolgozik 4 néziből a 4 nézi kirúgása azonnal. Lenne olcsó karbantartó, gépész munkaerő végre amit úgy hiányolnaka a gyárak aghol ugye dolgozni is kéne már...

Mér van az hogy ennek az országnak (és úgy tűnik másoknak is...) csak akkor ment jól ha mímelt parlamenti demokráciája volt egy kinevezett (eltűrt) erős vezetővel aki max meghalgatta a parlamentet de maga döntött. A parlament alkosson törvényeket szavazza meg és hagyja jóvá vagy nem egy személy akit 4 évenként feles periódusban választunk meg. Nagyobb hatalmat a köztársasági elnöknek akit népszavazáson kellene megválasztani.

jujj de elkanyarostamm....mint a kisiklott szerelvény.. :)
Fantasztikus indokolást mondott arra a MÁV-Start Zrt., hogy az év első munkanapján miért omlott össze az elővárosi vasút egy kevés hótól. Mert nincs ember, aki melegítse a váltókat. Ez az Ezreket szopatott meg az első munkanapon a MÁV című posztunkhoz érkezett egyik…..
grabowsky.meghasonult 2008.01.03 13:49:02
Ejjjha....

Londoni elővárosi-n nem tapasztaltam azt amiről a kolléga beszél pedig 1 éven kerseztűl használtam, pont hogy azok mentek döcc nélkül inkább ametróval volt ott a gond. Ott ráadásul a metró és elővárosi egy sinen megy, de ha más a nyomtáv (többfajzta metrókoscik, nyomtávok, alagútméretek vannak), belváros határa ott egyazon peronon átszállhatsz és a metrószerelvény megvárja a beérkező vonatott. Ergo kiszálsze gy ajtón és átbattyogsz szembe 5m re a másikhoz ami nyitva áll. ha mindenki beszállt indul si a szerelvény a föld alá... (Baker street station, Metropolitan line) Biztonsági berendezések hiánya pont inkáb A London Underground-nál volt, mert a régi földalatti belvárosi metróvonalak vezérlőberendezései elavultak voltak...de hozzáteszem ott 1 sínpáron vonalon 3-4 vonal fut sokszor (central, hammersmith, metropolitan pölö). Azaz a vonalak néhol ugyanazt a sínpáron mennek és utánna ágaznak szét egy ilyen esetben sokkal nehezebb az időzítés, irányítás. De tény Londonban a kocsik sokszor állnak meg a földalatt 2 állomás között de csak a metró és a belvárosban inkább ahol elavult. A jelézőrendszereket folyamatosan fejlesztik ezért is van fentakadás. Viszont írtó lassan körülményesen bohózatba illőn :) Nyugat európában az emberek nem dolgoznak lusták ez tény ezért is drága a szolgáltatás ott, és ezért is van sok tetterekész bevándorló jelentkező akik nem így áll hozzá a munkához :)
grabowsky.meghasonult 2008.01.03 14:19:52
Hmm nincs elég ember a MÁV-nál?
Épp mai hír hogy csak a létzsámleépítés miatt 2. legnagyobb foglalkoztató az országban a MÁV, ezért örüljünk a másik giga hatékony Postá-nak mint über alles :))))

a legtöbb bevételt produkáló cégnél is csak töredéke az alaklamazottak száma.
Én azt mondom Privatizálni d emost azonnal!!!! Nem méginkább lezülleszteni de elötte telepumpálni jó vonatokkal meg felujított sínekkel de direkt szar manuáklis váltóükat bent hagyva hogy az a 2 filléres szar miatt legyenek gondok így az új tulaj 2 filléreket ráköltve hírtelen jelentős javulást érjen el...Jah és új tulaj egy suttyó pártbéli haverom konglomerátuma akinek csak úgy van még így is csak anyni pénze (valjuk be a magyar top 100 műkedvelők akármelyik térségbeli társaikhoz képest is nem hogy európai átlaghoz) megvenni a giga MÁV-ot hogy elötte jól le/allulértékelik a szolgáltatás elgagyosításával.

erer megy ki minden. erről szólt a privatizáció. Sőtt ott még konglomeráétumok smem voltak még hanem Bankok haverokkal akik meghitelezték a befektető szellemi tőkéjét utánna meg hírtelen kiárusított raktári jkészleteket telkeket épületeket és azt a pént mint saját szerzeménye tőkét emelt így hírtelen őp letta többségi tulaj és húúdefelértékelődött a cég. A MÁv-al is ez lesz : hírtelen megszűnika D-i pályaudvar meg a Keleti, de elötte felujítják majdnem plázának állami pénzből :)