Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EurópaÁzsia

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A premier előtti héten már jelmezes (vagy ahogy a színházi körökben mondják: öltözéses) és díszletes próbát néztem. A színpadkép részben mesei, részben pedig valóságos. A jelmezek szedett-vedett divatbemutató stílusában a szereplők karaktereinek közhelyeit emelik ki.…..
EurópaÁzsia A MŰANYAG FÉNYKARD 2013.12.10 15:50:20
Az október végi olvasópróba után ismét a Bárkán próbálunk, mégpedig először díszletben. (Eddig az úgy nevezett jelzésdíszletben.) Őrület van, sürgés-forgás, mindenki művel valami nagyon fontosat és halaszthatatlant. Závada Jancsi – aki a Kisfiú egyik alakítója – a…..
Izgalmas, és olykor zavarba ejtő látni, ahogy egy-egy színész a próbák során egyre nyitottabbá, majd kiszolgáltatottá és esendővé válik, s azt, hogy míg néhányan az ebből adódó érzékenységet rögtön saját fejlődésükre fordítják, mások elbizonytalanodnak, s csak egy…..
Végre kifogtam egy elemző és egy részpróbát a Presznyakov-fivérek alkotó folyamatából. Az elemző próba során a színészek újra olvassák a darabot, meg-megállva a problémás részeknél. Először is felvetült a kérdés, hogy milyen magyar szót használunk mi az angol (vagy…..
Folyamatos figyelemmel kísérem a Presznyakov-testvérek Európa-Ázsia című darabjának izgalmas próbáit, a színészek és a rendezők koncentrált, összehangolt munkáját, mely hatalmas szellemi és lelki energiákat mozgatva alkotja meg a hétköznapi ember stilizált, mégis metszően…..
Már bent ülök a Cseh Tamás teremben, mikor lassanként megérkeznek a színészek, a rendezők (mert most kivételesen kettő is van!) és a „műszak": hang-, fény-, ruha-, fodrász- és kellékország – ahogy a színházi körökben hívják. Az olvasópróba elején Seress Zoltán…..