Regisztráció Blogot indítok
Adatok
downgrade

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kialakult a 2014-es X-Faktor mezőnye, egy olyan adásban, amiben minden pontosan úgy zajlott, mint eddig, izgalomnak, feszültségnek nyoma annak ellenére nem volt, hogy Istenes Bence magából kikelve üvöltözte végig a műsort, és igyekezett elhitetni a nézőkkel, hogy a stúdióban…..
downgrade 2014.12.21 18:21:11
Szerintem teljesen egyértelmű, hogy kinek kellene nyerni ezt a versenyt, és nem hiszem, hogy helye volna olyan mérlegelésnek, hogy kinek tenne jót vagy rosszat a győzelem. Jó, némi túlzással mondva, de kb. az összes eddigi széria azért volt, hogy idén Tóth Andi eljusson a döntőig és első legyen, legalábbis, ha egy pillanatra naiv módon komolyan veszem a műsor célját. Az első olyan ember, aki tényleg minden tekintetben színpadra való, aki sosem volt érdektelen, aki simán megél a nélkül, hogy népmesei mítoszokat kellene mögé költeni.
Remélem, hallom majd még Benji hangját, mert tetszik, és minden tiszteletem Julinak, volt olyan műsor, amikor énekével a legjobb volt, de csak mert Julinak jönne most a legjobban a nyeremény, még nem ő a legalkalmasabb, az élet igazságtalan, és az sem lehet véletlen, hogy eddig nem futott be jobban.
Andi szinte rezzenés nélkül vette az egész műsort, ezzel együtt sose láttam nagyképűnek, az "mindössze" természetes magabiztosság volt, ami nyilván sokakat bosszanthat, de ez van. Többnyire jó dalokat választottak neki, de nem ezen múlt, csak bele kell gondolni, milyenek lettek volna ugyanezek a dalok más versenyzőtől. Andi egy-két másodperc alatt életre tudta kelteni a dalait, lehetne sorolni. A WH dalnál, amikor felcsendült, káromkodtam, hogy lehetnek ekkora barmok, és kisebb gyomorgörccsel hallgattam végig (a cikkíróval ellenetétben én szerencsére megtehetem, hogy kissé butácska módon szurkoljak valakinek), de a végére egyértelmű lett, hogy megérte kockáztatni. Ha ezt az egészet valaki így végigcsinálja, az lehet papíron 15 éves, nem számít. (Amúgy meg a mtv komolyzenei vetélkedőjében is vannak igen fiatal versenyzők, akiket szintén ajnároznak nem kicsit, érdekes, őket nem kell félteni? Ja, igen, ők komoly munkát végeznek, bezzeg ezek itt csak majomkodnak a színpadon, persze.) Az énekhangjában meg akkora potenciál van, hogy simán meghallgatom a hibákkal együtt is, már ha voltak, nem mindig. Na de akkor se leszek csalódott, ha nem ő lesz az első, nála tényleg nem számít.
Közeledünk az X-Faktor végéhez ezt leginkább onnan tudhatja az, aki idén egy adást sem nézett még meg, hogy Istenes Bence most már alapjáraton is üvölt, amikor pedig nagyon lelkesnek kell lennie, akkor úgy racsít, hogy lejjebb kell venni a tévé hangját, mert a szomszéd még azt…..
Nem biztos, hogy pont nekem kellene a tegnapi X-Faktor adásról írni, mert egyrészt úgy érzem, hogy az elmúlt 100 epizód alatt mindent, de tényleg, MINDENT leírtam már az RTL tehetségkutatónak álcázott showműsoráról, ami le lehetett, vagy le akartam, másrészt pedig a…..
Furcsa, hangos, politikai és hamis hangoktól sem mentes műsoron van túl az X-Faktor - a 100. adásban volt minden, mint a búcsúban, Tóth Gabi megint sírt, Istenes Bence megint kisfilmezett, Szikora beszólt az internetnek, a Tha Shudrast pedig zsinórban másodjára mentette meg a…..
downgrade 2014.11.30 11:22:59
Szinte a teljes műsor alatt mással szöszmötöltem, ez a beatkorszak tematika nálam betett az egésznek. Még előtte gondoltam, hogy hál'istennek Istenes egy ideje felhagyott az üvötözéssel, erre üvöltözve indította az adást, pedig amúgy javult a fellépése. Idegesítő volt a felspilázott nézőtéri hangzavar, nyilván spontán örültek ennyire pont a 100. adásnak. Kern nem volt említve a cikkben, mert tényleg mintha meg se történt volna, kijött a színpadra kb. egy percre, semmi értelme nem volt. Julinak most valahogy fakó, kicsit rekedtes volt a hangszíne, főleg a legmagasabb hangoknál hallatszott, ezeket inkább üvöltötte. És nekem túl is "rángta" a dalt, már csak egy boxzsákot kellett volna belógatni elé. Aztán ajnározták, hogy micsoda érzelmek. Tóth Andinak nem állt jól a dal, valószínüleg nem érzi ezt a világot, ezt a naiv vagy álnaiv kort, benne ezt a butácska számot, ami jól is van így, csak hát ezért erötlen rutinmeló lett a fellépése. A magas hangoknál meg csak sikoltozott. Ráadásul, megtépkedem a mellszörzetem, kövezzenek meg, nem bírom az LGT-t. De ha pillanatra komolyan veszem a müsor célját, hogy egy komplett színpadi tehetséget keresnek, akkor így is nyilvávaló, hogy Tóth Andi az idei gyöztes, ha nem cseszi el a figurát. Más nem is igen keltette fel az érdeklödésemet, a kiesés iránya jó volt, pedig Richárd hangszíne szép. Egy dalt azért jól elénekelt, az elsö párbajdalát korábban, amiröl úgy rémlett, lenyomott már egyszer még korábban, talán a két évvel ezelötti válogatón (?), gondolom, a kedvenc dala. Az szimpatikus volt, hogy tudott mosolyogni a kiesése után, bár a legelegánsabban, mosolygva kiesö kiesö így Csobot Adél marad. Egyébként az elég béna, hogy a kiesö nevének elhangzása után már csak annyi történik a színpadon, hogy egymást smárolja mindenki, egy elörejövetelt és meghajlást megérdemelne a közönség, és a kiesö saját maga is. Másik Richárd eléggé lent volt a szavazati sorrendben, ez megnyugtató.
Istenes Bence diákcsínyes kisfilmjével kezdtük és egy sírva búcsúzó csángó lánnyal zártuk az X-Faktor legutóbbi adását, a kettő között meg volt minden, mint a búcsúban. Ez volt egyébként az előadásokat és a hangokat tekintve ez eddigi legerősebb élő műsor, a Spoon…..
downgrade 2014.11.24 00:09:50
Nekem most jobban esett a műsor, talán mert egyre kevesebben vannak, kevesebb az idegesítő arc is, csak sajnos most nem a megfelelő módon csökkent a létszám. Ha Borbély Richárd nem eleve a jövőbeli zenés színházi felkérésekért indult, akkor lövésem sincs miért, mert popsztárnak nem alkalmas. Annál, ahogy belecövekel az éneklésbe, az a rosszabb, ha megpróbál táncolni. Esne mán ki. Másik Richárd mindig üvölt, ahogy a torkán kifér, de attól lesz igazán unalmas, hogy a hangja túlságosan mély, túl vastag, ettől mindig ugyanúgy szól. Essen mán ki. Benji nekem szimpatikus, van, hogy jól énekel, bár nála sem értem, milyen céllal jelentkezett. Múltkor fikázták, hogy csak a dal miatt volt hatásos (rózsa volnék), de szerintem egyrészt nem csak, másrészt meg bárki más is elénekelhette volna, miért nem tették. Egy kareoke műsorban mindig döntő jelentősége lesz a dalválasztásnak. Tóth Andi sorsa is azon múlhat, hogy bulis a számot kap-e, vagy olyat, ahol igazán énekelni kell, mert tud repedt fazék hangokat produkálni. Most szerencsére pont kevesebbet produkált, mintha rámozdultak volna a szebb hangszínre. Csak a döntő felé közeledve nehogy okosan megkínálják egy Whitney Houston számmal. Most tényleg túlspilázta egy kicsit a szerepét, de ez legyen a legnagyobb baja. A Shudras sikerét értem, de az énekes, bár van egy jó hangszíne, sokszor elég gyengus, az elején karizmatikusabbnak tűnt a dolog. Az érdekességfaktor miatt marasztalnám még egy-két hétre, de aztán hullhatnak. Egyébként Alföldinek nyilván tényleg ők jönnek be ízlésileg, nem csak valami sötétben bújkáló koncepció mondatta ezt vele, amire fentebb célzott valaki Bella védelmében. Bellát én is sajnálom, sokkal inkább ő, mint a hulladék hapsik. De ha már választani kell, annak mondjuk örültem, hogy nem Andit öltöztették abba béna ruhába, az elején másodpercekig nem tudtam kinézni, hogy melyik lány melyik. Szikora szerencsétlen mondatai elég megkökkentőek voltak. Juli jól énekel, de nem lopta be magát a szívembe, és előbb-utóbb úgyis esni fog, nincs szavazóbázisa. Az ecsethajú fiúknak bezzeg van, hullanának inkább. Habár akkora talán nincs is, nem túl vagány arcok, a fellépéseik meg erősen bénák. Említette valaki a Fat Főnixet, másodpercekbe telt, mire leesett, hogy az egy éve volt, nem most, beszarás. Tóth Andi for president.
Eljutottunk arra a pontra az idei X-Faktorban, amikor tulajdonképpen teljesen mindegy, mi történik a színpadon, mert két-három jó produkció mellett olyan lapos, egyforma, bármiféle katarzist nélkülöző, a mentorok által oly’ szívesen emlegetett érzelmi átvitelt vagy mi a fenét…..
Az X-Faktor harmadik élő adása alatt végig azt vártam, hogy azok az érzelmek, amiket megszállottan keresnek a mentorok egymás versenyzőiben (mert a sajátjaikban mindig megvannak, jóhogy), bennem mikor törnek már felszínre, de az istennek nem jött semmi az utolsó 10 percig, és akkor…..
downgrade 2014.11.02 15:00:01
Csak azt nem értem, minek kellett a halottak napja miatt elfonnyasztani a hangulatot, ha vasárnap estére meg berakták a Taken-t. Vagy azt éppen az ünnepre való tekintettel?, mert hulla az van benne bőven, tematikailag végül is nem lóg ki.
A technikai leállásnál vicces volt, hogy amikor Istenes Bence Richár elé lépett, hogy szövegeléssel üsse el a szitut, Richárd olyan meredten állt, hogy egy pillanatra életnagyságú Richárd papírmasénak tűnt a mozgó Istenes mögött. El tudnám képzelni az egész műsort papírmasé változatban.
Alex nekem is felüdülés volt, nem csak egy idegtépő csinnadrattával felvezetett fekete lyuk, mint a legutóbbi nanosztár, és a dal is működött.
Párbajozni az alkalmi gimis zenekart küldtem volna mondjuk Richárddal vagy Izabellával, bár Izabellát szívesebben nézem tovább egy műsorral, mint a színészt, viszont Izabella meg annyira kínban van attól, hogy kevés ide, hogy inkább mégsem kínoznám tovább.
Remélem, a jó érzékű sztájlisztok a halottak napja után is mindig találnak majd okot arra, hogy a felvezető filmben még természettől fakadóan haláli aranyosan, kedvesen kinéző Tóth Andit kelttésztaarcú libának maszkírozzák a műsorban. Különben még olyan életteli, laza, kacér, szemtelen, vidám, vagány képünk maradna róla, mint amit az első showban mutatott. Azt becsülöm Andiban, hogy viszonylag higgadtan fogadja az értékeléseket, na jó, azok egyelőre alapvetően pozitívak, és örül is a sikernek, de nem rebeg túlságosan a szempillája az elalélástól, úgy tűnik, a produkció után komoly ember üzemmódba tud váltani. A hangszíne viszont nem tűnik elég fényesnek, elég szépnek az igazi slágerekhez, azt viszont nagyon sajnálnám, ha csak rockos dolgokat tudna jól énekelni, amikhez megy a mélyes, kissé érdes hangja. Hacsak nem olyan számokat kap, mint első alkalommal.
Végül szóvá tenném G-nek azt a beszédes "elszólását", amivel a párbajra készülő mentoráltjaiban próbálta tartani a lelket, hogy ez egy vicc, de mindegy, eddig is ezt csináltátok, ezután ezt fogjátok csinálni. Ez persze nem G-t minősíti, de a műsor szerkesztéséről, tetjéről elmond valamit.
downgrade 2014.11.02 17:37:43
@Hülye aki elolvassa!: "A TV2 bármelyik tehetségkutató műsorra szarrá veri" Hát ja, pl. az a voice-os műsor retek béna volt, totálisan elbaltázott az egész koncepció. Ahelyett, hogy az lett volna a cél, hogy minél tovább juttassanak mindenkit, akit csak lehet, építgetve, továbbképezve őket, nem, csapaton belül megpábajoztatták egyazon mentor választottjait, akik fellépés előtt egy barátságtalanul világított stilizált raktárhelyiségben olyan szépeket mondtak egymásra, hogy nem barátkozni gyüttem, hanem győzni. Az utolsó megasztárt már nézni sem bírtam. A tv2 magabiztos kézzel csinál szinte mindenből másodvonalbeli szart, szerintem.
Az idei X-Faktor második adását nézve azon tűnődtem, hogy mi az ijesztőbb: Alföldi Róbert sztreccsfarmerbe bújtatott segge, vagy a Micsoda nő egyik mellékszereplőjének – na nem a gyökér eladó a boltban, hanem a nyolcvanas évekbe ragadt ribanc a sarkon karakternek –…..
downgrade 2014.10.26 17:43:00
Szó se róla, nagy élvezet salakos kotorékká égetni a műsort, ráborítani egy taliga gőzölgő tehéntrágyát, utána nyakig érő gumicsizmában ugrálni rajta, nehogy eszébe jusson újra lángra kapni, szóval bírom a stílust, de azt azért hagyjuk meg, hogy a korábbiakhoz képest legalább feljöttünk a szénbányából. Ha visszagondolok Csobot "a műsornak ebben a szakaszában már jobban kell énekelni, és ezt most már komolyan mondom" Adélra, vagy Kovács Lászó "ez azért mégiscsak egy színvonal" Stone-ra, hogy Zámbó "magába zuhant" Krisztiánt épp csak megemlítsem, akkor utána meditálnom kell, nehogy elkapjon egy fulladásos röhögőgörcs. Más kérdés, hogy a múlt heti alapján ennek most jobbnak kellett volna lennie. A műsor majdnem beleállt a földbe, pedig az első fellépés utáni megkönnyebbülés miatt még felfelé kellett volna ívelnie az ívelésnek. De nem. Ki az az idióta koreográfus, aki felrakja egy kockára a Shudras énekesét, hogy ott álldogálljon végig bénán és megszeppenve, elvéve a lehetőséget, hogy hozza a jellegzetes figuráját? A 15 éves Tóth Andit leültetik egy fotelra, aztán fotelostul feltosszák egy lépcsőlejárós dobogóra? Oké, hogy csak egy lépcsőfok volt, de én a második élő műsorban így is csak négykézláb tudtam volna lemászni róla, fejjel előre, ha felfestenek egy lefelé vezető csíkot. Szintén dobogóra állították a színész Richárdot, amiről rossz ütemben, túl korán ugrott le, ez arról árulkodott, hogy még mindig csak eljátszani próbálja az énekest, és nem ő maga az. Különben érezné, mikor kell leugrani. Az meg, hogy vigyorog, mint a vadalma, még nem jelenti, hogy "kinyílt", max. annyit, hogy már nincs akkora lámpaláza, mondjuk az is valami. Tavalyról áthozott Richárd személyében megint hapsi fogja nyerni a versenyt, ez nekem eleve unalmas, és nem is ő a kedvencem. Persze jól nyomja, de a nagy akarásban egyelőre minden dalt pukkadásig "kitöm a hangjával", így aztán valahogy mindig ugyanolyan lesz, amit énekel. Zsófi hangja, éneklési stílusa néha emlékeztet Danics Dóráéra (barátnők, talán ugyanaz az énektanáruk?), de szerencsére jobb nála. Szerintem érett előadó, más kérdés, hogy miért van itt. Ez a kérdés mondjuk a legtöbb versenyzőnél feltehető. Juli is szépen énekel, tulajdonképpen el is kap, mégse rajonganék érte, mint egy sztárért, olyan tipikus pesti értelmiségi képződmény, mit fog csinálni a műsor (és a szerződéses haknik) után? Visszamegy jelmeztervezőnek. Ahogy Jonathan énektanárnak, Richárd színésznek, Richárd tanítónak, Izabella nem tudom minek. Marad Richárd, aki énekes lesz. De az egyetlen igazán sztáralkatnak tűnő alkat, akiről el tudom képzelni, hogy nem csak sztárolják majd műtapssal, műlihegéssel, mű-életmű-felsorolással, hanem magától az is lehetne, az a 15 éves Tóth Andi, a kedvencem. De életkorából fakadóan még bőven lesz rá idő, hogy elrontsák, már ha nem megy tévútra csak úgy saját magától, mert túl fiatalon csapja meg a siker szaga. Vagy ha ez se, akkor majd betesz neki a hazai könnyűzenei izé, világ magaslati levegője. Ha mégse, akkor a rabszolgája leszek.
downgrade 2014.10.26 22:44:13
@Tell Vilmos: "Szabó R. ... zéró énektudással": Azért ez nem kicsit erős túlzás, hanem nagyon. Nyilván nem a kutyuli juttatta be.
Én direktbe remélem, hogy a kis Tóth lányból nem próbálnak meg rocker csajt csinálni. Itt abból eleve halott, színvonaltalan dögunalom lenne.
Tartsd meg az aprót, te mocskos állat! – Hangzott el a filmben ez a mondat, mikor Kevin a Szennyes lelkű angyalok című filmet nézte. Az évek során már szállóigévé vált ez a kijelentés, és hát nem is csoda, ha megnézzük, hogy mekkora rajongás övezi a Reszkessetek,…..
Mi mást csinálhatna vasárnap este, kilenc nappal a kis Jézus születése előtt? Tán bejglit sütne, vagy házibarkács ajándékokat csinálna a hálátlan rokongyerekeknek? Esetleg azon tanakodik, kinek adja a cégtől prémium helyett kapott ajándékkosarat, amiből az Atfer Eight…..
downgrade 2013.12.15 22:12:31
@AnnaKarenina: mármint antal timi helyett csicsereg adél...? ezt erősen kétlem.
downgrade 2013.12.15 22:45:27
@AnnaKarenina:
épp most jelent meg egy nagyon gyengus, jellegtelen dala. mármint maga a dal gagyi. sajnálom, mert nagyon szeretem a hangját.
de most egyszerűen csak furcsálltam, hogy a tavalyi második helyezett fel sem tűnt az egész idei műsorban.
Lilu bikavadító piros ruhában celebrálja az estét, kétszer-háromszor megnézzük, hogy mi volt tegnap, ami nagyon káros hatással van a fülekre. Én mellesleg Krasznai Tündét küldeném haza, párbaj és puszi nélkül, csak úgy. Mindegy. Istenes Bence kötelező beköszönése után…..
downgrade 2013.11.17 21:01:50
@Marcell Varga: neked nem csak füled nincs, de asszem, agyad se.
A vasárnapi Döntésről pont ugyanazt lehet elmondani, mint az előző négyről: bejött Lilu (ezúttal balerinaszoknyában, hogy az öt hete tartó, "valaki úgyis combot villant" trend nehogy megszakadjon), megmutatták a szombati döntő kulisszák mögötti pillanati közül a…..
downgrade 2013.11.10 13:40:48
@Pirosszka79:
Nem, tényleg feltűnő volt a túl hangos vokál, én se értettem.
A vasárnapi X-Faktor a Döntés alcímet viseli, de persze ez a rész, a döntés az egyórás műsoridőből úgy nettó hat percet jó, ha elvisz, mert előtte a szavazatok utáni könyörgés, az aktuális heti sztárfellépő playback-műsora és az egyre rettentőbb ruhákba öltöztetett…..
downgrade 2013.11.03 22:45:36
@Fenimore: ebben lehet valami, de akkor meg Danics. (Nálam így is, úgy is Krasznai.) Ki nyerne más, Ákos vagy Dávid?, kevesek ők emezekhez. Szóval a nem (nő) már elég biztos. Egyébként meg, szerintem Krasznai nem annyira a múltjával taszíthat, hanem a megjelenésével, a..., nem tudom, hogy mondjam, "kajlaságával", ő nem egy csinire, könnyen fogyaszthatóra kifaragott figura, szóval ezzel. (Annak a bunkónak pedig, aki a poszt után Krasznai "múltját" linkelte be, üzenem, hogy először próbáljon elmenni pornóba szereplőnek, azután meg jelentkezzen televíziós énekes vetélkedőbe, mert természetesen kurva nagy égés lenne számára mindkét próbálkozás.)
Ha unalmas a műsorod, mutass egy pár csöcsöt és máris minden rendben lesz. Ez egy olyan alapszabály, mint az, hogy kisgyerekkel és kutyával minden szart el lehet adni, vagy hogy két Blikk-címlap többet ér hatvannyolc Élet és Irodalom-vezércikknél. Az X-Faktor ennek mentén már az…..
downgrade 2013.10.27 16:44:44
@áasdklfjáasn: "hamis egyik énekes sem volt tegnap"
Most, hogy mondod, máris kevésbé sérti a fülem a sok félre ment hang, mer azok nem hamisak voltak, csak félre voltak menve.