Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Engineer001

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előkészületek kitárgyalása után mai témánk ismét az interjúkkal lesz kapcsolatos, ráadásul egy vendégírás keretében. Engineer001 összegyűjtött néhány pontot, amire érdemes odafigyelni egy ilyen meghallgatás során. "Igen, igen, tudom, hogy volt már itt egy hasonló…..
Engineer001 2013.10.22 17:05:09
Sziasztok,

1. Nem vagyok HR-es. (a névből nem volt gyanús ?:)
2. ÉN vagyok a "főmérnök", ill. ahogy egyhatosmotor írja: "az állás szempontjából kompetens személy"
3., Mivel az ÉN csapatomba keresek embereket, így ÉN vagyok a "döntéshozó" is.

Miután ezzel a három ponttal úgy gondolom, a kommentek felét le is rendeztük, térjünk rá a komolyabb dolgokra, amikről lehet is beszélgetni, nem csak "a hr-eseket szidni időtlen szórakozás"- vonal mentén továbbmenni.

Alapfokú nyelvtudás: arra fogok csak rákérdezni, ami a cégem szempontjából fontos és releváns.
De arra rá fogok.
Ez összesen kettő nyelv, az belefér az időbe, a többi (szuahéli, kínai, lengyel alap) nem kerül ellenőrzésre, hisz nem releváns. A releváns nyelveket pedig természetesen beszélem.

FunFun: " Megnézném, a Tesco-ban hogyan veszik fel az árufeltöltőket. Vagy a Telenor-nál a call-centereseket. Nem hinném, hogy pont így, ahogy fent vázolva olvasható okostojástól."

Így van. Ezért kezdtem így a posztot:
"főként mérnöki területtel dolgozom, lehet, hogy az eztán leírtak a sales/bolti eladó/rúdtáncos/marketingmenedzser állásokra jelentkezőknél nem annyira találnak be;"

maxval, a gondolkodni igyekvő birca : köszönöm a hozzászólásokat, mélyen egyetértek majd mindegyikkel.

Don Quixote de la Ferko: Késésért rossz pont jár? Szép fekete? Esetleg több is?
Nem, összesen egy jár érte. És az bizony fekete. És azért, mert NEM KÉSÜNk EGY ÁLLÁSINTERJÚRÓL. Senki, sem én, sem a jelölt.

TitiRobin: (bőrig ázás interjú előtt) itt is a maxval, a gondolkodni igyekvő birca hozzászólásában megfogalmazott kommunikációs stílusválasztás a megoldás.
Ha nem szólsz semmit, hanem az interjú végéig zavarban vagy és frusztrált/elkeseredett/csalódott/mérges vagy, az ROSSZ. (nem nekünk, hanem főképp Neked, mert nem tudod így magadat adni)
Ha már a belépéskor elmondod, hogy ez történt, vismaior, bólintunk ls megyünk tovább (ezért nincs fekete pont, Don Quixote :-)
Ha még egy - akár gyenge- poénnal is oldod a feszültsége(de)t, az az igazán jó ! "Higgyék el, alapvetően nem ez az öltözködési stílusom, de az időjárásra sajnos még nincs ráhatásom"
Na persze egy ernyőt se rossz ötlet bekészíteni...:)

Várom a további kommenteket, öröm ezeket olvasni ! Egyet kérnék még, ha lehet ( és mivel amúgy is arcoskodónak lettem beállítva, hadd idézzem magamat :)) :

"Örülök, ha gondolatot ébreszt, de elfogadom, ha ignorálod/vitatod őket, főként, ha azt KULTURÁLT MÓDON teszed."

Tegyük ezt így, jó ? ;-)
Köszönöm.

Engineer001