Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jött a csősz és mindenkit hazazavart

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Legyünk szörnyűségesek azért, hogy megelőzhessük, hogy maga a nép váljon szörnyűségessé." (Danton)   Valamelyik reggel arra ébredtem, hogy a rádió segítségével a tudomásomra hozták: egy derék holland asszony traktorral elment a Déli-sarkra, és ha már ott volt,…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2015.01.02 10:34:13
@Szindbad:
na látja. a maga értetlensége is felér egy antarktiszi jegesmedvével.

a hír valódi:
hvg.hu/shake/20141209_eltraktorozott_a_deli_sarkig_holland_no/
Mandiner blog Wunderwaffe 2014.12.10 11:11:00
„Ukrajna kérdésében az utóbbi időben pozitív nyilatkozatok hangzottak el. A kormány eddig is megtette, ami szükséges, de nem beszélt erről, mostanában már nyíltan is állást foglalnak.” (André Goodfriend nyilatkozata a Népszavában) Történt, hogy Kr.e 394-ben Marcus Furius…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.12.11 09:10:25
@Urfang:
orbán kapott két nagy leckét: az egyiket gyufától a horn-kormány idején, amikor az alkotmánybíróválasztás előtt megállapodást kötött a kormány az ellenzékkel: támogatják a szavazáson egymás jelöltjeit. először a kormányjelölt bíróról szavaztak, aztán az ellenzéki jelöltről. az ellenzék jelöltje elhasalt. ez volt az első lecke.

a második 2010-ben, a választás után. ovi nagyon akart atlantista lenni, csak annyit várt, amennyit a liberális szemkilövető meg a kontakthibás szemafor kapott az imf-től és brüsszeltől, de beintettek neki. mondhatnánk atlanti barátai visszazavarták a sor végére.

a konklúzió világos:csak érdekek vannak. orbi ezt követi. azon lehet vitázni, hogy jól vagy rosszul. abban biztos hibázott, hogy ezt ki is mondta.
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.12.11 21:17:17
@Pelso..:
mer t az úgy van, hogy van a nagyvonalú kocsmáros, aki beenged az ivóba, én meg összeköpködöm hálátlanul a padlót. nem úgy, hogy üzletet akar csinálni, ezért minimum pariba jövünk ki a boltból, bár nem kizárt az sem, hogy esetenként csúnyán megkopaszt. ha meg így, akkor bizony ne csodálkozzon, ha valaki erre rájön, esetleg a padlóra köp.
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.12.12 07:59:57
@Pelso..:
gyorsan eljutott a kocsmárostól a feleségig. szóljon, ha posztmodernt játszik, akkor hagyom.
köpködni meg menjen a patkányblogra. ott most éppen rasszista nagygyűlés van.
Mandiner blog Viktor Amerikában 2014.12.03 09:27:00
John McCain amerikai republikánus szenátor keddi, putyinozó-diktátorozó beszéde mérföldkő a magyar kormány nemzetközi elszigetelődésében. Az eddig legfeljebb csak publicisztikákban megjelenő jelzőkkel egy hivatalban lévő, magas rangú, jobboldali politikus illette nagy…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.12.04 09:35:29
@jose maria padilla:
nem az a gondjuk, hogy fasiszta-e, hanem hogy nagy a belső legitimitása. nekik itt most nem egy erős orbán, hanem egy bajnai-féle kell.
Még mielőtt bárki belelovalja magát az aktuális demokratikus, emberi jogi üdvtörténetbe; egy pillanatra – rettenetesen sovén módon – gondoljon a kárpátaljai magyarokra, akik nincsenek sokan, viszont könnyű helyzetben sem. Épp úgy csöppentek ebbe a történetbe, mint…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.02.19 19:08:32
@Do not think:

Klassz, hogy tudsz politika mentesen aggódni, csak az nem világos, hogy a politika mentes aggódásodban milyen politika mentes megoldást képzelsz el.

Hacsak úgy nem, mint az Összefogás "világbéke" nyilatkozata. Nyilván eredményes lesz:

nepszava.hu/cikk/1011295-ukran-valsag---az-eroszak-beszuntetesere-szolitanak-fel-az-ellenzeki-osszefogas-partjai
Mandiner blog Fanni örök 2014.02.15 12:01:00
Október, délutánMellettem alszik a tölgy alatt Fanni,s mióta alszik, annyi makk hullt a fáról,hogy minden jámbor lombbal veszekszem érte, -mikor átkarolt, kérte, őrizzem pihenését.De nap kacsintgat át fodrán a lombnak,vad darazsak dudolnak körül haraggal.És a lomb makkal felel és…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.02.16 13:12:19
@emiljuzso:

nos akkor folytatom, amit elkezdtél. Elősz9ör is az idézett levél előzménye:

"1942-ben Komlós Aladár kéziratot kért az általa szerkesztett Ararát évkönyv számára Radnóti Miklóstól. A „Magyar zsidó évkönyv” 1939 és 1944 között megjelent hat kötetét a Pesti Izraelita Leányárvaház adta ki, jótékony céllal, a szerkesztőnek azonban az volt a szándéka, hogy az almanachot a magyar zsidó irodalom orgánumává formálja. A magyar zsidó író útjai című cikkében, mely az Ararát első kötetében jelent meg, Komlós Aladár arról ír, hogy kirekesztettsége a zsidó író számára mindig is nehézzé tette a társadalom hiteles ábrázolását, az első világháború óta azonban ehhez egy újabb akadály társult: „a zsidó író nem szólhat többé hozzá ahhoz, ami a magyarságot mint közösséget foglalkoztatja.” Ha ugyanis megteszi, vagy nem hallgatják meg, vagy szavait eleve ellenségesen fogadják. Vannak, akik nem zsidóként, hanem a humanizmus nevében kérnek szót: ők „leghangsúlyozottabban zsidó társaiknál is gyűlöltebbekké” válnak. Mások a napi ügy közkatonái sorában próbálnák a helyüket megtalálni, előbb-utóbb azonban mozgalmuknak is terhére lesznek. A politizálásról azonban az író még ebben a helyzetben sem mondhat le, hisz ma éppen ez az írás legfőbb értelme: az az öröm, „hogy hatással lehetnek a világra”. Kiutat a zsidó élet felfedezése kínál. „Nem azt óhajtjuk – foglalta össze véleményét az Ararát szerkesztője 1939-ben –, hogy zárjuk ki magunkból a zsidóságon kívüli világot, hanem azt, hogy eresszük be végre – amit eddig kirekesztettünk – a világ zsidó részét is. Nemcsak zsidók, hanem magyarok és emberek is vagyunk, s mindössze annyiról van szó, hogy sokrétű meghatározottságunkból az eddiginél nagyobb mértékben domborítsuk ki azt, amit a mai helyzet leginkább követel tőlünk és egyedül enged nekünk.”

Radnóti elutasította a felkérést."

És a levél általad nem idézett folytatása:

"A zsidóságom „életproblémám”, mert azzá tették a körülmények, a törvények, a világ. Kényszerből probléma. Különben magyar költő vagyok, rokonaimat felsoroltam, s nem érdekel (csak gyakorlatilag, „életileg”), hogy mi a véleménye, erről a mindenkori miniszterelnöknek, Maróthy–Meizlernek, Féjának vagy Sós Endrének. Ezek kitagadhatnak, befogadhatnak, az én „nemzetem” nem kiabál le a könyvespolcról, hogy mars büdös zsidó, hazám tájai kinyílnak előttem, a bokor nem tép rajtam külön nagyobbat, mint máson, a fa nem ágaskodik lábujjhegyre, hogy ne érjem el gyümölcsét. Ha ilyesmit tapasztalnék – megölném magam, mert másként, mint élek, élni nem tudok, s mást hinni és másképp gondolkodni sem. Így érzem ezt ma is, 1942-ben is, három hónapi munkaszolgálat és tizennégy napi büntetőtábor után is – (ne nevess ki, tudom, hogy megjártad a háborút, de az más volt, nem volt megalázó), kiszorítva az irodalomból, ahol sarkamig nem érő költőcskék futkosnak, használhatatlan és használatlan tanári oklevéllel a zsebemben, az elkövetkező napok, hónapok, évek tudatában is. S ha megölnek? Ezen ez sem változtat. Kissé patetikus vagyok, ne haragudj, s ez a levél is nyúlik, nyúlik, s úgy érzem, semmi újat nem mondok Neked, s hogy egyetértünk. Vitatkozz! Mibe kötnél bele? Igen, tudom már, visszatérek. Nem érzem zsidónak magam. Miért vagyok mégis zsidó vallású? A valláshoz semmi közöm, a faj stb. szellemalakító erejében csak igen-igen kis mértékben vagy még annyira sem hiszek. Hát nehéz megmagyaráznom, s nehezítésül még hozzáteszem, hogy ha valláshoz egyáltalán közöm van, akkor a katolicizmushoz van közöm. Költői pályám legkezdetén, huszonkét éves koromban elkobozták a második verseskönyvemet, pörbe fogtak és elítéltek vallásgyalázásért.

Huszonkét éves vagyok. Így
nézhetett ki ősszel Krisztus is
ennyi idősen; még nem volt
szakálla, szőke volt és lányok
álmodtak vele éjjelenként!

Ez volt a vers, Töreky súlyosbító körülménynek vette,[SZJ] hogy „más vallás tisztelete tárgyához hasonlítja magát”, s majdnem egyetemi pályámba került, mert a József Attila révén legendássá lett Horger Antal[SZJ] kari ülés elé vitte a dolgot. Sík Sándor mentett meg, sőt a piarista rend tagjai nevében levelet adott a táblai tárgyalásra, amely szerint egyházi szempontból semmi kivetnivalót nem találnak a versben. A Tábla felfüggesztette a büntetést, el is évült.

folyt.
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.02.16 13:12:59
folyt.

"Akkoriban elhatároztam, hogy megtérek, hogy ne „más vallás” jelképeivel éljek, mert ez nékem nem „más” vallás, s az Újtestamentum költészete éppúgy az enyém, akár az Ótestamentumé, s Jézusban is „hiszek”, nem tudok jobb szót rá, bár a hit... De aztán egyre rosszabb lett zsidónak lenni, itt-ott előnyöm lehetett volna a „vallásváltoztatásból” s ez megcsúfította; a gyámomat egyre jobban megszerettem,[SZJ] neki nagyon rosszulesett volna stb. Szóval maradtam vallásra is zsidó. De költőségem szempontjából ez nem lényeges. A tanúsítványos Vas István költészetében több szerepe van a zsidóságnak, mint az enyémben, vagy a zsidó Zelk Zoltánéban. Nem hiszek hát a „zsidó-író”-ban, de a „zsidó irodalomban” sem. A gyakorlat, ne haragudj, engem igazolt. Néha nézegetem a zsidó lapokat... féltehetségek és gyönge tehetségek menekülnek egy kis meleg közösségbe, mert a szabad írói versenyt nem bírták volna zsidótörvény és 1942 nélkül sem,[SZJ] és két-három ragyogó költő és író kenyérért, száraz kenyérért és nagyon kicsinyke elismerésért. Mert ott is szolgálni kell, sőt, kiszolgálni. S láttam híradást irodalmi esetről, amiben Gergő Hugó neve „fettel” volt szedve, a Szép Ernőé „petittel”.[SZJ] S az olyan író, aki azelőtt nem vett részt zsidó alkalmi megmozdulásokban – de most, a zsidótörvények óta felfedezte magában a zsidót –, kicsit olybá tűnik nekem, mint a nevét visszanémetesítő sváb származék, kicsit disszimiláns nekem. Ezért nem adtam írást felekezeti kiadványnak. S esztétikai síkon? Vihar Béla beszélt valami zsidó antológiáról. Ingerkedve mondtam neki: ha Patai, Gergő, Szabolcsi, Sót, Bernát stb. kimaradnak belőle, de Szép Ernő, Nagy Z., Füst Milán és Vas István (mert faj vagyunk ugye maguk szerint) benne lesznek, akkor szép magyar versgyűjtemény lesz. Körülbelül ez a véleményem a „zsidó irodalomról”.
„Elég volt, többé nem szabad, ne állítsatok szobrokat, a meglévők is tűnjenek, remek, remek.” (Cseh Tamás – Bereményi Géza: Ne állítsatok szobrokat) Mikor máskor, ha nem Cseh Tamás születésnapjának környékén ugrik be az obligát dal azokról a bizonyos…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.01.24 16:44:46
@SontPent:

" mert a 45-46-os időszakban ha nem is teljesen, de viszonylag szuverén és demokratikus ország"

Ez a mai nap egyik legszebb mondata. Vörös Hadsereg, SZEB, szabad választások helyett delegáltak a nemzetgyűlésben, a miniszterelnök VH. általi kijelölése.

Hát tényleg majdnem szuverén volt:(
Mandiner blog Ősz 2012.10.15 07:01:00
„A polgári árugazdaság kifejlődésével a mítosz sötét horizontját felderíti a számító ész napja, amelynek fagyos sugarai alatt az új barbárság veteménye érlelődik.” (Adorno – Horkheimer: A felvilágosodás dialektikája) Reggelente a botanikus kertbe járok sétálni.…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.01.22 16:52:48
Közép-európai szemmel eléggé furcsa olvasmányt nyújt a politológiai szakirodalom, főleg ha a klasszikus elemzések kerülnek elénk. A politológusok a demokratikus rendszereket jobbára a nyugati demokráciák viszonyában elemzik; miközben a posztkommunista államok előtt álló…..
Nem vagyunk ellene a nukleáris energiának, sőt. Ahogy azt az A jövő visszahódítása című reakciós programunkban is írtuk 2007-ben, támogatjuk az atomenergia hosszútávú használatát: „Energiabiztonságunk kulcsa, hogy elfogadjuk: az ország ellátásához szükséges…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.01.21 07:59:04
@vantaan:

Mint a faék, olyan vagy.
Ugyan csak bő két hét telt el a legutóbbi felmérésünk óta, de a kedden bejelentett Még Nagyobb Ellenzéki Összefogás ugyancsak átalakította a tavaszi szavazólapot. Ezért úgy gondoljuk, érdemes újra megnéznünk, hogyan viszonyul olvasótáborunk ehhez az új felálláshoz. A pár…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.01.20 10:33:07
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.01.20 10:36:52
Erősen indított az idei évvel felálló, a kormány által alapított VERITAS Történetkutató Intézet. Az intézet vezetésével megbízott Szakály Sándor ugyanis az MTI-nek adott interjúban néhány, a történelmi köztudatunkban valóban tévesen szereplő esemény között úgy beszélt…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.01.19 14:50:19
@Megfigyelo:

Horvátország a magyar korona része volt, de nem volt része Magyarországnak.
– Mennyi időre lenne szüksége Magyarország megszállásához?– Huszonnégy órára.– És ha ellenállnak?– Tizenkét óra.– Hogyhogy?– Elmaradnak az üdvözlő beszédek. Maximilian Freiherr von Weichs tábornagy - 1944     Eddig csak április elsejéhez kapcsolódtak viccek…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.01.03 09:17:07
@Stenonis:

Ráadásul a nyugdíjbiztosítás bevezetésének legfőbb ellenzője a GYOSZ volt, amelyben a zsidó származásúak erősen reprezentálva voltak.
A mi diplomatáink a külföldi érdekérvényesítésből csak a protokolláris formaságokat sajátították el. Smúzolás a sonkás tekercsek, ráksaláták és drága borok mellett – és itt meg is áll a tudomány. Tegnap került nyilvánosságra az a videó, amelyben osztrák humoristák a…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.12.20 08:08:59
@avocado_:

Édesistenem, miről beszélsz? ezer éves osztrák nép? Az osztrákok abban voltak ügyesek, hogy hanyatt feküdtek a Habsburgoknak és a náci németeknek. Majd a szükséges pillanatban szembefordultak, elhatárolódtak. Lusta és puhagerincű társaság, akik még nem rég szenet égettek a hegyekben. Szerinted ezek a kúl fiúk-lányok mennyi jóvátételt fizettek az osztrák állam területén és közreműködésével elkövetett holokausztért? Segítek: egy büdös buznyákot sem, mindent rátoltak a németekre: ők? ők ott sem voltak.

Felsőbbrendűek? Miről beszélsz?
Osztrák nép? Identitásuk, hogy nem németek, ill. hogy semmi közük a Habsburg Birodalomhoz. Következésképpen képtelenek megérteni, hogy valakinek a korona mint jelkép adhat identitást.Ha pedig nem érti, akkor megpróbálja lerángatni, nevetségessé tenni.
A KDNP még a választás előtt szeretné az pontot feltenni a négyéves kormányzási ciklus rájuk eső részére, a köznevelés teljes és totális államosítására átalakítására. Ezek szerint komolyan gondolták, amit a PISA-felmérés romló adataiból levontak, vagyis "a…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.12.16 13:52:36
@zero

"Hoffmann Rózsa kivert verítéke vagyok!
Minél nagyobb példányszám? Profit? Egy szabadpiacon versenyző magánvállalat profitot szeretne? Őrület. De mi lesz, ha a gyerekek megrendelik a magáncégtől a tankönyvet, de a céget nem érdekli a bevétel, a profit, és nem szállítja le a könyveket? Hát hogy tanulnának így a gyerekek?"

Tiszta szerencse, hogy értesz a dologhoz:)
Az a helyzet, hogy az eladott példányszámot úgy akarták növelni ezek a jópofa kiadók, hogy minden évben változtattak a könyveken. Ez azt jelentette, hogy bár lényegi (minőségi) változtatás nem történt,de annyi éppen, hogy az előző évről megmaradt, épen maradt tankönyvet véletlenül se lehessen felhasználni az utánrendeltekkel együtt. Ez azt jelentette, hogy a változtatások a "változtassuk meg a gyakorlatok sorrendjét, a gyakorlatokban, példákban előforduló adatokat" szintjén mozgott. Ennek egyetlen egy értelme volt: az órai munka, feladatmegoldás lehetetlenné vált. Vagy kidobták a megmaradt tankönyveket, mert minden évben újat kellett rendelni.
A minőségük is botrányos sok esetben. Az elmúlt évek magyar irodalom és nyelv oktatását a Kálmán László,Pethőné, Nádasdy-féle társaság uralta. Taníthatatlanok, de ami nagyobb baj, a diákok számára tanulhatatlanok a nyelvtankönyvek. Nézd meg a 12.-es nyelvtankönyvet: gyakorlatai és illusztrációi leginkább 6 éveseknek valók, ezzel szemben a leckeszöveg emészthetetlen a középiskolások számára.

De kézbe veheted a Száray-féle történelem könyvet is, ami az érettségi alapja, ami eddig egy jól használható, a kompetenciát is fejlesztő tankönyv volt. Az idei: botrány, szabotázs. Nyilván a magyar és a történelem tanarak egyesülete - amiknek egyébként semmi generális jogosítványuk nincs, önjelölt képviselői a tanároknak, és akik eddig ezeknek a tankönyveknek a tartalmát, jellemzőit koordinálták -. így tartottak be a számukra nem kedves kormányzatnak.

És végül: hogy ezek a könyvek megváltoztak, újultak (ha-ha), az csak akkor derült ki, amikor már megrendelték, kiszállították és kifizették azokat.
„...köztársaságra pedig az a nép alkalmas, amelyben a fegyverfogható elem, a törvénynek megfelelően engedelmeskedni és parancsolni egyaránt tud, és a tehetős polgároknak érdemeik szerint juttatja a tisztségeket.”(Arisztotelész: Politika) John Kekes nyomán dogmatikusnak nevezem…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.12.14 08:07:46
@Urfang:

Hát akkor törd kicsit a fejed, s ha úgy sem megy, vitassátok meg a Vinceklubban. Biztos nagy okosságokra fogtok jutni, s kis szerencsével Fényhozó Beléndek is áthurcolkodik innen oda.

Ha így se megy, hagyjátok az egészet a fenébe.
„A dolog egyszerű. Ha megkérdem: »Gergő, hogy írhatsz ekkora hülyeséget?«, nem ugyanaz, mintha azt kérdeném: »Gergő: hogy lehetsz ekkora hülye?« Az első esetben úgy utasítom el a szavaidat, hogy téged érintetlenül hagylak, sőt jelzem, hogy több telik…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.12.01 13:56:41
@maroz:
JT-nek pedig nincs stílusa, de az írásműveinek sem. Nem egyszerűen szar az a stílus, hanem nincs. Bár valami oknál fogva a vincééknél azzal etetik, hogy van neki, de ez szerintem csak szívatás:)
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.12.01 16:39:18
@mavo:
Néha egy-egy alany beillesztése a mondandóba nagyban segíti a megértés lehetőségét. Vagy engem tart Llosához, Marquezhez, Borgueshez stb. hasonlónak, ennek kevés esélyét látom, vagy Jt-t. Ez utóbbi esetben maga mavósodik.

JT írásai modorosak, helyenként szentimentálisak, de mindig giccsesek. De még ilyenek sem, ezt is csak utánozni próbálja. Metaforái gyengék, erőltetettek vagy közhelyszerűek. Írásait általában kétféle érzelem hatja át: felsőbbség tudat és gyűlölet, s már ez is komoly stílustalanság: vagy lenézek, megvetek valakiket vagy gyűlölöm őket. A kettő egyszerre esztétikailag összeegyeztethetetlen:)
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.12.02 06:37:59
@mavo:

Tudod, nem is az én stílusomról volt szó, az olyan, amilyen. Meg a tiedről sem, mert azt is ismerjük, olyan amilyen. JT és a stílus kapcsolatáról volt szó, amit te a modern dél-amerikai próza magasába emeltél.

Ezt oszd meg odaát is, ott legalább röhögés helyett komolyan veszik:)
És egy pár üveg sörtőlMajd mindenki elfelejti,Hogy az lett, amit ígyPont nem akart itt senki.Az ördög tudja csak,Hogy mi volt a célja,De a húsunk kerültBele a moslékba.S a disznók mind felzabálták,S a holdnál nézik a maguk árnyátAz ól falán és járnak körbe- körbe,Hátha úgy…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.11.28 15:33:21
@Counter:

Ó, hát kínosan gyenge tirádákkal tele a blog.hu. Ilyen például a Béndek-blog vagy ilyenek JT szómenései. A röhej az, hogy mindkettő stílusakrobatának gondolja magát.
Első világháború, Kerpely Jenő gordonkaművész a fronton (fotó: Fortepan) Schmidt Mária történész, egyetemi tanár, a Terror Háza főigazgatójának előadása az intézmény Európa Nagy Háborúja és az új világrend születése című konferenciáján (2013 november…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.11.12 15:04:11
@Counter:

Na igen. Károlyi ügyefogyottan szerezte meg a hatalmát, ügyefogyott puccsal:), vagy akkor még nem volt ügyefogyott, csak később vált azzá?

Van más jó mondása is, vagy ennyivel kell ma beérnünk?
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.11.12 22:39:18
@calabria007:

Megkoronázott királyunk volt. Hogy lett volna hatalmi vákuum? De még ha az is lett volna, milyen legitimitása lehetett egy polgári demokratának, aki katonai puccsal szerzi meg a hatalmat, bár annyira irtózik tőlük, hogy gyorsan le is szereli őket.

Egy szifiliszes szenvedélybeteg, aki olyan nárcisztikus, hogy Rákosival is kollaborál, ha ez az ára a nagykövetségnek.

Ez az ember nem véletlenül került oda, ahova került, hanem határtalan züllöttsége következtében.
Török Zsolt kedd esti szereplése az Egyenes Beszédben pillanatok alatt klasszikussá vált. Ha valaki még nem látta volna, érdemes kiélvezni minden másodpercét: Az MSZP szóvivője azt állította, hogy nem az MSZP-től került a felvétel a hvg.hu-hoz. Ezzel szemben szerdán előbb a…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.10.31 17:09:35
@bbjnick:

"Cikkünk megjelenése után, csütörtök délelőtt jelentkezett szerkesztőségünknél Török Zsolt MSZP-szóvivő, aki annyit mondott munkatársunknak: pártjának valóban van kalocsai sporttagozata.'

www.atv.hu/belfold/20131031-bajai-videougy-kamu-video-utan-kamu-honlap

ü
:)
„Annyira vicces, ahogy a hiszteroliberális értelmiség rasszizmust kiált a székelyföldi autonómia kapcsán.” (Schiffer András) „Ha rögeszméjüket megérintik, dührohamot kapnak” – írta Hamvas Béla az ateisták viszonyáról az istenhithez. Ma leírhatná ezt sok minden…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.10.28 16:59:59
Egy zsenire emlékezünk: 400 éve, 1613. október 23-án választotta a kolozsvári országgyűlés Erdély fejedelmévé Bethlen Gábort, aki ezt meghálálva, nem csak Erdély legnagyobb uralkodójává, hanem a magyar történelem egyik leginkább tiszteletre méltó személyiségévé is…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.10.24 17:15:15
@Dózsa György:
Ha még csak megpuccsolta volna:)
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.10.26 13:25:38
@Anselmo:

"Más népeket is megszállt a török a balkánon, ők mégis jobban jöttek ki belőle, mert az ő orszéguk nem vált két birodalom frontvonalává. "

Viccelsz ugye?
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.10.27 06:58:14
@Anselmo:

Hallgatlak. Kik kikébe?
      Mind független közszolgálati blogként, mind az Emésztésügyi Minisztérium honlapjának gondozóiként nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy kiegyensúlyozottságában is előremutató interjút készíthetünk Gézaarcú Bélával, Toponca polgármesterével.  …..
Az Európai Emberi Jogi Bíróság csütörtöki ítéletét – a bepereltetés és feljelentetés veszélyének tudatában írva mindezt – önérzetes Papcsák Ferenc bizonyára üdvözölné, mi azonban le vagyunk döbbenve. A döntés egy népszerű észt hírportál kérelme nyomán…..
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.10.12 13:15:25
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Európa fasizálódik. Megszabják az emberek öltözködését, vallásokat tiltanak be, most már a szólásszabadság ellen is fellépnek."

Aha, Kainnak is krvanagy szabadsága volt, mi meg ezt azóta is szopjuk. A szabadság szép és jó dolog, ha a saját kontónkra játsszuk. A névtelen kommentek nem ez a kategória, más fszával verik a csalánt.
jött a csősz és mindenkit hazazavart 2013.10.12 13:18:16
@Kettes:

Az első kommenteddel egyet kell értenem. A másodikhoz annyit, hogy a kalapácsos ember mindent szögnek lát, ti meg mindenkit nácinak. De ti blogotok, ti dolgotok.
Mandiner blog A kommunistázásról 2013.09.30 15:31:00
„A kommunisták elleni harcba bele lehet halni, de belefáradni nem szabad.” (Mindszenty József) Történt, hogy a boldog emlékezetű '20-as években Malenkov elvtársat elküldték egy vidéki városba, hogy „tegyen rendet”. Forradalmi hevülettől áthatva az egész helyi…..