Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petal

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kozmikus Közzététel sorozat újabb epizódjának összefoglalója itt olvasható:   http://kozmikuskozzetetel.blogspot.com/2018/06/kozmikus-kozzetetel-xi8.html    ..
Petal 2018.09.24 16:45:36
@athena 28: Ha megengeded, picit módosítanám: csak azzal találkozol, az vesz körül, ami KOMPATIBILIS a rendszereddel... azonban a rendszered nem csupán a tudatos döntéseid, cselekvéseid halmaza, hanem a tudattalan mintázataid projekciója... így pedig a felszínes indentitásoddal lehet ellentétes is. A kitakart trauma-mintázat hívja be helyzeteinket, hogy legyen gyakorlóterep a tapasztalásra...
Mondjuk valakinek a gyökér-traumája a hatalom. Ezt egy áldozati szerepben dolgozza ki, ám a rejtett identitásában zsarnokot testesít meg, amit a hozzátartozói érzelmi zsarolásként észlelnek. A passzív-agresszív áldozatnak tehát a hatalom két, alacsony vibrációjú zsákutcájában is sikerül egyszerre eltévednie. Mindannyian így vagyunk ezzel, a dualitás ellentétes lenyomatai tükröződnek a működésünkben. Ez a zsigeri, sorsteremtő vonzás. Játszhatunk fókusz-gyakorlatokat, az akarat illetve vágy kiterjesztéséből akár sikerélményünk is születhet. Ennek azonban csak tüneti, rövid fenntartású eredménye lehet (kivéve, ha egybe nem esik a tudattalanul irányító kényszerrel). Itt pedig érvényesül az agyonhangoztatott, ám működő spirituális intelem: "ne csak fókuszálj, hanem te légy magad a fókusz..." Ennek pedig az egyik eszköze az ÖNISMERET.
Kedves Olvasók, gondoltam időrendben december 21-től mostanáig haladva, sorra kezdem lefordítani a fontosabb írásokat Cobrától, de mivel ez a kettő most aktuális, ezekkel kezdtem. Az igazat megvallva én úgy látom továbbra is, hogy létezik valamiféle akcióterv, akciósorozat, amit…..
Petal 2013.10.04 14:55:47
@zazuma: Nagyon szívesen, jó volt megosztani! :)
Petal 2013.10.02 11:05:48
@timurida: Timurida, nagy örömmel összefutnék Veled egy kis gondolatcserére!

A témához kapcsolódik Kemény Katalintól (Hamvas B. felesége) vett idézet:
“ … emberi történetünk nem egyéb, mint szabadságszomjunk és rabságösztönünk hullámverése - s benne magától érthetődően a rabtartó hatalom és a rabszolgahajlam közös kategóriába tartozik.“)

A dualitás illúziója pedig a Véda/Isa Upanisad szerint:

"Aki az élőlényeket mind önmagában tudja tartani, mint Énjének részeit, s önmagát mindabban, ami él, az nem ismeri többé a félelmet, sem a haláltól, sem mástól.
Mert akinek minden élőlény Én lett, az felébredt; s hol marad a bánat és hol marad a gond, ha az Egyet látni tudod?"