Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aleksandro

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Katolikus Egyház a Szentírás napját ünnepli szeptember utolsó vasárnapján. A II. Vatikáni Zsinat kiemelten foglalkozott a Bibliával, és elrendelte, hogy évről évre egy kiemelt napon különlegesen is foglalkozzanak vele a katolikusok. A világon elsőként a Magyar Katolikus…..
aleksandro 2013.10.01 09:18:15
@I_Isti: "Egyrészről ez a felirat egyik pápai tiarán sincs rajta. Néhány hetednapi adventista jött elő ezzel az állítással még a 19. század végén, és azt bizonygatták, hogy két állítólagos tanú látta ezt a feliratot XVI. Gergelynél (1831-1846), amint az ezzel a felirattal ellátott tiarát hordja az egyik pápai Szentmisén, illetve egy fotó is létezik erről. A nevetséges ebben az, hogy a pápák sohasem hordtak tiarát Szentmisén, illetve mint kiderült a fotó egy hamisítvány (de még így sem lehet igazán kivenni belőle semmit). A másik meg az, hogy az 1800-as évektől hordott összes tiara közszemlére van téve a Vatikáni Múzeumban. Összesen két tiarán van felirat, de az sem "Vicarius Filii Dei", hanem "CHRISTI VICARIO – IN TERRA – REGUM". De ennek a betűértéke 214." Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/666_(sz%C3%A1m)
"ő Isten kegyelméből mindenkiért megízlelte a halált" (Zsid 2:9), tehát a Te bűneidért, az én bűneimért, mindannyiunkért. Az már rajtunk áll, hogy ezt az ajándékot elfogadjuk-e vagy sem.