Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alaine

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felkerestük pár hete a helyi neurológust, anyu megnyugtatása miatt, de nagyon megbántuk. Röviden azt mondta, hogy ha eddig nem  gyógyultam meg, akkor már nem is fogok. Valószínűleg azok lesznek a maradványtünetek, amik most nem, vagy nehezen mennek. Ezen dolgozom hetek óta, hogy ezt…..
Alaine 2013.10.06 18:45:58
Szia! Most innen haladok visszafelé az olvasással. Ahhoz szólnék hozzá, amit az ideggyógyász mondott. Először is nekem a rehabon mondta a Pisti dokija, hogy a keze , úgy mondta, az ilyen csüngő plöttyadt végtag ami csak lóg, be fog feszülni, és mozdíthatatlanná válik. Ez lesz. Ezt mondta négyszer. Szerencsére csak nekem, és én nem mondtam meg Pistinek. Ő abba a tudatban, hogy sikerülhet, próbálkozott. A gyógytornász, és az ergoterapeuta nem így állt hozzá. De nem is ezt akarom mondani, hanem azt, hogy A Pisti lányának a fiújának az anyjának is volt sztrókja, 40 évesen, csak neki a másik oldalon. Ő is nagyon küzdött, hogy meggyógyuljon. Rengeteget tornázott, neki mintákat kellett kirakni a Pötyi játékkal, ami olyan mint a gyöngy, és tüskékre kellett rakni, nem tudom, hogy a kézügyesség, vagy azért, mert a mintákat gyakorolja.
A sztrokot 2006-ban kapta. Ő maga gyermekorvos, és homeopatás gyermekorvos is. Ugyanúgy fürdette őt a család, a fia. Fél oldala nem mozgott. Minden gyakorlatot túl teljesített. Sokáig látszott a járásán, hogy beteg volt. De egyre kevésbé.
Az utóbbi időben, már csak táncnál látszott, mert táncolni járt, éppen ezért.
Azt mondja már ott is alig látszik. Néha eltéveszti a ritmust tánc közben, már nem zsibbad. Több mint hat éve történt vele, lehet hogy hét. Még mindig javult, de ezt úgy képzeld el, hogy mostanra semmi nem látszik rajta. Én nem ismertem , csak kétszer láttam életemben. Teljesen egészségesnek néz ki. Neki látótér kiesése is lett a stroke-tól, így autót nem vezet, ez maradt meg neki. Ő hozott egy masszőrt a Pistihez, aki megmasszírozta a kezét és már másnapra jelentős javulás lett, a válla után a könyöke is elkezdett mozogni. Persze nem tudhatjuk mi minden játszott közre, mert mindenki sokat tett ezért, de csináljuk tovább, és haladunk. Nekünk lassúnak tűnik, hat hete lett beteg, de mások azt mondják ez gyors. Bot nélkül jár. Egy hónapja, vagy 3 hete is, még kerekesszékben ült. Igazad van azért mondják, hogy nem javul, mert ezt tanulta, hogy ez az átlag. De még idős korban is tud javulni. Erről is van egy történetem, de ezt majd legközelebb írom le.
Na, hogy el tudjátok képzelni, hogy mozgok és járok, itt egy szám, de ezek után tuti, hogy vigyázni fogok a fejhallgatóval :) Nyilván táncolni még nem tudok, baromi hülyén néznék ki, de azért csípem a zenét, és ezen annyira röhögtem, hogy most kb. ilyen vagyok, hogy ezt meg…..