Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dante997

25 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú kihagyás után, végre folytatom. Az animékben - mint minden más sorozatban is -, gyakoriak a shippek. Az Attack on Titan sem kivétel ez alól, sőt: mondhatni már mindenkit shippeltek mindenkivel, noha a kánon esélye a legtöbb esetben elenyésző.A legnépszerűbb shippet (az Ererit) már…..
Dante997 2019.08.10 10:43:32
@Haru0823: Szia :3
Persze, lehet róla szó.
  A szerelem mindig is elkísérte az emberiséget; mindegy, mikor született valaki, szeretett és szerették, kötődött másokhoz. Az idővel azonban, ahogy a különböző művészetek, úgy maguk az emberek is elkezdték ezt másképpen megélni. Voltak idők, amikor a nők még másodrangú szerepet töltöttek be…..
Senkinek nem kell szerintem bemutatnom a Queent. Őket mindenki ismeri, az is, aki nem tud róla. Személyes példaként hadd említsek meg egy velem megtörtént esetet: még pár hónapja, a film bemutatása előtt egy barátnőmmel és annak egy volt osztálytársával beszélgettünk. Megemlítettem a filmet és a…..
Már régóta birizgálta a csőrömet egy AoT shippjeivel foglalkozó cikk gondolata, amelyben vázolnám magát a shippet és a létjogosultságát, illetve a saját, személyes véleményemet is elmondanám. Érdekes, hogy bár az anime maga egy shounen, tehát pont nem a szerelem áll a középpontjában, mégis, ennek…..
Sokan utálták. Sokan megrugdosták. Feltehetitek a kérdést: nem volt még elég? A válaszom: közel sem. Úgy érzem, eljött az ideje, hogy kicsit én is megrugdossam, és akkor még mindig nem tettem eleget ahhoz, hogy megbosszuljam az a szellemi és mentális kárt, amit ez a förmedvény okozott.Idén kijött a…..
Plánok. Minden filmben jelen vannak, de talán nem is figyelünk rájuk. Mégis érezzük a hatásukat, azt, amit el akarnak velük mondani.A plán fogalma: Beállítás, a mozgókép azon tulajdonsága, ami érthetővé teszi a cselekményt és a mondanivalót azáltal, ahogy nézőpontot és a képmozgást beállítjuk.…..
Hosszas gondolkodás és tervezgetés után elkészült a lista a kedvenc anime szereplőimről. Nehéz volt kiválasztani pont ennyit és még annál is nehezebb sorba állítani őket, éppen ezért úgy döntöttem, a helyezettek közt nincs növekvő sorrend, így az, hogy ki következik sorra, teljesen a véletlen műve…..
Ha fanfiction-t olvasunk, gyakran látunk és olvasunk olyat, amit nem szeretnénk - és amit utána hiába akarunk kitörölni az emlékezetünkből, alattomosan meghúzza ott magát a kis rohadék. A Daddykink után a fanfiction-ök két másik alfaját hoztam el, amiket személy szerint nagyon nem kedvelek - és…..
A Szürke ötven agymenése,  megjelenése óta, valósággal felrobbantotta a netet: központi téma lett a szado-mazo, BDSM és társai. Az eredetileg szintén fanfiction-ként induló (de azon sajnos túllépő) Mr. Szürke egy BDSM-románcot mutat be, de sokan felvetették (teljesen jogosan), hogy a bemutatott…..
Valamikor, réges - régen, egy messzi-messzi Galaxisban, még tetszett ez a könyv. Nem mondom, hogy hanyatt vágtam magam a gyönyörtől, de elolvastam, lekötött, jókat nevettem és semmi több. A többivel is hasonlóan voltam. Most, több mint 3 évvel a legutóbbi olvasás után kedvem támadt újra elővenni…..
Dante997 2018.01.26 17:00:38
@ValentineWiggin: Látszik, milyen ritkán használom a blogom: most látom csak, hogy írtál.
Na igen: ha beleolvasok a naplóimba (amióta tudok írni, folyamatosan vezetek), se kapok izgalmasabb cselekményt, de valamivel életszerűbb, talán. Másik "kedvencem" (főleg a későbbiekben) hogy hősnőnk abszolút nem káromkodik - ami nem baj, csak furcsa, hogy egy mai kamasz soha, egyetlen szitokszót sem ejt ki, ha meg más káromkodik, kipontozza... A saját naplójában... Az enyémben időnként elég vaskos szóvirágok voltak (főleg, ha épp azt taglaltam, aznap épp ki/mi húzott fel), de egész biztos velem van a baj, és én nem vagyok/voltam normális.
Érdekes, mert pont nemrég olvastam cikkeket YA klisékről, és rögtön a saját gimim jutott eszembe, ahol nem volt se "mindenki kedvence alfa hím", se "szuper menő, de beképzelt és buta" cicababa, akiket mindenki ismer. Oké, hogy az SZJ magángimi, és kevesebben vannak, de azért ne mondja már nekem senki, hogy van valaki/valakik, akiket az egész gimi ismer és odáig van érte. Nálunk max a diákkirályok voltak olyanok, akiket relatíve sokan ismertek, kedveltek, de nem az egész suli - pláne, hogy minden évben jön egy csomó új gyerek. Na mindegy, nem megyek bele, mert még hosszú-hosszú oldalakon keresztül sorolhatnám, miért nem jó ez a sorozat. Egyedüli pozitívum, hogy sokan emiatt kezdtek el olvasni - hátrány, hogy ez után is csak ugyanolyan kliséhalmazokat vesznek a kezükbe, mint az SZJ, és ez bizonyos szempontból károsabb, mintha semmit sem olvasnának. A hozzászólásodat köszönöm :3
A filmben mindig központi elemet játszott a zene. Már a kezdetek kezdetétől jelen volt a mozikban kísérőelemként, így tehát bizonyos értelemben sosem volt egy film teljesen néma. A hangosfilm kezdetén egy időre eltűnt, ám amint a technika lehetővé tette, rögtön visszatért, és azóta is jelen van. Azt…..
  Death Note. Akik kicsit is szeretik az animéket, azoknak be se kell mutatnom. De talán azoknak sem, akik nem. Ez a csodálatos sorozat 2006-ban dolgozta fel az azonos című mangát, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend – nem is csoda, mert egy remekül összerakott, izgalmas, csavaros, mély…..
Mi is a Skam? A Skam 2015-ben indult norvég sorozat, melyben egy átlagos, tizenéves baráti társaság életébe nyerünk betekintést. Eddig 3 évad jelent meg, mindegyik évad főleg egy szereplőre fektet nagyobb hangsúlyt, de ettől a többiek nem szorulnak háttérbe, sőt, mind fontos helyet töltenek be a…..
Beszéljünk a Boys Love-ról! Mi is az a Boys Love? A Boys Love (másik ismert nevén yaoi) egy, az animéhez tartozó műfaji besorolás, mára szinte minden filmes alkotásban előfordul.  Alaptémáját tekintve a férfi+férfi szerelmet jeleníti meg, azaz homoszexuális kapcsolatokra fókuszál. Azonban, ha a…..
Dante997 2017.02.27 17:17:14
@rerros: ?Milyen birkát?
- Ugyan már, Sammy! Egyszer van születésnapod egy évben, nem? Ezt meg kell ünnepelni, szóval kapd marokra magad és indulás! Egy jó koktél, egy-két dögös maca.. ne mondd, hogy nem hangzik jól! - Dean - vetette rá Sam a jól bejáratott „szeretlek-mert-a-testvérem-vagy-de-ha-nem-hagysz-békén-kinyírlak”…..
Itt a vége, fuss el véle! (Az órás poént a Szomszédnéni produkciós iroda: Halál a marketing osztályon című videójából vettem át. Ajánlom mindenki figyelmébe!)   - Anya, hogy volt az a sztori Light bácsival és a Death note-tal? Aznap este már körülbelül 3 mesét talált ki, még kettőt az apjuk (aki…..
Avagy életem első fanfiction-je. Ajánlom sok szeretettel Valentine Wiggin-nek, mert bár ő nem tudja, de egy vele való beszélgetés során pattant ki a fejemből a sztori alapgondolata. Nagyon hálás vagyok (habár lehet, ő már annyira nem lesz az, amikor elolvasta....) - Biztos vagy benne?- most…..
Baaad Movies Coming Soon! 2016.03.22 22:12:08
Dante997 2016.03.24 22:37:27
@Anonymous2: A Versus.
Dante997 2016.02.28 17:31:37
@xx18Rolandxx: Az elsőt nem tudom, de a második film címe: Egy kölyök Artúr király udvarában.
Újabb jetis "remekmű", ezúttal found footage stílusban.  ..
Dante997 2016.02.19 19:47:29
@Ninbikun: Ügyes! Én 10 percre gondoltam, és eléggé ledöbbentem a 20 percen.
Ez még mindig nem az a videó, amit eredetileg évadnyitó résznek terveztünk. Azzal eléggé elszámoltam magam, sokkal több melót igényel, mint gondoltam, úgyhogy bármennyire is gőzerővel készül, még sajnos várnotok kell rá. Amellett akartam egy Minis-t készíteni ebből A jeti visszatérből, ami egy…..