Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darkmirjam_light

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gondolkodási hibákban az a közös, hogy mindenkivel megtörténik. Nem veszik figyelembe a nemünket, a korunkat vagy a státuszunkat. Fiatalt és topmenedzsert épp úgy érint, mint öreget és tapasztalt szakembert, a raktárostól, az orvoson át az amerikai elnökig. Rolf Dobelli egy olvasmányos és…..
A tudomány mai állása szerint, a világegyetem létének volt kezdete. Az univerzumot kb. 13,8, a Földet kb. 4,5 milliárd évesre becsülik a tudósok, plusz-mínusz néhány százmillió vagy milliárd év. Ám nem volt ebben konszenzus. A tudósok, csillagászok és filozófusok legtöbbje sokáig úgy hitte, hogy ha…..
A miniszterelnök engem Végh Antalra emlékeztet. Az író ötvenkötetnyi életműve egyelőre a feledés homályába merült. Inkább csak a Miért beteg a magyar futball? című könyvére emlékeznek, amely 750 ezer példányban jelent meg. Kétpercnyire lakott, és a múlt század nyolcvanas-kilencvenes éveiben gyakran…..
Thomas Mann Doktor Faustusáról egy oldalon okosat mondani nagy kihívás, hiszen a második világháború utáni világirodalom egyik legjelentősebb műve (1947-ben jelent meg), és rengeteg méltó elemzést kapott. Természetesen – akárcsak Thomas Mann bármelyik regénye – ez sem egyszerű filmsztori kilencven…..
Mi az, amire a legjobban kell figyelnünk, amit soha semmilyen körülmények között nem engedhetünk ki a kezünkből? A finanszírozás biztosítása? A stratégiai döntések saját kézben tartása, a vezetői kontroll? Habár ezek kulcsfontosságúak a sikerhez, mégsem ezekre érdemes a leginkább fókuszálni.…..
darkmirjam_light 2020.01.28 22:23:41
@SulczGabor: Az űrkutatás jelenlegi szintjét olyannak látom, mintha tornyot akarnánk építeni a holdig. Fából. És nem törődünk azzal, hogy a világ összes erdője is legfeljebb a táv feélig elég. Amit csinál, semmire sem jó, számos tudományos áttörés és felfedezés szükséges még ahhoz, hogy úgy jussunk az űrbe, hogy ne égessük el az összes erőforrásunkat hozzá. Ő ezt nem várja ki. Sportkocsikat, szupergazdagokat és ruhadt sok műholdat lövöldöz fel az égbe. Igazad van, vannak nála nagyobb szennyzők is, még ostobább és feleslegesebb bizniszekkel. Számomra ő mégis szimbolikus: Senkinek, de tényleg számottevően senkinek nem jó az amit csinál. Nincs egy ember sem aki jól jár a tevékenységével önmagán kívül, mégis óriási rajongótáborral rendelkezik. Az elektromos autóból gazdagok luxusa lett (jól mutat a Tesla a Ferrari gyüjtemény mellett), az akkumlátorgyár átvételével pedig az összes többi gyártó ezirányú fejlesztéseit 10 évre vetette vissza. Számomra ő egy kártékony szociopata, aki szarul táncol.
A magyarországi elhízással kapcsolatos problématengerbe akkor dobnánk igazán nagy követ, ha végre azoknak a felelősségét vizsgálnánk meg, akik 20 éve osztják az észt mindenféle szakmai felkészültség nélkül. ”Az ostoba, mindig tökéletesen meg van elégedve önmagával” – ez a Bonhoeffer-idézet jut…..
darkmirjam_light 2020.01.24 13:05:12
Az elhízást sokan a szenvedélybetegségekkel teszik egy polcra, és ahogy egy alkoholistát, szerencsejáték vagy drogfüggőt, saját jellemének áldozataként bélyegzik meg. (Aki mellesleg a közelállók életét is elcseszi.) Nem is olyan könnyű szembemenni ezzel az állásponttal, ha azt látjuk, hogy a látványosan elhízott figura nagytételben vonszolja haza a cukros leveit, vagy az akciós fagyasztott pizzát. Mondván, az a kis öröme legalább legyen meg. Nehéz sajnálni, együtt érezni azzal, aki maga okozza a szenvedéseit, akár másoknak is.
Pedig, ha vetünk egy pillantást a szemben álló seregekre, lobbistákra és anyagi erőforrásokra, szinte csoda, hogy a kóla és redbull fogyasztás még nem kötelező. Egy rekláblokk 90% egészségtelen, szükségtelen dolgokat állít be megérdemelt jutalomként. Egy olcsó vodkára szakosodott alkesz megnyugodhat, hiszen nem csinál mást, mint az a csapat szimpatikus, divatos fiatal a tévében. Igen, azt hisszük, hogy a TV (média) nem aljasodna le odáig, hogy ártó mérgeket állítson be jutalomként, merthogy biztosan van valamiféle szabályozás. Hát nincs, Még a legendásan álszent, cenzúrapárti német televíziócsatornák is öntik az online lehúzógépek (kaszinók), sörgyárak, gyerekek számára készített édességek reklámjait. Amíg az élelmiszeripar főleg a cukor, vízmegkötő porok és mesterséges aromák eladásából tesz szert a legszebb profitra, a helyzet csak rosszabb lesz. A cikk azt mondja (helyesen) hogy a virágzó fogyibiznisz mellett nő a túlsúlyos emberek száma. Én ezt azzal vinném tovább, hogy az elhízás veszélyeinek felismerése és a társadalmi probléma felismerése után is nő az energiaitalok, fogrohasztó édességek és cukros levek száma.
Öltönyös urak és kosztümös hölgyek vacsoráznak egy tengerparti étteremben. Jókedvűek, harsányak, ugratják egymást – látszik, hogy közös politikai családba, egy zárt, belterjes közösségbe tartoznak. Rodrigo Sorogoyen író-rendező nem érez rá késztetést, hogy fokozatosan vezesse be nézőjét ebbe a…..
darkmirjam_light 2019.10.11 08:52:08
@kewcheg: Így van. Bárkivel előfordulhat. Az vesse rá az első követ, aki nem verne át egy személytelen, amúgy is túl sokat extraprofitáló multit, lopná meg a rábízott települést, hogy kisvállalkozások útját egyengesse az így szerzett pénzből. Ki tudja, a lányok ma még csak viszonylag olcsó prostituáltak, de holnap talán már egy egy új Cilit, Tímeát vagy Rachelt kell tisztelnönk bennük.
Egy olvasóm kérte, hogy írjak ebben a témában, hiszen nem csak a zsidó kultúrában van jelen az a szokás, hogy a házas asszonyok hajukat el kell takarják. Ennek számos oka van és számos oka lehet, a judaizmusban ez a szokás a bibliai időkre vezethető vissza. A Tóra (Mózes öt könyve) úgy rendelkezik,…..
Az elmúlt hetekben-hónapokban volt szerencsém beszélgetni személyesen és online a fideszes szavazók keménymagjával, néhányukkal kérdőívet is fel tudtam venni és ezek alapján néhány érdekes megállapításra jutottam - nemcsak a Fidesz, hanem összességében az ellenzéki pártok lehetőségei kapcsán...
darkmirjam_light 2018.09.04 17:27:39
@Ellenzéki Tüntető: Így van. Az ellenzék töketlensége sokban hozzájárult a sikerükhöz. Védelmükben csak annyit, hogy rohadt nehéz egy ennyire lejtős pályán játszani. Meg a habonyi prosztó propaganda ellenében, ami hangos, aljas és rengeteg erőforrással rendelkezik megütni a józan hangot. Olyan mint egy kocsmai verekedés kellős közepén arról motyogni, hogy ez nem helyes.
darkmirjam_light 2018.09.04 18:02:26
@6.Lenin: Pénzzel sok aljasságot el lehet követni. Például: Kapcsolatba hozunk valakit a Szürke Farkasokkal, terjesztjük a hírt az összes lehetséges csatornán, amiből akad bőven (TV, Rádió, Pletykalap), szájába adjuk az összes kommentelő, facebookoló trollnak, majd a választások után kifizetjük a negyed Vutton papucs árát kitevő büntit érte és örülünk.
Sosem meséltem még történetet, de eljött az idő hogy bemutassam, milyen beteg tud lenni egy általános iskola. Szerencsére elballagtam, de ez a vicces, ám de kicsit kínos történet egész életemben el fog kísérni szerintem. Szóval, történetünk szerint van egy Bálint nevezetű kisfiú, aki élettel teli…..
darkmirjam_light 2018.09.04 11:44:29
@anna_utazik: Csakhogy ott nem objektív képet kap a vallásról, mint a kultúránk alapjáról. Ott bizony hitet kell tennie imával, könyörgéssel, térden. Ott nincsenek okvetetlenkedő kérdések. Nem ismeretanyag van, hanem sulykolás. Jámborítás. És nem Isten előtt térdel, hanem az egyház politikusai előtt. Állításuk szerint ugyanis - gyenge keresztényként - csakis rajtuk keresztül állhat szóba Istennel. Jó utat a butaság felé.
darkmirjam_light 2018.09.04 13:33:08
@Scott Tenorman Must Die: Nem sajnálod. Szarkasztikus vagy és személyeskedő. Csak azért használod a sajnál szót, mert kell az egódnak. Jobbnak érzed tőle magad másoknál.
Digitális készségek fontossága napjainkban elengedhetetlen. Legutóbbi cikkemben az önfejlesztés fontosságáról írtam, ha lemaradtál volna róla ITT bepótolhatod. A hozzászólásokat elolvasva pedig arra jöttem rá, hogy sokan még nem látjuk be azt, hogy miért lenne fontos a…..
darkmirjam_light 2018.07.25 09:21:38
@darkmirjam_light: Csak arra akartam kilyukadni, hogy nem digitális készségek nevű tárgy kell, hanem minden tárgynak rendelkezésre állnak minimális digitális készségekkel elérhető adatbázisai, felületei. A digitalizáció ideális esetben nem egy még bonyolultabb, hanem egy jóval egyszerűbb hozzáférést jelent bármihez. Egy tablet ezer könyv helyett, még csak rosszul sem hangzik.
Csak annyi, hogy tablethasználatot oktatni felesleges, tabletot használni viszont előnyös.
darkmirjam_light 2018.07.25 09:29:15
@munkanélküli informatikus: Kijelöléssel lehet workaroundolni. :)
A Nagy Fácánvadászat, amely előhozza az ősi ösztönöket- ez az egyik kedvenc csapatépítő tréning idén.  Különösen ajánlott az állatkertek illetve állatvédő szervezetek dolgozóinak! Ez a hirdetés egyelőre csak félig igaz, de könnyű kitalálni, hogy melyik része komolytalan. Az amerikai vállalati…..
Kiabálás és röpködő papi pofonok, erőszakkal és kirúgással fenyegetőzés, kötelező misék és körmenetek hétvégén és az ünnepek alatt, megfélemlített és tehetetlen tanári kar. Így festette le számunkra egy kétségbeesett szülő egy Bács-Kiskun megyei általános iskola mindennapjait, mióta pár éve egyházi…..
darkmirjam_light 2017.07.21 14:34:22
@Firestarter.18: Sátánistaként nem, az már keresztény, csak egy picivel ostobább, mint az átlaghívő. A keresztet fordítva magyarázzák, de gyakorlatilag ugynabban a stalker jellegű főnökben hisznek.
Van bennem egy olyan hátsó gondolat, hogy aki efféle nyomásnak enged, azért nem is kár. Nem tudom elképzelni, hogy fenyegetés hatására templomba járjak. Ahhoz már tényleg birkának kell lenni. Az igazgatói intőtől való félelmünkben világnézeti erőszakot teszünk saját gyerekünkön?
A másik kérdés, hogy egyházi berkekben ez elfogadott? Jó reklám ez? Oké okél, tudom, szeretet meg minden, csak pont ilyen esetek után hangzik ez annyira üresen.
darkmirjam_light 2017.07.21 14:44:01
@vuvuvu2: Ismerem, hiszen itt nőttem fel, tolták hátha jámbor ember leszek, de biztos rossz prédikációkat hallgattam, mert nem állt össze bennem hitté, gátlás, babona és rituálékupaccá. Sőt, kifejezetten kényelmetlenül érzem magam ha elsőáldozó gyerekeket látok.
A szervezett vallásban látszólag pusztán hatalommechanika. A világ beteg, az emberek egészen új veszélyforrásoknak vannak kitéve, de az egyház továbbra is az akciós ingatlanok körül a legnekirugaszkodottabb. Majd ha az ország összes árnyas kerengője az övék visszatérhetnek eredeti küldetésükhöz, de addig most szerzés van.
Napjainkban már egyre nagyobb teret hódítanak az okostelefonok és egyre ritkábban fordul elő, hogy ne nyúljunk érte a zsebünkbe akár percenként, hogy ellenőrizzük kaptunk-e bármilyen értesítést. Nem is csoda, hiszen a legtöbb fejlesztő cégnek egyértelműen érdeke, hogy minél több időt szenteljünk a…..
Sokan nem gondolnak rá, pedig számos olyan kérdés van, amit nem kérdezhetnek meg egy állásinterjún. Mutatjuk, mire nem kell válaszolnod...
Az nem újdonság, hogy a szépségversenyek szervezőinek elvárásai néha egészen sajátosak, az pedig, ahogyan az indulókkal bánnak, néha kifejezetten megalázó tud lenni. Utóbbit most Miss Izland tapasztalta meg...
darkmirjam_light 2016.10.28 13:14:36
@karandash: Jól írsz.
"Nagy számú nő elfogyasztása után azt látom, hogy az ember, aki társat keres a nőben, az vagy elhiteti magával, hogy megtalálta és önbecsapásban fog élni vagy csalódott lesz, mert nem találja meg. A házasság mindenképp társas magány, csak a nyugatiak elhitetik magukkal, hogy ők lelki társak. Ami egy vicc."

Ez viszont csalódottságból fakadó tézisnek tűnik. Ha nő, feleség nem lehet lelki társad, miért lehetne férfi az? Lelki társra találni nemfüggetlen, szexualitás felett álló viszony. Ugyanolyan eséllyel találod meg nőben mint férfiban. Házasságon belül annyiban torzul a dolog, hogy a szex sokmindent elront. Egy árucikk, amit hol túl, hol alulértékelünk és ez konfliktusokat gerjeszt. De még ezen konfliktusok tükrében sem reménytelen.
Az IKEA Frosta márkájú ülőszéke leginkább a háromlábú székekhez hasonlít, olcsó, 3500 Ft, nyírfából van, könnyen összerakható, és a legfontosabb tudnivaló, hogy az égvilágon bármit lehet vele csinálni...
darkmirjam_light 2016.10.26 08:16:49