Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hanula Zsolt

97 bejegyzést írt és 298 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
artmozi Válaszd a Facebookot! 2016.11.03 15:17:43
Kijött a Trainspotting 2. első teljes előzetese (korábban volt már egy teaser), fel_is_robbant_az_internet; megint le lehet írni, hogy minek folytatni azt, ami tökéletes – vagy lehet örülni, mert ez a pár snitt elég meggyőző. Kétségtelen, hogy magas labdát adott Danny Boyle a hatereknek, hiszen…..
Csak nekem nem tűnt fel soha, hogy gyerekkorunk egyik kedvenc meséjében a minden epizód elején látható városképet egyenesen Fritz Lang ihlette?  ..
artmozi Sing Street soundtrack 2016.07.26 11:48:45
1985 Dublin, dúl a New Romantic, az énekesek harsány zakókban pomádéznak a színpadon, a popzene a legizgalmasabb korszakát éli. Duran Duran, The Cure, Hall & Oats szól a rádióból és már a tévéből is. Ebben a közegben próbál becsajozni a SING STREET fiatal hőse, amihez a legrövidebb útnak egy…..
Múlt szombaton New Jerseyben, a Metlife stadionban lépett fel a Coldplay. A koncert egy emelkedett pontján az énekes Chris Martin fia tűnt fel a kivetítőn, amint egy előre rögzített videón arra kéri apját, játsszon el egy dalt közös kedvencükből, "minden idők legjobb filmjéből", ami nem más, mint a…..
artmozi Terminator a VHS-korszakban 2016.07.06 12:53:45
4K-t a mobilokra? Gyerekkorunk legnagyobb filmélményeit olyan minőségben éltük át, ami ma paródiának tűnik! A TERMINATOR egyike azon klasszikusoknak, amelyek a VHS korszakában itták be magukat a kollektív tudatalattinkba, s váltak olyan meghatározó emlékekké, amelyek aztán filmőrültek ezreit…..
artmozi Neon demon (svédelt) 2016.07.05 14:23:26
Dragomán György, számos irodalmi díj tulajdonosa 2005-ben írta A fehér király című könyvét, amelyet azóta 32 nyelvre lefordítottak (más forrás szerint 28, de ez szinte mindegy, én 20 különböző nyelvet se tudnék felsorolni így hirtelen), most pedig film is készült belőle. Persze nem magyar, hanem…..
artmozi Filmen a Bocuse d'Or 2016.05.12 12:48:24
Most, hogy Széll Tamás megnyerte a verseny európai döntőjét, joggal merülhet fel bennetek a kérdés: tényleg, nincs erről a Bocuse d'Orról valami jó film? DE VAN! Még 2009 elején mutatták be itthon A csirke, a hal és a királyrák című gasztrothrillernek nevezett doksit, történetesen itt a Toldi…..
Május 13-ig folyamatosan megosztjuk veletek, tőlünk ki milyen tervvel készül az Artmozik éjszakájára. Oszd meg te is velünk! Kimaradt nekem A fiú és a szörnyeteg, amit jó volna pótolni a Művészben 18.45-től. Másfelől ezzel egyidőben a Toldiban Hetediksor-kvíz lesz, be ugyan már nem férnék…..
artmozi A Lincoln-levél 2016.04.20 10:57:54
Ilyen lehetett az utolsó levélváltás Abraham Lincoln és Samuel L. Jackson között, mielőtt az Aljas nyolcas története kezdetét vette. Pennatársak-pont-gif. Az animáció nyomokban spoilert tartalmaz. via GIPHY..
artmozi Amerika hangja 2016.04.19 13:26:41
Tavaly a Titanicon láthattuk a Sötét húzások (Night Moves) című filmet a három ökoterroristáról, akik egy gátat akarnak felrobbantani. Sokan akkor hallottunk először Kelly Reichardt amerikai függetlenfilmes rendezőről, akinek filmjei nagy ívben kerülik el a magyar mozikat. Bő húsz évet fogunk tehát…..
Most pénteken látható a Művész moziban a Lengyel Filmtavaszon Marcin Wrona utolsó, DÉMON című filmje, amely kapcsán elkerülhetetlen beszélni a fiatalon elhunyt rendező tragédiájáról. Wrona tavaly szeptemberben a Torontói Filmfesztiválon mutatta be harmadik nagyjátékfilmjét, komoly sikert aratva…..
Nincs újratöltés, nincs pause, ez nem játék, ez a valóság: másfél óra kameraszubjektív, miközben háztetőkön ugrálunk, bombák robbannak és vér fröccsen az arcunkba. What a lovely day! Az FPS, azaz First-person shooter kifejezést jellemzően azokra a videójátékokra szokás alkalmazni, amikor a…..
artmozi Bohemian Rhapsody 2016.04.05 14:06:23
40+1 évvel a Queen talán legismertebb szerzeményének megjelenése után azért foglalkozunk most vele ebben a posztban, mert április 12-én a Corvin moziban lehet megnézni a Bohém rapszódia első koncertfelvételét. Illetve az egész koncertet plusz egy doksit. 1975-ben a Bohemian Rhapsody sikerre volt…..
Izgalmas projectre gyűjt közösségi finanszírozással egy Jordan VanDina művésznéven regisztrált önjelölt forgatókönyvíró: a Halálos iramban franchise következő epizódját szeretné tető alá hozni, amelyben hőseink visszarepülnek az időben a náci Németországba és Adolf Hitler ellen veszik fel a…..
artmozi Szerelmesgif 2016.03.23 14:34:39
via GIPHY..
artmozi Fenyeget a talkie 2016.03.16 09:57:12
Lesz baj, ha ez a mozi dolog így megy tovább :-(   Mindezt Baráth Katalin író oldalán találtam...
Nagyban készülünk rá, hogy újabb filmklasszikust mutatunk be, ezért megkértük a Hollywood Rose egykori, a Kartel jelenlegi gitárosát, Vilkót, hogy segítsen minket hangolódni. A Keresztapa március 10-től a Corvinban!..
artmozi Oscar - after 2016.03.01 13:14:31
Egy napot hagytam az internetnek, hogy megszülje a legjobb Oscarra reagáló képeket, gifeket, videókat - igyekeztem összeszedni olyanokat, amik amellett, hogy az én kedvenceim, talán nem köszöntek vissza negyvenszer a hírfolyamotokban. Ezek volnának azok: Manoeye ugye régi ismerős, mindig mondom,…..
Ha már korabeli nemi normáktól való eltévelyedés, sorozatunk hetedik részében jól egymásnak eresztettük ezt a két alkotást. Nem hétköznapi szerelem, kitaszítottság, dráma egy a mainál bigottabb történelmi korban. De mit szól ehhez Oscar? A dán lány vs. Carol ÉLŐ/KORÁBBAN ÉLT HÍRES EMBER A…..
Ejtjük a mélydrámát, ezúttal két populárisabb filmet vesézünk ki, amelyek bár nem habkönnyűek, mégis inkább illik rájuk a popcornmozi címke, mint általában az Oscar-gyanús alkotásokra. Az tuti, hogy a lap alján pontozással hirdetünk végeredményt. Joy vs. Creed - Apolló fia ÉLŐ/KORÁBBAN ÉLT HÍRES…..
Mindannyian tudjuk, legfeljebb másként, mik azok az ismérvek, amelyek igazán Oscar-kompatibilissé tesznek egy filmet. Mert Oscarnak igenis van egyfajta ízlése, ami évről évre visszaköszön, s csak keveset változik. A következő hetekben itt az artmozi blogon párokba rendezve vesszük sorra az itthon is…..
A Magyar Nemzeti Filmalap közleményéből értesültünk, hogy Nemes Jeles László alkotása az év legjobb 9 filmje között versenyezhet tovább az Oscar-jelölésért. Az Amerikai Filmakadémia közzétette azoknak a filmeknek a listáját, amelyről az akadémia tagok a legjobb idegennyelvű…..
Összeszedtem az előttünk álló Mikulás-hétvégéről valamennyi gyerekprogramunkat, hátha segítek vele eldönteni, hova érdemes vinni a kisebb és kicsit már nagyobb gyerekeket. Találni köztük bábszínházi előadást a Puskin Kuckóban, mesefilmeket, amiket kifejezetten ezekre a…..
artmozi Metró 2035 könyvbemutató 2015.12.01 12:51:24
Dmitry Glukhovskynak rengeteg mesélni valója van. 36 éves de már hat igen vaskos regényt írt, élőben pedig ugyanolyan bőbeszédű, mint prózájában. Elég neki feldobni egy témát és a moderátor akár hátra is dőlhet. Az orosz író és az Európa Könyvkiadó a Puskin moziban…..