Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kido Resuri

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Intro Kedves Barátaim az Úrban, mint azt bizonyára észrevettétek, az utóbbi időkben megritkultak a posztok a blogon. Szerencsére ennek semmilyen drámai oka nincs. Egyrészt a polgári munkám most kicsit jobban kitölti az életemet, mint egy-két évvel ezelőtt, másrészt az ekönyvek ügye is eljutott oda,…..
A minap az egyik hozzászólásban felbukkant a Kobo, és kicsit utánanéztem. És találtam az alábbi remek videót: Azt kell mondjam, meglehetősen inspiráló. Egyrészt megnyugtatott, hogy a Kindle Voyage hiányával azért nincs vállalhatatlan űr az életemben, nem látszik az a kvantum-ugrás a felpimpelt PW…..
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
Kido Resuri 2017.01.10 22:05:43
@...andras...: Szerintem hozzá kell adni az adatbázishoz, kipróbálom holnap a Kobo H2O-n, és megírom a megoldást, ha nem elég bemásolni.
Az új nyílászárók természetesen huzatmentesen záródnak, ám a régi, fából készülteknél már aligha lehet erről beszélni. Az okok sokfélék lehetnek, ám többnyire az keretek vetemedése, a zárszerkezeteik kopása és a vastagon rájuk kent festékrétegek is okozhatnak zárt…..
Kido Resuri 2013.09.14 17:45:13
@hot-spot: Használj hőlégfúvót, azzal lejön a régi festékréteg. A hő hatására felpúposodik, fellazul a festék, így már lekaparható könnyebben spaklival. Főleg az alsó részeken így is néha nehezen jön le, de mégis könnyebben. Persze vigyázni kell, hogy a fa ne sérüljön meg, régi, elöregedett anyagnál a spakli könnyen bele tud akadni a szálkákba. Nem egy gyors folyamat, szóval készülj fel rá lelkileg, pláne ha sok ablakod van ;)
Ha gittelsz vagy üveget cserélsz amúgy is, akkor az üveget célszerű kivenni előbb, mert elrepedhet a hő hatására!