Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Siklasztósaru

37 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szalonikitől északra, Gefyránál siklott ki egy konténerszállító tehervonat több kocsija. A balesetben a két mozdonyvezető könnyű sérüléseket szenvedett. A térségben a szokottnál több csapadék hullott a napokban, az első hírek szerint az ebből eredő töltéscsuszamlás okozta…..
A MÁV Zrt. állomásfejlesztési programja keretében elkezdődött a kaposvári vasútállomás műemlékvédelmi szempontok szerinti teljes körű felújítása. A Pfaff Ferenc, a MÁV egykori legendás főépítésze által tervezett, 1898-1899-ben emelt épületben a vasúttársaság új…..
Egységes arculatot kaptak a MÁV-csoporthoz tartozó leányvállalatok eddig különálló és eltérő stílusú internetes oldalai. A korábbi elérhetőségek – így a mav-start.hu is – már az új webfelületre vezetnek. A www.mavcsoport.hu internetes címen elérhető közös honlap…..
Már huszonháromezren töltötték le okostelefonra a Vonatinfó alkalmazást. Az új applikáción jól átláthatóan jelennek meg az aktuális információk. A MÁV-Start bemutatta az új, okostelefonokra ingyenesen letölthető Vonatinfó alkalmazást, amelyet Androidra eddig tizennégyezren,…..
A vasúti közlekedésben részt vevő fiatalok felelős magatartásának kialakítása a célja a januárban indult projektnek, melynek keretében 14-15 éves gyermekvasutasok tartanak előadásokat az iskolákban. Felkészítésük a Baross Gábor Oktatási Központ szervezésében történt. A…..
A MÁV-Start tavalyi belföldi menetdíjbevétele másfél százalékkal, 540 millió forinttal, míg a nemzetközi menetjegyek eladásából származó bevétele 1,1 milliárd forinttal haladta meg a 2013-as teljesítményt. A kedvező adatokhoz elsősorban a menetjegyet vagy bérletet váltó…..
Fokozott jegyellenőrzést tart a MÁV-Start a budapesti elővárosi vonatokon. A kampánnyal nem a bliccelők büntetése a cél, a vasúttársaság inkább a jegyváltásra, illetve az elővételes és az online vásárlási lehetőségek használatára szeretné ösztönözni az utasokat. A…..
A gárdonyi kollégáktól kaptuk a szomorú hírt: A forgalmi szolgálattevő hölgy hétfő este a síneken vetett véget életének. Csupán 33 éves volt. █ – M.B...
Mintegy 120 percet vesztegelt a nyílt pályán, Nagylók és Sárbogárd között a Budapestről Pécsre tartó Tenkes InterCity, mert a vonat birkákat gázolt. Az ütközés következtében a mozdony annyira megsérült, hogy csak segélygéppel is csak kisebb javítások után tudott a vonat…..
A Budapest-Keleti pályaudvarra bevezető vágányok felett átívelő Kerepesi úti „Százlábú” híd további felújítása miatt 2015. január 5-től március 6-ig módosul néhány Keleti pályaudvarra érkező, illetve onnan induló vonat menetrendje, kiindulási és célállomása. A…..
A MÁV-Start és a GYSEV minden járata menetrend szerint elindult a vasárnap hajnali és reggeli órákban. A havas időjárási helyzet következtében jelentősebb fennakadásokra, késésekre jelenleg a dél-, és nyugat-dunántúli területeken sem kell számítani a reggel vonattal útra…..
Magyarországra hozná a gyártás egy részét, egyelőre elsősorban az összeszerelést a romániai Softronic mozdonygyártó vállalat és a magyar LAC holding (tagjai többek között a MÁV-REC kft. és a CER Cargo holding), erről írtak alá szándéknyilatkozatot a vállalatok vezetői…..
December 19-én 14 órakor kezdődik szolgálatban elhunyt mozdonyvezető kollégánk, Grimm Dániel temetése. Rá emlékezve, a búcsú és a tisztelet jegyében szólnak majd egy percig a kürtök minden mozdonyon.  ♦..
Határidőben befejeződött a több mint 32 kilométer hosszú Gyoma–Békéscsaba vasúti vonalszakasz rekonstrukciója. A felújított vasútvonalat Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár, Pál László, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese, Homlok Zsolt, a…..
Tragikus eseményről adtak értesítést a nagykanizsai kollégák. Vasárnap hajnalban Keszthely állomáson az egyik vonatnál a kocsivizsgáló ájultan találta a mozdonyvezetőt. A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni, a tényt tudták megállapítani: szolgálatteljesítés közben,…..
A MÁV Zrt. közleménye December 14-től, vasárnaptól megkezdik a székesfehérvári állomás vágány- és peronhálózatának, illetve aluljárórendszerének felújítását. A munkálatok miatt lezárják az utascsarnokot, az aluljárót és az első nyolc vágányt. Újabb fázisához…..
A horvát gyártó elsősorban a pályaépítő cégeknek szánja azt az új fejlesztésű önürítős teherkocsit, amelyet egy 55 kilowattos dízelmotorral és távirányító rendszerrel is felszereltek. Az eddigi gyakorlat szerint pályaépítéskor, vagy fenntartási munkák során a…..
Szerencsére nem lett baleset, pedig a kora reggeli köd akár komolyabb bajt is okozhatott volna. Egyelőre ismeretlen okból foglalt vágányra járatták be a Pécsről Budapestre tartó, 809 számú Baranya InterCity vonatot Háros állomáson, a mozdonyvezetőt azonban erről nem…..
A Szegedről Budapestre közlekedő intercity vonat összeütközött azzal az autóval, amelynek sofőrje a fénysorompó tiltó jelzését figyelmen kívül hagyva hajtott a vágányra Jánosszállásnál. Az érkező vonat az autó hátuljával ütközött, így a balesetben senki sem sérült…..
Gyula külterületén, Bicerénél lépett a vonat elé egy férfi szombat délután. Az átjáróban jól működött a fénysorompó. A balesetben a férfi a helyszínen életét vesztette. A baleseti helyszínelés ideje alatt Békéscsaba és Gyula között a vonatok helyett pótlóbuszok…..
Göd és Dunakeszi között egy fény- és félsorompóval védett vasúti átjáróban a Szobról Budapestre tartó személyvonat a pótkocsival ütközött. A teherautó úgy állt meg az úton, hogy a pótkocsi még belógott az átjáróba. Ennek ütközött neki a személyvonat mozdonya,…..
Az európai gyorsvasúthálózat ellen tervez merényleteket az al-Kaida nemzetközi iszlamista terrorszervezet – írta hétfőn a Bild című német napilap titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva. A lap szerint a tervezett támadásokról az elektronikus hírszerzésre szakosodott…..
A romániai Astra vagongyártól vásárolt 73 új építésű vasúti személykocsit a cseh RegioJet magán-vasúttársaság. Az új kocsikra azért van szükség, mert a 2014-es menetrendváltástól a DB-vel kötött szerződés alapján ez a társaság szolgálja majd ki a…..
Pápa állomáson a II. vágányon álló 9307 számú személyszállító vonatot a vezető jegyvizsgáló a kijárati jelző Megállj! állása ellenére felhatalmazta indulásra. A felhatalmazásra a mozdonyvezető elindult, majd ötven méter után megállt. Amikor a forgalmi szolgálattevő…..