Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tudatosbiztositas.hu

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több cikk is szólt tavaly ősszel arról, hogy az MKB Biztosítót megvette a CIG, ezzel párhuzamosan pedig kiderült, hogy az MKB kivonul a gépjármű kötelező biztosítási piacról, amit nagyon cselesen tesz, olyan ajánlatot tesz, aminek az elfogadásához kifejezetten nagyon hülyének kell lenni. Gyula…..
Újabb remek példa arra, hogy nem biztos, hogy megéri a szolgáltató vagy hivatal jelentkezésében bízni. Ugyanis, ha nem teszik, általában mi járunk rosszabbul. Pitbullelszántság, újfundlandi-türelem,vérebkitartás, ezek legyenek a mi fegyvereink. Kedves Homár! Olyan ideges vagyok, hogy most nektek…..
Nagyon kedves olvasónktól, hogy úgy reméli, története megjelenésével azonnal beindul a Problémamegoldó Gépezet, de sajnos csak annyit tudunk ígérni, hogy elküldjük a Groupamához a posztot, hátha megválaszolják a sztori kapcsán felmerülő miérteket.   Tisztelt…..
A biztosítók ugye a biztosítási díjakból élnek, nem lehet csodálkozni azon, hogy nem nagyon akaródzik nekik kártérítést fizetni csak úgy übtre, hanem nagyon alaposan megvizsgálják a körülményeket, és összevetik a biztosítási szerződésben apró részletességgel kibontott…..
Reméljük Tiboréknál nem dúlta fel nagyon a családi békét az agyonnyomott tablet ügye. Levélírónk csalódottsága tök érthető, hogy jogászkodásának van-e valami értelme, azt pedig megpróbáljuk megtudni. Vásároltam 2015.11.08 -án egy LENOVO típusú tabletet a Westendben található MediaMarkt-ban.…..
Tudatosbiztositas.hu 2016.06.20 23:58:31
Megrázó élettöredék az alábbi levél, mely egy elkeseredett iparostól érkezett. Mi Jánosnak a Pénzügyi Békéltető Testületet tudjuk ajánlani, ahol biztosítási ügyekkel kapcsolatos fogyasztói jogvitákban döntenek, ha valakinek más ötlete van, ne tartsa magában. 2012. ápr. másodikán a…..
Tudatosbiztositas.hu 2016.03.07 22:42:37
Kedves János!

Igazából csak ide
www.mnb.hu/bekeltetes tud érdemben fordulni a panaszával, a bejelentéshez szükséges formanyomtatványt pedig ezen www.mnb.hu/letoltes/150-fogyasztoi-kerelem-1-1-2.pdf a linken érheti ,és töltheti le.

A Pénzügyi Békéltető Testület eljárása teljes mértékben ingyenes, gyors és pártatlan, biztos, hogy megegyezésre fognak tudni jutni.
  A baleseti adó egy 2012-ben bevezetett adó (a biztosítási díj 30%-a, de maximum naponta 83 Ft / gépjármű), amit a biztosítóknak kell beszedniük. Rövid és nyilván nem reprezentatív netes kutakodásunk alapján úgy tűnik, az alkuszok és a biztosítók oldalai külön, hangsúlyosan kiemelve jelzik, hogy a…..
Azt hiszem az ilyen esetek miatt él az az általános kép a biztosítókról, hogy csak a szerződéskötésig fontos nekik az ügyfél.  Kedves Homár!  2015. június 9.-én villám csapott a házunk előtt álló villanyoszlopba, aminek következtében tönkrement egy Sony Vaio laptop és a vezetékes telefon. (A…..
Tudatosbiztositas.hu 2016.02.01 21:37:43
@thomas lieven:

Jogos a felvetésed, viszont egyrészt sok esetben indokolt lehet az indexálás, mivel egyrészt a műszaki cikkek csak egy kis részét teszi ki a háztartási ingóságok egészének, (a többi ingóság nem avul annyira gyorsan), másrészt optimális esetben évről évre bővül a lakás új dolgokkal, illetve lecseréljük a régi dolgokat, legyen szó akár bútorról akár ruháról, akár műszaki cikkről beszélünk (tehát szerintem ne abból induljunk ki általánosságban, hogy minden háztartás évről évre drasztikusan amortizálódna, mert ez korrigálódik is folyamtatosan, bővül a háztartás.

Az évenként díj illetve biztosítási összeg emelkedés, is ebből indul ki, illetve nyilván a biztosítóknak az érdeke is a magasabb díjbevétel. Akinek pedig már nem reális annak magának jeleznie és kezdeményezni a korrigálást, mert maguktól ne nagyon fognak a biztosítók a díjbevételről lemondani ( több 10 vagy 100 ezres szerződés esetében egy kis díjelengedés is több száz millió forintos bevétel kiesés lenne..

Szerintem mindenkinek szükséges lenne néha időt és energiát szánnia arra, hogy áttekintse a lakásbiztosítási szerződését, vagy keressen egy hozzáértőt aki ezt elvégzi helyette, és valótlan tartalom esetében kezdeményezni kell módosítást, vagy váltani kell, ha jobb ajánlatot kapunk, hisz erről szól a vadkapitalizmus:)

Szóval mindenki keresse elő az évfordulós levelét, és keressen meg egy hozzáértőt (akár Engem is:) )
Biztosítós kálvária, aminek a legjobb része, amikor a Groupama hivatkozik az 5 napos kárfelmérési határidőre, miután rájuk kellett 42 napot várni. Kedves Homár! Az alábbi történetből kiolvasható, mire képes a biztosító (nevesítsük: a Groupama Biztosító) – az ember támasza a bajban – a megfelelő…..
Tudatosbiztositas.hu 2016.01.13 11:17:09
@Macskond: a helyzet az, hogy pontosan az új ptk alapján engedik el jobban a díjnemfizetéses ügyfeleket, mivel megszűnt a 3 havi respíro, tehát visszamenőleg törlik a szerződést, nincs a 3 havi kockázatban állási idő, tehát nincs mit behajtani alapesetben.

Persze, ha a törlés előtt fizetési meghagyást bocsájtanak ki akkor jár az éves díj, de azt csak bizonyos éves állománydíj felett fognak indítani, illetve a komoly kárkifizetésekkel járó szerződések után.

A régi ptk nál ugyanaz volt a helyzet, a respiro ideje alatt meg kellett indítani a fizetési meghagyást, és akkor járt az éves díj, bár zárójelben megjegyzem ez sem egyértelmű, mert az én ügyfelem nyert a bíróságon, és elutasította a biztosító éves díj igényét.

Egy szó mint száz, az átlagos díjú, tisztességes ügyfeleket-szerződéseket nem fogják perelni a biztosítók, nem ér annyit.
Naiv ügyfél szerint nem érdemes lakásbiztosítással együtt családi balesetbiztosítást kötni az Allianznál. A honlapjuk szerint a legalapabb csomagban is 200 ezer forintos keret található, amihez képest elég fura, hogy combnyaktörésre 500 forintot fizetett: Allianz Biztosító…..
A biztosítási díjra azonban továbbra is igényt tart, hiszen még nem zárták le a káresemény vizsgálatát. Előzményként pár mondat káreseményemről. Lakóházam leégett, felrobbant egy gázpalack. Kidőltek a falak, minden elégett. A ház teljesen megsemmisült, közte az összes…..
Zsk édesanyjától örökölte a nagyjából egy éve kötött 1,5 millió forintos tőkemegtakarítási életbiztosítást, ami egészen pontosan 6 azaz hat forintot fialt ezidő alatt. Megtakarították a tőkét vagy sem? Na ugye. anyám meghalt. de előtte még nyert a lottón. kötött is a…..