Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reffi Admin

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számos hagyomány, népi jóslat, időjárási megfigyelés és hozzá kapcsolódó állattartási szokás köthető szilveszter és újév napjához, amelyek tájegységenként más-más változatban ismertek. Ezek közül a szilveszteri és újévi babonák, népszokások közül a legnépszerűbbeket gyűjtöttük össze. Íme...
Kedves egykori refi diákok! Ez úton szeretnék elbúcsúzni minden volt tanártól, diáktól, szülőtől! Sajnálatos módon a Facebookos profilt hamarosan törölni kell egy "jóakarónk" jóvoltából, akinek nem tetszett a kicsiny közösségünk. Az elmult évek során sikerült egy áttekinthető, politikamentes…..
A Reformátuskovácsházi Iskola Facebook-os üzenőfalán Bontovics Krisztián az alábbi bejegyzést tette közzé: Információ, tájékoztatás, tények, a Járást 18 települését kiszolgáló TKKI Innovációs, Oktatási és Közösségi Központról (Mezőkovácsháza, Reformátuskovácsháza): A több, mint 1000 négyzetméteres…..
Nemrég láthattunk egy riportot Farkas Zolival az RTL klub-on.Forrás:Az RTL honlapjáról..
Reformátuskovácsháza Húsvét... 2015.03.30 13:35:00
Én a kertész fia vagyok,kislányokat locsolgatok.Gyere, kislány, el ne hervadj,Jó kölnivel meglocsollak! *** Jó napot, jó napot, kedves liliomszál, megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál. Kerek erdőn jártam, kék ibolyát láttam, bárány húzta rengő kocsinén is ide…..
Nemrégiben a honlapunkon keresztül érkezett az alábbi üzenet: A refi iskolában végeztem a gyakorló tanításomat, ez úgy 1973 tavaszán - 1972 őszén? - lehetett, Nagyselmeczy igazgató úr irányításával. Nagyon ügyetlen lehettem, de nagyon kedvesek voltak. A nyáron megírom azt a…..
Nemrég olvastam egy bejegyzést a Facebook-on, miszerint 2014.01.01-től bezárja a MÁV-START ZRT Mezőkovácsháza Felsőn a jegypénztárat. Ez minden mezőkovácsháziban jogos(?) felháborodást váltott ki. Itt marad városunk (amely ugyebár járási székhely, kistérségi központ stb.) pénztár nélkül!! Nem…..
Honlapunk kezdőoldalán két személyről is megemlékeztünk, akik Reformátuskovácsházán születtek. Egyikük Kalocsa Róza, akinek életrajzi adatával kapcsolatban tájékoztatást kaptam, miszerint Ő 1864-től nem a Debreceni Református felsőbb leányiskola igazgatója volt, hanem annak…..
Reformátuskovácsháza Ürgehát? 2013.08.22 19:17:35
"Ürgehátnak is csúfolták a falut. Ez állítólag onnan ered, hogy egy reformátuskovácsházi ember ürgét öntött a határban és egy arra járó szomszéd községbeli megkérdezte: "Mi az ürge?" "Ürge hát!" - felelte a mi emberünk. Így maradt a falun rajta az "Ürgehát"…..
Amennyiben elhivatottságot érzel arra, hogy a Reformátuskovácsházi blogban mint szerkesztő részt vegyél, kérlek jelezd ezt a Facebookon. Jelentkezésedet követően megküldöm az e-mail címedre a meghívót, amivel szerkesztővé tudsz válni. Továbbá lehetőség van 'tag'-nak is…..
Idén ünnepli Mezőkovácsháza az 550. évfordulóját! Vagy legalább is ez áll a plakáton! Ezzel szemben csak egy biztos dolgot tudunk az egykori Kowachaza településről: "Az első írásos forrást 1463 március 23-án keltezték, melyben szerepel a Kowachaza név leírva. Az oklevél…..