Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kamarás Zsófia

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem könnyű dolog a párkeresés. A témába vágó korábbi Homár posztok alapján ráadásul nemcsak érzelmileg viseli meg az embert, hanem anyagilag is - és nem csak azért, mert puccos helyeken kell fizetni a vacsorát. Eddig azt gondolhattuk, hogy csak az Elittárs számlázási szokásai okoznak nyomorult…..
Kamarás Zsófia 2018.02.23 06:09:02
@Brokkoládé: Van azonban egy "apróság" az első esetben. Mind a cég Általános Szerződési Feltételei. mint a magyar jogszabály úgy rendelkezik, hogy az interneten keresztül kötött szerződést 14 napon belül indoklás nélkül fel lehet mondani.
Maximum a felbontásig eltelt időszakra lehet díjat érvényesíteni.
Itt ezt a saját ÁFSZ-ében is biztosított jogot tagadta meg a cég az azonnali lemondást követően.
A panaszos azután kezdeményezett jogorvoslatot, miután a dokumentumokat előzetesen tanácskérésre megküldte a magyar fogyasztóvédelmi tanácsadónak. Az eljáró jogász törvényesnek és jogosnak minősítette a panaszát.

Másik probléma, hogy az ügyfelektől randomnak tűnő gyakorlattal emelnek le olyan összegeket, melyek a hirdetéseikből, a szerződés-kötés előtt rendelkezésre bocsájtott adatokból nem következnek, és számukra ekkor még elérhetetlenek. Láthatóvá (észrevehetetlenül, apró betűvel, egy inadekvát helyen) csak az első, 998.- Ft kártyás utalásának folyamatában válnak. Megtévesztés!
Aki a kísérleti egy hónapra befizet, nem tudja, hogy az utalás tényével 3-6 hónapra, random összegért elkötelezte magát. Sőt! Szintén random módon kinek 1, kinek 3. kinek 6 hónapot a cég azonnal leemel a kártyájáról.
És végül: amikor az ügyfél szembesül a nem vártan magas összeg leemeléséről, napokig elérhetetlenné teszik a lemondást, a kellő nyomtatványok elérhetőségét, és nem működik a megadott fax-szám.
Kamarás Zsófia 2018.02.23 12:00:34
@Brokkoládé: Nagyjából egyetértek a válaszban leírt szemlélettel is. Vannak felelőtlenül, hozzáértés nélküli "ingyenélő" vásárlók. A jognak, a szabályzásnak minden szerződő fél érdekeit meg kell jelenítenie. jogokat és kötelezettségeket egyaránt. Nincs ebben köztünk vita. Annál is inkább, mert jogász vagyok.
Az érmeknek általában sok oldala (nézőpontja) van.
Kamarás Zsófia 2018.02.23 20:50:05
@Brokkoládé: 30 éve gyakorló jogász vagyok! Egyébként nem Be2 panaszos, érintett, csak egy segíteni próbáló szakember.
És a magam részéről ebből a beszélgetésből kiszálltam.
Apám hithű kommunista volt. Mi lett volna más. Újpesten, a Pamutgyár árnyékában, a cselédsoron, a legutolsó lakásban, ahol a budi az orgonabokor mögött van, ahol a szobakonyha luxus, és ahonnan a mama igenis a moziba megy takarítani, meg a gyárba, pulóvert magára kapva,…..
Kamarás Zsófia 2014.08.28 15:20:29
@maxval a bircaman:
Egyrészt igaz az, hogy kommunizmus még sehol sem volt a világban, maximum az államszocializmus (proletárdiktatúra) különböző, életképtelennek bizonyult kísérletei.

Másrészt az írtam: "szeretném, ha Magyarország megint szerethető országgá válna. Egy másik, de reális alapokon funkcionáló demokrácia!"

Igaz, és bocs érte, mert ez még nyelvileg is helytelen mondat! Így gondoltam:

Szeretném, ha Magyarország megint szerethető országgá válna. De legyen más, egy reális alapokon funkcionáló demokrácia!
Az a hangsúly, te jó ég! De hisz a kérdésben benne volt a válasz...- Volt elnökhelyettesként el tudja képzelni azt, hogy mondjuk éveken keresztül ez nem tűnt fel, nem került nyilvánosságra, nyilván érdekelt benne, aki eltussol, érdekelt benne, akinek eltussolták valamilyen…..
Egy hazai védőoltás-ellenes szervezet nemrégiben definiálta, hogy mik a fenntartásai a védőoltásokkal kapcsolatban. A dolgot egyáltalán nem sajnáltam, sőt, nagyon örülök neki, hiszen a pontok túlnyomó többsége a nyitott kapuk döngetésének tipikus esete, így legalább remélem…..
Kamarás Zsófia 2013.07.03 09:53:38
@blacklord:
Egyetértek! De túl sok értelmetlen, felesleges vitát olvastam, néha részese is voltam ilyeneknek.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy a hitekkel, előítéletekkel szemben esélytelenek a racionális érvek.
Általában igen toleráns ember vagyok. Ritka az a tévhit, ami képes feldühíteni.
De a védőoltás-ellenesség kivétel a generális toleranciám alól.
Kivétel, mert veszélyeztet másokat. Túlmutat a védőoltást bármely okból ellenző személyén, aki önmagával természetesen szabadon rendelkezzék! A kiszolgáltatott, cselekvőképtelen gyerekeket és az oltatlanok miatti fertőzésnek jobban kitett környezetet veszélyezteti.
Valóban túlzás a büntethetőség felvetése (amúgy pénzbüntetésre gondoltam), de a tehetetlenség motiválta!
A szigor valóban nem igazi visszatartó erő.
Csakhogy - mint írtam - rációval szinte lehetetlen érzelmek, hitek, előítéletek ellen eredménnyel fellépni.
Kamarás Zsófia 2013.07.03 10:45:57
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu):
Teljesen egyetértek. Korábban már korrigáltam is az indulatosra sikeredett első írásom.
Mentségem: ebben a tárgykörben igen nehezen tolerálom az áltudományos halandzsát, mert sajnos közveszélyesnek tartom a védőoltás-ellenességet.
Az intoleráns, agresszív megoldás természetesen nem a járható út.
Mea culpa!