Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Silence35

1 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma folytatódik Péter londoni sorozata, melyben napló (vagy szkeccs) szerűen próbálja megörökíteni személyes tapasztalatait. A műfajból adódóan is több témát érint ma is, legyen az a brit főváros multikulturális (vagy inkább: multietnikus) képe, a nyelvtanulás vagy éppen a Brexit. (Az előző részt itt…..
Kellhet egy lakásnak ennél több? A Rózsadombon, egy társasház tetején, gyönyörű kilátással, csupa üveg, luxus penthouse, egyenest egy magazin lapjairól néz velünk szembe. Mondjuk, igaz, ami igaz, alaposan megkérik az árát, hiszen 1,8 millió forintért kínálják…..
Silence35 2016.05.19 15:51:43
A vakondtúrások sok kertészkedőnek megkeseríti az életét. Pedig néhány apró trükkel könnyen távol tarthatjuk őket a kertünktől: Szórjunk oregánót, borsot vagy más, hasonlóan intenzív illatú fűszert a vakondtúrásokra, akkor ez távol tartja a kellemetlen látogatót a…..
Régóta szeretnék már egy olyan sorozatot, amiben inkább a videókon van a hangsúly, és most örömmel jelenthetem, hogy Ákos személyében sikerült is találni egy lelkes videóst, aki ráadásul a kezdetektől megpróbálja megörökíteni Londonba költözésének történetét. Nekem…..
A konyhai tippekből sosem elég. Ma 5 új trükköt mutatok nektek, amivel sokkal egyszerűbb lehet az életetek. #1 Ne dobd ki a maradék bort Kevesen tudják, de a megmaradt bort jégkockatartóban könnyen lefagyaszthatjuk; ezt pedig később a főzések során tudjuk hasznosítani. #2 Könnyebb lehet a…..
Silence35 2016.05.04 21:26:49
„Azt a napot és órát azonban nem tudja senki, az ég angyalai sem, csak az Atya.” (Máté 24:36)  „Ám azt a napot vagy órát senki sem tudja, az ég angyalai sem, sőt még a Fiú sem, csak az Atya.” (Márk 13:32) Vö.: „Mindaz, ami az Atyáé, az enyém” (Jn 16:15) „Egyedül Isten mindentudó (1Kir 8:31-32,…..
A határátkelés egy különleges válfaja az óceánjárós munka, hiszen az ember ilyenkor nem egyetlen országban él, hanem folyamatos mozgásban van, ráadásul összezárva több ezer emberrel. A munkakörülményeket pedig nyilván meg lehet szokni, de azért elég húzós egy nap. Ez derül…..
Szinte minden háztartásban van valaki, aki kávézik, így  talán még égetőbb a kérdés, hogy vajon miért dobjuk ki főzés után a zaccot ahelyett, hogy újrahasznosítanánk? Ugyanis a kávézacc nagyon sok mindenre jó, most mutatunk is egy párat! 1.    Komposztálás Mivel a…..
Bemutatkozás                   13 évig (1998-2011) voltam Jehova egyik Tanúja. 2004. január 1.-től általános úttörőként szolgáltam, ami azt jelentette, hogy minimum havi 70, évi 840 órát prédikáltam, hirdettem a Tanúk „jó hírét”. 2005-től gyülekezeti vén lettem, szolgálat-felvigyázó. (Hozzám…..
A palántanevelés kapcsán gyakran felvetődik az a gondolat: mi a fenének vesződjek vele, mikor a piacon mindent meg lehet venni? A gyakorlat engem többször meggyőzött, hogy ez nem teljesen igaz, megjegyezve azt is mindjárt, hogy egy igazi biokertésznek ez nem vesződség, hisz csaknem ugyanolyan…..
December 7., hétfő „Csalárdabb a szív mindennél” (Jer 17:9). A józan gondolkodás többet jelent, mint azt tenni, amit mi vagy mások ésszerűnek és jónak tartanak. Az elménk és a szívünk olyan, mint egy óra, ami pontatlanul jár. Súlyos következményei lehetnek annak, ha a saját bölcsességünkre…..
A húsboltban még a szilveszter utáni kínálatban mosolygott rám egy gyönyörű, csontos, bőrős sertés karaj - amit nem volt szívem ott hagyni. Úgy szerettem volna megsütni, hogy a bőre is rajta maradjon, be is irdaltam szépen - de végén a zsír és a bőr szinte leolvadt. Sebaj, az íz olyan fantasztikus…..
Silence35 2016.01.18 19:27:08
@Húsimádó: ez azt jelenti h ha beszúrom azt a marhadrága hőmérőt a húsba és ennyit mutat akkor van kész? vagy ezen a hőmérsékleten kell még sütögetni? de az idő meg nincs ott...
Az Őrtorony egyre inkább azzal a képességgel ruházza fel Jehovát, hogy manipulálni tudja az időjárást az ő érdekükben „Hány testvérünk érintett?” Azokban az években, amikor Jehova Tanúja voltam, általában ez a kérdés hagyta el először a barátok, családtagok ajkát, amikor egy természeti…..
Elnézést, én tévedtem!Több helyen leírtam már, és másoktól is hallottam olyan tapasztalatot, hogy összedobják a testvérek a benzinpénzt, amikor királyságterem építésre utaznak, miközben az a vén, akivel mennek, szintén felveszi az adott királyságterem gyülekezetétől, vagy a fiókhivataltól az…..
LA, 2015. november 18. BIZALMAS AZ ÖSSZES GYÜLEKEZETI SZOLGÁLATI BIZOTTSÁGNAK AUSZTRÁLIÁBAN Re: Hírnökök, akik könyvelési vagy jogi ismeretekkel és tapasztalattal rendelkeznek Kedves testvérek! Bizalmasan abban kérjük a segítségeteket, hogy a helyi gyülekezetekben olyan…..
Az most már teljesen egyértelmű, hogy érdemes nézni az Összezárva Friderikusszalt, mert a legtöbb beszélgetős műsorhoz képest itt az ismertebb közszereplők látszólag tényleg megnyílnak. Hogy Friderikusz, vagy a 24 órás összezárás miatt az nem is igazán fontos. Most a…..
Silence35 2015.11.17 11:18:20
JW.ORG pénz? Ezeket az érméket nemrég egy kongresszuson látták. Felmerül a kérdés: Vajon fogunk használni pénzt az Új Világban? ..
Silence35 2015.11.11 18:49:47
cv
Kedvenc bibliai szereplőid? Marci és Zsófi Ezt nemrég olvastam egy királyság teremben, az előző gyülekezetből otthagyta valaki az énekeskönyvét, a hangosítópulton volt, kinyitottam, mert jó szokás szerint ugye bele kell írni a nevet minden könyvbe (már aki könyvet használ). Ott volt benne egy lap,…..
Silence35 2015.11.04 21:29:48
nem vagyok még 40-se, 17 évesen kerültem kapcsolatba a szervezettel, 9 éve közösítettek ki, a fiam még jár de amiket néha mesél h mik vannak,teljesen más világ.Én még büszke voltam a kiváló minőségű kiadványokra, és komoly csalódásként ért mikor elkezdték újra fekete-fehérben nyomtatni őket. Ott álltunk Lestánszki Janival az irodalompultnál, ő akkor már vén volt, kérdeztem tőle "Elfogyott a pénz?" mire ő: "Pontosan erről van szó" ez nekem csalódás volt,és akkor a csökkentések még nem is voltak, se oldalszám, se példányszám.Bár nem az én szervezetem de a tanulmányozások rövidítésével sem értettem egyet.Én még anno a paradicsom meg a kék könyvből tanultam...aztán jött az Ismeret de nagyon kis rövidke volt, ma már nem is tudom miből tanulnak...a filmek: volt valami nagyon gatyi Noés rajzfilm, csak néztem ki a fejemből h édesistenemmiez...és ami végképp ledöbbentett az a kisfilm mikor egy csajt majdnem megerőszakol egy srác, és a végén, megbeszélik egy ordítóan amerikai környezetben h mit nem kellett volna.Mondtam is a tesóknak , h azért kíváncsi lennék ha ezt nézik az afrikai meg ázsiai tesók vajon mit szólnak hozzá...hihetetlen gyors az egész. Bár azért arra kíváncsi lennék, remélem leszek majd h az itt kommentelők,cikkírók közül hányan szaladnak vissza a szervezethez lélekszakadva ha már egyértelmű h ennyi volt.Nem mondanám h nem ez Jehova szervezete, mert csak a nevét viselik, és nem hiszem h hagyná, ha nem. De kétségtelen h én nem nagyon éreztem szeretetet odabent.Debrecenben még Montlika Imre vezette gyülekezet is nagyon más volt mint a ceglédi, sokkal jobb. De úgy az egész szervezetet elnézve, eléggé elbizonytalanodtam...bár az is igaz h az égi szekér is gyorsan válthat irányt...
Az állásukat vesztett különleges úttörők durva bánásmódban részesülnek az Őrtoronytól Ez a weboldal nemrég közölt egy cikket arról, hogy a Bétel-szolgák egyre elégedetlenebbek az állandó leépítés miatt, melyet a Vezető Testület végez annak érdekében, hogy kellő…..
Silence35 2015.10.17 21:56:58
@karalabe4: Sanyival nem lehetett beszélni. Volt olyan h ha nyilvánost tartott 15 perccel túllépte a keretet.Nem túlzok 15 de 10-el szinte mindig.Ő volt a teokratikus szolgálati iskola vezetője is, bár nem tudom volt-e olyan terület a gyülekezet életében amiben ne ő döntött volna, a teokratikus iskola alatt egy primitív tojásfőzővel mérte az időt ami pontatlan volt és otrombán is csörgött.Megalázó volt.Meguntam. Mikor egyszer nyilvánost tartott és persze már megint túllépte az időt, levettem a karórámat és a magasba tartottam.
Silence35 2015.10.17 22:04:45
@úton: habár nem vágyom a mennybe, de abban biztos vagyok,h ezt nem te fogod eldönteni.
A leváltott vénekkel mindig baj van. Ej de sokszor hallottam ezt. Tapasztaltam is, és mikor engem leváltottak, akkor egy pásztorin figyelmeztettek, hogy vigyázzak, nehogy én is az ilyen leváltott vének sorsára jussak. Valójában sokáig nem értettem, hogy miért van az, hogy a leváltott vének csak nyűg…..
Ennek a weboldalnak és a hozzá kapcsolódó Facebook oldalnak a látogatói rendszeresen sorolják fel panaszaikat ennek a blognak, és más hitehagyott weboldalaknak vagy könyveknek a létezése miatt. Gyakran azt kérdezik tőlem, miért nem “hagyom” az egészet, miért nem “lépek…..
A Queen-koncertek történetét feldolgozó több forrás is azt tartalmazza, hogy az együttes eredeti felállásában utolsó, 1986-os turnéja során Budapestre két koncertet terveztek, amelyek közül az egyiket lemondták. Ezen információ alapján néztünk utána annak, hogy mennyiben volt…..