Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Statler & Waldorf

6 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Monty Pythonék nem ismertek se Istent, se embert, ha humorról volt szó. Attól sem riadtak vissza, hogy a vallásból csináljanak viccet, bár azért még tőlük is elég necces volt Jézus történetének kifacsarása, de szerencsére annyira szellemesen tették a dolgukat, hogy nem kövezték meg őket, sőt, még…..
Drága Blog-olvasók! Azt hiszem elfogultságtól mentesen írhatom, hogy Anyu mindig az elsők között fordult az új hírcsatornák, megjelenési formák (online tartalom, blog) megismerése és használata felé. Ezért is született meg e blog, mely új felületet adott a tudományos hírek, valamint Anyu tudása,…..
  Bizonyos körökben rendkívül menő dolog Németországban is a traffipaxnak beintés. Ezekből a fényképekből komolyabb mennyiség kereng a neten, némelyik (szerintem) tényleg szórakoztatóra is sikerült:     Ja, igen, mellesleg Németországban hiába is próbálnánk…..
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
kép innen Nem, nem a sofőr ivott kissé többet a kelleténél. Nagyjából este fél kilenckor  Güntersleben és Retzstadt között észlelte a 46 éves sofőr, hogy egy nyúl törte be a szélvédőjét. Biztos, ami biztos, kihívta a rendőröket, és ők felvették az esetről a…..
A hamburgi S11-es S-Bahn (a magyar hév megfelelője) utasai kedden érdekes látvánnyal szembesültek, miután az Altona felé tartó vonat az egyik állomáson megállt. Az ajtó ugyanis be volt falazva. kép forrása: Bundespolizei Nem, nem becsukva, eltorlaszolva vagy ilyesmi. Az Ytong…..
Bár a berlini fal leomlott – ennek kapcsán már írtam egy, a szökéseket bemutató bejegyzéssorozatot itt a blogon – azért a világ még nem maradt falak nélkül, a szögesdrótok gyártóinak és az embercsempészeknek továbbra sem kell nélkülözniük, Kasmírtól Mexikóig. Ráadásul ez a lista a falakról korántsem…..
Statler & Waldorf 2014.11.09 13:11:23
@lutria: No és? Majd betelepítik krokodilokkal.
Statler & Waldorf 2014.11.09 21:06:04
@Le Orme 2: Ok, igaz, utánanéztem, és rosszul tudtam. Legközelebb így írom le, becsszó!
Statler & Waldorf 2014.11.09 21:33:29
@szbszig: Miért, a google maps-ban nem?
A fal felhúzása után még sokan megpróbáltak átmászni rajta, de a sok halálos áldozattal járó balul elsült szökési kísérletek híre hamar elterjedt. Más módszereket kellett választani, és az emberi leleményesség új utakat talált a meneküléshez. Eleinte a föld alatt, a csatornarendszeren keresztül is…..
Statler & Waldorf 2014.09.07 20:07:56
@wiener: Majd szerzek egy korrektort..
Statler & Waldorf 2014.09.07 20:08:52
@pingwin: szerintem még két rész lesz.
Passport A falon át (első rész) 2014.08.29 13:51:26
Utolsó év, elmúlik a nyár,Figyelnek bennünket, közel a határ.Készülj az útra, nem lesznek fegyverek,Egyedül megyünk, ahogy a többiek.Mindenki menekül, elöl a félelem,Átsüt a nap, még átsüt a hegyeken,Elöl a félelem, hátul a fájdalom,Utolsó szó a néma szájakon. Pál Utcai Fiúk - Utolsó év A…..
Statler & Waldorf 2014.08.30 22:12:37
@sish: Örülök az ilyen sztoriknak, mert egyrészt befűzhetem a folytatások valamelyikébe, másrészt mert másokat is érdekel ez a szerintem nagyon izgalmas történet, a berlini fal története.
Statler & Waldorf 2014.08.31 13:40:59
@maxval a bircaman: Azt olvastam, hogy a diplomata útlevéllel nem volt egyszerű az átjárás a két Berlin között, de nem tudtam, hogy pontosan miért. Köszönöm az infót, tényleg érdekes. Egy német ismerősöm mesélte, hogy csak egy helyen történhetett meg, hogy diplomata útlevéllel keltek át a belső berlini határátkelőkön, a Glienicker hídnál, de az egy másik (érdekes) történet. Fogok még róla írni.
Passport 27 milliós telefonszámla 2014.05.11 15:30:50
kép forrása: akte 20.24 tényfeltáró műsor (screenshot) Stefan K. spanyol kiruccanása nem túl jó véget ért. Párjával Barcelonában töltötték szabadságukat még március végén, és egyik napjukat egy belvárosi kiskocsmában zárták, ahol a fényképeiket nézegették a telefonjaikon. Miközben 11 órakor a…..
Statler & Waldorf 2014.05.12 12:29:23
@tulpon: @Mészáros Laci: Sorry, és ez így igaz, a moderálással késtem el, de most inkább kikapcsoltam ezt a funkciót..
Statler & Waldorf 2014.05.12 17:34:07
@Yoss: @dukeekud: Megpróbáltam alaposabban utánanézni, hogy hogyan lehetséges, hogy egy sim kártyáról egyidejűleg több tucat hívást is indítható.

Csak egy cikket találtam ez ügyben, de is fizetős (www.heise.de/ct/inhalt/2014/1/66/), nem volt kedvem megvenni..

Az eset mindenesetre nem egyedi, elég sok hasonló történetet találtam a neten, sok esetben a szolgáltatók az ügyfelekkel részben vagy egészben ki is fizettették a számlát, a szerződésükre hivatkozva (míg nem kerül a kártya letiltásra, a számla fizetendő).
Bátran állíthatjuk, hogy az itthon szinte teljesen ismeretlen Sylt a világ legizgalmasabb helyei közé tartozik. Ahhoz persze, hogy ezt belássuk, szükséges némi extrém érdeklődés a különleges földrajzi adottságok és a szinte lehetetlen vasúti megoldások iránt. Máskülönben…..
Statler & Waldorf 2014.04.04 13:36:25
Tavaly év vége óta jelentős bírálatok kereszttüzébe került az Európa Unió egyik legpedánsabb tanulójának számító Németország. A főként amerikai kezdőlökéssel megindított kritikaáradat – amely azóta az Unión belül is igen jó táptalajra lelt – éles hangon felszólal…..
Passport Ukrán rezsicsökkentő 2014.02.14 23:22:15
Küldök most egy kis energiát – néz bele a szakállas a szemembe, mély áhítattal, majd félig lehunyja a szemét a nagy erőlködésben, ez tisztán látszik a fél szoba falát elfoglaló hiperhd felbontású és megafogyasztású tévén. Nézem, nézem én a villanyórát, de csak nem lassul. Na, ezt is bebuktam, valami…..
Statler & Waldorf 2014.02.15 20:43:25
@BKV reszelő: Modjuk, ha hunyorítok és messziről nézem, akkor az AWL is egyfajta nativ assembly. A PLC-technológiát még nem rohanták le a gigabájtok, és a ciklusidőkön is sokszor nsec-eket kell prórolni. Ilyenkor jön el az ideje a regiszerszintű műveleteknek..
Társai kiszabadították a bebörtönzött maffiagyilkost az olasz Gallarate-ból, majd pár nappal később lekapcsoltak egy nagymenő maffiózót  az USA-ban, majd ugyanaznap a mexikói rendőrség is elkapta az egyik drogkartell ifjú vezérét.. A maffiákról szóló hírek szinte naponta bizonyítják, hogy a sokak…..
Statler & Waldorf 2014.02.07 18:00:52
@Szelid sunmalac: Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem már herótom van a magyar un. politikusoktól. Nem akarok velük foglalkozni. Nem is fogok. Van arra elég blog :).
Statler & Waldorf 2014.02.07 19:46:22
@InteriorLulu: akkor azt hiszem, rosszul fogalmaztam. Szóval a jellemzően helyett más szinonimákat alkalmaztam. Egyébként megnéztem (az autós bejegyzés), és igaza volt.
Statler & Waldorf 2014.02.07 19:50:17
@Szelid sunmalac: Kim és tsai-ról a diktatúrák pont alatt találsz pár bejegyzést (jobbra fent), a maffiák meg a maffiák világa alatt gyűlnek. Nem hiszem, hogy össze kellene őket vetni, szerintem elég csak bemutatni a tevékenységüket.
Passport Légiposta Észak-Koreába 2014.02.01 11:52:14
fotó: dpa A dél-koreai rezsimellenes aktivisták ismerik a széljárást – mind átvitt és mind direkt értelemben. Amikor a széljárás nekik kedvez, jókora léggömbökre aggatják küldeményeiket és bízzák azokat a kedvező szelekre. A csomagokba az észak-koreaiak számára kurrens dolgokat pakolnak össze: pár…..
Statler & Waldorf 2014.02.02 18:03:15
@nandras01: „A Szabad Európa rádió adásainak zárt lakásban történő hallgatása csak akkor valósítja meg a népi demokratikus államrend elleni izgatás bűntettét, ha ez más jelenlétében történik, vagy pedig, ha a lakáson kívül tartózkodó személyek részére is lehetővé vált ezzel ezen rádióállomás uszító híreinek hallgatása, ezen utóbbi esetben azonban csak akkor, ha nemcsak az nyert tényként megállapítást, hogy a kívül levő személy tudta, hogy a lakásban a Szabad Európa rádiót hallgatják, hanem az is, hogy e rádióállomás milyen híreit hallotta.” A Legfelső Bíróság (LB) 1955-ben hozott elvi döntése látszólag megszorító értelmezéssel kívánta a szocialista jogalkalmazás számára pontosítani a népi demokratikus államrend elleni izgatás bűntette megállapíthatóságának körét, valójában a lényegen semmit nem változtatott. A hatályos törvénykönyv – a BHÖ. – ugyanis változatlanul a legkülönbözőbb államellenes tényállások szankcióival volt képes büntetni a „külföldi, ellenséges, magyar nyelvű rádióadók” hallgatásával megvalósított magatartásokat. Ezen rádiók körében a „különösen veszélyes ellenség” megjelölést – a műsorsugárzás 1951-es megindulásától – a Szabad Európa Rádió érdemelte ki a pártvezetés, illetve a Belügyminisztérium részéről.

Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_Eur%C3%B3pa_R%C3%A1di%C3%B3
Statler & Waldorf 2014.02.02 18:18:27
@nandras01: Csak jelezni szerettem volna, hogy ez a nem is volt betiltva / be volt tiltva dolog sem volt soha egyértelmű.

Nyilván a párhuzam így is kissé erőltetett, mert Magyarországon azért kisebb esélye volt annak, hogy a SZE-ért valakit halálra ítéljenek. Ezzel csak azt akartam kiemelni, hogy az SZE is illegális volt, mégis sokan hallgatták.
Statler & Waldorf 2014.02.02 18:55:32
@Bernik: nem, csak előmoderáció. A trollokkal rossz a tapasztalatom. Engedelmeddel a másik kettő, teljesen azonos tartalmú bejegyzésedet töröltem.
átjáró: Frederik Pohl bild.de Már egy éve bottal ütheti (és üti is) a német rendőrség a berlini alagutas rablók nyomát, annak ellenére, hogy a kirámolt Volksbank 25.000 eurónyi nyomravezetői díjat dobott fel, és a rablók DNS-nyomokat és ujjlenyomatokat is hagytak maguk után. Meg egy gyakorlatilag…..
Statler & Waldorf 2014.01.21 00:40:33
@cworm: Ha volt egy kis eszük, melósruhában, kukásöltönyben és rendkívül gondterhelt arccal mászkáltak a parkolóban. Így senkinek sem jutott eszébe megkérdezni, hogy mégis mit csinálnak. A bank falát meg hétvégén fúrták át, az épület (a fenti képen látszik) elég távol áll a lakóházaktól és az alagút fölötti földréteg is rendesen elnyelhette a hangot.
Passport Titanic II - Jack is back 2014.01.16 10:06:05
A borzalmas filmet évekkel ezelőtt valószínűleg a bányáiból milliárdossá avanzsált ausztrál Clive Palmer (59) is látta, mert úgy érezte, életművét csak ennek a hajónak az újjáépített mása koronázhatja meg. Az a milliárdos, aki korábban – feltehetően szintén filmélményei hatására –  megkísérelte…..
Statler & Waldorf 2014.01.16 18:28:53
@kezdovideki: A Sátántangóra.
Statler & Waldorf 2014.01.16 23:34:32
@¿Qué tapas hay?: Körülírtam, mert lusta voltam utánanézni.
Statler & Waldorf 2014.01.17 10:04:12
@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád: Elvben egyet tudok érteni veled, imádom a gőzgépeket, de.. Egyrészt ma már nincs meg a tapasztalat, szaktudás és technikai háttér egy ilyen gép legyártásához. Egyedi gyártásban egy ilyen gép horribilis összegeket emésztene fel. Másrészt a mai környezetvédelmi, tűzvédelmi és egyéb normatív előírásoknak sajnos egy gőzgép sem tudna megfelelni, illetve ha mégis, az olyan technikai kompromisszumokkal járna, amik pont ezeknek a gépeknek a szépségét venné el.
Önnek is elege van a munkahelyéből, a napi mókuskerékből? Úgy véli, rosszabb már nem lehet? Nos, akkor talán az alábbi képsor majd segíteni fog önnek feldolgozni a helyzetét. Vagy ötleteket adhat, hogy igazán különleges munkakörökben próbálja ki tehetségét...
Statler & Waldorf 2014.01.14 19:26:02
@Morgan kapitány: Szia, köszönöm a korrektségi pontot. Az összes bejegyzésnél feltüntetem a forrásokat, és lehet, hogy elsiklottál fölötte, de a bejegyzés alján szerepel egy invitálás a facebook csoportba, ami egyébként: www.facebook.com/passport.blog.hu
Statler & Waldorf 2014.01.14 19:29:17
@sEm: Kedves sEm, sajnálom, de nekem csak most tűntek fel Nancy Rica fotói, és éltem a blogírói szabadságommal, és írtam belőle egy bejegyzést. Sehol nem írom, hogy a bejegyzéseim aktuálisak, a témák érdekességére koncentrálok, függetlenül attól, hogy "lefutottak", vagy sem. A kedves olvasó szabadsága az, hogy elolvassa a bejegyzésemet, vagy továbblapoz.
  a halálvonat, fotó: haritonoff.livejournal.com A helyszín a Szovjetunió, Moszkva, időpont 1983. augusztus 9. Nem, Stirlitz nem volt ott. A Szovjetunió Kommunista Pártjának Központi Bizottsága úgy határozott, hogy zöld utat ad a РТ-23УТТХ "Молодец" programnak. A fejlesztést a NATO az SS-24…..
Statler & Waldorf 2014.01.12 13:43:04
@ll: Az egyik forrásanyag megemlékezik arról, hogy a "rakétás" vonatkocsi tengelyterhelése meghaladta az Szu-ban engedélyezett értéket, ezért azt "szétosztották" három kocsira. Erre nem jöttem rá, hogy hogyan csinálták.

Motorvonatok esetén van arra példa, hogy speciális, gyakorlatilag a forgóvázhoz kapcsolódó kupplung-szerkezetet alkalmaznak, amin keresztül az egyik kocsi tömege "átterhelődik" a szomszédjára, de itt ilyen megoldást nem találtam. Hiába no, a szovjet mérnökök tudtak.
ob121 A kínai szuperexpresszek 2014.01.07 12:28:47
A China Railway High-speed (kínaiul: 中国铁路高速, rövidítése: CRH) a kínai nagysebességű vasút projekt megnevezése, mely a Kínai Államvasút (CNR) és a Kínai Vasúti Minisztérium (China's Ministry of Railways: MOR) felügyelete alatt áll. A program keretein belül 2012-ig 10.000 km pályát 200 km/h…..
Statler & Waldorf 2014.01.08 14:09:40
@walter sobchak: Több hasonló, vonatos írást tervezek, viszonylag jól ismerem ezeknek a világát. A Maglevről is lesz egy külön posztban szó, itt van a lezért laborja az épületben..
Egészen a közelmúltig ez a terület nem szerepelt a térképeken, a szovjet és az orosz kormányzat tagadta a létesítmény létét és persze a nukleáris katasztrófák tényét is, melyek méretükben és hatásaikban is felértek Csernobillal...
Statler & Waldorf 2014.01.05 19:50:12
@SB_U2: Ez az adat szerepel több forrásban is, például itt: dbpedia.org/data/Mayak.rdf

Egy másik (német) dokumentum www.ifz-muenchen.de/heftarchiv/2003_2_3_maddrell.pdf a 38. oldalon az U2-es berepülések által megerősített információkról ír, bár a dátum itt nem egyértelmű.
A LHB, MBB, AEG, BBC, Siemens és MAN által kifejtesztett első vonatot a 1973-ban kapta meg a DB tesztelésre. Az első három leszállított vonat 1974/75-től állt forgalomba, de az elhúzódó tesztelés miatt a kezdeti időszakban ezek még mozdonyra akasztva közlekedtek. Egy szerelvény…..
Statler & Waldorf 2014.01.05 02:02:20
@Kerti Öröm: inkább azt mondanám, hogy a Neigetechnik nem egy sikertörténet. :)
Az ember néha behozza a restanciáit. Lelkiismeretfurdalás miatt kerültem a könyvet, mert egyrészt nem olvastam el azonnal, csak bele, másrészt... Minden félelmem beigazolódott. Már akkor gyanút kellett volna persze fognom, amikor a nagyobb gyerekeimhez nem lehetett szólni, mert…..
a canfranc-i pályaudvar napjainkban, fotó: esfreudidiota.blogspot.de A pályaudvart eredetileg a Spanyolországot és Franciaországot összekötő fő vasúti vonal csomópontjának és átrakó pályaudvarának szánták és ehhez a funkcióhoz méretezték, de a vonal története másként alakult. Napjainkban két pár…..
Statler & Waldorf 2014.01.04 13:19:06
@engelbert: javítottam: Ráadásul a második világháborúban a nácik ezen a pályaudvaron keresztül rakodták át a Spanyolországból és Portugáliából a rabolt aranyért cserébe beszerzett fontosabb alapanyagokat, például volfrámot.