Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borbala Lucsia Orosz

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
Borbala Lucsia Orosz 2013.08.21 13:06:10
A nacionalizmusrol csak annyit, hogy Z ugyan nem nyilatkozott arrol, hogy hova koltozott Magyarorszagrol de a nacionalizmust sehol nem azonositjak a rasszizmussal. Ezt a temat nagyon divatos lobogtatni Magyar korokben de mindket oldal hajlamos keverni a szezont a fazonnal.
A franciak, az angolok, a nemetek, az osztrakok es a svajciak is mind-mind igen hajlamosak a nacionalizmusra. Csak naluk ez termeszetes, es senki nem rasszistazza le oket ezert. Otthon ha nemzeti zaszlo van a hazadra kituzve mar furcsallkodva nezik az emberek hogy ugyan mire ez a nagy zaszlo lobogtatas. (En csak tudom, hiszen a mi hazunkon is van egy.) A nyugati orszagokban ez teljesen termeszetes es egyetlen kisebbsegi polgar se botrankozik meg a szomszed zaszlajan.
Az angolok a nyari Proms fesztival zarounnepsegen olyan zaszlo lobogtatast rendeznek es harsanyan zengik egy emberkent az egyik nacionalisa dalt a masik utan, ("Uralkodj Britannia!" khm.. khm...) hogy ha nalunk ez menne a magyar jobboldal megnezhetne magat. Es mindenki enekel es zaszlot lobogtat. A kisebbseg is meg a bevandorlo is meg a turista is. Es ezzel senki nem akar senkit lekicsinyiteni csak fonntartja maganak a jogot, hogy buszke legyen a hazajara es tortenelmi oroksegere akkor is ha sok minden volt a tortenelmukben amire nem kellene buszkenek lennie. A tobbiek meg tudnak ennek orulni es egyutt unnepelni. Mig mit csinalunk mi? Jol elo rancigalunk mindent az utlso reszletig amire nem szabad buszkenek lenni es ezen az alapon ugy allitjuk be mintha nem is volna semmi, amire buszkek lehetunk. Mintha a haza szeretete kizarna a masok szeretetet es elfogadasat, vagy foltetlen magaval vonna a masok lenezeset es gyuloletet.
Es meg annyit, hogy nyugaton lehet, hogy nem zsidoznak de eloiteleteik vannak es nem kedvelik a ciganyokat es a bevandorlokkal is tele van a hocipojuk. A szemunkbe persze ritkan mondjak, a media meg sokkal politikaliag korrektebb mint otthon, ugyhogy a dolog valamivel burkoltabb. De a jobb oldal mindenutt jobb oldal, csak vannak orszagok ahol ez nem szamit automatikusan valami gusztustalan perverzionak.