Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kockanyu

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A szülés legbiztonságosabb módja mindig is a természetes út volt. A hüvelyi szülés a baba világra hozatalának preferált módja, hiszen a császármetszés már önmagában is egy szövődmény." Dr. Lalonde, az SOGC vezetője (SOGC - The Society of Obstetricians and Gynaecologists of Canada: Kanadai Szülészek…..
kockanyu 2016.02.16 19:11:45
@Valóság nevű unokahúgotok: +1
Az én gyerekem egy problémamentes álomterhesség végén született volna holtan, ha nem veszik észre, hogy baj van, és kapják ki egy pillanat alatt.. Egyetlen darab jósló fájásom nem volt, a 38 hetes magzat szép csendben meghalt volna bennem, a természet rendjének megfelelően, én meg valszeg utána egy héttel később vérmérgezésben. Azért jobban örülök, hogy inkább a konyhában vacsorázik é(p)pen.
Év végi minisorozatunkban elhozzuk nektek a legeket! Az előzőekben megtudhattátok milyenek az ország legdrágább otthonai, ezúttal pedig a legstílusosabb budapesti lakásokba pillanthattok be. Jó nézelődést kívánunk! Egy lakás stílusának csupán a képzelet szabhat határt. Mivel…..
Nagyjából elkönyveltem magamnak, hallgatva a feleségem beszámolóit, hogy épp melyik tömegközlekedési járművön tett úgy egyszerre 30 ember, mintha pont nem venné észre terhesen (majd később kisgyerekkel), hogy sajnos ilyen társadalomban élünk, farkastörvények vannak. Aztán…..
kockanyu 2015.12.05 22:16:03
@csepke: +1. Azzal kiegészítve, hogy amikor az apja cipeli ugyanazt a csecsemőt ugyanabban a tömegben, ugyanabban a hordozóban, őt még a nők is ignorálják. :/

A legdurvábbak a felnőtt fiatal nők, na ők simán befurakodnak előttünk az ajtón és lehuppannak az utolsó helyre, ahonnan fapofával bámulják a nagy hasamat meg a bölcsődés gyereket mellettem.

Idősekből általában az akar felállni, akinek sokkal jobban kellene az a hely, rozoga papák-mamák bottal. :O
Szokták mondani, hogy a leendő elsőgyerekes anyukáknak gondot okoz, hogy mit pakoljanak össze a szülőszobára, kórházi tartózkodásra. Lehet, hogy nekem megkoptak az emlékeim nyolc év után, de az első fiamnál nem paráztam túl semmit, csak bedobáltam mindenfélét, amiről azt…..
Mindenek előtt a természetes szülés, gátvédelem, és ha lehet otthon… Minél természetesebben, annál jobb. Nos, személyesen a fenti mondatnak csak az első részével értek egyet, de azzal is csak akkor, ha az lehetséges, és nem jár nagyobb veszéllyel, mint a beavatkozás, vagyis császármetszés. Néhány…..
isolde Főleg leendő költözés 2015.01.12 12:54:44
Kaptunk kulcsokat az új lakáshoz, teleraktunk százezer dobozt a cuccainkkal, így mindenhol dobozok vannak, még mindig elképesztően sok holmi nincs bedobozolva, belázasodott a Lány és taknyos, és én is taknyos vagyok és rettenetesen fáj a torkom. Ezért a Lány nem tudott bölcsibe…..
kockanyu 2015.01.13 22:39:45
@Turchi: az első két-három költözést mi sem. Azóta vagdosás van, így bepakoláskor minden egyenesen a helyére kerül, és rögtön ott van A Fúrós Rokon, így estére a polcok is.

Szösszenetek egy albérlő életéből c. rovatunkat olvasták.
marsbéli krónikák Gyarapodunk 2014.12.11 11:06:28
Ijesztő mértékben gyarapszik a macskák száma a házban. Erről persze részben én tehetek, mert amikor egy jó hónapja elmentünk a helyi állatmenhely kutyasimogatással egybekötött nyílt napjára, ráleltem egy fél öklömnyi, gyönyörű szürke, sovány kis jószágra, és persze haza…..
Lassan hazajön a férfi a háznál, a vicces* csak az, hogy röpke három nap után megy is vissza, újabb két hétre. Az elmúlt másfél hét egy pokol volt, az eső csak szakadt, kínomban játszóházba hordtam a kölyköket, ahol a kicsit első alkalommal kizárólag a szekrények…..
Inkább azt mondjátok meg nekem, mennyibe kerül egy konyhabútor, én ezen nem igazodom ki. Nagyságrendileg?Hajnalka szerint egymillió forint plusz a gépek. Az internet szerint már százezerért is kapsz egyet a kikában. Jó, én értem, hogy vannak olcsó és drága holmik a világon, de egy…..
kockanyu 2014.08.18 08:04:56
@isolde: Rántottát spec. sehogy. A család harmada tej-tojás diétán, a többiek általában szolidarítanak. Amikor meg mégsem, akkor nem állunk meg a baconos-hagymás rántottáig, az alá nem kell olaj. ;)

Olajban sütés alatt arra gondoltam, amikor vagy egy liter olaj gyöngyözik a tűzhelyen / fritőzben, és az ember gondosan sütögeti benne a rántott húst / gombát / krumplit / akármit órákon át, miközben mindent eláraszt az égett olaj szaga. Na ilyen nincs nálunk kb. soha. Rokonék kókuszzsírban sütnek ilyesmit, az állítólag szagtalan, nem próbáltam.
Apukám szerint a Lány kicsi és sápadt - rászólok, akkor helyesbít, jó, jó, nem túl kicsi, csak ő nagyobbra számított -, nőkről szóló könyvet pedig ne írjanak nők, mert úgysem tudnak, hanem először is talán kérdezzük meg a férfiakat a dologról. A nagymamám szerint biztos…..
A genetikusok is emberek, nyilván sokan vágynak közülük nagy felfedezésre, és az ezzel járó hírnévre, vezércikkre a Science-ben, menő agyasokkal smúzolásra a konferenciákon, na meg az sem lenne utolsó, ha sok lóvé is járna mindezzel. Én olyan témát kínálok kutatásra, ami -…..
kockanyu 2014.06.13 22:09:37
@Turchi: Aki tud, az tud. :D

(Eddig egyetlen egyszer fordult elő olyan, hogy fél napnál tovább a szerelőnél kelljen hagyni az autót. A gyerek aznap éjjel született meg.)
isolde Élned, halnod 2014.06.13 15:18:58
Asszem 2004-ben voltunk először Thaiföldön a férjemmel, ott jósoltattam magamnak egy ilyen rendkívül autentikusnak tűnő, csak thai-ul beszélő öreg asztrológus bácsival, sőt, a mindenféle babonaságot mélyen ellenző leendő férjemet is rávettem*. A bácsi megsárgult papírok és…..
Amúgy hogy kell gyereket nevelni? Hogyan veszem rá az egyévest, hogy engedelmeskedjen? :) Jó, tudom, sehogy, de csak egy dologban szeretném. Konkrétan: ledobálja az ételt az etetőszékből. Elvesz a tányérkájából egy banánkarikát és ledobja a földre. Rászólok, hogy nem szabad…..
kockanyu 2014.06.08 19:41:35
@isolde: Nem erre gondoltam, amikor írtam, hanem hogy a bölcsistársaktól el bírta tanulni, hogy kell enni, tőlem me az apjától meg nem.
isolde Főleg nárcizmus 2014.06.08 10:41:35
Tegnap meg elmentem egy egész napos továbbképzésre, a férjem épp külföldön van, így egész napra (= reggel fék kilenctől este fél hétig) az anyukámra hagytam a Lányt. 13 hónapos, most volt ilyen először, és meglepően jól vette, mi több, sokkal kevesebb nyafogás árán többet…..
kockanyu 2014.06.09 17:33:26
@Komavary: Nálunk néha a szakiskolai osztályokban tanító kollégák mondanak ilyeneket :)
Most én tudom, hogy ódivatú vagyok és leragadtam az euklideszi geometriánál meg minden, miközben a szomszéd kozmetika szórólapon hirdeti, hogy megújult és a háromdimenziós műszempilla mellett már négydimenziós műszempilla is kérhető. He? Nem úgy volt, hogy az idő az? Vagy…..
Most meg azt olvastam, hogy a meggyet úgy kell adni a gyereknek, hogy mielőtt kimagoznád és turmixolnád, leforrázod és szemenként lehúzkodod a héját, mert a héjától megfájdulhat a hasa. Szemenként húzkodjam le a héját. A meggynek. Nem kétséges, hogy a nyugati világ megérett a…..
kockanyu 2014.05.12 22:16:02
@Komavary: A gyerek jelenleg 5 (!) dologra diétázik, mert 2 szakorvos és egy háziorvos együtt nem tudja kitalálni december óta, mitől fújódik fel. Ezeken felül nem ehet semmit, ami puffaszt (karalábé, karfiol, bab, lencse, ...), vagy aminek magas a fruktóztartalma (alma, banán, szőlő, sütőtök, lekvárok, ...). Ha változatosabb menüt szeretnék neki, mint a Sinlac / krumpi / rizs / csirke, akkor jönnek az olyan dolgok, mint a borsóhámozás.

A trükk annyi, hogy gyorsfagyasztott borsót pár másodpercre be kell tenni a csap alá. A héja megolvad annyira, hogy le lehet csípni a kemény belsejéről. Egy babafőzeléknyi adag 5 perc plusz munkát jelent.

Egyébként (teljesen jogosan) padlót szokott fogni, aki látja, szerintem se normális.
Voltunk Halász Judit-koncerten, pontosabban a délelőtti séta során odakanyarodtunk az utolsó két számra, hát le vagyok nyűgözve, komolyan.  Pár évvel ezelőtt a Szigeten elmondta a Guadalajara nevű kiváló, osztrák ska-zenekar kb. huszonötéves frontembere, hogy többé már nem…..
kockanyu 2014.05.07 16:32:55
@joozsef: Van ilyen is meg olyan is. Van az a pénz, amiért elénekelném ezerszer egymás után a boci boci tarkát nagyközönség előtt (inkább azért fizetnének, hogy ne tegyem).

A minap mesélte a férj, hogy ismert magyar punkzenekar más néven gyerekkoncerteket vállalt mesehős jelmezben. Én meg olyan tanárt ismerek, aki másodállásban takarít. A pénz az pénz.

Az, hogy jól jövedelmez, még nem zárja ki automatikusan a hivatástudatot. Nyilván alacsonyabb így a szent őrültek aránya, mintha éhbér járna érte.

Az, hogy HJ a pénzért csinálja jól, vagy hivatástudatból, a végeredmény szempontjából közömbös.