Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blogkocsma Vendég

14 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Repül a, repül a ... 2019.06.14 07:00:00
Vendégposzt látjátok feleim szümtükkel tepsijéből   Azt mondják a lustának, ne tátsa a száját, nem repül bele a sült galamb. Pedig bizony repül. Csak nem a galamb, hanem az, aki szeretné megenni. Gyerekkoromban apám tartott galambokat, ezért számomra ez nem egy ismeretlen…..
Vendégposzt látjátok feleim szümtükkel tollából   Sokszor előfrodul, hogy az ember éhes, de nem tudja mit is szeretne enni. Azt érzi, hogy valami ízeset, finomat, no de mi legyen az? Édes, sós, savanyú, keserű? Micsoda kínzó kérdések. Nos én is megéheztem, de nem tudtam…..
Blogkocsma Tempura 2019.03.19 07:00:00
Vendégposzt kobold63-tól   Portugál misszionáriusok böjti ételéből Japán nemzeti eledele. A történelem folyamán Japán szigorúan védte határát az idegen befolyás ellen. Kinai kalózok, kereskedők, európiaiak mind ki voltak tiltva. Elöbb utóbb azonban rákényszerültek a…..
Vendégposzt Kobold63 konyhájából   Lazacot általában frisset, magunk által fogottat eszünk, de a gondosan lefagyasztott filét is lehet élvezni. Általában grillen készitjük, de most, havasesőben, nem volt kedvem bekapcsolni a készüléket, megpróbáltam a sütőben, öntöttvas…..
Vendégposzt kobold63 kertjéből   Ezt a tárgyat a szükség szülte, a kedvelt ízek utáni vágyakozással egyesülve. Így is kell tekinteni ezt, nem pedig mint a barkácsolás gyöngyszemét. Lássuk hát, miről is van szó...
Blogkocsma Fasírt extrákkal 2018.10.10 07:00:00
Vendégposzt Fenchurch68 konyhájából   Jön a hűvös ősz, az igény a kondibb kajákra. Plusz túraszezon, úgyhogy valami olyasmit kéne csinálni, ami könnyen hordozható, és különösebb rákészülés nélkül megehető bárhol, de nem szendvics :) A fasírt mindig nyerő, és…..
Blogkocsma Töltött tök 2018.07.21 07:00:00
Vendégposzt Fenchurch68 konyhájából   Nyár van, meleg, és ebben a hónapban már kétszer volt tökfőzelék, viszont a cukkini még mindig 600/kg, és úgy ennék már valami olaszosat. Hozzávalók: két kisebb főzőtök cca 60 dkg darált hús (a képen látható mennyiség egy…..
Vendégposzt egy olvasónktól A mérgezett nyílvessző szívtájékon talált el. Ezért készült el a NAM. A történet korábban kezdődött. Kedvenc szomszédasszonyom külföldi útjáról hazatérve, megajándékozott néhány nem hétköznapi fűszerre és fűszerkeverékkel. Ezek egyike…..
Blogkocsma Gombatúra 2017.10.18 07:00:00
Vendégposzt pizzaszeletvágó tollából   Október elsõ napjaiban végre kijutottam az erdõbe gombászni. Sajnos a szabadidõm ritkán kerül átfedésbe az ehetõ gombák dömpingszerû megjelenésével. Most is így esett, az általam ismert területen a vargánya, pár napos szezon után,…..
Szerintem így irandó, mert a "fejtett bableves" egy csacskaság: ki fejti ki a bablevest? A "fejtettbableves" jó lenne, de 3 szóból álló összetétel. Megvilágosított egy olvasónk, lett fejtettbab-leves belőle :). Node nem nyelvtanórán vagyunk. Feleségem vett 1,5 kiló fejteni való babot, ami kifejtve…..
Blogkocsma Vendég 2017.08.19 07:59:44
Blogkocsma Vendég 2017.08.20 20:15:19
@látjátok feleim szümtükkel: Ez nagyon jó! Azért nem baj, hogy a "mehetett volna bel még" lista kimaradt!
Blogkocsma Vendég 2017.08.21 09:32:25
@eyr750: Nem neked szánta :D
Blogkocsma Fúrott krumpli 2017.05.13 07:00:00
Vendégposzt pizzaszeletvágó tollából Egy idős rokonom mutatta nekem először a krumplifúrót, és persze a fúrott töltött krumpli receptjét, jó 35 évvel ezelőtt. Persze akkor még egyikünk se volt "idős", de az öreg pár hete nincs már köztünk. Néhány napja akadt a kezembe, a tőle kapott krumplifúró, a…..
Vendégposzt pizzaszeletvágó tollából   Kedves vendég jelentkezett be Húsvét elõtt, akit már Karácsony óta nem láttam. A fiam. Szólt, hogy estére ideér. Mit fõzzek? Eszembe jutott, hogy sorsára vár 1 kg harcsafilé, a 'szürke' fagyasztóban. Már jó néhány hónapja 'lesi',…..
Vendégposzt Fenchurch68 tollából és kamerájával.   Fellelkesedve a többiek ügyességén - már többször nekifutottam a főzés közben fázisfotózásnak, de soha nem jött össze. Most sem jártam maradéktalan sikerrel - nektek három kezetek van? - de legalább valamennyire vállalható képek…..
Vendégposzt: Vörösbor (de) Minõségi tollából:   Együtt lehet fõzni a karfiolt a tojásokkal sós vizben. Épp csak 10percet-elég neki, hogy szokja a sütõ melegét majd. Tepsi kiken kis vajjal,és mehet a rakottas. Alulra besamelt, majd tojás: és a karfiol. Kis füstölt ez…..
Blogkocsma Lecsós izé 2015.08.06 07:00:00
vörösbor(de)minõségi olvasónktól:   Húúúst akarok! kiabált a hardverem. Mi van itthon? Bogyiszlóiból lecsó már készen. Karaj szeletek. De ne kelljen sokat piszmogni, ugyanakkor hasonlitson…..