Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katka85

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tallinnban Tallinni benyomások 2013.11.12 15:34:23
Még csak másfél hónapja vagyok itt. Az arra elég, hogy már nem úgy ébredek fel, hogy nem tudom hol vagyok, de még telefonba pötyögöm a tejföl nevét, hogy felismerjem a boltban. Már észtül köszönök el a munkahelyemen, de még nem áll rá a szemem a sok kettőzött…..
Félrefordítások All you can it 2013.10.10 09:56:40
Vivien küldte be Facebook-oldalunkra, köszönjük szépen: Végülis ez nem félrefordítás, nevezzük jóindulatúan elírásnak. Kimondva az it vagy eat majdnem mindegy, egy csomó nyelvben nincs jelentés-megkülönböztető szerepe a magánhangzók időtartamának. Ja, az angolban…..
Kedves Barátaink! Hihetetlen, de meglett a titokzatos "Velencei fényképalbum" szerzője, akit legutóbbi posztunk felhívása alapján  Vizi-Bognár Mónika és Németh Tamás közös munkával végül megtalált. Mindkettőjük kiindulópontja az Albert Schweitzerről készült portré…..
katka85 2013.09.17 21:50:07
A két recept közül a hummuszt nyilván nem kell nagyon bemutatni, örök klasszikus, de sokféle verzió kering a világban, ideje tisztába tenni a dolgokat. A másik talán kevésbé ismert, a toum (túm) tulajdonképpen egy fokhagymakrém, iszonyú brutális első kóstolásra, de akkor már késő, ha lement az első…..
Elkaszálta a napokban a szlovák parlament a kétnyelvű vasúti tábláról szóló törvénytervezetet, a kisebbségi biztos lemondott. Most mindenki csodálkozik és a másikat hibáztatja a szlovmagyar mátrixban, holott a végeredményről már száz éve is tudni lehetett. Nyitra vármegye…..
Angie, a fókalány, március végén érkezett a Szegedi Vadasparkba, és mára már kiderült, nem egyedül jött. A gondozók már akkor sejtették, hogy az 5 éves hölgyemény állapotos lehet, azonban ezt 100 százalékosan csak a hétvégén tudták megállapítani. A hétvégén a…..
katka85 2013.06.18 16:07:59
A hónap elején szoknyában ment dolgozni néhány svéd mozdonyvezető és kalauz az egyik, Stockholmtól északra fekvő vasútvonalon. A Roslagsbanan-vonalon dolgozó férfiak így tiltakoztak a vállalat szigorú öltözködési szabályai ellen, amely megtiltja számukra a rövidnadrág…..
A friss vért csapvízzel is eltávolíthatjuk. Forró vizet ne használjunk, mert a folt az anyagba sül és örökre megmarad. A régebbi foltot szalmiákszesszel kevert meleg vízzel (egy liter víz, három evőkanál szalmiák) mossuk ki. Ha a folt már nehezen jön ki, készítsünk pépes masszát keményítőből, és…..
És igen! A magyar csapat megcsinálta! Szűcs Zoltán és táncosai ott lesznek a Britain's Got Talent döntőjében. Újabb műsorszámukat állva tapsolta a zsűri is, meg is könnyezték azt szombat este. Ezt a még meghatóbb számot az édesanyáknak ajánlotta a csapat, Szücsi pedig a saját…..
katka85 2013.06.02 20:43:55
A mai posztban elsősorban azok találhatnak kedvükre való menyasszonyi ruhát, akik hófehér, romantikus ruhát képzeltek el, ám ódzkodnak az abroncstól, illetve azok is, akik a fátyol helyett valami bájos fejdíszt választanának inkább. Val Stefani 2013-as őszi kollekciójában…..
katka85 2013.06.02 20:36:39