Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CrazyStone

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Te már végig gondoltad kedves Olvasó, hogy mit tennél egy éjszakai betolakodóval szemben, - hogy megóvjad a családodat? Ebben a változó világban úton-útfélen megtámadhatják, kirabolhatják a gyanútlan állampolgárokat. Érdemes tehát legalább mentálisan felkészíteni…..
CrazyStone 2013.06.02 11:03:08
Igazából azzal lenne érdemes foglalkozni, hogy mit kell csinálni a támadás után. Pl. A "hősünk" ebben az esetben is tudta, mit kell csinálnia a betörővel szemben, csak azt nem, hogy utána mit kell. (és itt most nem az elásásra gondolok, bár hála a jogvédőknek lassan az lesz a legjobb megoldás)

Akkor néhány hasznos tanács:

1. SOHA NE MONDJUK a rendőrségen/bíróságon, HOGY FEGYVERNEK LÁTSZÓ TÁRGY VOLT a betörőnél/támadónál. AZT KELL MONDANI HOGY FEGYVER VOLT NÁLA. Kész pont. Ennyi a különbség a jogos önvédelem és az 5 év között.
Tudom, hogy józan paraszti ésszel faszság ezen lovagolni, de sajnos a valóságban a bíróságon ez nagyon durván számít! Ugyanis ha csak fegyvernek látszott a nála lévő tárgy akkor arról előbb meg kell bizonyosodnod és utána arányosan fellépni. (elmagyarázhatná az a nem normális jogalkotó állat aki ezt így találta ki, hogy mégis hogy kéne) HA FAKANÁL VAN A BETÖRŐNÉL AKKOR IS AZT KELL MONDANI, HOGY TE FEGYVERT LÁTTÁL NÁLA. Ugyanis pl. esetünkben az ügyész azt fogja mondani azért volt a betörőnél csavarhúzó (amit Sasko látot is) hogy megszerezze az értékeinket, nem azért, hogy öljön. Ergó hősünk legyilkolt egy védtelen embert. Azzal nem foglakoznak, hogy ijedtébe azt feltételezte, hogy meg is ölhetik, mert erre nincs bizonyíték. Csak a rablásra van.

2. SOHA ne mondjunk olyat, hogy nem is tudom hirtelen mi történt, megijedtem... Mert ebben az esetben megint nem mérlegeltél. (bár ha nő vagy ezt utólag meg lehet magyarázni egy normális bírónak...)

3. A következőt KELL mondani (és ha Sasko ezt mondta volna megússza): A betörőt megláttam fegyverrel a kezében, ezután FELSZÓLÍTOTTAM, hogy takarodjon a házamból. A betörő rám kiáltott, hogy megöllek te szemét és rám támadt! (innentől ez élet elleni támadás és nem betörés!!!) Dulakodtunk, leszúrtam.

Ennyi, mindegy hogy történt, EZT KELL MONDANI különben sajnos egy szemét gyilkos vagy és nem a családját mentő hős.

Ha azt mondod, hogy megláttam valakit a nappalimban aki a családi ékszert pakolta és csavarhuzó volt nála ezért feltételeztem hogy veszélyes. Rátámadtam, mert megijedtem, vagy csak fenyegetően léptem fel, hogy ő megijedjen és elfosson, majd dulakodás közben véletlenül leszúrtam, akkor már mindjárt te vagy az aki pár ezer forintért (hiába az a tiéd) legyilkoltál egy embert. És beszopod mint ez a szerencsétlen.

Mellesleg steve marha jó a blog. Már egy ideje rendszeres olvasó lettem (szakmai szemmel nézve is jó és nagyon jó témákat boncolgatsz), ez a cikk most gyenge lett, inkább a fentebbiekre kéne felhívni a figyelmet. De általában nagyon jók a cikkek, grat!