Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Coface szakértő

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két nagyon érdekes ábra arról, hogy a német vállalatok mennyi pénzt tolnak a régióba és mennyire szeretik például a magyar gazdaságot. A kelet-közép-európai régió jó évre számíthat, a növekedés 3 százalékos lehet, ami a duplája az eurózónában várható bővülésnek, és meghaladja a világgazdaságtól…..
A gazdasági válságból való kilábalás lassabb a korábban vártnál, de javul a helyzet - derült ki a Coface hitelbiztosító szerdai, Budapesten tartott országkockázati konferenciáján. A Coface szakértői szerint a kelet-közép-európai régió 3 százalékos növekedésre lehet képes az idén, ez pedig meghaladja…..
A régiós országok közül Romániával vagyunk egy szinten, a lengyelek, a csehek és a szlovákok jobban, a horvátok rosszabbul állnak. Ausztria pedig más tészta. Látványos világtérképen mutatja be a világ egyik legnagyobb hitelbiztosítója, hogy a különböző országokat üzleti szempontból mennyire…..
A kiskereskedelem a francia Coface hitelbiztosító kedvence a magyar gazdaságon belül. Legalábbis azt tartják a legkevésbé rizikósnak. Bár Magyarországon kedvezően alakul a gazdaság, mégis az idén lassulás várható a gazdaságban, 2,2 százalékkal bővülhet a GDP - derül ki a Coface hitelbiztosító…..
Arról, hogy Kína és a globális többletkapacitás miatt az acélipar nagyon mélyre süllyedt, az előző posztban írtunk. A rossz helyzetben lévő szektorban a Coface hitelbiztosító szakértői szerint egyelőre a jövő sem túl biztató, legalábbis rövid távon. 2018-tól azonban jöhet a fordulat. Az előrejelzés…..
Az acélról van szó. Az acélszektorban többletkapacitás alakult ki, miután a 2000-es években nagy étvágyú kínai gazdaság lassabban növekszik, így alacsonyabb mennyiséget használ. A kínai export és a szektorban kialakult többletkapacitás miatt az ágazat rizikósabb lett - vélik a Coface hitelbiztosító…..
Magyarországon kedvezően alakulnak a gazdasági folyamatok, miközben világszerte sok gazdaság problémákkal küzd. Ugyanakkor a magyar gazdaság is lassul, az idén várhatóan 2,2 százalékkal növekedhet a GDP - derül ki a Coface hitelbiztosító friss országelemzéséből. A növekedés motorja a Coface-elemzés…..
Munkaerő-piaci szempontból Európa-bajnoknak tekinthető Magyarország - ha kizárólag a statisztikákat nézzük. Érdekes grafikonnal ültetik nemzetközi dobogóra a magyar munkaerőpiacot a Coface hitelbiztosító szakemberei. A grafikon azt mutatja, hogy az Európai Unió országaiban, valamint a régióban…..
Kedvezőnek tartja a magyar gazdaság növekedését a Coface hitelbiztosító friss országelemzésében. A lakosságot tekinti a magyar gazdaság motorjának, de a vállalati szektorban problémákat látnak. Egészen 2012-ig kanyarodik vissza a világ egyik legnagyobb hitelbiztosítójaként ismert francia Coface a…..
Az eddigi “B” kategóriából A4-es kockázati kategóriába sorolta, azaz felminősítette Magyarországot a Coface. A hitelbiztosító szakértői a lépést többek között azzal indokolták, hogy az üzleti környezet kielégítő, közel olyan kedvező, mint a legjobb régiós szereplőknél. A Coface a gazdasági…..
A lengyel gazdaság komolyabb pofont kapott az év elején, az S&P leminősítette az országot, ennek eredményeként megingott a befektetők bizalma a gazdaságban. A Coface hitelminősítő szerint a lengyel vállalati szektor azonban egyelőre a legjobbak közé tartozik a régióban. A lengyel gazdaság…..
A kelet-közép-európai régió ötszáz legnagyobb vállalata tavaly összesen 572 milliárd euró bevételt ért el, ami 2,1 százalékos növekedés éves összevetésben - derül ki a Coface nemzetközi hitelbiztosító legfrissebb elemzéséből.  A régió vállalatait összehasonlító…..
Az elmúlt évben a kelet-közép-európai régió gazdasága összességében 2,5 százalékkal növekedett, a 2013-as 1,3 százalék után; a javulás hozzájárult ahhoz, hogy a térségben a fizetésképtelenségi eljárások száma 0,5 százalékkal csökkent, az előző évi 7 százalékos…..
Az idén 2,3 százalékos GDP-növekedés várható Magyarországon, a magyar gazdaságot csak visszafogottan érinti a svájci frank erősödése a devizaalapú hitelek árfolyamának rögzítése miatt - állapítja meg a Coface nemzetközi hitelbiztosító friss elemzésében. A párizsi…..
 A dél-amerikai régió gazdasága a múlt évi 1,4 százalékos növekedés után az idén 2 százalékkal növekedhet, ez a korábbi években megszokottnál jóval szerényebb tempó – áll a Coface hitelbiztosító legfrissebb elemzésében. Az átlagost jóval meghaladó bővülés várható…..
A dohányipari szereplőknél az átlagnál alacsonyabb, 250-300 ezer forintot tesz ki a behajtási ügyek átlagértéke. Jellemzően a tartozások 20 százaléka marad rendezetlenül, ezek pedig szinte kivétel nélkül követelésbiztosítás nélküli esetek – derül ki a Coface friss…..
Továbbra is a B kategóriába tartozik Magyarország országkockázati megítélése – közölte a Coface, miután megerősítette a magyar minősítést. A hitelbiztosító értékeléséből kiderül, hogy a magyar gazdaság helyzete és kilátásai javultak az idén, a reál GDP nyolc éve nem…..
Tőzsdére ment a Coface: nyilvános ajánlattételi eljárás keretében, 10,4 eurós áron vásárolhatták meg a befektetők a tulajdonos Natixis-csoporttól a világ egyik vezető hitelbiztosítójaként számon tartott Coface részvényeit. A tranzakció értéke a túljegyzési opcióval…..
Az elmúlt évben 5 százalékkal nőtt, ezzel újabb rekordot döntött a fizetésképtelenségi eljárások száma Kelet- Közép Európában – derül ki a Coface hitelbiztosító friss elemzéséből. A csőd-, felszámolási és végelszámolási eljárásokat magában foglaló…..
A világgazdasági növekedést is meghatározó kínai gazdaság lassul, ami az ország külső és belső gazdasági folyamatain is meglátszik. Több szektorban, például a fémiparban komoly problémák merültek fel – figyelmeztet friss elemzésében a Coface, amelyből kiderül továbbá,…..
Az elmúlt években súlyos válsággal küzdő déli országokban az árak csökkenése, vagyis a dezinfláció jelenthet kockázatot a következő időszakban, de egy tartós, az egész eurózónára kiterjedő deflációs környezet kialakulása nem valószínű - derül ki a Coface legfrissebb…..
A munkaerőköltségek alapján továbbra is vonzó a közép-európai régióBár Magyarország számos makrogazdasági mutatója kedvező, a bizalomhiányos környezet gátat szabhat a tartós gazdasági fejlődésnek – értettek egyet a Coface hitelbiztosító és követeléskezelő…..
A világ GDP-je három éven át tartó folyamatos lassulás után 2014-ben vélhetően növekedésnek indul: várhatóan 3,1%-kal bővül, szemben a 2013-re prognosztizált 2,5%-kal. A felfelé mutató tendenciát leginkább az eurózóna talpra állása, illetve az Egyesült Államok és az…..
Ismét Lengyelország végzett az élen, Magyarország pedig feljött a második helyre, megelőzve Romániát – derül ki a Coface nemzetközi hitelbiztosító Top 500 című kiadványából, amely a kelet-közép-európai régió ötszáz legnagyobb vállalatát rangsorolja. Az elemzés felemás…..
Komoly gondokkal küzd a magyar húsipar, ezen belül elsősorban a sertéságazat, amely az átlagosnál rosszabb kockázati minősítéssel rendelkezik hitelbiztosítási szempontból – derül ki a Coface hitelbiztosító friss elemzéséből, amely szerint a magyar vágóhidak, húsfeldolgozók…..