Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skolikagnes

51 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ReAd-blog Nyertest hirdetünk 2019.12.17 14:28:55
Remélem már vártátok a sorsolást és az eredményét a múltkori nyereményjátéknak! Nagylánykám volt segítségemre benne. Szóval az ő kezét kell dicsérni vagy épp szidni. Ő mindig szereti ezeket a kis akciókat. Úgy voltam vele, hogy rengeteg dolgot ajánlottak föl a vállalkozó hölgyek, így mindenki…..
skolikagnes 2019.12.17 15:07:39
ReAd-blog Játékból áll a világ 2019.12.08 13:30:45
A blogom egy jelentős mérföldkőhöz ért. Egy olyan számot lépett át, amit álmomban sem gondoltam volna az első éves szülinapja előtt. Köszönöm nektek! Így arra gondoltam, egy nagy nyereményjátékot hirdetek nektek, rendszeres olvasóknak. Nagyon sok szépséges nyeremény érkezett, érkezik még. A…..
Igen, ők a gyermekeink. Az ajándék pedig egy meséskönyv. A meséből tanul a gyermek, ha kell megnyugszik tőle, vagy épp szórakozik a kedves történeteken. A következő néhány bejegyzésben magyar szerzők mesekönyveit fogom bemutatni. Tartsatok velem! Elsőként Skolik Ágnes tüneményes könyveit mutatom…..
Amikor egy kicsi ember megszületik, még semmit nem ismer sem a világból, de már ekkor elkezdődik a környezetünk megismerése. A kisbaba napról napra többet lát, hall, tapasztal, és okosodik. A tárgyakat először megfogja, aztán megkóstolja, megszagolja, így ismerkedik meg velük. Később, amikor már…..
Mesét olvasni jó, hallgatni is jó, és írni is! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a sok-sok mai magyar író, aki egy-két vagy akár több mesekönyvvel gazdagította a meséskönyvek amúgy is széles palettáját. Sajnos a sokból kevés olyan van, aki rögtön eszébe jut egy szülőnek, ha mesekönyvekről…..
Logopédus. A kisgyermeket nevelő családok tudják, mit jelent a szó. Ha előbb nem, az oviban biztosan találkoznak a logopédussal, aki megvizsgálja a gyermek beszédét. Vajon nem késői ez az időpont, nem kellene előbb felkeresni egy szakembert, ha a szülő úgy érzi, hogy valami nincs rendben? Hepp…..
Néhány évvel ezelőtt a karrier tanácsadás, és a coach szavak még ismeretlenek az álláskereső, vagy épp saját magukat kereső emberek előtt. Ma azért már könnyebb dolgunk van. Beszélgetőtársam Kurtán Klára karrier-tanácsadó, coach. – Klára, tudom rólad, hogy hosszú ideig különböző cégeknél dolgoztál.…..
Tőlem nagyon távol áll minden, ami rajzolással, grafikával kapcsolatos, ezért ámulattal figyelem ezeket az alkotásokat. Petrovits Olga rajzai különösen tetszenek. – Nézegettem az oldalaidat, nagyon sokoldalú egyéniség vagy. Rajzolj, meséket, verseket írsz. Mi volt előbb, a rajzolás, vagy az…..
Megnyitottam a weboldalt, hogy felkészüljek kicsit az interjúra. Az idő gyorsan telt, ahogy akkor szokott, ha az ember jó helyen van. Nagyon sok érdekességet, sok ötletet, kipróbálásra való dolgot találtam. Varga Brigittával, a Kreatívellátó webáruház tulajdonosával beszélgettünk. – Brigitta,…..
– A mozgás nagyon fontos. Ezt egy gyermeknek nem kell mondani, de ahogy az ember idősödik, egyre inkább hajlamos megfeledkezni arról, hogy mozogni, sportolni kell, nem elég a házimunka, vagy a munkába menés, mint mozgástevékenység. Ugye jól gondolom? A mozgás minden életkorban fontos (lenne). Az…..
Azt gondolom, nem vagyok azzal egyedül, hogy a pénzügyek, hitelek útvesztőiben nehezen igazodom el. Szerencsére van, aki viszont igen, és tud segíteni a bennünk felmerülő kérdések megválaszolásában. Most egy független pénzügyi szakértővel, Babus Edinával beszélgetek a témáról. – Mit tanácsolsz…..
 – Anyának lenni jó, és a legnagyobb boldogság. Sok anyukának ez így természetes, de vannak akik nem ilyen pozitívan állnak a dologhoz. Beszélgetőtársam Nyúlné Terpó Edit anya coach, a Fedezd fel magad! oldal kezelője nekik segít. – Minden család, minden élethelyzet más. Mi az a probléma, amivel a…..
Igen, sok embernek teljesen idegenek ezek a szavak. Sajnos még olyanoknak is, akiknek a munkája, vállalkozása miatt fontos lenne ismerni ezt a varázsszót.Az ő szerencséjükre van, aki profi ebben és segít eligazodni online marketing világában. B.Lukács Andreával beszélgettem.– Andrea, kezdjük az…..
  December utolsó két napját választottuk ki erre a kiruccanásra, szerencsénk volt, hogy egyáltalán kaptunk még szállást valahol. Két napra terveztünk, hogy ha már elmegyünk olyan messzire, akkor legyen mit mesélni utána. Az első megálló egy Schömberg nevű kis városban volt. Itt egy miniatűr…..
2019. január 1. Békés, boldog új esztendőt kívánok mindenkinek! És akkor fogjunk neki a tervezésnek:-) Én egyelőre még nem látom át az évet, lesz benne egy országváltás, már a tavasszal, ez az egy, ami tuti biztos. Sajnos az elmúlt év vége nem sikerült valami fényesen, sok szomorú esemény volt,…..
Sokszor sok beszélgetésben szóba kerül az, hogy vajon kisgyerekkel hol könnyebb az élet. Ilyenkor kiderül az is, hogy a külföldi (ez esetben németországi) családtámogatási rendszerrel sokan nincsenek tisztában. Pedig ennek ismerete hasznos lenne, amikor a család, a külföldre költözésen…..
skolikagnes 2018.03.19 13:58:24
@Muad\\\'Dib: nem sokkal jobb. Én kint élek, itt is látom, és kisgyerekes (magyar) csoportokban is olvasom, hogy nagyon nehéz. A német ismerősöm sem kapott ovit a német gyerekének akkor, amikor szeretett volna.
Amikor interjúra készülök valakivel, az első dolog az, hogy átnézem a weboldalát. Van, amikor ez a tevékenység tovább tart, mint az egész interjú, mert leragadok a szebbnél szebb képek nézegetésénél. Így történt ez most is. Csodaszép köveket láttam, karkötőket, játékkockákat. Kolta Zsófival…..
Amikor én még kislány voltam….az anyukám asztmás volt. Akkor hallottam először a gyógyító sóról. Sikerült is beszereznünk pár litert, amit aztán szétöntögettünk kisebb edényekbe a hálószobájában, és az edények falára hamarosan hófehér só telepedett. Én csodálattal néztem mindig ezeket, és persze…..
Nem tagadom, NAGYON szeretem a finom magyar füstölt árut. Ezért is örültem meg annyira ennek a web-áruháznak, aki külföldre is szállít ilyen finomságokat. És még sok minden mást. Kemendi Nikivel beszélgettünk. -Niki, gratulálok a web-áruházatokhoz. Nagyon szép, profi munka az oldal felülete, és…..
Egyelőre nem a kertben, hanem a varrószobában. Húsvét előtt mutatok néhány érdekességet, és egy szuper ajándékos-akciós ajánlatot is. Szokás szerint most is gyerekeknek varrok inkább, de lesznek termékek anyukáknak is. Pl. levendulazsák, finom, magyar levendulával töltve. Aztán sminklemosó…..
A biztonságos, könnyű és szép futókerékpár egy ausztriai magyar vállalkozó ajánlata Kisunokás nagymamaként minden érdekel, ami kicsiknek való. Így találtam rá erre a weboldalra is, ahol futó kerékpárokat és hozzávalókat árulnak. Legnagyobb meglepetésemre a webáruház üzemeltetője egy magyar hölgy,…..
Beszélgetés Molnár-Keresztényi Brigittával   Gyakorló - és sok személyre főző- háziasszonyként néha helyhiánnyal küzdök a falatnyi konyhámban. Annyi szabad hely sincs, hogy a fedőt letegyem, ha meg akarom keverni, vagy fűszerezni az éppen készülő étket.  Vagyis csak nem VOLT, hiszen nagy örömömre…..
Beszélgetés Mészáros Andreával, a C4W Kft ügyvezetőjével Amikor a gyerekeim - jó pár évvel ezelőtt- diákmunkát kerestek, emlékszem csak ismeretség útján lehetett hozzájutni. Azóta egyre több diákszövetkezet, közvetítő iroda alakult. Viszont amit Andiék elkezdtek, az egészen egyedálló és izgalmas a…..
  Amikor interjút szeretnék készíteni valakivel, előtte igyekszem alaposan felkészülni az "alanyból". Most is ezt tettem, leültem a facebook elé, és nézegetni kezdtem Nóra oldalát. Kis idő múlva azt vettem észre, hogy besötétedett, kérdést egy darabot sem írtam fel, mert csak nézegetem a szebbnél…..
(Nem) csendes éj   Az este ugyanolyan volt, mint máskor, de ami éjszaka történt, attól leesik az állad. Csendes, hűvös nyári este volt, a házaspár a szokott időben nyugovóra tért. Éjjel 2 óra felé az asszony a kutya ugatására ébredt. Az eb ritkán, és csak indokolt esetben szokott éjjel ugatni. A…..