Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Élet Érzés Teo

45 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Raj Ráchel tortatervezőnél jártunk vendégségben Raj Ráchel tortatervező mesevilágában jártunk, ahol édes illatok ölelésében születnek a szebbnél szebb dizájntorták. Az aprócska, stílusosan elegáns üzlet ajtaja mindig nyitva áll, így bárki megcsodálhatja alkotás közben…..
Látta már a belvárost madártávlatból? Csodálja meg a lélegzetelállító panorámát a Sziget Eye tetejéről a MasterCard Premium Selection program keretében egy kényelmes VIP kabinból! Ízelítőül tekintse meg az Erzsébet téren álló óriáskerékről (amely a világon a…..
Egy hangulatos nappali elmaradhatatlan kelléke a kényelmes ülőgarnitúra, ahonnan szívesen nézzük a tévét, beszélgetünk a barátainkkal, vagy csak olvasgatunk egy könyvet. De mi történik, ha kedvenc bútorainkat kiragadjuk környezetükből, és a természetbe helyezzük? Erre a…..
Bár a tabletek és a szuperkönnyű notebookok korában élünk, még sokan ragaszkodnak a régimódi íróeszközökhöz, legyen szó töltőtollról, golyóstollról vagy akár ceruzáról. Olyannyira, hogy egyesek akár csillagászati összegeket is hajlandók kifizetni egy-egy különleges…..
Világszerte milliók használják nap mint nap, és hazánkban is egyre népszerűbb az okostelefonokra elérhető közösségi fényképmegosztó alkalmazás, az Instagram. A 150 millió aktív havi felhasználó körében vannak slágertémák: ételfotók, „selfie”-k, nagyvárosi életképek…..
Mindig puha, nem gyűrődik, sosem kell vasalni, nem büdösödik be akár több hetes használat után sem: ez lenne a tökéletes ing receptje? Egy New Yorki-i startup azt állítja, sikerült az előbbi felsorolásnak megfelelő gyapjúinget fejleszteniük… Hogy állításukat bizonyítsa, a…..
Élet-Érzés Blog Egy igazi faház 2013.11.15 08:16:03
A „faház” szóra sokféle épület eszünkbe juthat, a kis erdei vityillótól a domboldali nyaralóig, de nagy valószínűséggel sosem gondolnánk olyan különleges megvalósítású épületre, amit a kazak Aibek Almasov építész álmodott meg. Az ő értelmezésben a fa nem a ház…..
"Azt hiszem, mindnyájunk élete jobb lenne, ha mindig ott lenne egy könyv mindegyikünk hátizsákjában." – vallotta Gabriel Garcia Márquez, a világhírű kolumbiai író. Az olvasás nyilvánvaló előnyei mellett ma már számos tudományos kutatás is bizonyítja, tényleg érdemes minél…..
Az okosórák korában kifejezetten romantikusnak tűnő ötlettel rukkolt elő a Kitmen Keung hongkongi design stúdió. „Long Distance Watch” néven olyan, letisztult és elegáns karórát tervezett, mely egyszerre két időt követ: a saját, helyi időnket és egy tőlünk távol élő…..
A megolvadt lámpabúra kifejezés elsőre nem hangzik túl bíztatóan - legtöbbünknek talán egy biztosítási kárbejelentő lap jutna róla eszébe. De teljesen más asszociáció ugorhat be, ha eláruljuk: ebben az esetben az olvadó búra nem műanyagból, hanem csokoládéból…..
Nemcsak a kerékpárok szerelmeseit nyűgözi le az a Forever Bicycles címmel látható installáció, ami Kanada fővárosában, a Nathan Phillips téren kapott helyet. Nem is csoda, hiszen a 3144 összeillesztett bicikliből álló, 10 méter magas, 30 méter széles, labirintus-szerű alkotás…..
Vannak olyan emberek, akik sosem tűnnek fáradtnak. Frissek és vidámak már akár kora reggel, miközben mi szemünket dörzsölve arról ábrándozunk, hogy visszafekszünk az ágyba. Amerikai álomkutatók arra keresték a kérdést, hogy vajon mi lehet a kipihent emberek titka: vajon többet…..
Első ránézésre a Liberty United termékei nem tűnnek többnek egyedi tervezésű ékszereknél - karkötők, gyűrűk, nyakláncok. Pedig minden darabnak saját története, és fontos üzenete van: a Philadelphia utcáiról begyűjtött, beolvasztott fegyverekből és töltényekből…..
Élet-Érzés Blog Mesés kertek 2013.10.23 11:44:38
Mesébe illő hangulat, absztrakt formák vagy geometriai alakzatok: világszerte számos olyan parkot és kertet találunk, ami a kert- és növényszobrászatnak köszönhetően egy külön világba kalauzolja el a látogatókat. Az Architectural Digest magazin szerkesztői igazi…..
Vajon mit gondolna egy régész, ha ezer év múlva egy ásatás során egy szintetizátorra bukkanna? Erre a kérdésre keresték a választ rendhagyó projektjükben Daniel Arsham művész, és a népszerű zenei producer és előadó, Pharrell Williams. Daniel Arsham szobrász egyik kedvenc…..
„Emlékszel még, amikor egy pohár Pinot Noir mellett a kedvenc filmjeinkről beszélgettünk?” „Ezt az üveg bort a fiam esküvőjére tartogattuk.” – számos ilyen és ehhez hasonló emlék fűzhet minket egy-egy üveg jó borhoz. A dél-koreai Conte Bleu designercsapat kreatív…..
Élet-Érzés Blog Állati szempont 2013.10.11 10:01:37
A technológia fejlődésével egyre szélesebb körben terjednek az olyan kisméretű kamerák, amelyek a nagyközönség számára is megfizethető áron biztosítanak kiváló képminőséget. A videómegosztó oldalakat ennek köszönhetően elárasztották a „point of view” videók, ahol az…..
Türelmetlenül várod, hogy mikor csatolhatod már fel a síléceket vagy deszkát? A Budapesttől 700 kilométerre található Hintertux-gleccser szinte az év minden napján remek feltételeket biztosít a téli sportok – no és a különleges hangulatú síkocsmák - szerelmeseinek. Ősszel…..
Élet-Érzés Blog Plüssmaci 2.0 2013.10.04 11:39:09
Első ránézésre „Teddy The Guardian” hagyományos plüssmackónak tűnik, bolyhos, puha szőrrel, nagy szemekkel, és cuki orrocskával. Belül azonban mérőműszerek egész sora rejtőzik, amik észrevétlenül továbbítják az adatokat kis gazdájuk egészségi állapotáról a szüleik…..
Élet-Érzés Blog Utcai kényelem 2013.10.02 09:29:00
A városi képzőművészet – elterjedtebb nevén street art – egyre színesebb és rendhagyóbb formákat ölt: a „szimpla” graffitik mellett már számos installáció, gerillakampány színesíti a nagyvárosok életét. Thor Ter Kulve holland tervezőnek sikerült olyan témát…..
Az egyre szélesebb körben terjedő okoseszközök korában szinte mindenre találunk megfelelő applikációt: legyen szó sportról, szórakozásról, kultúráról vagy akár az egészségünkről. Mégis merésznek tűnik a Shadow nevű alkalmazás ötlete, ami azt kínálja, hogy segít…..
Az interneten rengeteg olyan galéria található, ami ember nagyságú, vagy akár még nagyobb legó-szobrokat mutatnak be, köztük híres mesefigurák, épületek és járművek rekonstrukciói, vagy művészeti alkotások újraértelmezései. A Nathan Sawaya építményei azonban kilógnak a…..
Legalábbis ez az ars poeticája egy francia képzőművésznek, Gille Monte Ruici-nek, aki arra szakosodott, hogy régi használati tárgyakból a hatvanas évek sci-fi filmjeit idéző robotokat készít. Így lesz a lámpaburából fej, villanyórából test és ajtókilincsből kar. Ráadásul…..
A multiplexek korában hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy nemcsak a film számít: a mozik és filmszínházak sajátos hangulata, különleges légköre is az élmény része lehet. A cnn.com szerkesztői összegyűjtöttek pár igazán különleges mozit a világ minden tájáról, Athéntól…..
Eljött az ősz, a nagy kirándulások és városlátogatások ideje. Ilyenkor több időt szánhatunk fotózásra, jó tájképek, hangulatos életképek vagy akár portrék készítésére. Összegyűjtöttünk pár általános tanácsot fotós kedvű olvasóink számára. Mindig,…..