Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anti-Agent

100 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cukorbetegként sokszor nincs is olyan egyszerű dolgunk, ha ránk tör a nassolhatnék, hiszen oda kell figyelnünk, hogy lehetőleg ne tartalmazzon hozzáadott cukrot az édesség, amit megeszünk, valamint fontos tisztában lennünk a szénhidrát tartalmával is. Szerencsére országszerte, és különösen…..
Borzadva gondolok a meleg teára, vagy az állott vízre a tikkasztó hőségben. Minden vágyam egy jó hideg, szénsavas gyömbérsör. Pedig ennér rosszabb kombinációt aligha találhatnék, ha kimelegedtem. Az édes, szénsavas, alkoholos részét értjük. De mi a baj a hideggel? Az, hogy…..
Fiatal maradok! Napfényfüggők 2014.07.13 12:15:01
Ki ne érezné úgy egy hideg, szürke, komor tél végi napon, hogy bármit megadna egy langyos napfürdőért? Aztán amikor ránk zuhan a kánikula menekülünk az árnyékba - és örülünk pár olyan felhős napnak, mint a mai. Persze nem mindenki. Vannak, akik órákig képesek süttetni…..
Ezt a két szerkezetet bírom. Az egyik méri, hogy mennyit lépek, és szól, ha nincs meg a napi penzum. A másik óránként szól, hogy inni kell (vizet!). Általában nem rajongok az ilyesmikért, de mostanában mindkettő jól jönne. Imádok gyalogolni, de szerintem nincs meg a napi…..
Mégpedig ma! Kicsit lekéstem ugyan a szezonkezdetről, de a múlt héten végre vettem magamnak egy futócipőt. Nem csak úgy le a polcról, hanem a olyat, amit a lábamnak jó, (Nyúlcipőbolt!). Bizonyos értelemben újrakezdtem, de az előzmény azért nem volt túl komoly. Pár hónapos…..
Az összefüggés nagyon egyszerű: a hobbi javítja a kreativitást, s ez segíti a munkában való kibontakozást. A legújabb ez irányú kutatások is alátámasztják, hogy egy hobbi rendszeres gyakorlása javítja a munkateljesítményt és a problémamegoldást. Ez bármilyen olyan…..
Anti-Agent 2014.05.23 21:57:11
@01001100au: A kertészkedés az egyik legjobb hobbi. Jó levegőn, a zöldben, még hasznos is lehet a konyhakert. Pihentet és megmozgat. Most pl. isteni illatok is vannak kint :)
Biztos neked is vannak olyan nehéz napjaid, mint nekem ezen a héten. Már este tudom, hogy másnap föl sem szeretnék kelni. Aztán biztatom magam, hogy jobb lesz túl lenni rajta. Reggel igyekszem koncentrálni és segíteni magamon, hogy energiákat nyerjek - elsősorban önmagamból. Ebben…..
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));BejegyzésFiatal maradok…..
Fiatal maradok! Élet. Boldog. 2014.05.07 11:28:12
..
Böjti napló: 4. - utolsó - felépítőnap Lezártam a tavaszi böjtömet. Köszönöm, hogy követted a naplómat - talán a böjtöt is. Vagy talán kedvet kaptál, hogy kipróbáld. Nem fogod megbánni. Készülj fel rá, először csak egy rövid, három-ötnapos kúra erejéig, aztán majd…..
Fiatal maradok! Jó szokások 2014.05.03 00:10:42
Böjti napló: 3. felépítőnap Remek dolog megint rágni. A sok ivás és pépes étel után már igazi felnőttes kajákat ehetek. Itt az ideje, hogy meghozzam azokat az elhatározásokat, amiket a böjt során megízlelt jó gyakorlatokból jó szokásaimmá fogok alakítani: kevesebb is…..
Böjti napló: 2. felépítőnap Ismered a mondást: ami nem öl meg, az megerősít. Így van ez a nem-evéssel is. Nem ölt meg, és a kísértések legyőzése megerősítette a testemet, a lelkemet, az önbizalmamat. Pedig volt kísértés bőven: ritkán ugyan, de éreztem éhséget, annál…..
Fiatal maradok! Visszaépítkezem 2014.05.01 07:28:00
Böjti napló: 1. felépítőnap Vége - a csak-ivásnak. De nem a böjti munkának, hiszen befejezni még lassabban és óvatosabban szabad csak, mint elkezdeni. A böjt megtörése nem pacalpörkölttel történik. (Volt hasonló eset, kórházban ért véget.) Egy kis párolt alma, egy kefir,…..
Fiatal maradok! Bármit megtehetsz 2014.04.30 07:27:00
Böjti napló: 7. nap Ha nem szeretnéd a böjt alatti fogyással az izmaidat is lebontani, muszáj sportolni. Persze nem csak ezért, hiszen a kondíció megtartásáért, az egészségmegőrzés miatt, a bőr megszépítéséért és a narancsbőr levetéséért is. Nem kell tőle félni,…..
Böjti napló: 6. nap A böjtölés hatására a bőr pórusai kitisztulnak, petyhüdtsége eltűnik, feszesebbé, kisimultabbá, egészséges színűvé válik. A fáradt szemek csillogóvá válnak. A salaktalanításnak köszönhetően a narancsbőr (cellulitis) is javul. Mindennek…..
Fiatal maradok! Böjti teaház 2014.04.29 09:33:17
Böjti napló: 5. nap Különösen szívesen iszom gyógyteákat a böjt alatt - még akkor is, ha némelyik nem túl jó ízű - mert a meleg folyadék elkortyolgatása jól elveszi az éhséget. Természetesen egyéb jótékony hatásaik is vannak a herbáknak, amelyekből a teákat készítem,…..
Böjti napló: 4. nap Bizony lehetnek a böjtnek kritikus napjai. Ilyen mindjárt az első nap a gyakorlatlan böjtölőknél, mert bizony az éhséget nem könnyű tűrni, főleg, ha nem sikerül másra gondolni. De később is jöhetnek nehéz napok. Ezt hívják böjtkrízisnek. Igaz ez inkább…..
Böjti napló: 3. nap Ma végre sikerült teljesítenem az egyik fontos böjti feladatot: eleget aludni. Ami egyébként böjt alatt nem mindenkinek megy könnyen, vannak, akik nehezen alszanak el vagy a szokásosnál korábban ébrednek. Sokaknak elég is a napi 5-6 óra alvás. Az ajánlások…..
Mától böjtölök. Illetve ráhangolódom, mert nem szabad csak úgy fejest ugrani a nem-evésbe. Húsvét előtt már belefogtam, de csak pár napig tartottam, mert jött a lányom szülinapja, amikor együtt akartam ebédelni a családdal. Aztán a húsvét. De most végre! Nem éhezem!…..
Anti-Agent 2014.04.25 22:59:40
@Littlewood: Szia! Legalább 5 napot, de ha jól vagyok lehet akár 10-15 is. Tavaly 14 nap volt, és utána jöttek még a felépítő napok. Ezeket legalább annyira kell tervezni, mint a böjti napok fele. 14 napnál tehát legalább 7.
Fiatal maradok! Jógareggeli 2014.04.25 10:54:15
Böjti napló - 2. nap Ellentmondásnak tűnik, hogy egyre energikusabbnak érzem magamat, és közben kicsit lelassultam. Pedig mind a kettőt érzem, és nagyon érdekes megélni. Reggel korábban kelek fel, mint szoktam, hogy legyen időm elindítani a napomat. (Máskor is így kellene, de…..
Fiatal maradok! Indul az ivás! 2014.04.24 07:38:00
Böjti napló - 1. nap Általában ez kicsit nehéz, mert még éhes az ember. Különösen, aki még gyakorlatlan. Pedig higgyétek el: nem enni sokkal könnyebb, mint keveset enni. Koncentrálj az ivásra! Mintha evés nem is lenne. Direkt nem gondolni az evésre, az ételekre, az ugye éppen…..
Böjti napló – -1. nap A tegnapi könnyű étkezés után, ma már tényleg a böjt kapujában vagyok. Gyümölcsöket eszem, kevés diófélét, kefírt. És persze iszom is, sokat. Ma be is vásárolok a következő hetekre. Mivel nem tudok szabadságra menni a böjt alatt, ezért kötök…..
Mindig rám jön a barkácsolás, kézimunkázás, amikor elfáradok a munkában, amikor kicsit-nagyon elegem van a hétköznapokból. Ilyenkor (igen, most is így vagyok) muszáj valamit bütykölnöm. Most kapóra jött a húsvét, de komolyabb terveim is vannak... ..
Életemben nem láttam ennyi virágot a birsalmafákon. Mi van az idén! Kíváncsi vagyok, ennyi gyümölcs lesz ebből... Kompót. birsalmasajt, lekvár, pálinka, morzsasüti és így tovább, és így tovább. Mennyei remények! ..
Fiatal maradok! TAVASZ nálunk 2014.04.01 21:45:18
..