Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Király Dávid

428 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BKV-Figyelő Elköltöztünk! 2015.04.20 19:41:47
A BKV-Figyelő március óta a bkvfigyelo.cafeblog.hu címen érhető el.  Továbbra is megtaláltok minket a Facebookon is!..
"Bárhogy mondják, nagy itt a rohanás,busz zaja zakatol, zeng.Nem kell már a fülembe soha más,Hogy lehet valahol csend? Nékem csak Budapest kell,Hol az ember kora reggel szívesen kel,Mert imádom forró szerelemmel." Száz évvel ezelőtt, 1915. március elsején indult el az első…..
Értem én, hogy régen minden jobb volt, bezzeg nyugaton, meg különben is szar az élet, de az is igaz, hogy a budapesti utazóközönségnek nagyon nehéz, hovatovább lehetetlen megfelelni. Az alábbi két levél egy hét különbséggel érkezett. Az időjárás nagyjából ugyanolyan…..
Erre a kérdésre vár választ a BKK-tól olvasónk, Zsolt, aki a korábbiaknál nehezebben tudja megközelíteni a munkahelyét. A 125-ös busz ugyanis nem azon a vonalon közlekedik, mint korábban. A BKK-nak írt levelét közöljük. A 125-ös busz vonalának elterelése végett ragadtam…..
Épp a kollégáját váltotta volna az a buszvezető, aki a BKK agglomerációs járatain dolgozik, amikor az ellenőr megbüntette. Mint tudjuk, az agglomerációs járatokon közlekedő buszokat a Volánbusz üzemelteti, emberünknek volt is volánbuszos szabadjegye, ez azonban a BKK-nál nem…..
Ismét összegyűlt egy csomagnyi az általatok beküldött és a neten talált érdekes képekből. Van itt minden.  Alternatív megoldás a 24-es villamos fűtésére: a bojler Ikarus reklámfotó 1972-ből. Igen, 1972-ből Tűz - ennyi maradt a 2012-ben használtan beszerzett Mercedes…..
Az idősebb vagy nehezebben mozgó utasoknak még a megállókban sem könnyű a HÉV-ekről vagy azokra le- vagy felkapaszkodni, a muzeális korú járművek annyira magasak. Ha a szerelvény nem jut el a megállóig, a le- és felszállás szinte akrobatikus képességeket igényel. Erre…..
Senkinek sincs bérelt helye a tömegközlekedés járatain, de kis odafigyeléssel megkönnyíthetjük azon utastársaink utazását, akik valamiért nehezebben mozognak. Ez a "nehézség" lehet egy babakocsi, egy kerekesszék vagy csak egyszerűen a kor. Az elsőbbségi helyeket nem véletlenül…..
Egy másik BKK-s kolléga hibája miatt büntette meg egy ellenőr Bettyt, aki nem is elsősorban a pótdíjazást kifogásolta (hiszen a hibát mindeddig ő sem vette észre), hanem az ellenőr hozzáállását stílusát. A szerda reggeli esetet olvasónk panaszlevélben jelezte a BKK-nak, ezt a…..
Az újonnan beszerzett vagy felújított buszok üvegfelületeit a BKK már régóta fóliáztatja, de a régebbi vagy felújítás előtt álló járművek üvegfelületei még "csupaszok". Az alábbihoz hasonló balesetek azt mutatják, a fólia nemcsak az önjelölt művészek önkifejezése…..
Ha jól emlékszem, sosem vettem átszállójegyet, így aztán az sem tűnt fel, hogy lecserélték. A tömbjegy sem tömbjegy már, hisz nincsenek összetűzve. Régen minden jobb volt? Tibor kritikája következik. Szerencsére ritkán veszem igénybe a BKV/BKK ellentmondásoktól nem mentes…..
Szerencsére egyre több az alacsonypadlós busz Budapesten; olvasónk, Szilvia levele bizonyítja, mennyire szükség van rájuk. Sajnos sok helyen még mindig a régi buszok járnak, a tervek szerint azonban néhány éven belül minden fővárosi busz akadálymentes lesz.  Nagyon örülök…..
Évának szerencséje volt; két buszvezető hatékony és gyors segítségének köszönhetően visszakapta a buszon felejtett táskáját. Köszönetét a BKK alkalmazottai felé írta, s bár a világért sem fosztanánk meg ettől a BKK-sokat, de úgy pontos a történet, hogy az egyik…..
A megállóban rekedt olvasónk, mivel a busz, amire várt megállás nélkül hajtott tovább. Olvasónk rögtön panaszt is tett a BKK-nál. Az esetet kivizsgálták, mivel azonban a buszvezető másképp írta le a történteket, az ügy ennyiben maradt. Szeretném megosztani a történetem,…..
Napi szinten landolnak utasokra rácsukott ajtókról szóló levelek a BKV-Figyelő postafiókjában. Újat szinte nem is tartalmaznak - a busz megáll, az utas leszáll(na), ajtó csukódik, anyád, tiéd. István levele annyiban más, hogy az általa látott esetben a buszvezető észrevette a…..
A Határ út és a 3-as villamos felújításakor eltűnt egy gyalogátkelő. Igaz, hogy csak átmenetileg, de ez az átmenet már hetek óta tart, így a villamos egyik megállója szabályosan megközelíthetetlen - panaszolja olvasónk, Zsuzsanna, aki szerint a több villamost is lekésnek az…..
Több terve is van a BKK-nak a jegyautomatákkal csalók kiszűrésére, legalábbis ezt közölte a közlekedési központ a TV2 Tények című műsorával. A módszer lényege, hogy az automaták bankjegykiadó nyílását eltömítik, így a gép nem tudja visszaadni a visszajáró papírpénzt.…..
Működésképtelen berendezésekre, lekésett buszokra, átszállási nehézségekre panaszkodik olvasónk, Bence. A helyszín Hűvösvölgy. Az elmúlt 1-2 hónapban nagyon sok, még most is aktuális problémával találkozom az autóbusz- és villamosvégállomáson. 1. Manuális…..
Persze, nem jó, ha késik a villamos, de azért talán nem ez a legfontosabb - erre hívja fel a figyelmet Dániel, aki az alábbi esetet a BKV-Figyelő Facebook-oldalán tette közzé. 2014. december 19-én, dél körül szálltam fel a 1536-ös pályaszámú TW6000 típusú 3-as villamosra az…..
Nehéz megtalálni és még nehezebb megközelíteni a 12-es villamost pótló buszokat Újpesten - panaszolta olvasónk, Péter. Nehezíti a helyzetet, hogy a kimaradó járatokról a Futár sem tájékoztat. Olvasónk BKK-nak eljuttatott levelét közöljük. Nem vagyok nagy levélíró, de a…..
Olvasónk, Milán nem - mint az leveléből kiderül. Az elmúlt évek megállóátnevezési hulláma hozott néhány okos megoldást: régen például a 7-es busz egyik megállóját az egyik irányban Vas utcának hívták, visszafelé Kazinczy utcának, miközben mindkét busz az Urániánál…..
A régi orosz metrók korszerűsítéssel egybekötött felújítására az előírt határidőre heten adtak be ajánlatot - közölte a BKV Zrt.  A részvételi felhívás idén november 22-én jelent meg. A Fővárosi Önkormányzattal és a BKK-val együttműködésben a BKV elkészítette a…..
A menetrend szent dolog, kőbe is van vésve, de némi józansággal mégiscsak az tűnik reálisnak, hogy a közösségi közlekedésben az utasok biztonsága előbbre való, mint a menetrend. A mozgásában korlátozott Máriára azonban leszállás közben kétszer is rácsukta az ajtót a…..
Jön a karácsony, örüljünk az ilyen apróságoknak! Érdemes megjegyezni, hogy az alábbi rövid történetben nemcsak az a jó, hogy a buszvezető mindent megtett, hogy segítsen a bajba jutott fiúnak, hanem az is, hogy olvasónk, Annamária köszönőlevelet írt a BKK-nak. Ezt küldte el…..
Olvasónk az alábbi levelet juttatta el a BKK-nak, a Tékozló Homárnak és a BKV-Figyelőnek. Kommentárt nem igényel. 2014. december 11-én 13:05-kor utaztam a három éves kislányommal az M4-es metrón. Kelenföldön szálltunk fel és a Nyugati tér volt a célállomásunk. Természetesen…..