Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lierin

1 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdetben úgy gondoltam, hogy veszek egy szép külvárosi házikót, amit pár millióból helyrerakom, aztán szép lassan alakultak az elképzelések, egyre több minden mutatott a saját beruházás mellett. Az építkezés nekem inkább racionális döntés, mintsem érzelmi. Még nincsen család, a lakásom kényelmes és…..
Lierin 2017.06.25 13:58:24
Az építési telkek számának bővülésével nem értek egyet. Persze, a vidék kiüresedik és egyre több a bagóért árult, omladozó ház nagy telken - na de, ki akar kiköltözni a munkahelyétől 40-50 km-re, főleg abban az esetben, ha a családban nincs két autó? Az ember kisgyerekekkel már nem nagyon teheti meg, hogy órákat ingázzon munkahelyre/iskolába minden egyes nap. Halál.

Mi megyeszékhely mellett akarunk építkezni 2-3 éven belül, mert ide köt bennünket a munka, a városon belül viszont 10-12+ milliónál kezdődik a telek, a normális családi házak meg 30 milliónál. De az még nincs felújítva, és közel sem olyan, hogy szívesen menjünk haza oda, szóval néhány milliót biztosan rá kellene szánni a belsőre.

Végül a város melletti fejlődő kis településen vettünk telket, amúgy hatalmas szerencsénk volt, mert épp elcsíptük áron alul egy újépítésű lakóparkban, a környéken jóval drágábbak árulják már a többit. A város 10 perc kocsival, 20-25 perc busszal, ez még éppen belefér, ennél messzebb már nem akartunk menni, mert ezt a házat véglegesre tervezzük, szóval a gyerekek mondjuk innen mennek gimibe X év múlva.

Igaz, mi egyszerű kis családi házat tervezünk, max. 20-23 milliót tudunk egyelőre rászánni (ez elég a beköltözéshez), de ennyi pénzből nyilván nem várunk hőszivattyús, körpanorámás házat. A lényeg legyen meg, idővel majd szépítgetjük és haladunk tovább.

Ennyi pénzből, és a telek árából biztosan nem tudnánk családi házat venni errefelé.
Ki ne szeretne a munkahelyétől öt percre lakni? A napi munkába járást egy könnyű sétával megoldani? A Határ Úti Ipari Park környéke Debrecenben egy ilyen hely lehet. A dinamikusan fejlődő városrész egyre vonzóbb az eladó házrészt, családi házat, lakást keresők körében.…..
Egyre több huszonéves stresszel, ami nem is csoda, hiszen egy szakember szerint az elmúlt évtizedekben szinte példátlan nyomás alatt él a pályakezdő fiatal generáció. Eláruljuk, mi a tíz leggyakoribb ok. Egy kétezer fő bevonásával elvégzett kutatás azt vizsgálta, mi aggasztja…..
Lierin 2013.08.01 20:35:59
Az a baj, hogy akinek vannak lehetőségei ( például a pénzes szülők által) azok javarészt már megszokták, hogy mindent a fenekük alá tolnak és tényleg lusták megdolgozni az életükért, miközben az ország másik fele tele van értelmes, törekvő, de esélyekkel nem rendelkező fiatalokkal.

Én például - már ha érvelhetek szerény személyemmel - világéletemben sokat olvastam, mindig jól tanultam, három nyelven beszélek és NAGGYON sokáig hittem abban, hogy tanulás által az ember előre juthat. A gond ott kezdődik, hogy egy szülő nevel engem és a két testvérem, tehát anyagilag valahol a béka feneke alatt vagyunk - ebből eredően az egyetem luxus, a nyelvvizsga luxus, tulajdonképpen minden az számunkra. Az iskola mellett persze dolgoztam, de normális munkát már nem találok, mert a gyári munkáért szó szerint gyilkolni kell (ha valahogy szerzek, akkor se fogok többet keresni 75 ezer forintnál, abból meg cseszhetem a saját lakást vagy családot), az OKJ- végzettséggel eddig kb. mindenhol kiröhögtek, az meg baromira senkit nem érdekel, hogy hány nyelven beszélek, ha nincs diplomám. Így, szó szerint meg is mondták több munkakörnél, hogy sajnos diplomához kötött.

A végeredmény az, hogy mivel nem terveztem lány létemre műszakira menni (meg amúgy sincsenek meg a képességeim), most diákhitelből nyögöm az egyetemet, és alszok egy héten vagy 20 órát, mert diákmunkázni is kell a suli mellett, hogy itthon azért mégse kapcsolják ki az áramot.

Bár, kezdem úgy érezni, hogy teljesen felesleges az erőlködésem, és az életben nem lesz se lakásom, se olyan fizetésem, hogy gyerekeket merjek vállalni. Majd szülök én is inkább külföldre gyerekeket, itt meg hadd fogyjon a magyar...