Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth_Ákos

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A borászok kedvelt mondata a tőzsdei kereskedésben is visszaköszön. A Yahoo háza táján másfél éve elindult reorganizációs folyamat során a menedzsment ezt a látásmódot alkalmazta – mindeddig (fél)sikerrel. Marissa Mayer kezébe adták a varázspálcát, aki vonzó külsejével…..
Sikert sikerre halmoznak az amerikai indexek. Az S&P 500 index és a Dow Jones is új történelmi csúcsra emelkedett, miközben a Nasdaq technológiai index az 1999-es évek végén látott dotkom-őrület szintjeit ostromolja.       A tőzsdei álmoskönyvekben foglaltak…..
Az MNB legutóbbi kamatdöntő ülését megelőzően a legtöbb külföldi bankház és a hazai elemzők is 3% körüli alapkamat-szintet becsültek idén decemberre. A jövő évre vonatkozó prognózisok ezzel szemben elég nagy szórást mutatnak. A Bank of America elemzői nem tartják…..
Az eddigi posztokkal ellentétben, most nem egy befektetési ötlettel rukkoltam elő, hanem a piaci szereplők gondolkodását és viselkedését próbálom megfejteni. Micimackó a Százholdas Pagonyban nem gondolkodott annyit a méz megszerzésén, mint amennyit a republikánusok és a…..
A technológiai szektor már-már a feledés homályába veszett az elmúlt időszakban. Nem igazán volt sztori az eddig sztárolt részvényekben, azonban egyszer csak felkaptam a fejem, amikor a szalagcímekben felbukkant két szó: Twitter IPO. Első gondolatom az volt, hogy ez egy könnyen…..
Private Banking Hasonló cipőben? 2013.09.13 10:15:18
Az elmúlt hetekben megszaporodtak a felvásárlási sztorik a piacon. Én, személy szerint rajongok az ilyen történetekért – most is egy ilyen pozícióban ülök –, mert az esetek döntő többségében jelentős, pozitív irányú árfolyam-elmozdulással zárul le a fúzió. Persze…..
Az elmúlt napok igencsak megtépázták a feltörekvő piaci devizák és államkötvények árfolyamát. A Fed QE3 eszközvásárlási programjának csökkentése mellett a szíriai konfliktus is felkavarta az állóvizet. A török, indiai, brazil és indonéz jegybank vezetői is csak…..
A minap, egy cikk olvasása közben újra eszembe jutott, hogy ha annyi húszezresem lenne, mint ahányszor azt hallottam, hogy ennél már tényleg nincs lejjebb, akkor gazdag ember lennék.  A téma azonban érdekelt, így elolvastam az írást, mert kíváncsi voltam a végkifejletére. Azt…..
A technológiai cégek, mint az Amazon, a Google vagy a Microsoft vegyesre sikerült gyorsjelentései után izgatottan vártam a Facebook számait. A piaccal és sok kollégával ellentétben a gyorsjelentés előtti napon vételi ajánlással álltam elő, ami önmagában felérhetett volna egy…..
Private Banking Túlhúzva 2013.07.30 10:57:42
Az amerikai indexek csúcsdöntése igen komoly fegyverténynek minősül ebben a piaci környezetben, ahol tulajdonképpen a céges eredmények növekedéséről csak nagy vonalakban beszélhetünk. A Fed pénzpumpájának pozitív hatása itt is érvényesült, nem csak a kötvénypiacon, ezért…..
Május 23-án, piaczárás utáni kereskedésben rukkolt elő harmadik negyedéves gyorsjelentésével az Apple. Az amerikai technológiai óriás mind bevétel, mind nettó profit soron felülmúlta az elemzői várakozásokat. Akkor minden eddigi tévedés és megcsalás megbocsátható?…..
Az egyik előző cikkemhez (Elefánt a porcelánboltban, amelyben az amerikai kötvényhozamok megugrásáról, s a piacok azt követő eséséről írtam) nagy vonalakban kapcsolódik a mostani is. Ugyanis a nemrég kezdődő gyorsjelentési szezon felszínre hozta a bankok esetében a…..
A Samsung a szokásoknak megfelelően közzétette előzetes, negyedéves számait. Ha a végső eredmények is hasonlók lesznek, akkor nincs okuk a panaszra – a befektetők azonban nem így gondolkodtak. Pedig az 50%-os üzemieredmény-növekedést még az induló vállalatok is…..
Végig ez járt az eszemben az elmúlt napokban, amikor az amerikai kötvényhozamok megugrását, és a piacok hisztérikus esését láttam. Személy szerint régóta vártam egy jelentősebb korrekcióra, de nem igazán erre a típusra számítottam. Ez az egész egy viccre emlékeztet – bár…..
Az év elején publikált 2013-as stratégiánkban az egyik top pickem volt a török piac, amelynek teljesítményére nem is lehetett panasz egészen a múlt hétig. Akkor jelentek meg a tv-adók szalagcímein a kormányellenes tüntetések, és napokon át tartották is helyüket. A török…..
Igen komoly esés bontakozott ki szerdán az eddig csak felfelé robogó japán Nikkei 225 indexben. Más piacok is negatív tartományban tartózkodtak, de a 7% azért mégiscsak durva – legutóbb ekkora kilengésre a fukusimai katasztrófa idején volt példa. A háttérben több tényező…..
Elérkezett a leszámolás napja. Azzal a különbséggel, hogy akciófilmünk főszereplője ezúttal nem Jean-Claude Van Damme, hanem az ausztrál dollár volt. Az ausztrál jegybank május 7-én 25 bázisponttal 2,75%-ra csökkentette az irányadó rátát – ami mindenkori mélypontot…..
Futball-lázban ég Németország, miután két csapatuk is, a Bayern München és a Borussia Dortmund is bejutott a BL döntőjébe. Nemhiába emlegetik oly sokszor Gary Lineker szállóigévé vált mondatát, miszerint „a futball egy olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a…..
A személyi számítógépek piacán végbemenő folyamatok horrorfilmbe illő jelenettel bővültek az első negyedévben. Az IDC statisztikája szerint az előbb említett szegmensben 14%-kal estek a megrendelések év/év alapon, amire az iparágban 1994 óta nem volt példa. A lassan…..
Tudom, a mondás nem teljesen így szól, de a jelenlegi helyzetben kénytelen voltam „nyelvújítóvá” előlépni. A hírekben már biztosan olvastátok, hogy a Kínában H7N9 névre keresztelt madárinfluenza-járvány halálos áldozatokat is követelt – a legújabb értesülések szerint…..
Private Banking Aranyeső 2013.04.15 21:51:59
„…nyílnak a völgyben a kerti virágok” – talán már az aranyeső is. Elsőre teljes képzavar sejlik fel, mivel az arany árfolyamának esése nem várt szeptember végéig. Petőfi Sándor verse többek között az elmúlást fejezi ki. Esetünkben is elmúlni látszik az arany…..