Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lord Caplinz

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány éve bukkant föl két kiváló úriember, Patyerek Csaba és Linka Szabolcs egy szegedi képregénybörzén, első füzetükkel, ahol a szerzőpárostól megkaptam a 2080 első részét (valójában trióról van szó, lévén Linka Csaba inkább a háttérből szövi világmegváltó terveit, Neel admirálishoz, saját…..
Hol volt, hol nem volt, született egyszer egy tökéletes kalandfilm 43 éve. A címe: Az elveszett frigyláda fosztogatói. Na persze, tökéletesség nincs, de mondjon nekem bárki jobbat. A filmnek két kistestvére született, az 1984-es rosszcsont Végzet temploma, majd a mamakedvence, Az utolsó…..
Mikor bejelentették, hogy sorozat készül az Andorból, csak nevettem. Kínomban. Réges-rég elengedtem a Star Wars rajongásomat, minden reményt, hogy még van értelme, s már maximum annyi fantáziát láttam az Andor sorozatban, hogy a Disney/Lucasfilm hátha végleg belefullad egy tökéletesen felesleges,…..
Roli Szerint Predátor öt 2022.08.18 13:26:17
Már nagyjából lecsengett a hájp, nagyjából mindenki látta az új Predator filmet, és nagyjából mindenki szereti. Millióan írtak róla, és a Jutyúbon is életünk alkonyáig nézhetnénk a videókritikákat, így megpróbálom lézeresen becélzott, minél rövidebb véleményemet összefoglalni. (Spoiler: nem…..
Roli Szerint The Book of Gagyi Fett 2022.02.11 16:27:09
Meg fogtok lepődni. Valaki kongassa meg a harangokat! Nem tetszett a Book of Boba Fett...
Sajnálatos módon moziba nem jutottam el, de most, hogy lement a hájp, végre sikerült megtekintenem a Denis Villeneuve-féle Dűne filmadaptációt.....
Megfogadom a saját tanácsom, miszerint a kevesebb néha több, úgyhogy tömör leszek és lényegre törő.Amikor elsőnek beharangozták, hogy Shane Black rendezi az új Predator filmet, három centit liftezett a szemöldököm fölfelé; "csak nem látunk végre egy jó Predator filmet?!"Magam elé képzeltem, valami…..
Életre szóló élmény volt 1993-ban látni az első Jurassic Park filmet, melyet az 1997-es, kissé tákolt, de gyerekként még mindig nagy hatású második rész, az Elveszett Világ követett. 2001-ben, már érettebb fejjel tanúztam a Jurassic Park 3 c. félig átsült fércművet, majd 14 évet kellett várni, hogy…..
Rég volt, hogy álmatlanul forgolódtam egy mozilátogatás után, szóval azt nem lehet mondani, hogy nem volt nagy hatása a filmnek. Kár, hogy az érzéseim korántsem pozitívak. Mindig nagyon óvatosan kezelem a vadul pozitív kritikákat, de ennél a filmnél egyszerűen nem lehetett volna elég elővigyázatos…..
Roli Szerint LIFE 2017.10.16 22:16:31
Szinte egy időben érkezett a mozikba idén a LIFE és az Alien: Covenant (melyről korábban értekeztem). Két sötét sci-fi, melyekben hasonlóan alulképzett asztronauták menekülnek egy-egy idegen létforma étlapján való részvétel elől. Vajon az elvárások nélkül érkező film jobban teljesít, mint a nagy…..
Felesleges lenne azzal kezdeni a bejegyzést, hogy tetszett-e a trailer, vagy sem, mert ott még nem tartunk, hogy egy Star Wars trailert ne készítsenek el tetszetősre. Az evidenciáktól eltekintve inkább olyan érzéseim voltak, hogy: "Hű, de sokat mutat!", "Hú de sötét és vagány!", "Hinnye, ezt a…..
Roli Szerint Blade Runner 2049 2017.10.08 09:16:49
Létezik fájdalommentes folytatás 35 év után? Hozzá lehet tenni egy tökéletlenül tökéletes kerek egységhez? Replikálható az eredeti? Vagy mesélhetünk valami újat egy régi könyvből? A Szárnyas Fejvadász egy klausztrofób cyberpunk bonbonosdoboz, a korai 80-as évek ínycsiklandóan szemcsés mázával.…..
Nagyon úgy fest, a Prometheus korbácsolta kedélyvihar nemhogy csillapodott volna az Alien: Covenant-tal, de még sötétebb fellegeket hozott magával. Az már biztos, hogy nem lesz közönségkedvenc, de vajon kell-e annak lennie egy alien filmnek? Sokak még elemzésre sem tartják érdemesek a látottakat,…..
Nem tudom, ti hogy látjátok, de lassan már a csapból is az Alien: Covenant folyik. Annyi szpotot, képet, 360-as izét, stb láttam már, bár csak fél szemmel, mert egy ideje úgy vagyok vele, hogy kivárom azt a május 18-át, engem már rég meggyőztek, hogy meg akarom nézni, legyen akármilyen a…..
Én sem szeretek fekete háttéren fehér betűket olvasni, de az Alien-nap tiszteletére adjunk neki egy esélyt. Mustránk harmadik állomásánál vigyázó szemeinket az Alien vs. Predator szériára vetjük. Nem mondhatjátok, hogy nem szóltam előre...! (ja és persze erősen spoileres írás következik)..
Folytassuk az Alien mustrát egy aktualitással, hisz az írás apropója a Május 18-án érkező új film; Alien: Covenant címmel. Most egy hónapig valószínűleg egymást fogják érni az új szpotok, képek és egyéb anyagok, s pár napja kijött az Empire magazin legújabb számának Alienes borítója és egy…..
Valószínűleg már mindenki látta. Az elsőre egész hihető kamutrailer(ek) után napvilágot látott a Star Wars Episode VIII hivatalos előzetes is. Csalóka az a 2 perces időtartam, mert ez eddig talán a leglassabb sodrású előzetes a filmsorozat történetében:..
Idén májusban új Alien filmmel találkozhatunk a mozikban, melyet az eredeti film, s ugyanakkor a sokat átkozott előzmény, a Prometheus rendezője, Ridley Scott jegyez. Valahol a két produkció között foglal majd helyet az időskálán az új darab, melynek apropóján írok most a sorozatról alkotott…..
Másfél évvel ezelőtt kezdtem bele egy videosorozat készítésébe, melyben a fejemből állandóan kitörni akaró véleményvulkánnak szerettem volna szabad folyást engedni. Szemendrey István barátom épp egy rövid anyagot készített velem a képregényes munkásságom kapcsán, mikor megfogalmazódott bennünk, hogy…..