Regisztráció Blogot indítok
Adatok
APALATE

1 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Karinthy Frigyes, Eloszo) Egyelore nem tudom, hogy tenyleg lesz-e blog vagy csak irhatnekom van. A bennem kavargo erzesek erosek, melyek. A szeretet, a feltes, az jovojeert valo aggodas egy kulonos mixe. Foleg a korom miatt. Iden 50 eves leszek es ennyi idosen az ember mar nagyon is tisztaban van…..
Az MTVA egykori hírigazgatója, akit a Lomnici-botrány egyenesen a lakájmédia Magyar Nemzet Online főszerkesztői székébe repített, Kilenc mondat - egy Kerényire címmel publicisztikának alig nevezhető írással örvendeztette meg olvasóit ma hajnalban: Összekente. Nem…..
Sokan vannak azon a véleményen Amerikában, hogy a fegyvertartás jelenlegi szabályozása nem tartható tovább. A New York-i Grey ügynökség az egyik legfontosabb, a States United To Prevent Gun Violence nevű szervezetnek készített egy egészen merész filmet, ami sokak szerint már…..
APALATE 2013.04.22 00:26:01
Tökéletesen bemutatja a film, hogy ha bárkinek lenne az irodában jogszerűen tartott önvédelmi fegyvere, amit képes is használni megfelelő szinten, akkor a bolond bácsi nem jut túl az iroda felén.

Csak azt az egy kérdést válaszolja meg mindenki, hogy ha egy csendes vasárnap délután ül a gyerekeivel mondjuk egy pláza éttermi részén, ahová beszabadul egy őrült fegyverrel, akkor:
A.) Nem szeretném, hogy bárkinél legyen fegyver az ott lévők közül
B.) Jól esne ha a támadót lőnék le és nem a családomat, mert voltak fegyvertartók a tömegben és megvédtek minket.

Ma az emberek már alig járnak lőtérre, sorkatonaság megszűnt, nincsen tapasztalat a fegyverekről, csak amit a (szenny)média a nagy többség arcába tol és persze a lövöldözős játékok. Ezek erősen torzítják a valóságot. A kölyköknek is jót tenne, ha lőtéren tanulnák meg, mi is az a fegyver, mik a biztonsági szabályok, mire való és mire nem! Most a monitor, a játékok az egyetlen információforrás a számukra. Lövők hiányában sorban zárják be a lőtereket.

Az embernek mindig is volt fegyvere és lesz is. Mi mással vadásznánk és remek sporteszköz is. Soha nem a fegyver öl, csakis az ember, akinek a kezében van. Magyarország sportlövő nagyhatalom volt mindig és most is vannak szép eredményeink.

Nyilván nem várható el, hogy mindenki fegyvert tartson és nem is mindenki szeretne. Tekintsünk viszont egy esélyként rá, ha néhány felelős fegyvertartó embertársunk ott van, amikor valami rossz történik. Márpedig rossz mindig történik és a rendőrség nem tud ott teremni azonnal. Márpedig egy fegyveres rosszfiút csak egy fegyveres jófiú fog tudni megállítani.
APALATE 2013.04.22 00:32:17
@Sárga Király: Például IPSC-t vagy Gyorspontot lőni.
APALATE 2013.04.22 00:46:52
@Patrick Bateman: Ennyi erővel a vegetáriánusokat is utálhatod.
Kanadában lényegesen több fegyver van, mint az USA-ban, fegyveres bűncselekmények viszont szinte nincsenek is. Finnországban hangtompítós, automata, hadi fegyvereket is tarthat a polgár (még örülnek is neki, hogy ha halkan lövöldözik). Ott pl. a hadsereg is ellenezte a fegyvertartás szigorítását, mert úgy vélték, csökkenne az ország önvédelmi képessége. Svájcban mindenki otthon tartja az automata gépkarabélyokat. Ausztriában bemész a boltba és veszel egy puskát, ha éppen kedved tartja. Engedély sem kell hozzá. Szlovákiában gyűjtőként még géppuskád is lehet, van is jó pár embernek. Ezek az országok nincsenek olyan messze.

Csak nálunk misztifikálják a fegyvertartás kérdését és hagyják, hogy tájékozatlan polgárok apokalipszist vizionáljanak, ha Józsi bácsi a harmadik betöréses rablás elszenvedése után szeretne egy kis pisztolyt vagy akár emberesebb sörétest vásárolni, hogy ne tángálják el többet a ....... és a jószág se kopjon.