Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lyzX

295 bejegyzést írt és 230 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bálványosi Falunap időpontja Kedves Érdeklődők! A 2019. évi Falunap Bálványoson: június 1., szombati napon kerül megrendezésre...
Több várunk kapcsán is beszámoltunk róla, hogy az utóbbi évtizedben megkezdődtek - esetleg már be is fejeződtek - újjáépítési munkálatai. Hasonlóképpen, a Zemplénben járva Regéc várát látogatva is rekonstrukciós folyamatok szemtanúi lehetünk, jelen pillanatban már jelentős építkezésen esett át az…..
lyzX 2019.05.03 12:28:22
@kBéla: Szándékosan írtam, hogy nem szeretnék állást foglalni ennek jó vagy rossz mivoltában :) , de azért az biztos, hogy egy ilyen léptékű felújítás megsokszorozza a látogatók számát, és az ezzel járó infrastruktúra kiépítése (áram, zárt termek, biztonságos, közönségbarát megoldások, stb.) sok újabb attrakcióra is lehetőséget biztosítanak. Szemben egy lepusztult rommal, ahol túl sok mindent nem lehet csinálni...
Optimális esetben ez a régiót is hozzásegíti az egészségügyi intézmény létesítéséhez... ;)
lyzX 2019.05.05 12:29:14
@6.Lenin: A faluban túl sok időt nem töltöttünk, inkább csak futólag mentünk át rajta (alkalomadtán még pótolhatjuk). Köszi az infókat! :)

Örülök, hogy ilyen jól sikerült túrátok volt - annak meg különösképp, hogy ezek szerint a nagy tömeget éppen megúsztuk. :D
Füzéren is többször jártunk ( kirandulo.blog.hu/2018/02/08/a_fuzeri_var_rekonstrukcioja ), valóban nagyon megragadó az is!

Az egészséggel, túrázással kapcsolatos gondolataiddal pedig külön egyetértek!! ;)
lyzX 2019.05.05 14:02:19
@6.Lenin: <3
Boldogkőváralján is jártunk párszor (csak még nem volt alkalmam összeszerkeszteni az anyagot). :) Bizony ott is megy a felújítás, építkezés... Legutóbb pl. egy kis műsorral, korhű öltözetű "személyzettel" is készültek. :)
Az Instagramon közzétett szavazáson az anyák napját választottátok a következő bejegyzésem témájául. Úgyhogy itt is vannak az általam jó ötletnek gondolt ajándékok. Elsősorban abból indulok ki, hogy az én anyukám és nagymamám milyen ajándékoknak örülnek/örülnének a legjobban, így nem biztosíthatom,…..
lyzX 2019.05.05 13:00:01
Cut'n'run Gyula és Szeged 2019.05.04 12:57:00
Gyopárosfürdői tartózkodásunk alatt több helyre is ellátogattunk. Az előzőekben már beszámoltam Békéscsabáról, most azonban az utolsó 2 állomásról, Gyula és Szeged városáról szeretnék megemlékezni. Gyulán egy egész délutánt töltöttünk, Szegedre pedig már hazafelé kerítettünk sort, hogy beugorjunk...
lyzX 2019.05.05 10:54:57
lyzX 2019.05.05 12:24:42
@Lehoczky Orsi: Jaja, volt szerencsénk azt is megnézni, valóban érdekes! :)
Aki látott már amerikai horrorfilmet, valószínűleg ismeri az Ouija-táblát is, ezt meglepően egyszerű, dekoratív eszközt, melynek segítségével - állítólag - kommunikálni lehet a szellemvilággal, és amelynek használatát kifejezetten veszélyesnek tartják, mert ki tudja milyen kaput nyithat meg, és…..
Rendszeres Olvasóink már megszokhatták, hogy egy-egy több napos utazásunk, kirándulásunk során kiemelkedően kellemesnek ítélt vendégszállásunkat szívesen bemutatjuk. (Ezek a beszámolók semmiféle szponzorációhoz vagy ellenszolgáltatáshoz nem társulnak, nem a tulajdonosok felkérésére készülnek - velük…..
Április végén egy zempléni portyánk alkalmával ismét Füzérradványon, a Károlyi-kastély kertjében jártunk. A kastély jelenleg már a teljes felújítás alatt áll, remélhetőleg sikerül hiánytalanul megmenteni és renoválni az impozáns épületet. Oda így most nem lehet belépni, de kárpótol helyette a park,…..
Birtokunk Egér a pácban 2019.04.19 12:13:27
A minap ritka és apró látogatónk érkezett. Másfél évesem lelkesen mutogatott kifelé a teraszra, ahol először észre sem vettem, mit kellene nézni (de már most nagy állatsuttogó a lányka, aki egy bodobáccsal is megbeszéli az élet dolgait, így aztán nem meglepő, ha kiszúrta ezt a fürge kis…..
Bálványoson egy hónap múlva, május 17-én LOMTALANÍTÁS lesz!..
Hosszú találgatás és latolgatások után hivatalossá tette a kormány azon települések listáját, melyekre igényelhetővé válik ez év július 1-étől a Falusi CSOK. A hivatalos listán Bálványos is szerepel! A környező települések közül Kőröshegy, Kereki, Pusztaszemes, Balatonszárszó és Balatonszemes is…..
Birtokunk Rózsametszés 2019.04.15 13:49:55
Bevallom, néhány évre szükségem volt a rózsák metszésével járó lélektani fejlődésben, hogy elérjek annak szükségességéig és hasznosságáig - mint már korábban is szó esett róla. Magyarán: eleinte féltem hozzájuk nyúlni, sajnáltam levágni a kifejlődött ágakat. Ehhez hozzátartozik, hogy ültetésükkor…..
A Bálványosi Óvoda szeretettel várja leendő kis óvodásait és szüleit. Beiratkozás: április 29-30. Részletesebb információ, kapcsolat:Dudás Kornélia tagóvoda-vezetőnél..
Zöldövezetben, vidám, tarka játékokkal várja a kicsiket a bálványosi ovi udvara. :) A szép tavaszi időben különösen sok kikapcsolódási és játék lehetőséget biztosít az óvoda kertje, melyet az intézmény dolgozói és a lelkes szülők egyaránt takarossá varázsoltak. :) Mászókák Színes, megújult játékok…..
Ezúttal egy lenyűgöző, de kevésbé ismert terepre látogattunk el - vagy legalábbis, mi most jártunk itt először, és bevallom, korábban nem is nagyon hallottam még a helyről, pedig mindenképpen említésre méltó: Úrkútnál 100 millió éves, a világon egyedülálló geológiai képződményeket csodálhatunk meg a…..
lyzX 2018.12.31 22:53:40
@Tranquillius: Köszönöm szépen!! :)
lyzX 2019.03.18 11:08:31
@Kíváncsi Túrázó: Örülök ha tetszett, és köszi, hogy benéztél! :)
A Mátrában mindig élvezetes túrázni. Az idei március nagyon változatos, ezt egy napon belül megtapasztalhattuk, amikor Mátraháza körül jártunk a sárga és a sárga kereszt jelzésű túraútvonalon. Volt ragyogó napsütés, sötét felhők, szél, hideg idő.  Jellemzően az erdő csak a barna színárnyalatait…..
Kivételesen nem távolsági, hanem időbeli utazásra invitálom Olvasóinkat. A múlt évezred szülöttei még biztosan jól emlékeznek az egykori, fővárosi vidámparkra, mely már akkor is részben matuzsálemi, muzeális értékű játékaival és szórakoztató építményeivel varázsolt nosztalgikus hangulatot. Bár az…..
lyzX 2019.03.15 10:28:12
@szepipiktor: Köszönöm szépen hogy leírtad, örülök, hogy másokban is ennyire él még ez a vidámparki nosztalgia hangulat... :) :) Valahogy így voltunk vele mi is: gyerekként is megfordultunk ott párszor (amikor szabadon látogatható volt belépő nélkül, akkor csak sétálni is), majd már sajátjainkat hoztuk el...

A kérdésedre nem tudom a választ, de töröm rajta a fejem! :D
A népszerű park egy része már 20 éve bezárt, ám néhányan még időről időre bejutnak a rejtélyes területre...
Napszemcsis fickó gyűjtöget a lila krókuszon A virágok nyílásával a méhecskék is megkezdték szorgos munkájukat. A nektár szívogatása mellett - az alábbi felvételen jól látható módon - a háziméhek (Apis mellifera) virágport is gyűjtenek. Mostanában egyre több szó esik a méhek emberi fajra is kiható…..
Veled is biztosan előfordul néha, hogy az Index-címlapi vitrinünkben vagy az i2-n találkozol egy valahonnét nagyon ismerős ajánlóval, ami mögött a címe és rövid leírása alapján akár a te frissen élesített posztod is lehetne. Aztán kiderül, hogy valóban az van, csak nem rémlik, hogy a címlapi ajánlót…..
lyzX 2019.03.12 15:28:18
Sziasztok!

Nekem bevált ez az új címlapra ajánló rendszer, végre a képet is javasolhatjuk benne, most pedig időzített formában is ki tudom így próbálni, köszönet érte!

Bírom az új, címlapos megjelenésről kiértesítő e-maileket is. (Kifejezetten hasznos!) Azonban ezzel kapcsolatosan szeretnék tenni néhány észrevételt. Konkrétan azt, hogy ezt így, ilyen formában nem lehet sajnos megosztani (pedig nagyon bírnám, ha a kis Index-címlap logós képpel tudnék valahol megjelenni - nem szokásom dicsekedni, de ez mégiscsak jó érzéssel töltene el). Merthogy az alábbi problémákba ütköztem:
- A kapott e-mailben a megosztás hagyományosan a saját bejegyzésemet osztja csak meg, annak normál kinézetével és webcímével, tehát ott nem jelenik meg az Indexcímlapos logóval ellátott kép (a bejegyzést hagyományosan pedig ilyenkorra már jellemzően meg is osztom a kívánt helyeken).
- Gondoltam, lementem a logózott képemet, és azt teszem közzé valahol, vagy gyűjtöm össze, esetleg illesztem bele a blogomba... Sajnos mint kiderült, ez sem így működik, merthogy a vízjel csak egy layer a kép fölött (vagy maga a fotó csak háttérkép - ennyire nem vizsgáltam meg), de lényeg, hogy az a kis logó nincs rajta ténylegesen a fotón.
/Persze minden megoldható, lementhetném a logós layert és rátehetném én a fotóra, vagy mégegyszerűbben, képernyőfotóból mentem ki a logózott képet, és akkor pont olyan lesz, de igazság szerint ennyit már nem szerettem volna vele babrálni./

Hogy erre mi lenne a legkézenfekvőbb, top megoldás, nem tudom, de ha ezzel a vízjelezett címfotóval (vagy valami Indexet megjárt jelzéssel) lehetne az adott blogcikkeket népszerűsíteni (osztani, megjelölni, szerepeltetni...), az azért jól mutatna. ;)

De azért így is köszi! :)
lyzX (Ági)
Birtokunk Nőnapi krókuszok 2019.03.08 15:11:32
Ezek a krókuszok egy esős délelőttöt követően, éppen a mai napon: nőnapkor gondolták úgy, hogy kinyitják kecses virágkelyheiket.Többségük lila és ciklámenszínű, fehér cirmos (a kerek ágyásban), de akad közöttük többféle sárga árnyalatú is.   És egy kakukktojás. ;) A szintén most nyíló…..
Már nem tél, de még nem tavasz. Az időjárás változó, néha egy fél napra meleg napsugarakkal kényeztet, másnap meg visszatérnek a fagyok és mindent beborít a köd. A hófödte fehér téli idill már elmúlt, de az első gyümölcsérésre még várnunk kell... Addig is elraktározott készleteinkkel enyhítjük a…..
Bálványoson még bőséggel nyílnak a hóvirágok.....
A bálványosi református templom kicsit másképp - naplemente után, sötétedéskor, kísérteties fényekben.....
  Idén nem volt igazán kemény a tél,aminek hála sok növény és virág nem fagyott el,hanem még most februárban is megcsodálhatóak. Mások már idő előtt bontogatják rügyeiket,a szerencsésebbek nem túl érzékenyek,de sajnos sok növényt még megviselhetnek a késői fagyok,főleg ilyen meleg idő…..
Birtokunk Nyíladozás... 2019.02.19 15:05:43
Hosszú "adásszünet" után az előtavaszi(?) napsugarak kíséretében jelentkezem, a nálunk elsőként kibújt virágokkal. Jó lesz lassan túl lenni a borongós, sötét, hideg napokon, bár távol a Fagyosszentektől ez még messze nem a tél lecsengése... A fenti képeken a tavalyi virágmentésből felcseperedett…..