Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pensive

254 bejegyzést írt és 417 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy néz ki, hogy Ukrajnának szüksége van még egy kis pénzre, ha nem akarnak csődbe menni.   Ukrajnának a fizetésképtelenség elkerülése érdekében 2015-ben további 15 milliárd dollár nemzetközi pénzügyi segítségre van szüksége - jelentette ki Arszenyij Jacenyuk ukrán…..
Az lehet, hogy a jelenlegi a világtörténelem lehető legdemokratikusabb ukrán kormánya - legalábbis így tanítják - a politikai kultúra nem sokat változott.   A szokásos ökölpolitizálás a törvényhozásban:     A küzdelem azért robbant ki, mert nem mindenki értett egyett…..
Ha valamiről megismerszik a jóféle magyar balfasz, akkor az az igénytelenség. Nem azért, mert szarul élünk, és nem azért mert nincsenek előttünk követésre érdemes példák. Hanem mert tényleg semmi ingerenciánk nincs arra, hogy a kötelező minimumnál egy kicsivel többet hozzunk…..
(Recept: akárhány személyre) Hozzávalók: Végy valamely témát, amely kellőképp trendi, polkorrekt és progresszív. Fontos, hogy hiányos információkra, féligazságokra és hiedelmekre alapozz, úgy lesz a végeredmény igazán íncsiklandó. Keríts elibe bulváros felhangú,…..
Pensive 2014.08.01 14:18:16
Nakérem, itt a rekompenzáció:

index.hu/belfold/budapest/2014/08/01/igy_mentett_eletet_egy_bkv-sofor/

Leszóltak az agitprop irodából, és hopp meg is született a cikk, miszerint mégiscsak ember a buszsofőr is. Helyreállhat a lelki béke, mindenki továbbhaladhat, nincs itt semmi látnivaló.
Pensive 2014.08.03 17:13:16
@álfirkász: Tényleg eltüntette. Bájos. Ez önmagában megérne egy újabb posztot.
Pensive 2014.08.03 18:38:56
@álfirkász: Nem, sajnos csak az egyiket láttam, amin ordítozoitt az előtte haladó autósnak (!), hogy illető ne telefonáljon... Lementette valaki a videókat?
Most lett elegem végérvényesen az indexből, a pofátlan hazugságokból, a bújtatott antiszemitizmusból, a hírek szándékos elferdítéséből, a ballib agymenéshez nem passzítható információk elhallgatásából, az erőltetett, kényszeres píszi diktátumokból. Így tehát a…..
Belsőség Róma! 2014.07.26 10:29:01
Tényleg csak kicsit bénázott az alapjárat, de egyre többször, no meg gázrángatásra kicsit füstölt is. A gyújtásra gyanakodtam, hiszen azóta rakoncátlankodott a motor, amióta a Monfalcone-Modena útszakaszon többször ronggyá áztunk, majd a legdurvább özönvízben elhajtottunk…..
Pensive 2014.07.27 08:38:53
@eLzsÉ: "Mondjuk, hogy nincs szerencséje és Antonio nincs otthon, akkor mi van?
Egy olyan valamivel elindulni családdal, ami 1500 km után a vakszerencsére van bízva, az probléma.
"

Nincs a vakszerencsére bízva semmi, ne aggódj. Olyan a világon nincs, hogy beírjuk a gugliba, hogy akármilyen klub plusz helységnév, és pattan a brigád. Felfogni is képtelen vagyok, hogy ezt valaki egyáltalán elhiszi, annyira bornirt.

Ez az egész trip egy gigantikus átverés.
Pensive 2014.07.27 10:55:17
@Csikós Zsolt: Látom elfogytak az érveid. Szörnyen röstellem, de sajnos akadnak még gondolkodó emberek, ha fogytán is vannak, akik azt a mérhetetlen mennyiségű, szándékos ferdítést, félretájékoztatás és hazugságot, amit a magyar mainstream legolvasottab lapjának hasábjain tapasztalnak - nem veszik be csípőből. Ezt a meseszerű roadmovie-t, ami most készül, olyan mennyiségű csodás véletlen tartkítja, hogy tipikusan erre szokták mondani a tőlem sokkal okosabbak, hogy nem életszerű.

Hogy megtervezitek centire a napokat előre - az sem. Kettőkor városnézés, négytől ötig strandolás, hattól hétig autószerelés. És mi történik, ha a gyereknek nincs kedve feljönni a strandról? Ha a feszített program egy dugó, útlezárás miatt megcsúszik pár órát? Ha a nejnek inkább pihenni támad kedve a két srác mellett, semmint hogy a döglesztő kánikulában romos templomokat bambuljon? No persze ismertem olyanokat is, még anno, amikor az első magyar hordák kezdték ellepni az olasznak hazudott északi territóriumokat (i.e.: Bibione, Lignano, Iesolo), hogy a család MINDENT megtervezett előre, még azt is hogy reggelire hány szelet pirítóst, és hozzá mennyi parizert (szigorúan otthonról hozva) fognak elfogyasztani. Azt hittem ennek már trallala, de úgy fest, tévedtem.

Hogy Te még a nyaralás alatt is csak abban leled örömöd, hogy prehisztorikus roncsokba lehelj életet, gondolkodás nélkül elhiszem. Hogy t. nejed is, azt már csak erős fenntartásokkal, de aláírom, a nőket viszonylag könnyű idomítani. Ellenben hogy egy 12 éves, egészséges fiúgyermek egy csühögő romhalmazban izzadva, hol-hol lerohadva találja meg az olaszországi nyaralás örömét - ezt kizártnak tartom.

Ismételten sajnálatomat fejezem ki, hogy képtelen vagyok a józan eszem egy rekesz kőbányaiba temetni, és gondolkodás helyett bambán hurrázni - ám amíg kommentelni lehet, addig sajnos tőlem, akinek a morgásra van iparengedélye, nem szabad mást várni.
Pensive 2014.07.27 13:56:40
@nordea: "Már miért ne lehetne ezt az utat megcsinálni?"

Én ezt egy szóval sem mondtam. Megfelelő felkészültséggel és elszántsággal bármit meg lehet csinálni. Én pusztán azt vonom kétségbe, hogy a négytagú Csikós család egy efféle teljesítménytúrával tölti a nyaralását.
Ebben maradtunk A Tanú - 2014 2014.07.27 11:29:26
Ha holnap a mainstrem megírja rólad hogy embert öltél, kár is tiltakozni, semmi értelme. Ha azt mondták, az úgy is van. Hiszen megírta a zojság. A szenzációt átveszi a többi orgánum, lerohannak, csámcsognak habzó szájjal, egészen addig amíg egy ország akar eltiporni.…..
Tegnap (de mire otthon a kollégák kiteszik a posztot, az olvasóknak már tegnapelőtt lesz) alapvetően sima utunk volt Budapestről Balatonföldvárra, ha leszámítjuk a pakolás kitalálásának kínos óráját. Sajna mire Földvárra értünk, a kocsi telefosta magát váltóolajjal, azt…..
Pensive 2014.07.21 14:05:04
@Swind: Nem volt az. Egy olcsó, silány tömegcikk volt - az ma is. Ne is gondolja senki hogy van ember a földön, aki ilyennel elindul a nagyvilágba, pláne az egész pereputtyal.

Valaki felhajította egy trélerre, és most gyártja vele a fotókat a cikkekhez, míg Csikósék valami jólfelszerelt tesztautóval barangolnak - ha egyáltalán, és nem valahol egy medence partján süttetik magukat.

A fizetett bérhurrázók már csak a hab a tortán.

Hja kérem, így készül az index.
Mire ezeket a sorokat olvassák, mi már feltehetőleg az M7-esen vánszorgunk olyan bő nyolcvanas tempóban Trieszt felé a 49 éves Autobianchival, hátunk mögött a tableten filmbe bambuló két gyerekkel, az ő hátuk mögött azzal a szerény cókmókkal, amit egyáltalán vihetünk…..
Pensive 2014.07.20 23:44:46
@Csikós Zsolt: Méltányolom, hogy foglalkozol a kommentekkel, annak ellenére, hogy -elméletileg- a szabadságodat töltöd. Ha jól értettem, miszerint "...Sienára asszem 2 óra van betevezve...", akkor már nem csak azért sajnálom azokat a szerencsétlen gyerekeket, mert ebben a pléhdobozban nyomorogva, a dögletes kánikulában fulladozva kell a benzingőzben aszalódjanak (nem mellesleg konstans életveszélyben). Ha az un. program ilyen feszített, akkor ez egy kényelmes utazóautóban is kínszenvedés volna.

Igazi pihenés lesz. Elnézést érte, de csak ez jutott eszembe:

www.youtube.com/watch?v=F8IImO6b3L0

Még a szín is stimmel.
Előrebocsátom: eszem ágában sincs a Kerényit védeni. Pusztán a józan, egészséges konzervativizmus nevében kérem ki magamnak hogy azt állísd: csak az minősülhet kultúrlénynek, akinek kiáll egy fasz a seggéből. Ideje volna tudomásul venni, hogy ez a fajta degeneratív demagógia,…..
Ebben maradtunk Zorigo 2014.06.06 07:55:55
Kitartóan bugyog a műhiszti az Origo kondérjában, amelynek parazsára minden nap újabb adag rőzsét dob a balliberális süketelés. Engedtessék meg nekem, hogy lefordítsam újságíróból magyarra: Az Origót, a tulajdonos Magyar Telekom, nyilvánvalóan át akarja alakítani, amelyhez…..
A fenntartható fejlődés még ismeretlen fogalom volt, amikor Dénes Ágnes egy búzafölddel hekkelte meg a manhattani hétköznapokat. Elvette, gondozta, majd learatta a búzát, a szalmát pedig a város rendőrlovainak adta. A világ egyik legelismertebb land art művésze, még sincs róla…..
Még csak pár hete járják Manhattan utcáit, máris ők a legismertebb lángossütők a magyar sajtóban. Furgonjuktól letérdelt a kinti ÁNTSZ, de a rendőrökkel nekik sem könnyű. A Lángos Truck ötletgazdájával beszélgettünk. Zsolt született vendéglátós. Egyik kezével…..
Pensive 2014.05.17 17:11:30
@élhetetlen: Sok agymosott barom, akinek a vasfüggöny szemellenzője mögül teletömték a fejét azzal, hogy gulás, túrórudi, meg a lángos. És micsoda rettenetes hungarikum, és ilyen csak itt van, mert mi magyarok... Hazugság az egész. A magyar mindent lopott. Amit nem - azt is, csak még nem derült ki.

Különös tekintettel egy olyan termékre, aminek az eladásából generációk keresték magukat betegre, pedig abba még élesztőt sem igen raktak, jóformán kalkulációból készült.
Pensive 2014.05.17 17:13:44
@M. Péter: Meg még nagyon sokan:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_fried_dough_foods

Többek közt a magyarok is. Plusz a fél világ, ha nem az egész.
Pensive 2014.05.22 10:03:11
@sihto: "jóval nagyobb mértékben járultunk hozzá a világ összkultúrájohoz jelenleg is visszük a magyar dolgokat külföldre"

Bullshit. Ócska, süket, hazug duma. A magyarok kizárólag sírásban, depresszióban, irigységben, hisztériában, alkoholizmusban, és öngyilkosságban, valamint ügyeskedésben, zavarosban halászásban, lopásban és hazudozásban jeleskednek. Abban, hogy hogyan magyarázzák saját sikertelenségüket, és tehetségtelenségüket mindig, valaki más hibájával. Hogy hogyan kell légből kapott sületlenségeket inventálni, amivel a saját (hőn áhított) fensőbbrendűségüket bizonygatják.

A világ mindenközben azt sem tudja, kik azok a magyarok - nem is érkdeli őket. Aki valamiért nagyon a mélyére ás, maximum odáig jut, hogy egy egzotikus törzs, valahol a balkán segglukán.
Ebben maradtunk Rémálmaim 2014.05.20 11:25:10
Kocsit mostam, de rajtakaptak. Egy ifjú, ám annál harcosabb tekintetű csitri, grínpíszes pufajkában megállt a kerítésem mellett, és megszólított. Eképp csevegtünk: - Elnézést uram!- Tessék.- Hallott már a víznélküli kocsimosásról?- Hogy miről?- Lehet kapni olyan…..
Turbófeltöltőt vásárolna, motort csapágyaztatna, vagy inkább elmenne tíz napra a Balatonhoz a családjával? Érdemes az autó karbantartására odafigyelni, sok pénz múlhat rajta. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Pensive 2014.05.09 10:37:21
@vasgyuszi: Legjobb tudomásom szerint, ez a csereperiódus csak a PSA benzinesekre volt érvényes. A dízelek (az 1.6 és 2.0 HDI legalábbis biztosan) esetében 20e/1év volt korábban is.
Pensive 2014.05.09 11:03:04
@novothauto: Nyilvánvaló. Az én végkövetkeztetésem ugyanis az, hogy az eltömődött olajszivattyú is csak tünet. Hiába szedem le évente az olajteknőt, és pucolom ki azt a szűrőt (ki lehet egyáltalán pucolni rendesen?), ha x egyéb ok miatt rendellenes lerakódások képződnek. Sőt, szerintem a meghibásodott befecskedezőfej is tünet (elégtelen minőségű gázolaj pl.).

Rémtörténeteket mesélnek a szerelők, 120e km. alatt tönkremenő nagynyomású szivattyúkról, és befecskendezőkről, ráhozva a frászt az egyszeri autósra, aki emiatt inkább rémülten eladja az autóját, és vesz egy benzinest. Ismerek Peugeot 407 tulajt, aki rettegésben élt a szerelője miatt, amíg nem cseréltette le a 110 ezret futott autója vezérlését (gyári csereperiódus: 240e km. vagy 10 év).

Imádom, amikor a csillogó szemű tudatlannak lukat beszélnek a hasába, vékony olajról, ami "feltöri a száját" a verdának, hiszen az már 200 ezret futott - haldokló turbóról, ami szolidan felvisít mikor felpörög. Ahogy gondterhelt arccal adják elő a kifogástalan, 240 ezres futású dízel, schaffhausenként járó motorját hallgatva, hogy "Mennyi? Aha. Na majd most jönnek a bajok..."
Pensive 2014.05.09 11:50:27
@vasgyuszi: Áhh. Pardon. Persze, megfelelő kenőanyaggal, ideális körülmények között, szerintem nincs ok az aggodalomra. Nyergesvontatók, manapság 50-100 ezres periódussal futnak - autópályán, egyenletes tempóban. Meg persze van bennük egy hektoliter olaj.

Na pölö az sem mindegy egy személyautó esetében, hogy mondjuk 3, vagy 6 liter gyűjtögeti magába, és tartja lebegésben a szennyeződést.
Zách Dánielt, a totalcar minden lében kanál, wannabe leleplező, kisstílű szarkeverőjét, valaki a közeljövőben lilára fogja verni. Hozzáteszem: jól teszi. A stáb egyedüli tagjaként ő az, aki az autós közélet ún. visszáságaira feküdt rá, és minden erejét arra fordítja,…..
Pensive 2014.03.28 12:49:52
@vomit: Ez egy kémiai nonszensz. A motorolajban (akár ásványi, akár szintetikus) a használt motorba való betöltés után olyan kémiai folyamatok indulnak el (főképp savasodás), ami visszafordíthatatlan. Még ha van is technológia, a lebegésben tartott szennyeződések kiszűrésére (amit kétlek), akkor sem motorolaj az, ami a végeredmény.
Ebben maradtunk Kisszünet 2014.03.16 10:07:35
Lerágták a varjak a wifiantennát a kertben. We'll be back soon...
Ebben maradtunk Túl olcsó 2014.03.12 11:45:19
..az üzemanyag. Ugye nem csak nekem tűnik fel, hogy annak ellenére, hogy a forint napról napra, kitartóan zuhan, és erősen közelít a történelmi mélyponthoz, az üzemanyagárak nem emelkednek - sőt, csökkennek. Mi szokott lenni a bullshit az indok, amikor a MOL árat emel?…..
Németország, miközben békés eszközökkel, csendben megvalósította Hitler álmát, és Európa gazdasági mozgatórugója, az EU nettó befizetője, felelőtlen eurozóna tagállamok fenntartója lett - mintha kicsit túlzásba vinné a bűntudatot és az önmarcangolást. Angela Merkel,…..
Ebben maradtunk Csak nem? 2014.03.06 13:19:32
A USS George H.W. Bush, közeledik a Boszporusz felé, ahol áthaladva, szép lassan behajózik a Fekete tengerre. Ebből pedig még akármi is lehet. Mindeközben a krími parlament szavazásának eredményeképp, a félsziget csatlakozott Oroszországhoz.Ja, és mivel az Észt külügyminiszter…..
Ebben maradtunk Görög módra 2014.03.05 17:33:48
Ukrajnában bekövetkezett az államcsőd, ezt már napok óta tudjuk. A legfényesebb bizonyíték erre, hogy az Ukránoknak szánt, nemtudommilyen címen, és indoklással ajándékozott pénz kapcsán, elkezdték használni a bűvös szót: "El fogjuk küldeni javaslatainkat – mondta…..
Alighanem hamarosan befejeződik egy huszonéves bukdácsolás, amit a holnap történelemkönyvei egy külön fejezetben fognak megemlíteni. Ukrajna lesz a címe. Ezen rövid életű, és hamarosan megszűnő állam tartozott már, a monarchiától Lengyelországig szinte mindenhová, csak a…..