Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó Timi

62 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabó Tímea Pelenka az arcunkba 2018.08.23 10:40:42
  Orbán Ráhel pelenkaeldobása hitvány dolog még akkor is, ha ennél sokkal alávalóbb dolgokat követtek már el a férjével külön-külön és együtt is. Orbán Ráhel tette nem azért megvetendő, mert senki más nem szemetelt még életében, vagy, mert nincs ennél fontosabb ügy az országban. Azért kavart az…..
Szabó Tímea 2018.08.23 10:40:36
Kedves barátaim! Néhány nappal ezelőtt egy boltban álltam sorban, amikor egy mögöttem álló fiatal lány odafordult hozzám, és megköszönte, hogy a köztársasági elnök parlamenti beiktatásán a székemre felállva egy marionett-bábuval mutattam meg, amit ő is gondolt Áder Jánosról: azt, hogy Áder nem a…..
Kedves Barátaim! Azért vagyunk ma itt, hogy megmutassuk: mi kiállunk az elesettekért, kiállunk azokért, akikért más nem áll k, mi kiállunk a Fóti Gyermekvárosért, a Gyeriért! Azért vagyunk ma itt, hogy megmutassuk: ha jó és nemes ügyről van szó, összefogunk, és a végsőkig küzdünk, hogy elérjük…..
(fotó: MTI) 2016 a magyar emberek számára a gyász éve volt. Gyászolták a jólétüket, amit az elszegényedés váltott fel, gyászolták a mindennapokat, amelyeket a kényszerből külföldre kivándorolt szeretteik nélkül kellett tölteniük, és gyászolták a békét, a nyugalmat, amit Orbán Viktor állandó…..
(fotó: Sauer Patrik) Kedves, békeszerető barátaim! A köszönet hangján szólok ma hozzátok! Köszönöm, hogy eljöttetek, köszönöm, hogy időtöket, energiátokat, pihenéseteket áldozzátok fel azért, hogy megmutassuk: magyar emberek kiállnak magukért, kiállnak egymásért, kiállnak a béke és az…..
Kedves barátaim - ápolók, orvosok, egészségügyi dolgozók, betegek, hozzátartozók, honfitársaim! Amikor Sándor Mária megkért, hogy ápolóként szóljak ma hozzátok, megkérdeztem a kórházi kollégáimat, hogy miről is beszéljek. „Emeld ki az ápoló mögött az embert. Hogy mindannyiunk mögött egy szenvedő…..
Van egy másodikos fiam, Gergő. Él-hal a fociért. Nem így „neveltük”, ez jött magától onnantól kezdve, hogy felállt. Iskolai szünetekben a barátaival játszanak, iskola után az elsősökkel, bár ők nem mindig engedik be a másodikosokat. A hétvégén mi állunk be a kapuba, az a legjobb. Fél évente kétszer…..
Rengetegen osztják az Indexen tegnap megjelent egészségüggyel foglalkozó cikket azzal a felkiáltással, hogy végre valaki megmondja, mi a baj a betegellátással. Engem már a cikk első része, az „orvosbárós” is kicsit kiakasztott, noha valóban volt benne sok igazság. De arról is és erről a második,…..
(Fertőző betegszoba előtt a védekező- és fertőtlenítő szerek) Fizetés nap, mindenki nézi a telefonján a banki értesítéseket. Az ápolók zaklatottak, értik, de azért mégsem, hogy megint miért ilyen kevés. Nézd meg! – mutatják a telefonjukat nekem is. „204 órás munkáért márciusban 125 ezer forint.”…..
(Emeleti női mosdó, amit betegek, látogatók, nővérek közösen használnak. A mosdó mellett található ez a szék.) Elöljáróban két pontosítás az előző bejegyzéshez. Pontatlanul írtam, hogy 260 ezer forint áll egy hónapban rendelkezésre a kardiológián eszközökre. Ez az összeg 20 napra áll rendelkezésre,…..
(Belgyógyászat - kardiológia, nővérszoba)   Pénteken reggel megkezdtem az egy hónapos kórházi munkát. A belgyógyászaton, ahol segédápoló vagyok, szinte kizárólag idős bácsik és nénik fekszenek, többen sajnos a végstádium állapotában, magatehetetlenül. Többen vannak, akiket nem látogatnak vagy csak…..
„Emlékművet az ártatlanul megölteknek vagy járványban elhunytaknak szoktunk emelni, hogy megkérdezzük Istent, miképp engedhette megtörténni mindezt.” – mondta Balla Zsófia a Szépírók Társasága és a Beszélő közös fórumán. Fontos mondat. Tragikus mivoltában is…..
  Balog Zoltán Emberi Erőforrás Miniszter és Czibere Károly Államtitkár részére   Tisztelt Miniszter Úr, Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt napokban elkeserítő vita alakult ki a magyarországi gyermekéhezéssel kapcsolatban. A civilek által elkészített Nemzeti Minimum…..
1956. október 23-án arra szokás emlékezni, hogy volt egy olyan pillanat az ország életében, amikor egy irányba ment az a sokaság, amely radikális változást akart. Ezen a napon Gréczy Zsolt azzal örvendeztetett meg, hogy az, hogy én mit gondolok, az „érdektelen”. Ez még egész…..
A múlt héten Szegeden és Röszkén jártam, hogy személyesen tájékozódjak a szerb határnál lévő menekülthelyzetről. Szívszorító volt, amit ott láttam. Több száz elcsigázott, kétségbeesett, megalázott ember, köztük anyák csecsemőikkel, akik a háború elől menekültek,…..
A magyar közéleti viták egyik visszatérő témája a „rendezzen-e Magyarország olimpiát” kérdése. A MOB mai közgyűlésen úgy döntött, hogy támogatja a 2024-es olimpiai és paralimpia pályázati szándéknyilatkozatának benyújtását. Nem kell fejszámoló-művésznek vagy…..
  „A következmények nélküli Magyarországon ez szinte törvényszerűen vezetett oda, hogy az egyébként külföldiek által is előszeretettel látogatott terünkön lényegében egy illegális szemétlerakót alakítottak ki a »tüntetők«. Kövek, fadarabok, bőröndök, papírszemét,…..
Távolról sem szójáték a cím, ez a magyar rögvalóság. A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ egyik nővére fekete ruhában tiltakozott, miután egy jó ideje már nem fizetik ki neki és társainak a túlórákat. Ők a magyar egészségügy…..
Habony „hasba rúglak” Árpádhoz tartozó Századvég a minap kinyilatkoztatott alapjövedelem-ügyben: Orbán Balázs kutatási igazgató szerint az alapjövedelem káros, igazságtalan, fenntarthatatlan abszurditás, ráadásul Alaptörvény-ellenes. Orbán nemcsak téved és…..
Mozgalmas napok vannak mögöttünk, és még mozgalmasabbak várnak még ránk. A hét közepével világossá vált mindenki számára, hogy a Quaestor-botrány nem egyszerűen szabadjára eresztett brókerek pusztító tevékenysége, hanem a kormányzati szintre emelkedett bűn és kriminológia…..
(fotó: civilsocietytimes.com) „Legyen mindennap nőnap!” – hangzik minden év március 8-án a felkiáltás, amely a nemzetközi nőnap alkalmával végigsöpör az országon. Pártállástól függetlenül jobb- és baloldali politikusok, közszereplők, médiaszemélyek adják ki lelkesen…..
fotó: szon.hu  Csodájára járt a sajtó, hogy Vona Gábor micsoda korszakos beszédet mondott évértékelőjén, s már-már ott tartott a netes értelmező közönség egy része, hogy higgadt államférfit lásson a Jobbik pártelnökében. Most nem vagyok cinikus, valóban veszélyes…..
Az utóbbi időben a Fideszes közbeszédet eluralta a bevándorlóktól való hivatalos rettegtetés. Orbán figyelmeztet, Rogán a Keletiben őrködik, Bayer Zsolt pedig „bekussoltatja” Goodfriendet, aki az etnikai sokszínűség mellett teszi le a voksát. Ahogy a Vastagbőr blog írta, úgy…..
Kép forrása: nol.hu Régi toposz, hogy a baloldali politikusok csak egymással vannak elfoglalva, a társadalom problémáira érzéketlenek, az meg végképp távol áll tőlük, hogy megoldást is találjanak az emberek mindennapi problémáira. Bezzeg a Jobbik! Vona Gábor szombati…..