Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bátyi Zoltán

59 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belami Belami nézőszáma 2015.03.02 14:30:50
Belamikám, eljött a maga ideje. Mehet fagyoskodni a focimeccsre, mert elkezdődött a tavaszi szezon – vigyorgott a külváros nyugalmazott szépfiújára Cink Enikő, és közben akkorát kacsintott, hogy alig mosott műszempillája belepottyant a sör habjába. A Zsibbadt brigádvezetőben…..
Belami Belami simicskázott 2015.02.09 15:49:18
Na, akkor most ki is itt a bunkó? - kérdezte Snájdig Pepi, és arca olyan talányos vigyorba öltözött, hogy Béla, a falon gubbasztó, piacról származó légy ijedten rezzent össze. Attól tartva, Pepi nem kérdez, inkább provokál, és a Zsibbadt brigádvezető nevét viselő kocsmában…..
Belami Belami nem érti 2015.01.30 12:05:35
  Elárulná, mit keres olyan cikázó szemvillanásokkal a napilapok hasábjain? - állt Belami mögé Snájdig Pepi a Zsibbadt brigádvezető nagytermében. Írhatnám úgy is: a Panel Pál lakótelep elhíresült kocsmájának egyetlen termében (nem számítva a budit, ahol eddig már 328…..
Belami Belami kulturált sörnapja 2015.01.22 14:07:03
Aztán tudják-e maguk, milyen nap van ma? Az esős, a hideg, a januári, egyszavas válaszokat nem fogadom el - nézett körbe a Zsibbadt brigádvezetőről elkeresztelt kocsma törzsközönségén Belami. A törzsközönség is nézett, jobbára kifele a fejéből, de oly bánatosan, hogy Béla, a…..
  Aztán tudják-e maguk, milyen nap van ma? Az esős, a hideg, a januári, egyszavas válaszokat nem fogadom el - nézett körbe a Zsibbadt brigádvezetőről elkeresztelt kocsma törzsközönségén Belami. A törzsközönség is nézett, jobbára kifele a fejéből, de oly bánatosan, hogy…..
Belami Belami fogadalma 2015.01.13 10:00:26
Amit én egyszer megmondok, az meg van mondva - csapott az asztalra Bika Jenő a Zsibbadt brigádvezető emlékét nevében őrző kiskocsma sarki asztalánál. Eközben tekintete cikázva vizslatta, akad-e olyan a Panel Pál lakótelep kulturális központjában, aki kételkedik ebben az emberiség…..
Belami Belami újévi pohara 2015.01.03 17:53:27
Ha mindenki kellő módon kijózanodott a szilveszteri alkoholgőzös mámorból, talán itt az ideje, hogy méltó komolysággal, meg egy poharas koccintással köszöntsük az újesztendőt, amire 2015-öt írtak. Ezt a szépséges mondatot nem más, mint Belami, a külváros nyugalmazott…..
Belami Belami Európát félti 2014.06.27 11:45:25
Na, uraim, megtelt a repülő, több csapatot már nem fogadnak! – állt fel a Zsibbadt brigádvezetőről elkeresztelt kocsma asztalától Minek Dönci, és úgy kiáltott bele a cigitörvény óta megtisztult légtérbe, mintha a nemzetközi légiforgalmi szakszervezet bízta volna meg…..
 Jaj nekem! Vége annak a jó kis izgalmas magyar NB I-nek, és nem nézhetek mást, csak ezt az unalmas foci világbajnokságot - nyújtózkodott recsegő-ropogó székében Smúz apu. A Zsibbadt brigádvezető emlékét őrző kocsma közönsége – amely éppen a körmét rágta izgalmában, ki…..
Belami Belami uniós fizetése 2014.06.13 13:33:58
"Hogy én mekkora egy lendkerekes ökör vagyok! Annyi eszem sincs, mint egy műanyag gőzmozdonynak, mint egy rozsdás hajboronának, mint egy csicsergő elefántfókának - jajongott Smúz apu. Tette mindezt a Panel Pál lakótelep méltán híres kocsmájában, aminek bejárata fölött…..
Bátyi Zoltán: Tárcák 2014.03.29 21:50:35
Édesapám emlékére   És apám félt a haláltól is. De azon az ukrajnai úton csak markolta a motorbicikli kormányát, és a télről maradt tavaszi hidegben is úgy forrósodott a teste, mint akit az otthoni kemence melegít. Homlokán csöppekké állt össze az izzadtság, majd…..
Délután, esőt dobáló felhők elől menekült a kocsmába. Hónapos füst csavarodott nyakába, büdös pálinkagőzből rohant rá a ricsaj, de mégis bólintott, udvariasan, mintha köszönne. Dehogy figyelték. Csak a csapos rántotta föl a fejét, s küldött egy faggatózó…..
És akkor azt vágja bele a képembe, érted, az én képembe, hogy mondhatok neki bármit, ő az orvosi egyetemre adja be a jelentkezési lapját. Mert hogy doktor akar lenni, naná, még hivatástudata is van. Taknyos, tizennyolc éves kölyök, és engem oktat. Azt hiszitek, szép szóval meg…..
Belami Belami 240 milliója 2014.02.17 21:36:17
– Gondolkodom, nagyon gondolkodom, sőt mi több, töröm a fejem – verte bele az egész homlokát az asztal sarkába Smúz apu. Történt mindez a Zsibbadt brigádvezető emlékét őrző Panel Pál lakótelepi kocsmában, 2014 februárjának bús-borongós délutánján, amikor az utcát eső,…..
"A sors olykor tervének eszközéül jelöl ki, saját kegyetlensége cinkosává tesz bennünket anélkül, hogy észrevennénk." (Diego Marani olasz író és műfordító)  "Csak ne néztem volna a szemébe, abba az átkozott, feketén csillogó szemébe. És sose láttam volna a…..
Belami Belami karácsonyi vására 2013.12.19 10:06:23
„Azt a notbukot akarom, értsd már meg, nem tudok élni nélküle!” – üvöltötte a hiperszupermarket közepén toporzékolva a gyerek, rengett a föld, az áruház fölött megremegtek a csillagok, de leginkább az anyja érezte úgy: még egy perc, és a fejére szakad az álmennyezet. De…..
– Ha...lasz...le? Was is das? – Specialitét kaja. Szegedi híresség. Nagyon fájin. – Nem érti, mit erőlködsz? – Ha érti, ha nem, most ez kap, oszt annyi. Van már harminc éve, hogy ez a beszélgetés elhangzott az egyik Tisza-parti halászcsárda díszesen megterített…..
– De miért szaladnak a fák? Apa, miért szaladnak? – kérdezte a fiú. – Nem szaladnak. A vonat vágtat, hallod, hogyan zakatolnak a kerekek, és ezért tűnik úgy, mintha a fák szaladnának – válaszolt a férfi mosolyogva, majd felnevetett, és ezt a nevetést nem tudta elfojtani,…..
– Ezt nem hiszem el! Hogy a XXI. század elején, amikor már a telefon is okosabb, mint az ember, a világ más részein kétszáz emeletes felhőkarcolókat építenek, meg olyan villámgyors vonatot, ami még el sem indult, de már meg is érkezik, nálunk négy és fél millió ember szörnyű…..
– Akkor fogd meg, és szépen vidd el beváltani? – mondta az asszony, miközben álltak a széttört cserépmalac romjai fölött, gyér napfény világította meg a szobát, ami ettől inkább hasonlított ravatalozóhoz, mint egy lakás agyonlakott nappalijához. – De miért én vigyem?…..
Hát nem ezt akartátok? Nem esőért könyörögtetek, amikor másról sem szóltak a hírek, mint hőségriadóról, megdőlő meleg rekordokról, a belvárosokban osztogatott vizes palackokról, és ájulástól rettegő emberekről, akikre úgy fonta rá csápját a tikkasztó nyár, mint egy…..
Amikor rám kattintották a lakatot, talán még örültem is. Legalább kinyújtóztathatom megfáradt csontjaimat, pihenek, átalszok néhány tucatnyi éjszakát. – Megérdemlem – motyogtam én, kótyagos, ki tudja hányszor átdorbézolt éjszaka után – hiszen átgyalogolt rajtam már…..
Ízt nem érzett, csupán a szomjúság gyötörte. Kiszáradt a szájpadlása, nyelve odatapadt a fogaihoz, száját szólásra nyitni sem bírta, csupán hörgés, áldozatára leső, hajnal hidegében remegő vad nyüszítése tört fel a torkából, amikor a bosszúra gondolt. Arcán, bőre…..
Belami Belami közlekedik 2013.09.19 21:36:56
„És az anyukádat, azt a lánctalpasat nem akarod véletlenül szexuális örömökben részesíteni?” – üvöltött Belamira rendkívül kulturáltan egy autós a szomszéd sávból, és Belami, a külváros nyugalmazott szépfiúja megnyugodott. Nem tévesztette el az országot, még mindig…..