Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyarosijulia

175 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Egyedül Istenre támaszkodom, benne van reménységem. Egyedül ő véd meg, ő ment meg engem, ő az én védelmezőm, és engem nem győznek le. Szabadulásom és becsületem Istentől függ, ő az én erős oltalmazóm, ő az én menedékem." (Zsolt 62,5–7 GNT fordítás) Mindig lesznek olyan emberek, akik…..
„Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát" (Zsidókhoz írt levél 12:1). A hazai pálya előnye rengeteget…..
„Ne félj, Pál, te biztosan kihallgatásra kerülsz Cézár elé! Sőt, Isten, az Ő jóságában, biztonságot adományozott mindazoknak, akik veled vannak a hajón." (ApCsel 27,24 NLT fordítás) Sokszor a csapások, amiket elszenvedünk, saját tetteink vagy döntéseink…..
„Mert a Szentlélek, Isten ajándéka, nem azt akarja, hogy féljünk az emberektől, hanem hogy legyünk bölcsek és erősek, szeressük őket és élvezzük a társaságukat." (2Timóteus 1:7, TLB fordítás) Ha valakivel kapcsolatot akarsz kialakítani, akkor neked kell megtenni az első lépést. Ez sokszor…..
„Az Úr gondot visel mindazokról, akik Őt szeretik." (Zsolt 145:2 NIV fordítás) Amikor csordultig telve vagy Istennel, sosem kell félned a jövőtől. Az Ő jósága és kegyelme veled vannak minden nap. A Jó Pásztort követed, Ő pedig előtted halad a botjával és vesszőjével. A…..
„Aki önzést vet, figyelmen kívül hagyva mások szükségeit, – figyelmen kívül hagyva Istent! – gyommal telt termést fog aratni. Minden, amit az életéből felmutathat, csak a gyom lesz! De az, aki Istennek válaszolva vet, és engedi, hogy Isten Lelke elvégezze a növekedés…..
„Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megmenekül.” (János 10:9 NASB fordítás) Életed során nagyon sok ajtó előtt fogsz állni. Lesznek ajtók a boldogság, a szomorúság, a siker vagy a kudarc felé. Némely ajtó csapda, némely pedig lehetőség. Életed során…..
„Dolgozz és végezz el mindent hat nap alatt minden héten, de a hetedik nap a nyugalom napja Istened, az Úr dicsőségére." (2Móz 20:9-10, NCV fordítás) A pihenés és a kikapcsolódás annyira fontos, hogy Isten beillesztette a Tízparancsolatba – olyan parancsolatok mellé, hogy…..
„Ne aggódjatok, és ne legyetek dühösek, ezt mondta nekik Jézus. Higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.” (János 14:1, GNT fordítás) Nem kell a hátralévő életedet folyamatos aggodalmaskodással, feszültséggel vagy idegeskedéssel töltened, a gyomrod sem kell folyton…..
„[Isten] tudja, hogy miből készültünk, Ő emlékezik, hogy por vagyunk.” (Zsolt 103:14 GNT fordítás) A bukásaid nem lepik meg Istent.  Számít ezekre. Ő tudja, hogy miből készültünk – mert Ő alkotott minket. A Biblia ezt írja: „[Isten] tudja, hogy miből…..
„A Jó Hír megmutatja, hogyan teszi Isten megigazulttá, a maga számára elfogadhatóvá az embert.” (Róma 1:17, NCV fordítás) A megigazulás, megigazultság és igaz lényeges szavak a Bibliában, és több százszor fordulnak elő. A Biblia azt mondja, hogy Isten szereti az igazságot,…..
„Hallottatok Jézusról és megtudtátok az igazságot, ami tőle származik.” (Efézus 4:21, NLT fordítás) A személyes változás titka nem az akaraterőben rejlik. A titok az, hogy tudd az igazságot és nézz szembe vele! Ismerned kell és szembe kell nézned az igazsággal…..
„Ha az emberi természet irányít, halál lesz az eredménye; ha a Szentlélek vezet, a jutalom élet és békesség... Akik az emberi természetüknek engedelmeskednek, nem lehetnek kedvesek Isten előtt." (Róma 8:6 és 8, GNT fordítás) Ha megtanuljuk kezelni az érzéseinket, megkaptuk a lelki nyugalmunk…..
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító,…..
„Térjetek meg Istenetekhez, az ÚRhoz! Mert kegyelmes és irgalmas ő, türelme hosszú, szeretete nagy, és megbánja, még ha veszedelmet hoz is." (Jóel 2:13 NIV). Gyakran egy idealizált és romantikus kép van előttünk az első karácsonyt megelőző napokról. Mindenhol…..
„Így megtudják Isten titkát, aki Krisztus maga. Ő a kulcs, amely megnyitja Isten bölcsességének és tudásának minden rejtett kincsét." (Kol 2:2-3 GNT fordítás) Hogyan szerezhetsz bölcsességet? Egyszerűen eldöntöd egy nap, hogy összeszedsz minden bölcsességet, amire szükséged van? Újévi…..
„Isten megáldja azokat, akik kedvesek a szegényekkel, mert ha bajba kerülnek, megmenti őket az ÚR. Az ÚR megőrzi, és életben tartja őket, nyilvánosan megtiszteli őket, és elpusztítja ellenségeik erejét.” (Zsolt 41:1-2, TLB fordítás). Némely ember olyan, mint a…..
„Bármi történik, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.” (1Thessz 5:18 GW fordítás) A hála a világon a legegészségesebb emberi érzés. Valójában megerősíti az immunrendszert a betegségekkel szemben. Ezenkívül, a…..
„Mert Isten országa nem csak sok beszéd, hanem az Isten ereje által való élet.” (1Kor 4:20 NLT fordítás) Szükséged van Isten erejére ahhoz, hogy teljes életet élj. A Bibliában azt olvassuk, hogy „...mert Isten országa nem csak sok beszéd, hanem az Isten ereje által…..
„Mert az Úr mindig jó. Ő mindig szeret és kedves, és az Ő hűsége nemzedékről nemzedékre tart." (Zsolt 100:5 TLB fordítás) Ha az a tudat, hogy kicsoda Isten meghatározza az imádságainkat, akkor milyen is valójában Ő? Istennek sok tulajdonsága van. Ő mindent tudó, mindenható, mindenre képes, és…..
„Ügyeljetek arra, hogy senki se essen el Isten kegyelmétől" (Zsidók 12:15a LB fordítás) Hogyan tudsz megnyugodni Isten szabadító kegyelmében? 1. Vedd észre, hogy senki sem tökéletes. A Zsoltárok 119:96 azt mondja: „Semmi sem tökéletes, csak a te igéd." (LB fordítás).…..
„Dicsőítsétek az Urat minden jövedelmetek első részének odaáldozásával.” (Példabeszédek 3:9a, TLB fordítás) Amikor kisgyermek voltam, rendszeresen vásároltam, vagy magam készítettem giccses kis ajándékokat a szüleimnek. Ha visszatekintek rájuk, valóban esetlen…..
„Tölts időt a bölcsekkel, és magad is bölcs leszel, a bolondok barátja viszont szenvedni fog.” (Péld 13:20, NCV fordítás) Hallottad már a régi mondást, hogy „Ha a sasokkal akarsz szárnyalni, nem szaladhatsz a pulykákkal"? Ha bölcs akarsz lenni, körül kell vedd magad bölcs…..
magyarosijulia 2018.09.21 19:51:48
@Nagy Guszti: Semmiképpen nem, a kép ehhez a bekezdéshez kapcsolódik: „Ha remete lennél, és felköltöznél egy hegynek a tetejére, ahol egész életedben csak csendben ülnél és könyveket olvasnál, igencsak nagy tudásod lenne, a bölcsességben viszont nem tudnál növekedni." – pont azt hivatott illusztrálni, hogy így esetleg okos, de nem bölcs lesz az ember. De elhiszem, hogy félrevezető lehet, köszönöm az észrevételt!
„Mindannyian felelősek vagyunk a saját életvitelünkért." (Galáta 6:5, NLT fordítás) A döntéseid jóval hatalmasabbak, mint a körülményeid. Lehet, hogy nem tetszik, hogy mennyire bonyolult most az életed, de egy pár dolog kivételével, semmi sem kényszerít arra, hogy…..
„Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!" (Máté 25:21) A pénz a hűséged döntőpróbája. Isten sokkal inkább használja ezt a hited felméréséhez, mint bármi egyebet az…..