Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egyenlítés Kollégium

74 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2016. október 20-án Závecz Tibor tart előadást a közvélemény-kutatásokról. Az előadó közel 30 éve a terület képviselője, számos tudományos, közéleti és politikai közvélemény-kutatást végzett Magyarországon és nemzetközi területen egyaránt. Ígéretesnek és izgalmasnak ígérkezik az előadás! Én…..
Megjelent Szabóné dr. Kármán Judit:A magyarországi cigányság I. (cigányok és romák) könyve a Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió (2016) gondozásában. A könyv izgalmasat tartalmát illusztrálja a kiadványról szóló rövid összefoglaló, mely a kiadó honlapján olvasható:…..
  Kutatási témám fókuszába a roma diákok beilleszkedési nehézségeit helyeztem, mert úgy gondolom, hogy bár hasonló problémákkal küzdenek, mint a hátrányos helyzetű nem roma társaik, de szociokulturális hátterük mégis egyéb dilemmákat is felvethet. Véleményem szerint ahhoz, hogy megfelelő képet…..
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapesti Javítóintézete Budapesten a Szőlő utca 60. szám alatt található. Az intézetben előzetes fogva tartásukat töltő 12-18 év közötti fiatal fiúk vannak. Az intézet 1995. évben elkészült büntető törvénycsomag rendelkezése értelmében 1996. május 1-től…..
Idősek otthonába általában olyan személyek vehetők fel, akik önmaguk ellátásáról nem vagy csak folyamatos segítséggel képesek gondoskodni, legalább napi 4 órát meghaladó ápolásra, gondozásra van szükségük. Ugyanakkor, ha valaki eléri a 80 évet, akkor makkegészségesen is beköltözhet. Az otthonok…..
A magyar fiatalok többnyire elégedetlenek az életükkel, politikailag szinte teljesen passzívak, leginkább sikeres vállalkozókként tudják elképzelni magukat, és minden mást fontosabbnak tartanak, mint hogy a társadalom hasznos tagjai legyenek. Nagyjából ez rajzolódik ki abból a kutatásból, melyben…..
AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA BUDAPESTI JAVÍTÓINTÉZETE ÉS AZ SZTE JGYPK ALKALMAZOTT TÁRSADALOMISMERETI TANSZÉKE "DIAGNÓZIS" CÍMMEL SZAKMAI KONFERENCIÁT RENDEZ A 2016. ÁPRILIS 6-án  9.00-15.30 ÓRA KÖZÖTT. sok szeretettel várunk minden érdeklődőt! Részletes programot lásd:…..
2015. októberében megkezdte munkáját a Migráció Kutatóintézet, mely nemcsak a kisebbségpolitika szakos hallgatók érdeklődését és szakmai hivatásához szükséges első lépésekben való segítségnyújtást, hanem a tudományterület erősödését és adott esetben az aktuális (témához kapcsolódó) kérdések…..
  A KÖZÖSSÉGI ÉRTÉKEK MŰHELYE  meghívja Önt Kádár Katalin előadására, melyben a DARU Közhasznú Egyesület által működtetett "Hova Tovább Tanoda" szakmai munkáját mutatja be.                                                               …..
Forrás: http://www.bekesmegye.com/bekes-megye-hirek/tiszteld-az-idoseket-hogy-hosszu-eletu-legyel ..
  Ezúton sok szeretettel meghívjuk Lajkó Dóra Ph.D adjunktus asszony társadalmi kérdéseket feszegető előadására, amelyet a MAGYAR IDŐSGONDOZÁS  HELYZETE témájában tart.    Az előadás helye: SZTE JGYPK (6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 6.) 1051-es terem Az előadás ideje:…..
A Közösségi Értékek Műhelye, az SZTE JGYPK Alkalmazott Társadalomismereti Tanszékének oktatói és hallgatói által alapított műhely ezúton meghívja Önt   Dr. Medgyesi Konstantin osztályvezető (Móra Ferenc Múzeum - Szeged) TRENDEK, TÖREKVÉSEK A MÚZEUMI KOMMUNIKÁCIÓBAN…..
(Forrás: http://vs.hu/mind/osszes/nott-az-eu-ellenesseg-az-eu-ban-0425#!s0) 30 százalékra is nőhet az unióval szemben inkább ellenséges képviselők aránya a következő Európai Parlamentben (EP) - derül ki a Political Capital legfrissebb Jobboldali Extremizmus Indexének (DEREX)…..
Kolozsi Ádám 2015. január 6-án az Index oldalán érdekes leiratot adott  Kertesi Gábor közgazdász szakember szegregációról szóló fejtegetéséről. Kertesi Gábor (az MTA KRTK Közgazdaság-tudományi Intézetének  kutatója) immáron több éve foglalkozik a cigány/roma…..
Egy újabb érdekes tanulmány műhelytagunk tollából...   Szegénység, tiltakozások, kirekesztés… 2014 Magyarországa rengeteg ellentmondással, társadalmi feszültséggel terhelt, aminek időközönként felszínre kerülnek olyan tünetei is, ami mellett nem mehetünk el szó…..
http://index.hu/belfold/2014/11/17/noi_puspok_szeretne_lenni_csatlakozzon_az_anglikan_egyhazhoz/ Véglegesen megszavazta a női püspökök szolgálatának engedélyezését célzó reformcsomagot hétfőn az anglikán egyház legfőbb szabályalkotó testülete. ..
Nagy Szilvia  tollából  (2014.november 13.) e szerencsésnek mondott napon érdekes összefoglalást kaphattunk arról, vajon ki segít(het) azoknak az anyáknak (inkább leendő anyáknak), akik isznak, drogoznak, esetleg prostituáltak és mindeközben gyermeket is várnak. A Józan Babák…..
Várunk mindenkit sok szeretettel az előadásra, majd az ezt követő kötetlen beszélgetésre! ..
Néhány elgondolkodtató, mégis egyenes üzenettel bíró diagram Észak-Amerikából, aminek célja, hogy belássuk, és átértelmezzük, miért is születnek konfliktusok a kultúrák között valójában. Sajnos, nem minden az arányokról szól. ..
Embertelenség, és erőszak a Közel-Keleten napjainkban. Az Iszlám Állam senkit sem kímél. ..
A történelmi Magyarország utolsó, egész területére kiterjedő, 1910-es népszámlálás[1] adatai szerint a Magyar Királyságban 1 900 003 német nemzetiségű polgár élt. A német közösség arányait tekintve az ország összlakosságának 10,4 %-át tette ki, mely reprezentáns adat…..