Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bolsi Buster

0 bejegyzést írt és 1327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Svédségek Svéd korona 2020.03.13 20:49:57
A nemzeti fizetőeszköz is betegeskedik már egy ideje, de az igazi baj a svéd kormány koronavírussal kapcsolatos kríziskezelésével van. Magyarországon keveset hallani egyelőre a svédekről, de ez hamarosan akár meg is változhat. A megbetegedések száma péntek délutánra a csütörtöki 620-ról 775-re nőtt,…..
Miközben sorra zárják be az iskolákat Európában teljesen, vagy részlegesen a koronavírus miatt, a magyar kormány jelenleg nem tartja ezt indokoltnak. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint muszáj lenne a közoktatási intézményeket bezárni…..
Írolvasgondol Naomi, az Anti-Greta 2020.03.12 07:00:07
19 éves, német, a neve Naomi Seibt és tagadja a klímaváltozást.   Az amerikai Heartland intézet karolta fel, amely végi a „klímaszkeptikus” nézeteket, a Trump-kormányzat gazdasági és környezeti politikáját. Naomi eddig ismeretlen volt, de most hirtelen felkapta őt a média. A lány nézetei korábban…..
Bolsi Buster 2020.03.13 17:19:11
@..,: Es ahhoz mi koze volt az embernek?

Bar latom meg mindig nem gyanus neked....:DD
Bolsi Buster 2020.03.13 17:36:14
@..,: Fogalmad nincs hany ev alatt ment vegbe. 20 perce meg azt hitted most a legmagasabb a ppm.

szoval errol ennyit a gretakat a fajtadnak szanjak, akik beszopnak mindent
Bolsi Buster 2020.03.13 19:43:09
@math0: Nem kell felni, Karigeri klimaveszt hirdetett. Lehet Gretat is meghivja.
Kerülném, hogy elemezzem ez miért nem egy szokványos influenza járvány. Nem hasonlítok össze mortalitási rátákat, nem fogom elemezni a betegség terjedésének dinamikáját. Volt erről számtalan cikk mindenféle következtetéssel. Ugyanígy, szót sem pazarolok arra, hogy eddig melyik politikai oldal mit…..
Bolsi Buster 2020.03.13 16:28:35
A magyar kormány intézkedései szigorúságukban messze elmaradnak a szlovák kormány döntéseitől. Vajon mi a jobb? A túlzott magabiztosság vagy az eltúlzott óvintézkedések? Nézzük meg a két ország némely döntését közelebbről! 1.Szlovákiában 14 napos tanítási szünetet rendeltek el minden…..
Bolsi Buster 2020.03.13 15:02:27
@Szélmalomharcos: Most kaptuk a hirt, hogy Babis tejjjesen lezarta a hatart.

Na ez fasza. Mar nem Orban Europa legkemenyebbje.
Bolsi Buster 2020.03.13 15:43:42
@Bircanyíró: Maga a panik, a leallas viszont siman elindithat egy komoly gazdasagi recessziot.

Foleg az EUban, es foleg Olaszorszagban.
Bolsi Buster 2020.03.13 16:20:35
@haXXor: Nem kell befosni. Akkorat shortoltam tegnap mint shortos dzsordzs. Meg ma is, eddig fasza.

Az olasz gazdasag nyilvanvaloan osszefossa majd magat, ugyhogy no az eselye hogy nyomnak egy resetet es kilepnek az EUbol. Amit mar reg meg kellett volna lepniuk.

Magyarok miatt nem aggodom, ez egy fasza nep. Nem lesz problema.
Viktor, az én ikonom erősen hisz a nemzeti karakter fontosságában. A csoda sem tudja, van-e ilyen, ám ha mégis, akkor mi, magyarok nagy bajban vagyunk ezzel a járvánnyal. Nézzük meg, hogy milyen módon is szoktuk kezelni a nemzetközi helyzet fokozódásából előálló problémákat. Ott van Muhi.…..
Bolsi Buster 2020.03.13 11:29:46
@Pink Petsch: Annyi igaz hogy Magyarorszagon eddig kb. a legkisebb az esely a fertozesre az egesz bezzegyugaton.
Bolsi Buster 2020.03.13 11:41:52
@Pink Petsch: Az orvosok nem kezelnek, engedd mar el ezt a hulyeseget

"D. úgy emlékszik, a tetőtől talpig teljes vegyvédelmi felszerelésbe öltözött, maszkos orvossal együtt jött egy civil ruhás ember is, de az kint maradt, az ajtót is csak hat méterre közelítette meg. Az orvos a nyálából mintát vett, közben végigkérdezte, hogy járt-e Tokióban, Vuhanban, majd teljesen váratlanul megkérdezte, hogy nem járt-e Ischglben. Mint kiderült, a kis faluból nemcsak egy embernék, hanem húsznál mutatták ki a koronavírust. D. ezek után biztos volt benne, hogy elkapta, Ischgl ugyanis annyira kicsi, ha egyvalaki elkapja, mindenki elkapja, mondta.

MÁSNAP MEGLETT AZ EREDMÉNY: D. KORONAVÍRUSOS.

Nem tájékoztatták arról, hogy mit szedjen, mit csináljon, csak annyit tud, hogy otthon kell maradnia, úgyhogy ő most alszik, filmet néz, olvas. Elég unalmas, mondta, majd hozzátette, hogy az a fura, hogy még csak betegnek sem érzi magát."

A hapogas, picsogas, habveres, konstruktivitas nelkuli ajvekolas a lipcsy sajto kenyere. Vigyazz, mert maris megfertozodtel.
Bolsi Buster 2020.03.13 11:46:24
@white999: ez erv akart lenni? vagy szam?

ha ha ha
A rendszerváltás után néhány évvel jártam az orvosira. De míg mások a praktizálásra készülődtek céltudatosan, én sokáig csak nézegettem, hová is csöppentem, és kifejezetten sok időt szöszöltem olyan hiábavaló elméleti tantárgyak könyveinek olvasgatásával, mint például bioetika. A legtöbb…..
Bolsi Buster 2020.03.12 15:36:04
@erol: Szerintem azert, mert az osszetartasuk olyan eros, hogy az egy tulajdonkeppeni nemzetkozi maffia. Ok a gyakorlati eletben sokkal "nacibbak", mint barmelyik mas nep, kulonben mar reg beolvadtak volna amikor evezredekig eltek diaszporaban elszortan. Kozben minden mas nep sajat nacionalizmusara nacizassal sivalkodnak, mert azt csak nekik szabad. Vallasukbol folyoan kettos mercesek, es ez a nem vallasos zsidoban is benne vannak az alapok. Ahogy egy nem vallasos feher europaiban is benne van melyen a 10parancsolat, akkor is ha sosem hallott rola. Az alapok azert megvannak. Tinta a levesben a zsido, ahogy Szechenyi grof mondta vala.
Bolsi Buster 2020.03.13 08:15:40
Bolsi Buster 2020.03.13 10:18:05
@Skog: Az jo akkor maradtok az olatokban.
Stephen King az elmúlt években ismét a mozgókép reflektorfényébe került, pontosabban a könyvei. Csak 2019-ben négy adaptáció készült el, a korábbi éveket nem is említem. Könyvei és a belőlük készült filmek, sorozatok ugyan változatos minőségűek, de semmiképp sem vehetők semmibe. Ezt a hype-ot…..
Bolsi Buster 2020.03.13 08:01:22
Akárhova is nézünk, a környezettudatosság egyre inkább átitatja a társadalmi és politikai vitákat és az üzleti terveket. Az elmúlt években a vállalatok egyre növekvő száma foglalkozik komolyan a környezetvédelemmel, a hosszútávú fenntarthatóság (sustainability) és vállal egyre fontosabb szerepet az…..
Tegnap szabadságon voltam. Hogy mi ebben az érdekes? Valójában semmi. Kicsit tovább aludtam, több időm volt zenét hallgatni, olvasni, híreket böngészni, természetesen mindenhol a koronavírus a fő téma, úton-útfélen erről beszélnek. Egy idő után kezdtem unni a semmittevést, fogtam hát magam és úgy…..
Bolsi Buster 2020.03.12 14:44:33
@Ad Dio: a mortalitasi arany qrva messze van meg a 0,01%-tol is a teljes lakossagban, igy a virus miatti habveres elegge izzadtsagszagu
Bolsi Buster 2020.03.12 15:38:49
@chrisred: ja, itt csehorszagban matol nincs iskola. De itt mar vagy 100 fertozottet talaltak
Bolsi Buster 2020.03.13 06:48:44
@chrisred: Hat jo nagy marhasagokat beszelsz oregem. Itt Pragaban szigorubb intezkedesek vannak, mint Mo-n, mert sokkal tobb a fertozott. Szerinted milyen megoldasi 5lete van a kormanynak arra, hogy mi legyen a gyerekekkel? Semmilyen, mindenki megoldja maganak.

Mo-n 16 eset van, itt csak Pragaban 60. Majd ha otthon sulyosabb lesz a helyzet, akkor jonnek a szigorubb dolgok. Olaszoknal mar de facto kijarasi tilalom van, sehol senki.

De ertelmes oka nincs, egyetlen magyar fertozott sem iskolas, es egyetlen esetet sem lehet iskolara visszavezetni eddig.

Fogjad fel hogy se gyogyszer, se semmi nem letezik koronavirus ellen, sehol mashol se. Olvasd el az ausztriai fertozott magyar srac interjujat az indexen, regisztraltak hogy beteg mondtak neki maradjon otthon, majd 10 nap mulva megint eljonnek h megnezzek meghalt-e mar. Ennyi a kezeles.

Mit varnal?
Harc a globális felmelegedés és a világméretű járványok ellen. Két olyan küzdelem, melyek csak a világ kormányainak összefogásával, az emberek felelősségtudatának és szociális érzékenységének erősödésével kezelhető. Ezektől azonban úgy félnek az autokrata vezetők, mint ördög a tömjénfüsttől, ezért –…..
Bolsi Buster 2020.03.12 16:56:41
@morph on deer: Orbanek kivalo uzleteket kotnek mar 10eve. Az ellenzek bolond lukbol bolond szel fuj.
„Nem szeretnék szerénytelennek tűnni, és nem vitatom, hogy hajlamos vagyok a köldöknézésre, de szerintem az MSZP és a Párbeszéd stratégiájának helyességét igazolta a rossz eredmény.” (Karácsony Gergely a Népszavának) „Mi van?” (Tálos Lőrinc, a Reflektor blogon)..
Bolsi Buster 2018.05.02 21:49:49
@Ego55: Azért tegyük hozzá hogy a bolsik agóniája már minimum a böszmeség óta tart...nem karácsony, nem mesterházy, nem molnár, nem kunhalmi az igazi hunyó.

Egy Rommel sem húzná már ki a szarból őket, és hát nem hemzsegnek a Rommelek a bolsik pártjában. De hát ma egy ambíciózus pályakezdő még hiteles politikus-palánta miért pont az MSZPhez csatlakozna? Ugyan már.
A Tet-offenzíva katonai következményei A Tet-offenzíva csatái a médiában, a politikai porondon, de elsősorban a harctéren folytak. A súlyos összecsapások komoly hatással voltak mind a Vietkong katonai erejére, mind a Vietnami Néphadseregre, illetve a velük szembenálló Vietnami Köztársasági…..
Bolsi Buster 2018.05.02 21:44:30
21.század Tévhitek az FNA-ról 2018.05.02 11:39:10
A hívek és támogatók lelkesen kiállnak az FNA mellett. De az első leíró mondatok után a többség automatikusan áttér egy nagyon humánus gondolatra, a szegények és elesettek támogatására. Vázlatunkban azt állítjuk, hogy ez téves felfogás - és még az elfogadottságát is nehezíti...
Bolsi Buster 2018.05.02 20:05:46
@különvélemény: A sakk meg a kártya leírható matematikailag, mert kötött szabályai vannak. Erre jók a gépek.

Az alkotás, innováció távol áll a gépektől.
Bolsi Buster 2018.05.02 20:24:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Én úgy látom, hogy a robotizáció egy idő után oda fog vezetni, hogy a Föld lakosságának túlnyomó része gazdaságilag egyszerűen fölöslegessé válik. A gazdaságitól eltérő szempontból pedig csak teher a gazdasági elit számára. "

Ez végül is ma is így van a világ kb. 40%-a napi 2 dollárnál kevesebből tengődik. Bár a globalizáció állítólag valamelyest csökkentette a szegénységet állítólag /arányaiban/.
Bolsi Buster 2018.05.02 20:31:34
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Így látták 1984bena Terminator1 rendezői is.

Az több mint 30 éve volt de egy mai számítógép pont olyan intelligens mint egy 1984es.

Persze nem lebecsülni akarom a számítógépeket hiszen rengeteg rutin feladatot elvégeznek, minden iparágat átalakítottak, de ez nem járt és szerintem nem is jár majd azzal hogy otthon fogunk lébecolni alapjövedelemből, a gépek meg majd fejlesztik, javítják a hardware-t meg a software-t.

Az fog történni ami eddig is történt, tovább fog cökkenni a mezőgazdasági és ipari dolgozók száma, s majd mindenki szolgáltatásokat fog nyújtani, olyanokat amik ma még nem léteznek, de létrejön rájuk az igény.

A civilizációt a kapzsiság, a kapitalizmus fő motiváló ereje mozgatja előre, 1000 éve is így volt. Egy gépnek nincs motivációja semmire, csak teszi amire tervezték.
Azt hiszem, elvtársak, baj van. A mi Viktorunk úgy járt, mint Gyurcsány 2006-ban. Emlékeznek, a derék Fletó piros dossziékkal rohangált a választások előtt játszva a kompetens vezetőt, mutatva, hogy pontos, kidolgozott elképzeléssel rendelkezik a kormányzásra vonatkozóan. Csak válasszák meg, aztán…..
Bolsi Buster 2018.05.02 19:26:16
@sas70: "a baj csak azzal van, hogy a mediánbérek kisebb mértékben nőttek, mint az átlag. "

1. Ez kamu, még a minimálbér is jobban nőtt mint az átlag.
Kihirdették a választás végeredményét, alakulgat a következő úrsággyűlés, keresgéli az irányait mind a kormánypárti, mind az ellenzéki politika. Persze ebben látszólag, rövid távon az előbbinek van könnyebb dolga. A „sikerrecepten ne változtass” elvén úgy tolják továbbra is fullba a migráns- és…..
Bolsi Buster 2018.05.02 09:58:16
@Brix: Nincs semmilyen ocsitas.

Az euro pont annyiba kerul mint 4 eve.

Masreszt bukovari birodalom penznemevel most inkabb ovatosan....

Totoknak soha nem volt sajat penzneme ezert bevezettek, de be is panikoltak amikor a gorog bankmentest csinalta az EU. Durva vot hogy a szlovakok duplajat kereso gorogoket kellett az o penzukbol menteni....

Az euro nem rossz, nem jo, egyelore azert annyira nem biztos az EU jovoje, hogy nagyon erolkodni kene szerintem, de elutasitani sem kell elbol.
Bolsi Buster 2018.05.02 10:41:01
@Brix: Egy penznem nem attol gyenge vagy eros, hogy 1 forintot er vagy 500at.

Az euro gyengen teljesit a dollarhoz, cseh koronahoz vagy a zlotyihoz kepest. A magyar gazdasag alapjai nem annyira erosek mint a cseheke, de kozelitunk folyamatosan. A cseh kamatszint par ev mulva mar magasabb lesz a magyarnal.
Hátborzongató a rendszer, amely Balog Zoltán minisztersége alatt született meg: a szegény, rossz körülmények között élő, vagy cigány gyerekek esélye a felemelkedésre nulla. És ezt pont az oktatási rendszernek "köszönhetik"...
Bolsi Buster 2018.05.02 10:29:27
@Cycmen: Mi a neve a macskanak az avatarodban?

Elfelejtettem
Bolsi Buster 2018.05.02 10:36:05
@halaloszto: Az iskolai nyelvoktatas mar 20 eve se volt nulla, sot.

Most egy olyan irodaban ulok, ahol minden foldreszrol es Europa osszes orszagabol vannak emberek. Mondhatom, ugy altalaban az angol nyelv oktatasa egy csomo nyugati orszagban - foleg a latinokban - szarabb mint Kaeuropaban. A latinok ugyan batran beszelnek, de eros akcentussal, irni meg keptelenek helyesen.

A nyugati fiatalok allandoan utaznak naluk az a nyelvtanulas. Nalunk tulsagosan tantermi az oktatas, de pl. ennek az elonyos kovetkezmenye h a magyarok nem csinalnak 5 hibat minden egyes sorban ha vmit irni kell angolul.
1958. május 1. Fűben alvó házaspár a Városligeti majálison. MTI Fotó: Lajos György  A mai poszt a megszokott régi képek mellett annyiból egyedülálló, hogy ezzel a bejegyzéssel elindul egy olyan összefogás a blog és az MTI Fotóarchívuma között, amire eddig még sehol nem volt példa. Kitüntetett…..
Bolsi Buster 2018.05.01 21:31:57
@HgGina: Én pedig akkor még kisbaba voltam és nyers zöldséget rágcsáltam hetekig, direkt az atomfelhő alatt. Ennek köszönhetem kicsattanó egészségemet, nomeg a jókedvemet.

Az a baj veletek, fiatalokkaa, hogy minden náthátó kidőtök, sz*rt se bírtok.
Bolsi Buster 2018.05.01 22:02:46
@Fritz Gerlich: Hiányzik Kádár, mi?
Bolsi Buster 2018.05.01 22:19:31
@JTom: Nagyon jó blog ez, csak gratulálni tudok.

Helyeslem hogy távoltartod a bolshevik trolokat, ez is csak növeli az értékét!
Orbán Viktor mintha nem vette volna észre, hogy túlfeszítette a húrt. A katonai vonatkozású összefüggések alábecsülése mellett az igazságszolgáltatás kormány alá rendelésének szándékából azt olvashatták ki a multinacionális cégek, hogy itteni befektetéseik bármikor veszélybe kerülhetnek. (Előre…..
Bolsi Buster 2018.05.01 21:35:17
@Balango: Ma idejönnek a befektetők, s Orbánovics elé térdelnek hogy hadd adjanak pénzt, akár fizetnek is érte.

Anno a demokrata szakértő qrmány mindenki elé odatérdelt má pénzé, de csak az IMF adott, cserébe egy kis lakossági koppasztásér.

Daliás idők
A Jobbik a választási kampány alatt végig úgy pozícionálta magát, mint aki az egyedüli esélyes jelölt Orbán Viktor leváltására. A legnagyobb ellenzéki párt 25 parlamenti mandátuma azonban a Fidesz 134 mandátumához képest nem ezt mutatja. Főleg úgy, hogy egyéniben mindösszesen egy helyen sikerült a…..
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
Bolsi Buster 2018.04.11 15:52:37
@Bobby Newmark: "Aztán jött az Őszödi Beszéd, ahol Fletó közölte, hogy lehet, esetleg, hogy abba kellene hagyni a hazudozást meg a nép hülyítését és hülyének nézését. De ebből aztán országos botrány lett, Fletó megbukott, nyert a Fidesz."

Marmint kozolte, csak nem a neppel, ugye.

Ebbol volt a botrany.
A választási eredmények megismerése után kezdtek magánemberek tüntetést szervezni vasárnapra. Már akkor sem értettem, hogy most minek? Ami ellen tüntetnek az már jóval korábban is ismert volt, akkor kellett volna tüntetni. Ki lehet fejezni az ellenérzést a kormány módszereivel, a választási…..
Bolsi Buster 2018.04.11 15:19:45
Bolsi Buster 2018.04.11 15:41:27
@Pedró27: Mert most aztan mindenki ballib gyozelmet vart, mi?

Ugyan mar, max a 2/3 volt meglepo.
A választás előtti hetekben szinte már paródiaszerű volt, ahogy a kormánypropaganda riogatott az állítólagos migránsveszéllyel. Bizonyítottan kamu videófelvételekkel és fotókkal bizonygatták, hogy itt minden Lali Ali lesz heteken belül, ha bekövetkezne a trónfosztás. Az origo címlapja pl. így…..
Bolsi Buster 2018.04.11 14:59:45
@mh1973: Geciiiik

muhaha
Ma sem a sarki önkiszolgálóban ebédelt az ország kedvenc, saját lábon álló ifjú párja. Orbán Ráhelt és férjét  ma délben a budapesti VI. kerület egyik Andrássy úti éttermében kapták lencsevégre. A fénykép készítője a Facebook-oldalán meg  is osztotta a képet a két, saját tehetségéből és szorgalmából…..
Bolsi Buster 2018.04.11 14:30:13
@s: nyihaha

De ezt mar a valasztasok elott is mondtatok megse valtottak le a csuti csizmast, durva, mi?

Na majd most.
Bolsi Buster 2018.04.11 14:37:42
@okostojas007: Mit mondott ki az OLAF?

Ja, azt senki nem tudja hisz a jelentese meg nem nyilvanos.
Bolsi Buster 2018.04.11 14:58:45
@s: Most nagyon kozel kerult hozza hogy elkapjad.

Majd legkozelebb, hisz az eddigi 8 kormany utan is mindig mindenki mindenkit elszamoltatott.

ugy-e