Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TON

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végül bemutatásra kerül a trilógia harmadik darabja, amelyben folytatódik a kaland, ezúttal két legendás és veszélyes fegyverrel a középpontban. Ha az első részben a történeten volt a hangsúly, a másodikban pedig a harcon, akkor ennél a harmadiknál valahol a kettő keveredése tapasztalható.…..
The Twin Sword. Az előzőleg bemutatott Vörös Lótusz Templomának a közvetlen folytatása és a trilógia második, (véleményem szerint legjobb) darabja. Ebben a részben van a legtöbb akció és harcművészeti jelenet és a történet is kezd tisztázódni. Nagyon sok szereplő visszatér az előző részből, amelyek…..
Ezúttal szakítok az időrendi sorrenddel és mostantól főleg harcművészeti és wuxia filmeket mutatok be. A sort az első, ténylegesen harcművészeti Shaw Brothers produkcióval kezdem, amelynek a címe Temple of the Red Lotus, azaz a vörös lótusz temploma. Azért írom le a címét magyarul is, mert szinkron…..
Ezúttal egy fekete-fehér romantikus-dráma filmet mutatok be nektek a közkedvelt Lin Dai főszereplésével. Nagyon jó kis moziról van szó, így nyugodt szívvel ajánlom a szürke délutánokra. Szorosan ide tartozik, hogy a filmnek készült egy későbbi változata is, amely az 1970-es…..
Egy szerelmes történet huangmei opera keretek között. A film érdekességét az adja, hogy a két gyönyörű főszereplőt, Betty Loh-t és Ivy Ling alakítja, de nem nő-nő felosztásban. Betty egy férfinak öltözött nőt alakít, amíg Ivy alapból egy férfi karaktert. Kicsit fura,…..
Drámai vígjáték a szépséges Betty Loh fő (mellék) szereplésével. Nagyjából két órás történet egy pekingi opera részletet dolgoz fel a korhoz képest meglepően látványos és akciódús módon. Valóban érdekes, hogy a páratlan szépségű Betty csak mellékszerepben,…..
Ha egyszerűen szeretnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy a film cselekménye egy szerelmi történet Sue és Wang között. Ennél azért összetettebb a kép. Mindenkit kérnék, hogy ne az első 30-45 perc alapján ítéljen, mert akkor még eléggé alvásveszély áll fent. Aztán…..
A most bemutatásra kerülő alkotás egy nagyon érdekes egyveleget képez. Gyakorlatilag egy huangmei opera elemekkel operáló krimi és dráma. Lesz benne minden mint a búcsúban: megcsalás, árulás, gyilkosság, dráma, szerelem. A Ming Dinasztia idején játszódik és egy híres novella…..
Tudom, hogy bemutattam ezen film későbbi változatát, de szerettem volna megnézni, hogy mennyivel lett jobb vagy rosszabb a régebbi változat. Vannak mindkét oldalon pro és kontra érvek is, de ezekről részletesen beszámolok. Ezúttal a történetről nem fogok túlságosan sokat…..
A Főnix madár visszatérése. Mostanában gyakran fog el az érzés film nézés közben, hogy a t****m tele van már a huangmei operákkal és alig várom, hogy elérjük az 1965-ös évet, amelytől kezdve szép lassan eltűnik ez a stílus az SB filmkönyvtárából, de aztán sokszor ott…..
Románc, krimi, történelmi dráma és minimális opera. A most bemutatásra kerülő alkotás nagyjából ezen stílusjegyeknek felel meg és ezek keveréke. Amilyen jól indul az elején, sajnos annyira ellaposodik a végére, amelyet már a csattanó sem tud megmenteni. Ennek ellenére…..
Még egy kis türelmét kérem a kung fu rajongóknak. Hamarosan elérkezünk az 1965-ös évhez, amelytől kezdve a csapból is az fog folyni :) De addig is a figyelmünket vessük erre a remek alkotásra, amely mindenki számára kötelezően ajánlott, ugyan is egy kiemelkedő történelmi…..
Les Belles. Lin Dai köré épített romantikus musical. Ha valaki megkérne, hogy egy mondattal jellemezzem a Les Belles-t, akkor ez lenne az.Időrendi sorrendben mutatom be az SB alkotásokat, de bevallom, hogy kezd már kicsit Lin Dai fóbiám lenni. Még a csapból is ő áramlott 1960 és 1965…..
Egy nagyon kellemes meglepetés kerül most bemutatásra. Abszolút nem vártam semmit tőle és gyakorlatilag izgalommal ültem végig a 110 percet. Mindenképpen ajánlom tehát, hogy olvasd végig ezt a bemutatót, de ha teheted, akkor a történet leírását kerüld ki, mert elég sok…..
Igazából nem ezt a filmet akartam most bemutatni, de megtévesztett az a tény, hogy két változat létezik ebből a moziból. Az egyik 1962-ben készült, a második pedig 1977-ben. Most az utóbbit fogom górcső alá venni. Előre szólok, hogy senki ne számítson semmi pozitívumra ezzel a…..
Remélem nem unjátok még Linda Lin Dai csinos pofikáját, mert ezúttal is ő lesz a főszerepben. A film stílusát nem találjátok ki, ugye? Naná, hogy huangmei darab. Aki már azonnal lapozna is tovább, azoknak mondom el, hogy ezúttal sokkal kevesebb ének és zene van mint amit egy…..
Újabb huangmei opera-dráma. Szintén egy legendás kínai történetet dolgoz fel, amelyre rengeteg film, televíziós sorozat és novella is épül. A kung fu filmek szerelmeseitől még egy kis türelmet kérek. A 60-as évek közepétől már ők kerülnek majd a figyelem középpontjába.…..
Ezúttal egy igazi klasszikust érintünk, veszünk górcső alá :) Gondolom sokan látták már a három részes Szellemharcosok filmeket, vagy a többi Chinese Ghost Story alkotást. Nos ezeknek mind a most bemutatásra kerülő film az őse, amelyet egy kínai történet, novella alapján…..
Dráma a Shaw testvérektől. Az 1970-es évekig elég kevés kung fu filmet gyártottak, így még várom kell, amíg a kedvenc műfajomhoz érünk időrendben, de addig is lássuk ezt a drámai alkotást, amely fekete-fehér verzióban érhető el azok számára, akik adnak neki egy esélyt. A…..
Újabb huangmei opera - musical Linda Lin Dai főszereplésével. (egyébként nem ismertek a magyar felmenői, vagy pedig a neve csak szimplán magyaros) Azt már az első percek után megállapíthatjuk, hogy sokkal emészthetőbb alkotás mint pl a Diau Charn. Még az olyan személyeknek is mint…..
Gondolom sokan azonnal azt kérdezik, hogy "Ez meg mit keres itt?", hiszen nem Shaw Brothers moziról van szó. Nos, valóban nem, de mivel híres SB színészek alkotják a filmben szereplők nagy részét, illetve sokan ezt az alkotást tartják a Five Element Ninja (minden idők egyik legjobb SB…..
Borzalmasan nehéz helyzetben vagyok. Úgy újraindítani egy SB rajongói, filmbemutató blogot, hogy az első "áldozat" nem valami kiemelkedő alkotás.........nos, nagyon nehéz.  Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy nem vagyok oda a huangmei operákért, sőt, úgy unblock az…..
Üdvözlök minden Shaw Brothers film rajongót! Először is szeretném tisztázni, hogy ScareCrow vagyok és én vezettem, írtam régebben a másik SB blogot is, amelyen igaz picit kezdetleges módon, de 200+ filmet mutattam be. Aki nem tudná miről van szó az IDE kattintva elérheti a régi…..