Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Itarill

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lássuk be, az egész okostelefonbiznisznek egyetlen, óriási, vajasra kidülledt, baromba puffadt hangár méretű (© Laár András) hibája van, és ez pedig az akkuidő. Egy karcsúbb teljesítményű telefon elhúzhatja két napig is. Egy-egy akkubajnok szörnyeteg, mint a Note-ok dettó. De…..
A 2013-as év is igen jó felhozatalt hozott a telefonok piacán, érzéseink szerint olvasóink hosszas fórumozások, tesztolvasások és ismerős-kikérdezések után is csak nagyon nehezen tudták eldönteni, hogy mire cseréljék le esetlegesen az előző évekről megmaradt készüléküket.…..
Itarill 2013.12.20 21:20:46
A HVG-ben november végén jelent meg egy cikk arról, hogy egy blogger "felfedezte", milyen kitételek is szerepelnek a Vodafone Általános Szerződési Feltételeiben (ÁSZF). A cikk eleve hatásvadász felhanggal kezdődik, hiszen hogy lehet valami durva apró betűs tiltás, ami a szerepel az…..
Úgy egy hónapja kezdett keringeni a weben a Phonebloks nevű koncepció videója. Az ötlet mindenkit lenyűgözött: ahelyett, hogy minden (fél)évben újabb szupereszközt vegyünk, a régit meg küldjük a lefolyóba az aligátorok mellé, lehetne egy moduláris telefonunk, amiben elég az…..
Itarill 2013.10.29 11:42:13
Épp pár hete elmélkedtünk itt az Androliben arról, hogy eljöhet az idő, amikor a nagy gyártók komolyan nekikezdenek ellehetetleníteni a custom ROM-okat gyártó fejlesztői közösséget, és olyan megoldásokkal állnak elő, amik kvázi lehetetlenné teszik a készülékek rootolását…..
Mielőtt a T. Ház nálunk tiszteletét tevő képviselője megriadna, sietve leszögezem, nem az Ő T. Zsebe lesz átvilágítva valamilyen mobilalkalmazással. Bár... talán ez is megérne egy misét. Lássuk, manapság hogyan is lehet megvédeni kedvenc mobileszközünk képernyőjét a…..
Megjött az új trend, nyakán érezve az LG lehelletét (vagy fordítva, az LG orra alá fityiszt mutatva) a Samsung tegnap hirtelen bejelentette az első hajlékony kijlezővel (Super AMOLED) szerelt készüléket, a Galaxy Roundot. A félreértések elkerülése végett: a rugalmas…..
Itarill 2013.10.09 15:42:17
Szabad a gazda? Az LG Display ma bemutatott új érintőkijelzője. A mai szemmel már átlagos méretűnek mondható, egyelőre persze csak önmagában, tehát nem egy kész telefon elemeként létező képernyő ugyanis Quad HD méretű - ez 2560x1440 képpontot jelent, ami négy 720p-s HD…..
A tegnap megjelent Samsung Galaxy S4 és HTC One Google Edition készülékek egyik váratlan mellékhatása az lett, hogy egy lelkes hekker rekordidő alatt kioperálta az amúgy a korábbiakhoz (tehát még a Nexusokon elérhetőkhöz képest is) javított kamera alkalmazást, és ahogy az már…..
Körülbelül fél éve adott hírt a Verge egy érdekes holland kezdeményezésről, amelyik nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy létrehoz egy modern okostelefont, a természeti és humán erőforrások kizsákmányolása nélkül. Nos, a FairPhone mára valóság. Mit is…..
Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legjobban csengő marketing hívószavakat, amelyek mögött vagy nincs értékelhető tartalom, vagy pedig a hétköznapi életben totál értelmezhetetlen, fölösleges nagyzási hóbortról van szó csupán. Szavazzatok: melyik a legnagyobb…..
Itarill 2013.05.19 19:46:05
Na akkor kezdjük sorban.

Wolfson. Nagyon ügyes okos jó dolog. De kedves audiofil Béláim (tesóm is az... mármint, nem Béla), hol tetszik hallgatni a telefont jellemzően? Autóban? Bringázás közben? BKVn? Háttérzaj? Akármit tud a füles, beszűrődik. No comment. Legyen okés a hangzása, és ennyi.

Beats. Lásd előbbi, csak ez tényleg csupán vakítás.

Sony audio, Bravia: előbbit nem ismerem, utóbbinál nem vettem észre különbséget. Legalábbis a portolt verzión, hogy ez most azonos-e az eredetivel, vagy csak ráhúzták, mint nevet, én nem tudom.

Magas ppi: Szerintem bizony ez a legnagyobb parasztvakítás. Aki a 220 ppi kijelzőjére azt mondja, hogy pixeles, az hazudik (nekem kb 120%os a szemem... aki ennél sasszeműbb, ne vegye magára). Egyrészt normál használat mellett van retek a kijelzőn, ami jobban zavar. Másrészt nem közvetlen közelről nézi egy normális ember. Igen, egy hajszállal lehetne jobb felbontású, de már ez a ppi sem fárasztja a szemet. Ha nagyon kritikusak akarunk lenni, picit lehetne magasabb. Viszont az akksit szívja, a számítási teljesítményt szívja.

Inkább a fényerőt, tükröződést, napenergia hasznosítását fejlesszék. Vagy legyen normális színes e-ink telefon annak, aki nem akar rajta játszani.

Inspired by nature. Blabla, minden cégnek van, szóra sem méltatandó.

Octa-csillió mag. Parasztvakítás, de van benne perspektíva, ha lesz normális desktop Ubuntu for android. Addig viszont fölösleges, a One X is elég gördülékeny már... telefonnak fölösleges.

Ultrapixel vs. csillió megapixel. Engem előbbi a tesztfotók alapján nem győzött meg, bár az elméletben lehet némi igazság. Ennek ellenére inkább maradnék a sok megapixelnél, amit lehet lekicsinyíteni XDA-s trükkel. Az igazi perspektíva úgyis az objektív fejlesztése lenne.
Tegnap jelent meg - elsőként a koreai boltok polcain - az év talán legjobban várt androidos telefonja, a Galaxy S4. A telefon már nálunk is megfordult, a részletes tesztcikket pedig a napokban várhatjátok. Addig is, hangulatkeltőként tekintsétek meg az alábbi videót, ahol a…..
Már csak 10 nap és megismerhetjük a Samsung következő csúcstámadóját, amire a cég külön esemény szervez szokásához híven, most éppen New York-ban.  A meghívón a rejtelmes episode 1 szerepel,ami akár azt is jelentheti, hogy lesz még máshol is hasonló esemény. A 14 én…..
Itarill 2013.03.05 10:50:58
@Tomi from Space: tessék megtanulni olvasni! nem monopol, de monopolizálódik. A furmányos módok az egy elég vicces megfogalmazás, ne menjünk mélyebben bele, de nyugodtan kialakulhat a jelenlegi tendenciák szerint egy olyan oligopol piac, amely inkább monopol piacra hasonlít... az meg egyedül egy embertípusnak jó, annak, aki agyhalott módon imádja a Samsungot (pont, mint ahogy az Apple fanboyok az Apple-t).