Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FilmBaráth

1451 bejegyzést írt és 1020 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság sajnos egyre többen szenvednek ételallergiában, amire a piac is reagált, mostanában már egyáltalán nem jelent problémát hozzájutni az ilyen ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokhoz. Jómagam szerencsére nem ismerem testközelből a tüneteket, ezért érdeklődéssel olvastam a rövid, de…..
Fontos személy. Nagy ember. Már nem oculus. De még mindig csak egy huszonhárom éves fiatal lány, aki egyszer már megmentette Avalont a pusztulástól, és most mindenki azt várja tőle, hogy vezesse ki egy újabb végzetesnek látszó krízisből. Ő Truth Dunn, akinek nagyot változott az élete, mióta nem…..
Svédasztal ínyenc módra. Ezt jelenti a smörgas. Mert a skandinávok tudnak élni, itt vannak ugye a dánok a hyggével, a saját kiegyensúlyozott életvitelükkel, aminek a svéd változata a lagom. Már azt is tudjuk, hogy svédéknél a fika a kávészünet, ideje megtanulnunk a smörgast is, ami nem jelent mást,…..
Bűvész sok van, Houdini csak egy. Harry Houdini valójában nem bűvész volt, hanem kivételes tehetségű illuzionista, aki remekül értett a marketinghez. Fantasztikus trükköket vitt véghez, többek között eltüntetett egy elefántot és átment a falon. Mégis a szabadulószámai maradtak meg az emberek…..
  NYÁRI KÉPREGÉNYBÖRZE INDUL AZ ELSŐ ÖNÁLLÓ MEGTORLÓ KÉPREGÉNY SOROZAT Július 14-én, vasárnap kerül megrendezésre a 41. Képregénybörze, amelynek ezúttal a KMO Művelődési Központ (1191. Bp., Teleki utca 50.) ad otthont. A családi kikapcsolódásnak is tökéletes program délelőtt 10 órakor nyitja…..
43 éves nő vagyok, nincs férjem és gyerekem és jelen pillanatban nem is érzem ezek hiányát. Ugyan senkinek semmi köze sincs hozzá, mert ez az én életem és az én döntésem, de elárulom, hogy nem egészségügyi vagy ego okok állnak a háttérben, egyszerűen csak nem tartok ott, hogy családot alapítsak,…..
Tovább dübörög a középkori rock and roll. Ezúttal a megszokottnál kicsit csendesebben, jóval kisebb csatazajjal, halkabb drámai felhanggal, mégsem múló szenvedéllyel. Bíró Szabolcsnak már nincs szüksége véres hadakozásra ahhoz, hogy mindvégig fenn tudja tartani az olvasó érdeklődését, mert időközben…..
Smoking Barrels Nyerj könyvet! 2019.07.08 17:00:00
Vajon milyen lehetett az élet 1900-ban Budapesten? Milyen érzés lehetett felszállni az Orient Express-re és elindulni új kalandok felé? Mekkora élmény lehetett az akkor élt embereknek a párizsi világkiállítás? És mit tehet egy férjes asszony, ha rádöbben, hogy neki nem elég a háztartás, orvos…..
A Marvel tiniszekciója megbízhatóan szállítja a nyári kikapcsolódást. Nagy dicséret ez tőlem, eddig ugyanis teljesen hidegen hagyott Pókember, amióta azonban Tom Holland öltötte magára a hálószövő jelmezét és egyáltalán nem mellesleg remek forgatókönyv dukál a Marvel-univerzum legfiatalabb…..
Először fel akartam hívni a futárt, hogy valami keveredés történt, én könyvet rendeltem, nem telót, de aztán leesett a poén: egy mobiltelefon alakú könyvet rejtett a csomag. Hatalmasat kacagtam, gondolatban gratuláltam a kiadó marketingesének, és irtó kíváncsi lettem arra, hogy…..
Magyarok! Férfiak és asszonyok, hallgassátok Koppány vezért! Ugye, ugye, hogy azonnal ez a dal ugrik be elsőre Koppányról, na és persze Vikidál Gyula, aki a Szörényi-Bródy rockoperának köszönhetően örökre eggyé vált a szemünkben a lázadó vezérrel. Én sem vagyok kivétel,…..
Végre eljött az ideje, hogy megtudjuk, milyen titkot rejt az Élet Könyve, amire a boszorkányok valamikor régen már rájöttek, és a vámpírok végzetét hordozza. Miközben zajlik a királydráma a két domináns faj között, a démonokra persze senki sem figyel, így ők is nyugodtan…..
Csajos, egzotikus romantikus történelmi kalandregény? Budai Lotti. A fiatal szerző rekordidő alatt írta be magát a szakmába és az olvasók szívébe, nem véletlenül, könyvről könyvre magasabb szinten műveli a minőségi lektűrt, öröm olvasni az alkotásait és figyelni a…..
„Te leszel a világ legnagyobb napút festője, nagyobb Raffaelnél”. Ezt az égi üzenetet kapta Kosztka Tibor patikussegéd 1880. október 13-án Iglón, miközben egy vénypapír hátuljára rajzolgatott. Óriási hit és hatalmas küzdeni tudás kellett ahhoz, hogy a fiatalember megfesse…..
A sárkányhelyzet fokozódik, és a dinók sem tétlenkednek. Avagy végre visszatértek a Zabaszauruszok (Rilex, a vega T-rex, Barmol, az aranyfogú raptor és Kunyi, a bajkeverő keselyű), egy újabb ősvilági kalandra, ami pont olyan remekül sikerült, mint a sorozat két korábbi része.…..
Eléggé szíven tudja ütni az olvasót, amikor szembesül vele, hogy gyerekkorának hősei, a nemes indiánok milyen problémákkal küzdenek a valóságban napjaink Amerikájában. Mert azt ugye tudjuk, hogy milyen csúnyán bántak az őslakosokkal annak idején (indián háborúk, rezervátumok, stb), arról azonban nem…..
Viktoriánus szuperhősök osztálytalálkozója briliáns stílusban megírva és megrajzolva. Ezt kapjuk Alan Moore és Kevin O'Neill képregényétől, amelyet csak hosszas tépelődés után voltam hajlandó kézbe venni, annyira elvette a kedvemet a sztoriból a Sean Connery főszereplésével…..
Kolombusz Kristóf abban a hitben halt meg, hogy felfedezte Indiát, pedig ez a dicsőség Vasco de Gamát illeti, aki ezzel megalapozta a portugálok tengeri világbirodalmát. Mert miközben a spanyolok Amerikát hódították meg tűzzel-vassal, a portugálok az Indiai óceánon kezdtek véres…..
A kovászos kenyér teljesen más kategória, mint a sima élesztővel készült változat. Ennek viszont ára van, sokkal több a macera is vele. Mivel szerencsére egyre jobban kezdenek elterjedni a kézműves pékségek (az én személyes kedvencem Budapesten az Artizán, és nagyon remélem,…..
Elkezdtem bírni Godzillát. Ami nem kis dicséret tőlem, mert eddig olyannyira hidegen hagyott ez az óriás szörny, hogy erre a vetítésre is csak azért mentem el, mert két családtagom látni szerette volna a filmet, én pedig elkísértem őket. Az égvilágon semmit sem vártam ettől az…..
Minden nap irgalmatlan mennyiségű információ zúdul ránk, nem könnyű kisilabizálni az adathalmazból az összefüggéseket, ráadásul túlságosan könnyen befolyásolhatóak vagyunk. Aztán jön néhány nagyobb sokk, és elkezdünk gondolkodni, hogy vajon hogyan történhetett mindez?…..
II. Miklós cár nem tudta volna elkerülni a Romanovok bukását, ha az édesanyjára hallgat és nem a feleségére, de a jekatyerinburgi tragédiát talán igen. Mert az anyacárné mindent megtett, hogy meggyőzze arról, minél előbb adjon alkotmányt Oroszországnak, és mondjon le a…..
A végére egy kicsit elveszett a kreativitás a sorozatból.  A záró kötet sajnos nem ért fel az előző két részhez, a várva várt nagy összecsapás a jók és a rosszak (azaz William Wenton és Abraham Talley) között nem sikeredett olyan emlékezetesre, mint vártam. Ettől ez még ez…..
  A történet lezárása pont olyan őrülten elvont és katartikus, amit a zseniális előzmények után elvárt az olvasó. Ki gondolta volna, hogy az elkaszált Dűne-film romjain egy ilyen teljesen egyedi univerzumot tud felépíteni Jodorowsky, természetesen Moebius fantasztikus rajzaival…..
Dicstelen véget ért sokunk kedvenc sorozata. Valahol kódolva volt, hogy az óriási várakozásoknak nem tudnak megfelelni a producerek, de ez akkor is harmatgyenge lett. Nem azért, ami a karakterekkel történt, hanem azért, mert iszonyúan összecsapták az egészet, és nagyon benézték,…..