Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k. zsófi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudtátok, hogy egy kikapcsolt gázóra milyen galibát okoz? Mi nem, de most már kezdjük sejteni. Elmesélem...
k. zsófi 2013.12.19 04:31:36
Szia!

Régóta olvaslak, szeretem a blogod. Eddig nem szóltam hozzá a bejegyzéseidhez, de most úgy érzem, hogy egy csapdahelyzetre fel kell hívnom a figyelmed.
Mi sajnos belevágtunk a gáz korszerűsítésébe, de nagyon megbántuk. Ha összeadom a költségeket szerintem egy sokkal modernebb fűtési rendszer (hőszivattyú? infrapanel?) kijött volna és akkor teljesen függetlenek vagyunk a politikai szelektől és mindentől. Mi azért döntöttünk a gáz felújítása mellett, mert látszólag a beruházási költsége alacsonyabb, de ez nagyon csalóka. A gázkazánok ára valóban töredéke más típusú modern fűtőberendezések árának, de a beszerelés járulékos költségei sokkal magasabbak, a gáz körüli bürokrácia az ember idegeit igencsak megtépázzák. Okulásként elmondom, hogy miként alakult a gáz felújításának költsége nálunk: gáztervezés+terv engedélyeztetése (50eFt), kondenzációs kazán (300eFt), speciális, ún. szerelt kémény (200eFt) /ez lehet, hogy nektek nem kell, mert van megfelelő kémény, de azt is ki kell béleltetni/, kéményseprői engedély (54eFt), másfél éves csövek cseréje, mert megváltozott a szabvány (200eFt), gázóra felszereltetése, gáz engedélyezése (emlékeim szerint ez olyan 35eFt volt, de ebben lehet, hogy tévedek. A párom többre emlékszik.). Az átvétel elsőre nem történt meg, mert az ablakot túlságosan hőszigeteltnek látták és emiatt aereco légbevezetőt kellett felszereltetni (ennek az árára sem emlékszem, de arra igen, hogy csak ezt fogadták el és nem volt olcsó). És akkor arról még nem beszéltem, hogy a gázhoz minden hónapban leolvasási díj van, ötévente készülék felülvizsgálat (!), évente kéményseprői díj. Ha még nem kezdtétek el a fűtés felújítását, akkor nézzetek utána mindennek. Mi megszívtuk, ha újrakezdenénk soha többé gáz. Persze lehet, hogy nálatok ez másképp van, de egy utánajárást mindenképp megér.

Zsófi
Kicsi Ház Hirtelen felindulásból 2013.02.27 11:01:47
Egyre jobban haladunk a tetőtér átalakításával, méghozzá úgy, hogy minden apró részletre figyelünk. Apránként mutatok majd képeket, de a teljesen kész végeredményt majd csak akkor, ha tökéletesen összeáll a kép. Hétvégén a lépcsőházban bütyköltünk, és így az is…..
k. zsófi 2013.02.28 21:10:40
@Szentgyörgyi Kata:
Szia!
Több kérdésem is lenne:-)
1. Mi az az üvegháló? Amit én üveghálóként ismerek, azt a homlokzati festék alá teszik. Arra gondoltál? Azt javaslod lépcsőlapokra a festék alá? Vagy valamit félreértettem?:-)
2. A facebookon azt írtad, hogy a J487-es színkódú festékkel dolgoztál. A Tikkurila oldalán ez a struktúrglettnél van megadva. Ezt használtad fedőfestékként? És erre még ment valami lakk? www.tikkurila.hu/dekoracios_festekek/szinek/belteri_szinkartyak/a_tunto_strukturglett_szinkartya/j487.2403.xhtml
Előre is köszönöm a válaszod!
Zsófi
k. zsófi 2013.02.28 22:24:57
@Szentgyörgyi Kata:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Ez az üveghálós ötlet zseniális! Nagyon várom a posztot:-)
Esetleg a falépcső nyikorgására is van valami tipped?