Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flamandb

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan lehetséges, hogy valami, ami ennyire egészséges, a mai világban ennyire kevéssé ismert? A finnek már a második világháború óta használják a nyírfacukrot, amikor cukorhiány lépett fel, azonban a többi országban csak az utóbbi években vált ennyire elterjedtté. Később a…..
Egy átlagos európai körülbelül 25 kilogramm cukrot eszik meg évente, írja David DiSalvo a Forbes.com-on publikált cikkében. "Hogy ez az összes kijöjjön, az azt jelenti, hogy naponta 27,5 teáskanál cukrot fogyasztunk el átlagosan, ami 440 kalóriát jelent". Mindez azt eredményezi,…..
1. Néhány, amit meg kell fontolni Nem lenne jó, ha az édesítőszereket finomított, fehérített, feldolgozott forrásokból szereznénk be a természetesek helyett. Nagyon sok olyan cukoralternatíva van, ami egészséges és számtalan formában fel lehet használni. Néhány természetes…..
A nyírfacukor teljesen természetes édesítőszer, ami kis koncentrációban még a gyümölcsökben és zöldségekben is jelen van. A nyírfacukrot cukoralkoholnak minősítik és különféle gyógyhatású készítményekben és higiéniai termékekben használják őket. A nyírfacukorral…..
Lehet, hogy a finomított fehér cukor helyett barna cukrot tettünk a kosárba, mert azt éreztük, hogy ez egészségesebb választás lehet az egész család számára. Sajnos azonban ha így gondolod, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak: a nyers vagy finomított fehér cukorhoz képest a barna…..
A fogkrémeket az 1870-es években kezdték el tégelyekben árusítani és a ma is használt nyomható, műanyag borítást az 1890-es években találták fel. Azonban ezóta a fogkrémek összetevői nagymértékben megváltoztak, ahogy a tudomány is fejlődött. Jelenleg például csak a Colgate…..
Az első hat hónapban a baba számára semmilyen más tápanyagra nincs szüksége, csak az anyatejre. Az anyatej fedezi a számára szükséges tápanyagokat, illetve azokat az anyagokat, amelyek biztosítják, hogy a csecsemő védve maradjon az emésztő- és légzőszervi megbetegedésektől,…..
A glikémiás index segítségével könnyen megállapíthatjuk, hogy egy adott szénhidrát mennyire emeli meg a vércukorszintet, miután elfogyasztottuk azt. A glikémiás indexet az 1980-as években vezette be DR. David Atkins, hogy segítse a cukorbetegeket menüjük összeállításában. A glükóz a mérce, ennek…..
A nyírfacukor egy cukoralkohol, egy olyan édesítőszer, amelyet a nyírfából vagy a kukorica csutkájából állítanak elő. Ez az édesítőszer megtalálható számos emberi fogyasztásra kínált és cukormentesnek hirdetett termékben, például a rágógumikban, a cukorkákban és egyéb érdekességekben. Az embereknél…..
Nagyon sok aggodalom van a terhesség alatti étrenddel és táplálkozással kapcsolatban. Az egyik ilyen aggály a mesterséges édesítőszerek és a terhesség között áll fenn. Lehet-e alkalmazni ezeket az édesítőszereket a terhesség alatt? Sok nő teljesen kivágja a cukrot a diétájából ez időre és olyan…..
A cukoralkoholokat, mint például a szorbitot vagy a nyírfacukrot, gyakran használják cukorpótlóként számos ételben. A nyírfacukor és a szorbit gyakran megtalálható a cukormentes élelmiszerekben, a szorbit körülbelül fele olyan édes, mint a hagyományos cukor, a nyírfacukor körülbelül ugyanolyan édes,…..
A nyírfacukor vásárlása előtt érdemes alaposan átnézni a xilit gyártására specializálódott ipart, mert így világossá válthat, hogy miért lehet olyan nagy a különbség a a különféle nyírfacukrok kiskereskedelmi ára között. Ma ugyanis már több tucat nyírfacukor márka, illetve több száz kereskedő…..
A nyírfacukor egy cukormentes édesítőszer, ami egyre gyakrabban megtalálható a cukorkák, rágógumik és gyerekeknek szánt nyalánkságok között. Bár a nyírfacukornak számos potenciális egészségügyi előnye létezik, különösen hatékony például a fogszuvasodás megelőzésében, mégis ha belőle túl nagy…..
A rendszeres székletürítés nagyon fontos az egészséges élet tekintetében. Nagyon aggasztó, ha rendszeresen tapasztalunk hasmenést vagy székrekedést. A székrekedés több olyan súlyos betegséghez is vezethet, mint a vastagbélrák. A nyírfacukor azonban képes helyreállítani az anyagcserét még a…..
Néhány évvel ezelőtt a nyírfacukor népszerűségre tett szert mint egy alacsony kalóriatartalmú édesítőszer, a cukor helyettesítője, ami megtalálható a gyümölcsökben, zöldségekben és fákban. Többnyire a rágógumikban és más feldolgozott élelmiszerekben jelent meg, de étrendkiegészítőként és szájápolási…..
Miközben mindenki használja már a nyírfacukrot, mégis leginkább azoknak a nőknek ajánlott, akik gyereket várnak. Napi 6 gramm nyírfacukor fogyasztása ugyanis nemcsak a szülők fogait védi meg, hanem a születendő baba orális egészségét is biztosítják. Az ugyanis tény, hogy a baktériumok nagyon könnyen…..
A nyírfacukrot, ezt a természetes édesítőszert 1891-ben fedezték fel és a történelemben először a második világháborúban, a cukorhiány alatt kezdték el tömegesen használni. Az élelmiszergyártók 1960 óta forgalmaznak porított formában nyírfacukrot, ami nemcsak a fogszuvasodás ellen képes harcolni,…..