Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fairenc

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ballibsi, feminista, Soros pénzelte hazaáruló   Az utóbbi hetekben, napokban fokozott odafigyeléssel szemléltem a politikai eseményeket – és ezek leközlését a különböző oldalú és érdekű médiában. (Mellesleg egy-két megmozdulást volt szerencsém premier plánból is megtekinteni.) Szeretnék tisztán…..
fairenc 2017.04.16 18:16:38
Tetszenek azok a hozzászólások, hogy mennyi helyen keresnek munkaerőt. Valóban. Aktív korú embereket engedtek nyugdíjba (nők negyven év szolgálati idővel), ez magában százezres tétel. Aktív korú emberek százezrei (legyen csak negyedmillió) dolgoznak nyugaton. Közben egyre több az igazi öregségi nyugdíjas. Naná, hogy egyre kevesebb a munkáskéz. Aztán a fejlődés: valóban látszik a stadionokon túl ez-az. De az OECD országokban nálunk az egyik legmagasabb a munkára jutó közteher (nézd a bérlistát úgy, hogy a munkaadói terhek is játszanak). Nálunk a legmagasabb az ÁFA. Mellé népegészségügyi adótól kezdve minden csuda. Gondoltál már arra, hogy amennyi energiát a rezsicsökkentésre fordítottak, miért nem a bérfelzárkóztatásra? Mert akkor nem kiszolgáltatott lennél. Aztán honnan van a pénz a "fejlődésre"? A lenyúlt 3000 milliárd forint magánnyugdíj pénz már unalmas. Az uniós támogatás ezermilliárdjai szintén. De tudsz arról, hogy csak 2016-ban 10 milliárd eurót éltünk fel a devizatartalékból. Annyit, amennyi a 2008 utáni hitelfelvételkor oda került. S miért van ennyi Fidesz szavazó? Mit gondolsz, miért lett ingyenes az MTI hírszolgáltatás, miért nyírták ki a többi hírügynökséget? Miért vásárolják fel a médiát? Hogy ne arról írjanak, hogy hová folyik a pénz, hogy lehet, hogy Vajna kezébe került a kaszinóbiznisz, hogy 2010 után adták el az araboknak a pesti luxusszállókat és nagyértékű épületeket (Gresham, Párisi udvar, Klotild palota, Balettintézet stb.). Hogy ne arról essen szó, hogy került az Orbán-család tágabb érdekeltségébe a turai kastélytól a keszthelyi kikötőig oly sok minden. S ne arról szóljon minden, hogy a második kétharmad egy fura választási törvény eredménye, ami kábé 40 százalék szavazót jelent. Urald a nyilvánosságot és tiéd a hatalom. Feltűnt, hogy Simicskával cikizik a Jobbikot, de 71 milliárdos vagyonát a Fidesznek köszönheti? Feltűnt, hogy Botka azóta közellenség, mióta bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek. Hogy Bajnai is csak addig volt közellenség? Hogy Vona már "meleg", migránspárti, amióta szembefordult Orbánnal? Hogy csak azért kirúgnak valakit egy önkormányzattól, mert nem támogatja az olimpiát? A Fidesz valaha fiatal volt és demokrata. Mára mindkettő elmúlt, de csak az első természetes.
fairenc 2017.04.16 18:30:29
@teéjesenmindegy: például úgy, ha a bérre rakodó közterhek nem olyan magasak, hogy te azért nem kapsz magasabb nettót, mert a munkáltató annyit fizet utánad járulékként (idén egyébként csökkent ez a teher, ez azért tény). Az pedig "befektető barát" politikánk jellemzi, hogy nem nagyon jön ide senki. Előbb mennek Szlovákiába, Lengyelországba, Romániába, mert itt kiszámíthatatlan a jogszabály alkotás. Mit tudja egy befektető, hogy két nap alatt nem születik egy mindent felforgató törvény, egyeztetés nélkül. Hét év kormányzás után miért nincs üzleti bizalom? Lásd most a kereskedelmi törvény terveit...
  Hatalmas erőfeszítések árán, önmagukat meghaladva, leküzdve, nagyot léptek előre az ellenzéki politikusok, míg sikerült a kormányváltás minimális esélyét megteremteni. A formális kereteket. A kormányzó párt politikacsinálói nem éppen erre gondoltak, amikor…..
fairenc 2014.01.16 17:49:20
@wallenberg8801: tessék megnézni mellé Magyarország devizatartalékát. Kb. 17 milliárd volt 2007-ben és 33 milliárd 2010-ben. Persze euróban. A felvett hitelt nem lehetett elkölteni... Mind az MNB-hez került.
Világutazó 11 híres fal 2012.11.30 09:45:00
Falak, melyek egy letűnt kor emlékeit őrzik. Falak épültek már az ősidők óta a települések védelmére. Az alább felsoroltak némelyike egy egész birodalmat védett a betolakodóktól. Stoni fal, Horvátország A Peljesac-félszigeten fekvő stoni fal a 14. században épült,…..
fairenc 2013.12.07 10:29:16
édes - keserű A csigáról 2011.02.01 13:12:00
Kedves Lásd Mint Lent!Köszönöm kedves leveledet. Kicsit aggódtam, hogy ilyen hülyeségekkel zaklatlak, mikor amúgy is annyi dolgod van.A sztori tényleg nagyon vicces és nem is vagyok aggódós fajta, de amikor az embernek csiga kerül a szájába, akkor sok mindent átértékel hirtelen.És…..
fairenc 2011.02.01 15:01:17
@motymoty: valóban, épp nyitva volt a webstat s meglepődtem, hogy a linkedről jött hozzám valaki. Döntő többségben a Google, Facebook felől, meg a lap.hu oldalakról szoktak.

Aztán elolvastam a bejegyzésed s jót mosolyogtam (tetszett a stílusod).
Sajnos a csigafotó amúgy elég vacak lett (meg úgy azok a zempléniek).
De életem egyetlen kék meztelencsigája volt :) otthon csak szürkék vannak a kertben, meg tavaly azok a rusnya spanyolok (mármint spanyol meztelencsigák) flangáltak.