Adatok
Józsibácsi61
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Szerintem nem csak én hittem azt gyerekkoromban, hogy a rántott velő az ugyanabból a csontvelőből készül, mint a velős pirítós. Nem is értettem, hogyha a húslevesből kivett csontvelőből olyan kevés jut mindenkinek, akkor hogyhogy néha annyi mennyiség áll rendelkezésre, hogy…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Először is szeretnék egy tévhitet eloszlatni, ami a sertésagyvelőről sajnos elterjedt.
Kalóriatartalma NEM magas !!!!
Mindössze 110 Kcal/100g. Ellentétben a csontvelővel ami megközelíti a 800 Kcal=100g.-ot.
Ez azt jelenti, hogy a rántott velőrózsán lévő panírnak magasabb a kalóriatartalma, mint a szegény velőnek.
A receptel kapcsolatban is van egy-két észrevételem.
Először: nem kell ecetben áztatni a velőt. a friss velő hártyájától megtisztítva fehér !
Mésodszor: panírozás elött a velőt 3-4 enyhén ecetes vízbe kell fözni, így sokkal könnyebb bánni vele a panírozásnál, és rövidebb idő alatt átsül.
Harmadszor: bár ezért valószínüleg sokan leszedik rólam a kereszttvizet, én személyszerint nem rontanám el azzal ezt a kulináris csodát, hogy bármiféle étolajban süssem. Természetesen Házilag kisütöttt disznózsírban készítem. Az íze összehasonlíthatatlanul fínomabb, mint az olajban sütötté. A kalóriatartalmuk szinte azonos.
Tudom koleszterin stb, de aki a reformkonyha mellett dönt az nem fog soha jóízű magyaros ételeket enni!
Baráti üdvözlettel:
Józsibácsi61