Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kheiron

0 bejegyzést írt és 723 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
medicslife Miért telt be a pohár! 2017.03.04 00:59:29
Orvostanhallgató voltam Szegeden. Azért írom meg, melyik városban, mert a postokból úgyis egyértelmű lesz előbb utóbb. És ebben az írásban, arról lesz szó, miért telt be a pohár.   Ehhez előbb az alapokat el kell mondanom az orvosképzésről. 1922 óta 6 éves osztatlan képzés. Ez azt jelenti, hogy nem…..
kheiron 2017.03.05 20:26:26
@midnight coder:

Mi sem egyszerűbb - állam bácsi szépen kiképzi az embereket, aztán ha azok túlnyomó része állami állásba megy (mint az orvosoknál), akkor szépen ad nekik akkora állami fizetést, hogy ne akarjanak elmenni külföldre.

Ez nem rakétatudomány.

Ha meg a tisztelt állam bácsi az állami állásokban foglalkoztatott embereknek nem ad annyit, amennyiért maradnak, akkor meg ne pampogjon, beleértve a tisztelt állampolgárokat is, hanem mélyen kussoljon és örüljön, hogy van egyáltalán bárki, aki itthon marad.
Kardos András kezdte cikke felolvasását a Szent István parkban még álló Lukács-szobor lebontása elleni demonstráción, a címben idézett fekete bomoval. Sajnos nagyon kevesen hallgattuk a filozófia mesterére emlékező mondatokat. Alig voltunk többen, - na jó, ez persze költői túlzás - mint azok,…..
Kutyákat engednek rájuk, rugdossák, kézzel és botokkal ütik, órákon át alázzák a rendőrök a menekültstátuszért folyamodókat határsértőket a magyar-szerb határon.  A filmet a Press Port News készítette a B1 blog számára...
Hogyan tesz tönkre egy embert a kórházi fertőzés? Péter mindig sportolt, aktív életet élt. Pár éve az epéjével került kórházba, azóta 5 műtéten és egy fertőző osztályon van túl. Élete munkás évtizedét még szerette volna tevékenyen tölteni, még voltak tervei. Ezeket mára feladta...
kheiron 2017.02.21 13:48:47
@geminifiok:

"Bemondásra büntetni???? Nem is értem, ezt hogy gondoltad... "

Ez történt több esetben, bármiféle érdemi vizsgálat nélkül. "Nyilatkoztatták a szolgáltatót" - majd nem vették figyelembe a nyilatkozatot és gyakorlatilag Mariska néni bemondására büntettek. Én ugyanis annak idején olvasgattam a határozatokat, mert erősen érdekelt a dolog. A jogászi kuszaságból pedig ki lehetett hámozni a lényeget - a fő cél önmagában a büntetés volt, hogy senki ne érezhesse magát biztonságban.
kheiron 2017.02.21 13:50:18
@geminifiok:

És igen, a bemondásra való büntetést te helyesnek tartod, egyébként nem próbálnád védeni azt az állami bunkósbotot.
kheiron 2017.02.21 14:29:25
@geminifiok:

Értem, hogy úgy gondolod, hogy a bemondásra való büntetéssel nem értesz egyet. Csak azt nem értem, hogy amikor az EBF büntetett bemondásra sorozatosan, azt te miért nem hiszed el - csak mert odacseszerintettek egy fél marék jogszabályi helyet? Szóval az EBF-nek abban a formában való megszüntetése kifejezetten jó és előre mutató lépés volt. Sajnálatos, hogy nem normális jogszabályi környezetben működtek, bár azóta is Kovácsy volt EBF-elnök ügyvéd úr minden megnyilvánulásából süt az egészségügyi szolgáltatók elleni zsigeri gyűlölet.

Számonkérés nélküli egészségügy amúgy sem létezik - ld. pl. Ábrahám hiéna úr áldásosnak kevésbé mondható működését, vagy akár a TASZ finoman szólva is számos esetben megkérdőjelezhető tevékenységét.
magyar-magyar szótár olimpofonok 2017.02.19 09:24:28
A Nyitott Társadalom új hősei. Voltak már hatvanhatezren is egymillióan. Jön ugye ez a büdös elnyomórendszer az olimpiaötletével, ami csak porhintés, mert az óriási lopásiötelteik elkendőzését szolgálná. De majd most a Gáncstalanok, a Jók és Igazak megmutatják, mégpedig a népszavazás intézményével...
kheiron 2017.02.19 21:13:18
@Betonmandala:

Szerintem nem a Momentum beindítására áldozták fel a régebbi konszenzust.

Egyszerűen csak beindult a szokásos ellenzéki pártos verkli: lehet valamit Orbán ellen tenni, ragadjunk hát rá, függetlenül mindentől.

Az csak hab a tortán, hogy épp egy frissen előlépő társaság ötletére ragadnak rá.
kheiron 2017.02.19 22:18:33
@Betonmandala:

Fogalmam sincs, hogy mi csábítana téged vissza, engem nem érint a kérdés. :-)

Talán valami normális program? Hiteles emberek? Vagy hagyjuk a sci-fit?
kheiron 2017.02.20 07:24:43
@Frick László Intézet:

Én nem mernék nagy összeget tenni arra, hogy egy esetleges helyi népszavazáson hányan vennének részt.

Nagyon sokan vannak, akik pusztán az orbánutálat miatt mennének el és voksolnának - épp úgy, mint annak idején a "szociális népszavazás", ami Orbánékat valójában berepítette a hatalomba; mint ahogy arra Horn Gábor ugye frappánsan rámutatott, hogy a kérdések valójában lényegtelenek voltak, a lényeg az volt, hogy Feri, menj a picsába.
magyar-magyar szótár háziorvos 2015.03.24 04:37:14
Azért alakul ki háziorvos hiány, mert a pénz nem minden és az orvosi pályát a fiatalok meghatározó nagy zöme a sok pénz reményében választja. Csakhogy a háziorvosi tevékenység nagyon sok pénzt hoz és mégtöbb nemlátható jövedelmet. Ennek ellenére se akar senki háziorvosnak…..
kheiron 2017.02.19 01:26:16
@Frick László Intézet:

Lófaszt van para.

Azok az idők már régesrég elmúltak, amikor a falusi körorvosnak nem kellett gyakorlatilag élelmiszerre költenie.

Amiről te beszélsz, az a "hivatástudat", amit a tisztelt magyar lakóság úgy gyilkol le 2 hét alatt a fiatal kollégában, ahogy azt kell.

A "jájdebeteg a gyárék", az orvos X kilométerről rohan, de a jájdebeteg gyárék közben bement a városba a haverjaival. A hajnali 2-kor felzörgetik, mert 36,8 fokos hőemelkedés van. Hajnali 1-kor azért hívják, hogy írjon már receptet, mert 3 nap múlva elfogy a gyógyszer.

És ez a napi rutin, ezeket a falusi bunkókat meg nem lehet sem elküldeni a jól megérdemes büdös kurva anyajukba, sem pedig megfizettetni, indokolatlan hívás / 10000 Ft tarifával.
kheiron 2017.02.19 08:53:28
@Frick László Intézet:

Lószart tejeltek. Nem. Lehet, hogy a te településeden így van, de országos szinten egyszerűen nincs az, amit te állítasz.

Te ugyanis egyetlen, 6 kilométeres körön belül látsz. Én meg az egész országból saját néven író kollégákkal beszélgetek a zárt fórumon.

És nem, nincs autó téve az orvos segge alá. A jajdemegszorult önkormányzatok arra képesek, hogy az orvostól talán és esetleg ne szedjenek iparűzési adót. Iparűzésit. A háziorvostól. És a rohadt, ám annál büdösebb kurva anyjukat a tisztelt bógármestereknek.

"Élből, Para nélkül eleve több jön össze egy vidéki körzetben, mint az angliai kórházban aláírós[=felelősségvállalós, börtönbemenős] orvosként."

Te meg miről beszélsz? Be vagy rúgva? Már bocs.
kheiron 2017.02.20 07:16:46
@Frick László Intézet:

Hm-hm.

Kb. olyan ez a helyzet, hogy én belül vagyok egy körön, te meg kívül, de te próbálod nekem osztani az észt.

Egészen úgy néz ki, mintha én próbálnálak téged kioktatni a 80-as évek vidéki irodalmi életéből - melyben te ott voltál, én meg nem. De azért én tudom a tutit, te meg nem, mert neked hazudnak, én meg olvastam 3 db Tiszatájat.

Azért ennél komolyabb vagy szerintem.

És valóban, senki nem megy körzetbe, amíg az egész havi központi pénz másfél millió, amiből ki kell hozni 2-3 ember fizetését meg az egész miskulanciát adóstul-járulékostul.

Annak meg, hogy valaki 24 órában állandóan ugrásra készen legyen - épp a mostani öregek voltak, akik valamiféle félreértelmezett hivatástudatból ezt végzetesen elbaszták. Az orvos ugyanis rendel, a rendelési időben. Azon kívül meg nem. Mert neki is jár a pihenés, hogy jót dugjon a partnerével, vagy hogy kertészkedjen.

És ne a parasztok idiotizmusát szolgálja ki, mint egy utolsó tróger - "Józsikám, arréb kéne tenni mán a fát a kertben, kapsz érte három sört".

Hát egy nagy büdös lófaszt, a paraszt tanulja csak meg szépen, hogy hol az orvos helye a társadalomban. Fent. Kérni lehet. Rendelni nem.
Valaki árulja el, hogy aki a gyógyításra teszi fel az életét, vagy ezzel kapcsolatos munkája van, miért ennyire, bocsánat, de bunkó? Én nem betegekkel, segítségre szoruló idősekkel dolgozom, de ha így állnák az ügyfeleimhez, már régen nem lenne munkám. Szia Praxis!   Sajnos édesanyám abban az…..
kheiron 2017.02.15 02:38:34
@she_wolf:

Nem véletlen, hogy az állami egészségügyet senki nem szeretné felszámolni.

A tisztán magánellátás ezer és egy sebből vérzik sajnos, alapvető érdek- és strukturális okok miatt.
kheiron 2017.02.15 22:25:16
@she_wolf:

Az érdekek kizárólag pénzügyiek.

Csak a teljesség igénye nélkül: a biztosítóknál az életkori és a betegségekre való szűrés.

Az ellátóknál a túl sok, és egyszerre túl kevés szolgáltatás erőltetése

- túldiagnosztizálás, egy repedt kisujjra PET,
- az indokoltság határán billegő beavatkozások elvégzése, 2x hányingerre gyomortükrözés, majd 2 napig megfigyelésre benn tartás,
- a valóban súlyos esetek el nem látása: vérző nyelőcső-erek ellátását, vastagbélrák-műtétet, vagy nyílt lábszártörés operációját semmilyen magánintézmény nem végzi, mert túl drága a háttér.

Csak így hirtelen.
kheiron 2017.02.17 21:45:28
@defné:

Sokkal kisebb a munkaterhelés. Egyrészt jórészt ismeretlen a 12 órázás, másrésze megsmétlem: egy nővérre nem 50, hanem 5 ellátandó beteg jut.
Miközben Magyarországon – egyelőre – alkotmányos jog az abortusz, a kormány megüzente a nőknek: nem nézi jó szemmel ezt a “túltolt” liberalizmust. Hivatalosan ugyan nem büntetik a terhességmegszakítást vállaló intézményeket, ám igen csinos összeggel jutalmazzák az abortuszt megtagadó kórházakat.…..
A 2016-os olimpiának alig fél éve van vége, a Rióban felépített olimpiai falu, stadionok és sportpályák már most rohadnak és konganak az ürességtől. A budapestieknek 4 napja maradt, hogy aláírják a népszavazásos ívet...
Több orvos balfaszsága, bűne kellett hozzá, hogy szeretett feleségem meghaljon. „A bűn mindent beszennyez. Mindent elborító bűz ez, megrontja a szeretetet, megfertőzi a házastársak szobáját, az újszülöttek bölcsőjét, még a napmelegben bágyadozó virágokat, még a rügyeiket…..
kheiron 2017.02.14 00:47:36
@ultraelite:

És a Calcium-Sandoz pezsgőtabletta terápiás javallata:

"4.1 Terápiás javallatok
- A kalciumhiány megelőzése és kezelése
- Csontritkulás megelőzésének és kezelésének célzott gyógyszerelését kiegészítő kalciumpótlás céljára
- Rachitis és osteomalacia, a D3–vitamin-kezelés kiegészítésére"

Ennyi.

Semmi allergia meg effélék.
Amikor Orbán repülője lejön, nagy robajjal fog földet érni. Halálos zuhanásába sokan fognak belepusztulni. Nem értik majd, mi történt: a gép romlott el, vagy a pilóta hol követte el a végzetes hibát? Pedig amit tesz, az önpusztítás. Az iránta érzett harag és gyűlölet cafatokra tépi majd - és nem…..
kheiron 2017.02.12 20:22:56
@morpho:

"Mutass már egy demokrata pártvezért, aki két egymás után elbukott választás után a helyén marad?"

Gyurcsány Ferenc.
Hello kedves Olvasóm! Nyilván az egyre nagyobb súlyt képviselő kormányközeli médiából valószínűleg nem, vagy csak érintőlegesen értesülsz az eseményekről sőt, sokan -talán pont ezért- egyre kevesebb olyan tartalmat fogyasztanak, melyek a napi, belföldi aktualitásokról adnak hírt. Az embereket…..
kheiron 2017.02.10 07:30:39
@ebella:

Én az elkészült fényképet látom. Azon az látszik, hogy a fallal mintegy 45 fokos szöget bezárva áll összesen 6 ember: a falnál egy árus, mellette a falnál egy rendőr, aztán még egy rendőr, két közterületes és egy fekete kabátos járókelő. A fekete kabátos illető zárja a sort, a faltól mintegy 3,5-4 méterre, az aláírásgyűjtő pulttól saccra 2-3 méterre.

Hogy ezeket az embereket miért nem lehet megkerülni és úgy aláírni, azt én igazán nem értem.
Kelet-Ukrajnában az oroszbarát szakadárok és az ukrán fegyveresek szembenállása abszurd drámába illő helyzeteket teremt. Donyeck közeli életkép TAMÁS PÁL írásában.   Járőröző ukrán harckocsik a lakótelepen Avgyejevkán    Fotók:echo.msk.ru Manapság a nemzetközi ügyekben mindent Trumpra kenünk.…..
Nagyjából egy hónappal ezelőtt robbant a bomba, amikor is megrázó videó készült Laci bácsi gasztrobűneiből. Egy összeállítást készített Ivassalkapcsolatosproblemak mikroblogger Benke Laci bácsi konyhai ámokfutásából, amit főzés címen szokott rendezni különféle tévéműsorokban. Az ország gyakorlatilag…..
kheiron 2017.02.06 04:43:08
@karandash:

Nem basszus, én egy olyan "olasz ízvilágú" paradicsomos sajtos tésztára vágyom, aminek az összetevői között paradicsom, sajt és tészta szerepel, nem pedig szarrá cukrozott ketchup, reszelt "pizzafeltét", ráolvasztott lapkasajt és 4 tojásos száraztészta, evőkanálnyi nátrium-glutamáttal megbolondítva.

De ez ízlés kérdése természetesen, és azé, hogy ki
kheiron 2017.02.06 04:44:11
@kheiron:

...mihez szokott - van egy csomó ember, aki képtelen kilépni az 1981-es iskolai napközis ízvilágból.
Még nincs egy éve, hogy új politikai közösségként útjára indult a Momentum Mozgalom, a néhány hete aktívan kampányoló szervezetnek máris sikerült kivívnia a kormány ellenszenvét, rátámadt a kormányzati propagandagépezet. A Momentum ezt első nyilvános akciójával, a NOlimpia nevű kezdeményezéssel érte…..
kheiron 2017.01.27 21:35:08
@Bárdos Lilla:

"legfeljebb az, aki titkosította a 4-es metróval kapcsolatos OLAF jelentést."

Aki titkosította, abbizony maga az OLAF.

:-)
JogÁsz Aki ken, az adja is fel! 2017.01.24 12:57:33
Mármint a plakátokat. Keni a ragasztót és feladja a létrán állónak. Így szervezte az egyik aktivista azt a „garázdaságot”, ami miatt most jogerősen is elítélték Gulyás Mártont. A Krétakör korábbi ügyvezetője 50 tiltakozó plakátot ragasztott ki a Nemzeti Választási Iroda épületére, és leszerelte…..
Az első randi mindig nagy izgalommal jár. Végre szemtől szembe találkozunk azzal, aki felkeltette az érdeklődésünket. Készülünk rá, mert jó benyomást akarunk kelteni a másikban. Amennyiben a randi helyszínéül egy olyan helyet választottunk, ahol fogyasztottunk előbb utóbb…..
...vagy ha nem, hát gumicsizma. Minapi -még tavalyi- bejegyzésemben rámutattam, az egyébként is egyre pusztuló, nyomorult pornóipari trükköcskékkel operáló és bulvárosan picsásodo magyar sajtómunkásság mennyire rá van akadva a DÚÚÚÚÚÚRVÁÁÁÁN/DUÚÚÚÚRVAAA és BRUTÁLIS kifejezésekre. Ha pedig…..
kheiron 2017.01.08 12:38:27
@Lujza S.:

Szívből gratulálok, megtaláltad a definitív bulvár és a nem definitív bulvár címadásai közti különbséget.

:-D
A műfaj negyedszázados, nagyjából az internettel egyidős, és a picsatársadalmak egyre butuló picsaembereinek a "humor"-igényét elégíti ki. Néha, koronkint még valamirevaló ember is képes röhögni a termékein, főleg ha amúgy egy  ízlését kielégíti, pl szexuális problémái vannak és a shitcom a pornó…..
kheiron 2017.01.08 00:39:08
@Dinamuki:

Nem az kell, hogy tessen. Az kell, hogy megjegyezd.
kheiron 2017.01.08 12:06:16
@Dinamuki:

No igen, te a kevesek közé tartozol.

:-)
Mindig jókat kacarászom azon, amikor káposztafejű savanya, szájjalkereszténydemokrata bácsik meg nénik a szingliket basztatják ezügyben. Kárhoztatják a szingliket az önzőségük, a promiszkuitásuk, a meddőségük miatt. Szerintem a szinglikkel semmi baj. Éntőlem oszt annyira buzulnak, amennyire.…..
kheiron 2017.01.08 00:36:13
@Dinamuki:

Ezért kell ingyenes irodai programcsomagokat használni, ha egy mód van rá.
Az az igazság, a magyar kártya nem magyar. Legföljebb is szóhasználatban. A magyarok így értik -mert így szeretnék érteni. A tehát úgynevezett magyar kártya lapjain leginkább svájci szabadsághősök láthatóak, persze egy ismeretlen metsző elképzelései szerint. És a legendás szépségű Svájc tájairól…..
kheiron 2016.12.29 13:34:33
@nagyjoco:

Nagy tévedés okosnak hinni valakit pusztán azért, mert szemüveges zsidó, még akkor is, ha képes összefüggően butaságokat írni.

:-)
kheiron 2016.12.29 14:16:15
@nagyjoco:

Amire te gondolsz, úgy hívják: opportunizmus.

:-)
Földi Lászlót folyamatosan „szakértőként” aposztrofálja a közmédia, pedig már többször bebizonyosodott, hogy hülyeségeket beszél. Amikor éppen nincs semmi különösebb üzennivalója a Fidesznek, akkor beküldik a „szakértőjüket”, aki minden adásban leszögezi: Európát megtámadták a menekültek.  ..
kheiron 2016.12.28 16:27:49
@morpho:

"Németország senkit nem akar a nyakunkba tenni."

Lószart nem. Hallottál már a németek által szorgalmazott menekült-kvótarendszerről?
kheiron 2016.12.28 16:33:51
@pamut:

Ja, itt vannak neked a beilleszkedett, európai értékeket magukénak valló arabok:

www.telegraph.co.uk/news/2016/12/17/french-bar-tells-women-isnt-paris-men/
kheiron 2016.12.28 16:35:00
@ZX: @morpho:

Nem, nem került le a napirendről, csak épp most csend van róla.
A dél-pesti Jahn Ferenc kórház honlapjának nyitólapja egy karácsonyi üdvözlőlappal és bocsánatkérő levéllel fogadja látogatóit.  Egy karácsonyi képeslap, egy bocsánatkérés és néhány ígéret kevés lesz! A lakossági engedetlenség, a kerületi önkormányzatok hatékony fellépése és a Párbeszéd akciójának…..
A miniszterelnök nagyon durva egyeninterjút adott a megyei lapoknak. A Fejér Megyei Hírlap azonban önállósította magát...
kheiron 2016.12.26 16:20:54
@karandash:

Kicsoda az az "Orsós vajda"?
kheiron 2016.12.26 16:22:11
@Gérard Duchemin:

Láthatólag alapvető segédfogalmad sincs arról, hogy milyen egy diktatúrában élni.

Boldog ember lehetsz.