Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HZoltan

46 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hzoltan.blog.hu Budapesti fények 2017.09.09 21:55:15
Lehet hogy ez az utolsó napsütötte 28 fokos hétvége ebben az évben, a mostani képgalériám ezt örökíti meg. Mindig is szerettem a street fotókat nézni és készíteni is, így állítok emléket az idei elmúló nyárnak, amely sok őszinte pillanatot hozott az életembe.   24 képkocka, mint ahogy egy tekercs…..
hzoltan.blog.hu Budapest 2017.08.27 11:48:35
Az utóbbi időben a honlapok szerkesztése és egyéb grafikai munkák vitték el az időmet, elkészültek a Csóbor Pincészet Agárdi Rosé boroscimkéi, és több „bajbajutott” honlap tulajdonosnak segítettem az oldalát feléleszteni, (illetve más szolgáltatóhoz költöztetni) így az örömfotózás egy kissé a…..
hzoltan.blog.hu Máltai kettősség 2016.04.09 07:31:59
  Málta kis sziget, mégis mindenki tudja hol van. Sokunknak a Máltai Szeretetszolgálat jut eszébe róla egyből, és ezáltal egy barátságos, bájos hangulat lengi körül anélkül, hogy valaha is jártunk volna ott. Nem töltöttem sok időt Máltán (a képeken: Valletta, Sliema, Gzira, Mdina) mégis még mindig…..
Egy ideje már fényképezem a viccesebb feliratokat, tiltó és tájékoztató táblákat, és a kedvenceimet, a „népművészeti” alkotásokat. Ebből válogattam néhány gyöngyszemet, fogadjátok szeretettel:   Kérjük, a műtárgyakra ne írjanak! - 2011, Székesfehérvár, Bory vár. (úgy látszik ez még mindig nem…..
Jégre lépni tilos és veszélyes! ...viszont sétálni szabad és egészséges. Fehérvárcsurgói életképek következnek, és a végén egy ráadás minimál. Ha valakit jobban érdekelne a Károlyi-kastély, annak itt a link...
..
Hajtós nap után, egy zsúfolt hét után, amikor már a város moraja is megfojt, és úgy érzed menekülnél, akkor kell szembe állni a széllel igazán. Ellenállni és szemügyre venni a körülötted lévő világot részleteiben. Akkor hirtelen lelassul az eddig rohanó és mindent -…..
hzoltan.blog.hu Siófok - tavasz 2015.04.12 12:14:28
"Találtam" ma két képet kávészünet alatt a munkahelyemen. Érekes, hogy bizonyos tárgyak, - amik a szemünk előtt vannak, nap mint nap látjuk őket, - mennyire természetessé válnak. Nem is vesszük őket jobban szemügyre. Pedig ha mesélni tudnának.. Elárulom: a lenti két kép a…..
Tavaly ősszel már látványosan elkezdték felújítani az Arborétumot. Hajtott a kíváncsiság, hogy megnézzem, hogyan áll az építkezés, szépítkezés. Azt már előre tudtam, hogy 950 Forintra emelkedett a felnőtt belépő jegy. Nem olcsó, de kellemes feltöltődést ad cserébe a…..
hzoltan.blog.hu Fenn a dombon 2015.03.22 06:16:49
Autós témában teszek közzé két képet. Igaz, amikor elindultam Gránás felé, hogy felmásszak a dombtetőre, célom szimplán csak a tavaszi napsütésben való melegedés, pihenés volt. Kívántam a szabadság érzését, a csend nyugalmát, a szellő cirógatását. Ehelyett kaptam erős…..
A printscreen.hu-n akadtam egy cikkbe, ami fényfestés használatával foglalkozik. Persze semmi új sincs abban, ha az ember pofon egyszerű trükköket vet be a kívánt kép elkészítéséhez, s nem új keletű dolog az sem, hogy elemlámpát, vagy bármely a kezünkbe akadó fényforrást…..
Olyan gyorsan ért véget a nyár, mint ahogy elkezdődött. ...legalább is számomra. A változékony időjárás megnehezítette a napjaimat, és nem is fényképeztem túl sokat ide a blogra. Próbálom ezt majd pótolni.             ..
              ..
Direkt volt a hosszú szünet. Kíváncsi voltam, hiányzik-e valakinek a blog. Úgy látszik, nem. Pedig voltak olvasók. De hozzászólás, vélemény, kérdés, javaslat nulla! Csak a közöny. Kedves Olvasó! Neked, Nektek készülnek a bejegyzések! Nem a magam kedvéért. Azért, hogy…..
Egy dolgot szeretek a kihalt laktanyákban. Érdekes látni, ahogy a természet visszaveszi azt, ami az övé. És egy dolgot nem szeretek bennük, azt hogy mennyire szétloptak és romboltak mindent. Pár hangulatkép a galériában:   ..
Érdekes belevágni nagylátószöggel egy légi bemutató fotózásába, habár engem jobban hajt az, hogy az emberek szemszögéből fogalmazzam meg a mondanivalómat, vagy tudósítsak egy sporteseményről. Azt már előre tudtam, hogy nagy tömeg lesz, ami sok lehetőséget hozhat, de meg is…..
hzoltan.blog.hu Gyerekszáj 2014.04.30 13:08:06
Ma reggel iszogatom a kávémat a teraszon, és látom, hogy egy anyuka sétál két fiú gyermekével a lakótelepi parkoló járdáján. A "törpék" szaladnak egyik kocsitól a másikig, és hangosan kiáltják az autók márkáját egymás után. - Fooord! - Pözsóóóóó! - Opeeeel! -…..
hzoltan.blog.hu Soponyai hangulat 2014.04.30 06:26:51
    ..
hzoltan.blog.hu Dégi hangulat 2014.04.27 07:58:33
Meglepődve konstatáltam, hogy a dégi Festetics kastély környékét rendezik, a hidat teljesen kicserélték. Természetesen utána olvastam, hogy mi is történik:   A tervezett munkák a legnagyobb volumenű kerthelyreállítást jelentik Magyarországon a második világháború óta.…..
hzoltan.blog.hu A jelen 2014.02.15 09:01:19
Amikor a háztetőről körbenézek, és elém tárul a panelrengeteg, a Weeds főcímdala jut eszembe az egyforma „dobozokkal”, emberekkel. Egyforma kis életterek. Felülről, felületesen szemlélve egyforma kis életek. Közelebbről figyelve ezernyi féle sors, milliónyi célok, vágyak.…..
hzoltan.blog.hu Lillafüred 2014.01.05 10:53:21
Lillafüred csodálatosan szép hely, még így télen is. Néha vacogva, néha bosszankodva a köd miatt, de kellemes napokat töltöttem el barátnőmmel itt. A fák kopárok voltak, a táj nem zöldellt, s mégis megmaradt idilli hangulata. A Hámori-tó, a Palota szálló és lépcsős teraszai…..
hzoltan.blog.hu Zúzmarák 2013.12.20 19:09:03
Beköszöntött a tél, mindent ellep a szürkeség. Korán sötétedik, és a napot is régen láttam már. Minden reggel ködös, az orromig sem látok. Vacogva kaparom a jeget a szélvédőről, és imádkozok, hogy gyorsan melegedjen be az autó. Persze mindhiába…  Ellenben melengette…..
Sok minden kavarog bennem egy hosszas séta után, amelyet Budapesten tettem. Jöjjön hát egy Vörösmarty Mihály idézet, amely talán jobban fogalmazza meg mindezt: "Ábrándozás az élet megrontója, Mely, kancsalúl, festett egekbe néz. Mi az, mi embert boldoggá tehetne? Kincs? hír?…..