Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jeffero

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kérdések és válaszok az emberi faj történelméről, a különböző földönkívüli fajok Föld bolygón betöltött szerepéről és a közeljövő eseményeinek taglalása Simon Parkes-szal egy sok témát érintő, átfogó helyzetelemzés keretében, mely a „Project Avalon”…..
Jeffero 2015.07.12 14:01:15
Nagyon megdöbbentem a 47-48. kérdésben olvasott fehér fény csapda dolgon, de simán el tudom képzelni, hogy igaz lehet, és megállja a helyét, amit Parkes ott a válaszban mond róla.

Eszembe jutott, hogy kissé fura, mondhatni gyanús, mennyire jelen van a médiában ez a fehér fény dolog, számos filmben és sorozatban, köztük az Angyali érintés-ben, amelynek nagy rajongója is vagyok. A halál angyala bekíséri az eltávozó embert a fehér fénybe, hogy ott találkozzon Istennel - számos ilyen jelenet van a sorozatban. Ez elgondolkoztat, hogy tényleg angyal-e, aki ezt teszi, vagy a földi karantén rendszer szolgája... Amiket olvasgattam az utóbbi időkben, részben e blogban is, könnyen lehet, hogy teljesen máshogy van minden, mint ahogy látszik, és nem véletlenül nyomják a fehér fény dolgot sem a médiában, amivel arra kondicionálhatják az embereket, hogy teljesen fogadja el, eszébe se jusson a másik irányba menni, ami könnyen lehet, hogy jobb választás lenne, ha igaz, hogy nem esnénk át a törlési folyamaton. Bár jó kérdés, hogy ha a forráshoz mennénk, és megmaradna az előző élet emlékezete tisztán, akkor visszatérhetnénk-e a Földre (gondolom, ha van erre szabad akarat és tiszta választás, terv, akkor igen), és az is kérdéses, hogy a karantén rendszer kezelői érzékelnék-e, és netán jobban rászállnának-e az ilyen emberre, ahogyan pl. egyes fénymunkásokat is próbálnak ellehetetleníteni.

Visszatérve a halál angyalához, az is felmerült bennem, hogy tényleg valódi angyalok lehetnek, akik csak figyelnek és támogatnak, mint az őrangyalok is. Nem mondhatják meg mit tegyél, nem avatkozhatnak bele az emberek életébe közvetlenül, de irányt mutathatnak, terelhetik az embert egy jó döntés, a helyes út felé, amit aztán az ember vagy megtesz, vagy nem, tudatosságától, felébredettségétől függően, a szabad akarat által. Elképzelhető, hogy az angyalok tudnak az egész rendszer működéséről, és ha maga az ember nem rendelkezik ismerettel, hogy létezik más alternatíva, tehát nem választja, hogy a fehér fény helyett a forrás felé indul, akkor az angyal nem tehet mást, csak afelé viszi a lelket, amivel a földi rendszeren belül maradhat, és utazhat, különböző megtapasztalásokat szerezhet az egyes inkarnációk alatt. Általánosságban, a legtöbb ember számára eddig ez volt az optimális választás, a jelenlegi földi kísérletben. Azonban mivel ez a kísérlet, a Föld bolygón egy ciklus hamarosan lezárul, itt az ideje, hogy másként tervezzük meg az átmenetet, hogy megismerjük valóságunk igazi természetét.

Bízom benne, hogy én és a legtöbb most élő ember, ha átéljük a váltást, a fátyol megszűnését a bolygón, és aztán egyszer elérünk életünk végére, akkor már csak egy igaz út lesz, a forráshoz közvetlen, és még előtte is tudunk kapcsolatba kerülni vele, vagy pedig felemelkedünk egy magasabb dimenzióba, és onnan még könnyebb lesz megvalósítani, teremteni bármit. Nem lesz könnyű az út, hogy megszokjuk az új terepet, új lehetőségeket, de biztosan meg fogja érni.

Azért szerintem imádkozzunk szeretteinkért is, hogy ha lehet, maradjanak velünk, együtt tapasztaljuk meg a váltást, a felfedéseket, a földi történelemről az igazság napvilágra kerülését, ne távozzanak el idő előtt, hogy inkább az új rendszerben történjen meg ez, amikor a lélek tisztábban fogja látni a maga előtt lévő utat, az előző életekről is tisztább emlékezete lesz, és ezáltal megfelelő választást tud hozni.
A rejtélyes 432 Play it slowly 2013.08.24 12:28:10
Mivel az Amazing Slow Downer csak Mac-en és Win-en fut, íme egy Linuxos megfelelője neki, amellyel szintén lehet centenként transzponálni. ;) ..
Jeffero 2013.09.14 13:40:54
Ingyenes Slow Downer program Windowsra:
BestPractice
bestpractice.sourceforge.net/

Ezenkívül most jött ki az új verzió az Audacity audio szerkesztő programból, a 2.0.4-es, amiben javítva lett az Effekt/Hangmagasság változtatása menüpont, ahol már engedi az 1. mezőbe is beírni a Hz értéket. Eddig úgy lehetett megtrükközni, hogy a vágólapról másoltad be.
Audacity letöltés: audacity.sourceforge.net/
MP3 kódoló plugin letöltése:
lame1.buanzo.com.ar/

Itt van egy leírás, ami alapján meg lehet csinálni bármely zeneszám 432Hz-esre konvertálását:
truthconduit.weebly.com/convert-music-to-432-hz.html
Szerintem el lehet igazodni ez alapján a magyar verzión is, de ha valaki jobban ráér, akkor lehetne csinálni a magyarból is hasonló képes útmutatót.
Bár az is lehet, hogy egyszerűbb a BestPractice programmal, csak mivel wav-ba tud menteni, azt még át kell kódolni utána mp3-ba egy másik progival.

Azért majd kérlek, kedves blog tulajdonos, nézd át ezeket a programokat, hogy tényleg jók-e.
Kedves Olvasók, gondoltam időrendben december 21-től mostanáig haladva, sorra kezdem lefordítani a fontosabb írásokat Cobrától, de mivel ez a kettő most aktuális, ezekkel kezdtem. Az igazat megvallva én úgy látom továbbra is, hogy létezik valamiféle akcióterv, akciósorozat, amit…..
Jeffero 2013.08.14 20:47:20
Új infók a korábban ajánlott blog linken, változás történt a tervben és a végső forgatókönyv elemeiben:
theworldoftruth7.blogspot.com.au/2013/08/changes-that-occurred-to-plan.html
theworldoftruth7.blogspot.com.au/2013/08/some-important-clarifications-before.html

Szóval ez magyarázat lehet, hogy miért csúsznak a dolgok. Szerintem ezt érdemes lenne lefordítani, szívesen olvasnám magyarul, mert annyira nem tudok jól angolul, a google fordítón kereszül nem jön át tisztán.
Majd írok 1-2 oldalnak, hátha lefordítanák.
Jeffero 2013.08.14 21:44:49
@Kimberley C.: Próbaképp írtam a fenyorveny.hu blog kontakt email címére, bízom benne, hogy lefordítja, a Cobra üzeneteket is ő szokta mostanság magyarul közölni, és asszem hozzá köthető a prepareforchange.net Esemény támogatói csoport oldal magyar változata (felkeszulesavaltozasra.blogspot.hu).

A www.stankovuniversallaw.com/ oldalon a 08.14-ei bejegyzések is érdekesek, breaking news-ként írják, hogy megtörtént az 5D-be való felemelkedés próbája, akivel Stankov levelezni szokott, egy Carla nevű illetőnek sikerült, és vissza is hozták, lehet olvasni a tapasztalatait.
Jeffero 2013.08.15 22:21:05
Itt a végső forgatókönyv részletezése, a folytatása a korábban ajánlott linkeknek:
theworldoftruth7.blogspot.com.au/2013/08/changes-that-occurred-to-plan_15.html

Kicsit fáradt voltam már szerda este, és félreolvastam, azt hittem, hogy már postolták a part 2-t, de a 08.14-i bejegyzés a blog oldalon az ilyen átvezető volt, ill. bevezető a part 2-höz.
Valószínűleg akinek ajánlottuk fordításra, észrevehette, és megvárta a folytatást. Szóval bízom benne, hogy rövidesen felbukkan ez valahol magyarul is.

Közben a Spiritufo oldalon megjelent a Carla 5D felemelkedéséről szóló hír magyar fordítása:
www.spiritufo.ditro.hu/kozmosz-letagadott-valtozasairol/22-2011-2012-2013-alapvet-valtozasairol/262-georgi-stankov-felhivasa-a-felemelkedes-elkezddoett

Kicsit aggasztó most az egyiptomi helyzet, azért remélem csillapodnak a dolgok. Anyám épp ma mondta, hogy beszélt egy barátnőjével, hogy annak az ismerőse épp nemrég jött haza az egyiptomi nyaralásból, ami kidobott pénz volt, mivel egész idő alatt nem hagyhatták el a szállást a biztonsági intézkedések miatt, így nem tudtak semmi nevezetességet megnézni. Még áprilisban fizettek be az útra, nem gondolták volna, hogy ez lesz. Azon gondolkoztam, hogy ha esetleg utánaolvastak volna ilyen alternatív hírportálokon , blogokon a jelenlegi helyzetnek (nem csak a fősodrású médiából tájékozódva), akkor biztosan visszamondták volna az utat.
Földönkívüliek felfedése: Közel azonos földönkívüli holttestet találtak Oroszországban és Dél-Amerikában 2/2. írta: David Wilcock eredetileg megjelent: 2013.febr.1 fordította: Benedictus   LINKEK "ALYOSHENKA" OROSZ VIDEÓIHOZ Link 1 -- (1perc 52 mp.): ezek részletek…..
Jeffero 2013.04.09 17:53:11
@Atlantisz69: Köszi a videó linket. Tényleg szenzációs Szelei Magdolna bejelentése 10:10-nél. Amikor hallgattam, valami különös, felemelő érzés járt át, ami szerintem azt jelezte, hogy ez igaz lehet, ez az ami most formálódik hazánkban.

Az jutott eszembe, hogy valószínűleg erre az adósságkivásárló emberre gondolt Kásler Árpád, amikor Dózsa unokáját emlegette ebben az írásában: kaslerarpad.hu/?p=3151
Valószínűleg ez lesz az egyik nagy bejelentés április 21-én a Hősök terén.

Egyébként azt látom, hogy mintha zavarkeltés menne a különféle felfedős információs portálok írásai, facebook oldalai alapján. A koreai történések is eléggé furák, de szerintem csak félelemkeltések, van aki szerint csak el akarják terelni a figyelmet valami másról. Ellentmondónak tűnik, mert valamely régebbi csatornázott üzenet szerint a HAARP technikát már nem kellene sikeresen használniuk, az Ellenállás vagy a GF blokkolná, mégis egyesek ahhoz kötik a mai iráni és a pár nappal ezelőtti észak-koreai földrengést, hisz olyan hír is megjelent, hogy mozgó HAARP állomást telepítenek Korea közelébe. Bár az is lehet, hogy maga a Föld műveli ezeket.

A pénzügyi rendszerek várható összeomlásáról, illetve valami összeomlás megakadályozásáról is megjelentek bennfentes infók (pl. ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/04/globalis-penzugyi-riasztas-versenyfutas.html), de a tegnapi Cobra blog bejegyzés (ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/04/rovid-helyzetjelentes-kobra-2013.html) szerint a május 25-i portál megnyílása előtt nem lesz drasztikus változás a globális pénzügyi rendszerben.

Azon tűnődtem mi lesz, ha mondjuk az Euró összeomlik. Munkahelyem kapcsán szoktunk rendelni termékeket külföldről magyar importőrön keresztül, és a német katalógusban Euróban vannak az árak. Akkor az egész katalógus értelmét veszti, vagy újat kell csinálni, másik pénznemben. Egy másik beszállító a magyar árait is az Euró függvényében alakítja, habár ott van tényleges raktárkészlet bőven, és a katalógusuk is Ft árakkal van, tehát szerintem ott nem változtatnának, vagy legalábbis a raktáron lévőeket tudjuk majd rendelni valószínűleg ugyanazon az áron, a katalógusos áron, bár a katalogusban fel van tüntetve, hogy az árak változtatásának a jogát fenntartják.

Mondjuk rengeteg minden változhat április 21-e után hazánkban is, bízom benne, hogy bejön a BAÉSZ-RVMP kezdeményezés, elérik a céljukat. Küldjétek ti is nekik a pozitív energiát.
Jeffero 2013.04.23 22:43:08
@Atlantisz69:
Az új pénzügyi rendszerről szóló írás már megjelent itt a 2012 Felemelkedés oldalon magyarul 2012 májusában:
2012felemelkedes.blog.hu/2012/05/05/uj_penzugyi_rendszer
Az Újvilágtudat oldal valamiért nem közölte ezt a linket.

Esetleg hasznos infó lehet még a 2012 Terv írás, annak aki nem olvasta, vagy másoknak is felfrissítésképp, bár valószínű, hogy Cobra május 25. után közli a 2013 Tervet :)
Remélhetőleg abban nem lesznek már ilyen nagy időintervallumok, és 1-2 hónapon belül végre indulnak a nagy változások. Szerintem az egyre gyakoribb földrengések (hétfő éjjel hazánkban is) jelzik, hogy valami készülődik. Sajnos átaludtam, de kora reggel mikor visszaaludtam, álmodtam valamit erről a pénzügyi átalakításról, de már nem emlékszem pontosan mit.

Érdekes lehet még a 04.16. Ashtar közvetítés is, ami a bostoni dologról szól:
kristalyhang.wordpress.com/2013/04/20/ashtar-a-parancsnoki-hidrol-2013-04-16/
Jeffero 2013.04.23 22:45:01
Kimaradt egy link:
2012felemelkedes.blog.hu/2012/05/03/2012_terv
Bár meg lehet találni jobb oldalon az Esemény tag alapján is.
(a cím megtévesztő lehet, nem azonos az előző bejegyzéssel! - a szerk. megj.) Új 3 órás orosz dokumentumfilm kürtöli szét a Pénzügyi Zsarnokságot! 1. / 2. Írta: David Wilcock megjelenése: 2013.január 30. fordította: Benedictus 2013.január 30-án, az egyik élvonalbeli…..
Jeffero 2013.02.28 15:40:10
Sziasztok!
Részben ezen cikkhez kapcsolódóan, valamint máshol olvasottak kapcsán is, kicsit tartok attól, hogy mit hozhat ezeknek a dolgoknak a kiderülése, ha szélesebb nyilvánosságot kap, a világ és hazánk pénzügyi rendszerében.

Szeretném a véleményeteket kérni, hogy szerintetek érdemes-e mostanság biztosítást kötni, vagy mondjuk bankban gyűjteni, hosszabb ideig tartani a pénzt?

Szüleim kitalálták, részben amiatt, hogy félretegyenek valamilyen módon pénzt, hogy megkötik az Időskori Biztonság nevezetű biztosítást, amit a tévében a 4LifeDirect cég hirdet. Bár egy ismerősön keresztül, nem ennél a cégnél lesz kötve, hanem valószínűleg az AEGON-nál, 3 éves tartamra ajánlotta a biztosítós ember, akivel beszéltek. Pár éve nekem is ott kötöttünk életbiztosítást, bár annak a lejárata még kb. 5 év. Szóval nem tudom, hogy lenne jobb, ha itthon vagy bankban, a helyi takarékpénztárban gyűjtenék a pénzt, vagy beadnák egy biztosítónak. Gondolom csak van garancia arra, hogy ha a biztosítótársasággal valami történik, akkor visszakapja a pénzt az ügyfél.

Bár az is lehet, hogy feleslegesen aggódom, mert ha megvalósulna, amit pl. a Cobrától érkező vagy a GF csatornázott üzenetekben olvasható, hogy megteremtik a jólétet a Földön, akkor biztosan meglesz az anyagi biztonsága minden jóérzésű embernek.
Nem szeretnék felesleges ellenállást, negativitást teremteni szüleim irányába, hogy nem támogatom a tervüket, akaratukat, mert lehet, hogy ezzel csak nekem akarnak jót.
Ha tudtok valami hasznos infót, tanácsot, megköszönném, vagy valami jó linket, ahol lehet ilyen témáról olvasni.

Egyébként a Spiritufo oldalon lévő "Felhívás magyar fénymunkásokhoz" írás hatására is azon gondolkoztam, hogy eljött az idő, hogy végre magamon dolgozzam, újra rendszeresebben meditáljak, növeljem a rezgésszintemet, és megteremtsem magamban a világ képét, amelyben szeretnék élni. Rájöttem, hogy egyedül a külső történésekre alapozva, a hírportálokra figyelgetve (mint pl. Új világtudat) nem lehet élni a mindennapokat, mert ez valamiféle hiányérzetet hordoz magában, az elme információéhsége miatt is. Az embernek rá kell találnia a belső lényére, az igaz valójára, és azzal együtt megérezni, megélni dolgokat, mert csak így lehet teljes.
Jeffero 2013.02.28 18:56:15
@Kajman:
Köszi a tanácsot.
Közben elég gyorsan, már ma este jött a biztosítós, azonban mégsem jött össze a szerződéskötés, mert valami feltétel nem teljesült. Így akkor marad az, hogy félreteszik, itthon tartják a pénzt.
Érdemes a minőséget a videó jobb alsó sarkában a fogaskerékre kattintva 720p-re állítani! (régebbi gépeken vagy lassú internetkapcsolat esetén így akadozhat) Gyönyörű zenét választottak hozzá! :  Alone In The Dark by Vadim Kiselev:…..
Jeffero 2013.02.23 00:13:37
Sziasztok! Eddig csak olvasgattam itt, de most szeretnék jobban hozzászólni.

Átérzem az oldal gazdáinak elfoglaltságát, magam részéről is ritkán tudok foglalkozni a saját oldalammal, részben munkahelyi dolgok miatt, valamint hogy belekerültem egy fáradtság-spirálba, amiből nehezen tudok kikeveredni. Ahogy olvasom a nagy változásokról, igazságok felfedéséről a különféle írásokat, egyre inkább érzem, hogy nincs sok idő arra, hogy halogassam a lépést, változtatni kell az életemen, ki kell lépni a komfortzónából, elhagyni bizonyos megszokott dolgokat, jobban beosztani az időt, az igazán fontosakkal törődni. Tudom, hogy feladatom van, egyre inkább érzem azt, hogy én is fénymunkás vagyok, aki ha megtalálja a kellő egyensúlyt, beteljesítheti küldetését. Valahogy az embernek előbb önmagával kell tisztába jönnie, hogy aztán a saját meditációjából, jelenlétéből kiáradjon a szeretet, az igazi lét, amely aztán tovább sugárzik a környezetébe. Olvastam is ilyesmiről, ideje lenne megtapasztalni.

Egyébként 2002-2003 körül ízelítőt kaptam a másik valóságból, amikor egy magánéleti trauma kapcsán rátaláltam spirituális témájú könyvekre (pl. Esther és Jerry Hicks - Salamon beavató meséi, Jane Roberts - Seth könyve). Az utóbbiban olvastam egy többszakaszos alvási módszerről, amit elkezdtem rendszeresen alkalmazni (mintha valahol ezen oldalon is olvastam volna utalást rá, "3 órások klubja" címszóval). Akkoriban ennek köszönhetően rendkívül éber álmaim voltak, vagy legalábbis jobban emlékeztem az álmokra, sokat lejegyeztem, valamint kezdetleges testenkívüli élmények is voltak.
Belegondolva biztos volt célja annak, hogy ezek a dolgok feledésbe merültek, hogy az élet sötét oldalát, negatív érzéseket is valamennyire megtapasztaltam. Szerintem, a Cobra oldalán olvasottak alapján, ahogy tisztul a Földet körülvevő éterikus háló, ahogy egyre beárad a fény, amit valószínűleg erősítenek bizonyos kozmikus események is (Cobra említést tett pár napja, hogy idén várhatóak további égi jelek, még néhány üstökös, rögtön márciusban kettő is), ezáltal egyre könnyebb lesz belépni a magasabb tudatállapotba, nem lesznek zavaró tényezők, már ha valaki tényleg komolyan gondolja, hogy erre az útra lép.
Jeffero 2013.02.23 02:16:12
@elyshia:
A Nagy Váltás/Változás című íráson tűnődtem (ami az általad bemásolt linken olvasható), és kicsit olyan az egész, mintha valami negatív idővonalat közvetítene, ami elvileg már nem jöhetne. Eléggé félelemkeltő lehet azt olvasni, hogy a világon az összes adathordozón (hdd, dvd) lévő adat megsemmisülhet a nagy Nap aktivitás miatt. Azért elég durva lenne, ha ez megtörténne. Nekem is sok dvd-m van, több hdd-m is, most akkor kezdjek el építeni egy "Faraday-kalitkát"? Kicsit sajnálnám, ha pl. egy-két kedvenc sorozatom oda lenne (most nem feltétlenül mondjuk ilyen vígjátékokra gondolok, hanem akár pozitív, inspiráló alkotásokra, mint amilyen pl. az Angyali érintés sorozat - lásd: DunaTV hétköznaponként).
Ha belegondolunk, rengeteg információt halmozott fel társadalmunk, csak nem lehet az érdeke a Galaktikus Föderációnak, hogy minden megsemmisüljön pár hónap alatt. Részben azért is, mert akkor akik a kormányok, háttérhatalom ellen gyűjtötték a bizonyítékokat, akkor nekik is elveszne az adat, vagy az is lehet, hogy nem feltétlenül adathordozón, hanem papír alapon is tárolják. Ezen az elven nyomtassunk ki minden ebookot?
Vagy elképzelhető, ha tényleg lesz fenyegető hatás, akkor közbelép a GF, és instrukciókat adnak még időben.

Ha más dimenzióból tekintünk erre, akkor akik felemelkednek, mondjuk az 5. dimenziós Földre, illetve jelen Földön is elkezdik a felemelkedést és betekintést nyernek a fátyol mögé, akkor valószínűleg képesek lesznek előhívni ilyen régi "formákat", vagyis a már megteremtett dolgok nem vesznek el örökre, egyszerűen képesek leszünk újrateremteni, újra átélni őket.
Én sok éve afféle fan fictionként vizionáltam egy új kort, amelyben a média átalakul, és eltűnik a manapság megszokott reklám-megszakításos, jogdíjhoz kötött sugárzásos modell, és afféle tékaként lehívhatóak lesznek szabadon a különféle tartalmak, alkotások. Nem az, mint most, hogy az értékes műsorok késő este-éjjel-hajnalban vannak, vagy kevésbé ismert, nem mindenhol fogható csatornán.
Egyébként arra is gondoltam, hogy a tévé, a filmek nagyrészt túlhaladottá válnak, és már annyira nem lesz szüksége az embereknek rá. Érdemes elolvasni Eckhart Tolle gondolatait erről az Új Föld című könyvben.

A negatív idővonal kapcsán megemlíteném még Aryana Havah - 2009-2021 Élet a Földön... Merre? című könyvét. (Ismert műve még: Inuaki, a bennem élő reptilián.) Beleolvasgattam, és ebben is felfedezhetőek apokaliptikus víziók, bár talán köszönhető annak, hogy amikor íródott, nem tűnt el teljesen a negatív idővonal esélyessége, a 2012 Felemelkedés terv még annyira nem körvonalazódott. Pl. ilyen van, hogy a napviharok hatására a legtöbb autót lehetetlen lesz használni. Azért én remélem, hogy az alternatív energiákra való áttérés nem valami drasztikus esemény miatt történik meg, hanem mert egyrészt eltűnnek az útból azok, akik eddig gátat szabtak neki, másrészt nem fog nagy pénzbe kerülni vagy könnyű lesz megigényelni rá a pénzt (nemrég egy hírlevél kapcsán néztem meg egy napelemes energiával foglalkozó cég oldalát, ahol rájöttem, nem az átlagember pénztárcájához van az sem kitalálva, bár említik, hogy pályázattal lehet támogatást szerezni).

A Felemelkedés kapcsán eszembe jutott a Babylon 5 sorozat "Örökség az utókornak" című epizódja (3. évad vége), amely kisebb-nagyobb időbeli ugrással jövőnket mutatja be. Ebben van egy egész jó fénylény ábrázolás is, amely valamennyire támpont is lehet, hogy mi várhat ránk, mivé válhatunk. Persze mint bármely sorozat, ez is afféle fikció, néha eltűnődöm ezeken a történeteken, hogy mennyi valóságalapja lehet, honnan eredhetnek. Talán réges-rég megtörténhetett ez valójában, vagy egy alternatív síkon? Mindenesetre a Babylon 5-ben egész érdekes a többféle fejlettségi szinten álló földönkívüliek ábrázolása és ezek fejlődéstörténete, különösen a vorlonok és árnyak, amelyek akár emberekbe is beférkőzhetnek vagy emberalakot is felvehetnek. Az e blogban meg másutt is olvasott sötét erőket akár ez alapján is elképzelhetjük, ill. e sorozat is segíthet az elképzelésében, a mögöttes indítékok megértésében is, mert teli van ilyenekkel, spirituális tanításokkal is. Emlékezetes momentum belőle, amikor Sheridan-t visszahozzák az életbe (Z'Ha'Dum c. epizód és utána néhány résszel), vagy amikor egy merénylettől megmentik, és ekkor a vorlon nagykövet megmutatja magát mint fénylény, amelyet minden faj a saját vallásának megfelően él át. Érdekes párhuzam ezzel kapcsolatban, hogy állítólag vannak emberek, akiket a GF visszahozott a halálból (pl. Bob Dean). Talán korábban a Frissítés bejegyzés alatt a hozzászólásokban osztotta meg ezt a linket valaki, de azért bemásolom újra én is:
www.inuaki.hu/hu/news/